Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

sta se desava ako u taj password ubacis jos par random karaktera? da li se omoguci connect opcija?

Da bio si u pravu. Potrebno je 8 karaktera da bi aktivirao opciju conncet. Moj password ima 6 pa sam nastavila da kucam dok nije aktivirao. Mislim da je ovo malo cudno kako radi .... nema veze, sad bar znam kako radi :)
Hvala :)

Da bio si u pravu. Potrebno je 8 karaktera da bi aktivirao opciju conncet. Moj password ima 6 pa sam nastavila da kucam dok nije aktivirao. Mislim da je ovo malo cudno kako radi .... nema veze, sad bar znam kako radi :)
Hvala :)

nema frke ;)

mozda je glupo potanje, ali nisam imao priliku da probam jos....da li flashovanje .zip roma moze da se izvede iz bilo kog custom roma(naravno, uz ranije disablovanje lagfixa)?

Baš upadaš kad ne treba...daj ne prekidaj kad vidiš da pomažemo Maji...

Fon je oko 400 na crnom tržištu, može se i naći ispod te cene polovan i/ili bez garancije...imaš ga legalno u VIP-u na pakete (10K sa najjačim i 40K najslabijim paketom), ali ga preko Handy-ja i ACN store imaš i na MTS-u i košta oko 24K sa MixNetXXL tarifom...

Ček, ček interesantna informacija. Ja imam mt:s broj koji koristim 12-ak godina i račune plaćam sa firme i mrzi me da menjam iskreno, a i ove mixnet tarife su korektne. To znači da ja mogu da zadržim moj broj promenim na mixnet paket koji meni odgovara i uzmem telefon u handy-ju?

To bi bila pobeda kombinacija. :D Jel može neko da mi potvrdi ovo?

Što je najbitnije jel ova verzija koju prodaje Handy nije zaključana na jedno provajdera, u ovom slučaju mt:s?

Poslednja izmena:
I da je tel. zakljucan, mozes ga sam otkljucati uz pomoc besplatne aplikacije, ja sam to odradio na svom (Samsung Galaxy S Unlock Codes Application).

Ček, ček interesantna informacija. Ja imam mt:s broj koji koristim 12-ak godina i račune plaćam sa firme i mrzi me da menjam iskreno, a i ove mixnet tarife su korektne. To znači da ja mogu da zadržim moj broj promenim na mixnet paket koji meni odgovara i uzmem telefon u handy-ju?

To bi bila pobeda kombinacija. :D Jel može neko da mi potvrdi ovo?

Što je najbitnije jel ova verzija koju prodaje Handy nije zaključana na jedno provajdera, u ovom slučaju mt:s?

Mozes bez problema... ali sacekaj 1. Dec. da vidimo kakva ce biti ponuda...

Pa i ja planiram da sačekam Gingerbread a i novu ponudu skupljih telefona pa da vidim šta onda. Verovatno će da padne malo cena.

Imam vipov 2.2 ( I9000XXJPP, 2.6.32.9 root@SE-S611 #1, FROYO.XFJP7) i sve je stock (dali su mi ga updateovanog). Ali mi se cini da ima vise laga od 2.1 (npr. skrolovanje u app draweru (launcher pro plus) i u browseru). Inace u quadrantu mi je skor oko 980 (video sam da ste dobijali i po 1500 na 2.2).
Pa reko da pitam da li moze ovaj lag fix
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=784691, ili nesto bolje, a da ne zahteva root (ovaj iz linka ne zahteva?).

Uradio sam reset na telefonu jer mi je odjednom nesto pocelo da trosi bateriju a nisam znao sta . sve aplikacije i igrice koje sam instalirao su nestale kako da ih vratim ako moze jer vidim da je memorija telefona i dalje puna znaci da ih nisam izbrisao iz telefona ? i da li mogu sam da ukljucim internet da nemoram ponovo da idem u telenor da mi oni podesavaju parametre ?

Iz dosadašnjeg iskustva se može predvideti još gora ponuda :). U oktobru je bilo moguće uzeti telefon uz MixnetL a u novembru su podigli na MixnetXXL.

