Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Evo ljudi uzeo sam galaxy s i mogu da kazem da je telefon strava! evo skoro dva dana se ne odvajam od njega. :D Pa posto sam jos uvek svez u ovome imam par pitanja:

1) Moze li link za neki mali tutorijal kako da bezbedno update-ujem software posto mi je trenutno 2.1 -update1. Na galaxy-u se moze isntalirati Froyo,2.2 zar ne?

2) Koju mi memorisku karticu predlazete kako se krece to sa klasama i koju je najbolje uzeti,posto ce mi verovatno zafaliti mesta kada budem natrpao sve zivo.:)

3) koju mi navigaciju preporucujete posto koliko sam citao,ova koja je fabricki na njemu je dosta losa

Uh ima toliko toga, ali necu da te plasim, jednom kad udjes u stos posle sve ide glatko

1. http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2381066&postcount=2575
Prati samo instalaciju za VIP-ov Froyo posto je XWJPA vec zastareo. Za pocetak uradi ovo pa kad se uhodas malo ubacices novoji firmware koji mnogo bolje radi

2. Uzmi bilo koju, sto je visa klasa brze radi ali nije to toliko bas bitno

3. iGO navogacija je odlicna, samo zamoli nekog sa ove teme da ti posalje aplikaciju

I na kraju naravno biblija bez koje se ne smes upustati u ove vode je:

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=656

Kreni polako citaj, pa kad zapne ti pitaj

Hvala ti puno... :) Pa da prionem na posao... javljam ako zapne negde.:cigar::guitar:

uradjen ceo update, sve sljaka bez problema i 1200 je stock rezultat. kako ga nagurate do ovih 1800 koliko vidim

Poslednja izmena:
E da jos jedno glupo pitanje,ako updatujem ovim tutorialom sto je pisao Caesar. Da li cu mozda izgubiti garanciju,i trebam li uopste oko toga da se cimam?:wall:

Glupo pitanje :p u koje polje u odinu stavljam sam softver (najveci fajl) ako u PDA ide advanced voodoo kernel, i sta raditi sa phone i csc poljima posto vidim da su kod kod Kudti-a i ona popunjena. i koliko vidim re-partition je odcekirano dok malo ranije pise da treba da bude cekirano...

PIT - s1_odin_20100512.pit
PDA - I9000XXJPU-REV03-PDA-low-CL747761.tar.md5
PHONE - MODEM_I9000XXJPU.tar.md5
CSC - GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJPU.tar.md5

Tek kada sve to obavis, onda ponovo startujes odin i:
PDA - voodoo.oc1200.v1.1-20101208-22.15.tar

Jel ima srpski swype?

Kutija, ne bih baš bio siguran da bi mu u VIP-u uvažili garanciju kada bi videli neoficijelni fw na telefonu.

Stvar je u tome što ako nećeš, ne možeš ni doći u situaciju da to vide, jer uvek možeš vratiti oficijelni fw, a ako je otišla ploča ili interna memorija, ni serviseri to ne mogu videti...

Zato sam to i rekao.

Da li se nekome desilo da mu posle update-a kompjuter internu karticu vidi kao cd drajv?

Poslednja izmena:
Ubacio sam temu... Mislio sam da je drugo u pitanju. Osim zelenih ikonica i narandzaste boje mestimicno, sve ostalo je sivilo, kao sto je bilo na 2.1. Ostavicu je do sutra, a onda je definitivno uklanjam. Nije po mom ukusu...

Mozda se meni samo cini, ali podizanjem na 1200mhz nista se nije dobilo, jer glatko radi i bez toga. LagFix ne daje takodje neki poseban osecaj brzine, u odnosu na ono sto se dobije bez njega. Zasto da gledam testove kada sam isprobao kako se ponasa u radu.

Samsung je uradio pravu stvar, za pocetak je dovoljan i samo root.

Meni prijavljuje da nije root? Instalisao superuser aplikaciju i kada pokrenem Titanium Backup javi da nije root?
Neka ideja sta da radim?

Uđeš u su aplikaciju i ako ima titanium u listi klikneš na crveni kružić.

Ubacio sam temu... Mislio sam da je drugo u pitanju. Osim zelenih ikonica i narandzaste boje mestimicno, sve ostalo je sivilo, kao sto je bilo na 2.1. Ostavicu je do sutra, a onda je definitivno uklanjam. Nije po mom ukusu...

Mozda se meni samo cini, ali podizanjem na 1200mhz nista se nije dobilo, jer glatko radi i bez toga. LagFix ne daje takodje neki poseban osecaj brzine, u odnosu na ono sto se dobije bez njega. Zasto da gledam testove kada sam isprobao kako se ponasa u radu.

Mozes li malo da pojasnis boldirano? Je li to sa zadnjim fw-om?

Probaj opet za 5 dana :)

Uđeš u su aplikaciju i ako ima titanium u listi klikneš na crveni kružić.

Bio je zeleni tj. cekiran. Bem ga nervira me, ne mogu more aplikacija rucno da vracam...

Skinuo sam i zadnju verziju Titaniuma i ista stvar,... kaze da uredjaj nije root-ovan. Kako da proverim da li je ili nije?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da li se nekome desilo da mu posle update-a kompjuter internu karticu vidi kao cd drajv?

I kod mene je tako, samo što sam sad tek uključio to da proverim, pošto fajlove prebacujem preko wirelessa, za to koristim SwiFTP da na telefonu digne ftp server i onda se zakačim preko Total Commandera na lokalnu adresu telefona.

Za root: CF-Root v1.3 ili SuperOneClick v1.5.5. Titanium verovatno prijavljuje jer nedostaje i BusyBox (imate ga na marketu). Naravno ovo je pod uslovom da je uradjen root. Ja se vise ne zamlacujem sa time, ponovo ubacujem 2.2.1, nakon toga SuperOneClick i nista vise.

Nakon CF-Root v1.3 mi je zaglavio na logou, pa sam ga ponovo flesnuo.

BussyBox je resio stvar. Hvala Darko, Fantom si.

Poslednja izmena:
Ko je stavio trasigov ili voodoo kernel nema potrebe da rootuje fon jer mu je već rootovan, samo treba skinuti Superuser app sa marketa, a ko koristi stock kernel nek rootuje sa CF-Root ili SuperOneClickRoot, kao što je Darko napisao.

^ +1

Upravo sam fleshovao stock JPU sa Trasig 1.2GHz kernelom, telefon je rooted.

Ko je stavio trasigov ili voodoo kernel nema potrebe da rootuje fon jer mu je već rootovan, samo treba skinuti Superuser app sa marketa, a ko koristi stock kernel nek rootuje sa CF-Root ili SuperOneClickRoot, kao što je Darko napisao.

Trenje, nece tako. Probao sam dva puta i nije root. Sada sam odradio posle flesha fw-a odma CF-root i radi...ne znam u cemu je stos.

P.S. Imam fore do 17h da se izigram posle moram nazad, pa sam u sobi tek oko 21:30h :banana:

I kutija mi se požalio na to sada na MSNu... Meni normalno radi, evo sad sam skinuo Angry Birds Winter Edition.

kako je moguce da posle advanced voodoo kernela imam slabiji rezultat nego bez njega. stavljen je ovaj oc1200

Nazad
Vrh Dno