Imam vipov 2.2 ( I9000XXJPP, 2.6.32.9 root@SE-S611 #1, FROYO.XFJP7) i sve je stock (dali su mi ga updateovanog). Ali mi se cini da ima vise laga od 2.1 (npr. skrolovanje u app draweru (launcher pro plus) i u browseru). Inace u quadrantu mi je skor oko 980 (video sam da ste dobijali i po 1500 na 2.2).
Pa reko da pitam da li moze ovaj lag fix
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=784691, ili nesto bolje, a da ne zahteva root (ovaj iz linka ne zahteva?).
A sto ne zelis da rootujes tel? Samo dobijas, nista ne gubis...

Uradio sam reset na telefonu jer mi je odjednom nesto pocelo da trosi bateriju a nisam znao sta . sve aplikacije i igrice koje sam instalirao su nestale kako da ih vratim ako moze jer vidim da je memorija telefona i dalje puna znaci da ih nisam izbrisao iz telefona ? i da li mogu sam da ukljucim internet da nemoram ponovo da idem u telenor da mi oni podesavaju parametre ?
Ne moras da ides u Telelonor, mozes to i sam. Sigurno imas paremetre na njihovom sajtu.

Mislim da ne mozes da vratis nazad. Zato se i koristi Titanium Backup...

Poslednja izmena:
Idi na Settings/Wireless and network/Mobile networks/Acess Point Names - New APN:
Napisano je samo ono sto treba da se popuni.

mt:s gprs:
Name: mts net
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198
Port: 8080
User name: mts
Password: 064
MCC: 220
MNC: 03
Authentication type: PAP
APN type: internet

mt:s mms:
Name: mts mms
APN: mms
User name: mts
Password: 064
MMSC: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
MMS proxy: 172.017.085.131
MMS port: 8080
MNC: 03
APN type: mms

=============================================
=============================================

Telenor gprs:
Name: Telenor gprs
APN: internet
Proxy: 217.065.192.033
Port: 8080
User name: telenor
Password: gprs
MNC: 01
APN type: internet

Telenor mms:
Name: Telenor mms
APN: mms
MMSC: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
MMS proxy: 217.065.192.033
MMS port: 8080
MNC: 01
APN type: mms

Ne znate vi šta je flešovanje, ja sam hero-a flešovao tri puta na dan kada mi je bilo dosadno.

dajte predlog za neki rom da nije doc-ov a da je dobar....izludeo sam sa darky-jevim romom, prvo stavim speedmod verziju i baterija mi rikne posle 15h nekoriscenja...i onda stavim voodoo verziju koja sljaka veoma dobro, a izvalim da nit ima 341mb kernel nit ima backlight notifikacije, koj djavo ju je onda izbacio.....
tako da, dajte predlog? xD

Cyan 6 :)

bih ali....cuo sam da su izbacili samsungove video drajvere i da je video playback blagi uzas...jel probao ko ovu njihovu poslednju verziju?

Ja nisam probao niti jednu verziju CM. Cekam da izadje final ako uopste izadje. Generalno sam zadovoljan sa Docovim romom. Posle nekog vremena krene malo da laguje, ali ugasim fon, izvadim bateriju, clear cash i bude ok. Sve mi radi jako brzo.

Koju aplikaciju koristite za citanje knjiga. Onaj stock aldiko nije los, probao sam i premium, da li ima jos neki dobar ili smo ograniceni na ove?

Meni je najbolja kombinacija Doc's XWJPA v8 i voodoo snapshot.

Probao sam sve verzije CMa-a Poslednja dobra je B20101120. Čak sam nekoliko dana istu koristi na poslu i uspošno završio sve zadatke :D Daleko je to od finalnog ali ima osnovne stvari: Call, data, wifi, camera, audio p/r. Verzija 20A je resila mali audio lag(koji ja nisam primetio), a zeznula wifi tako da sam odustao i ubacio VIP JP7. Moram priznati da mi nedostaje CM i pored toga što sa JP7 imam full funkcije na raspolaganju.

Sledeća verzija bi trebalo da reši GPS, TV-out, konstantan stream sa media servera(čuje se konstantno šuštanje iz zvučnika) i verovatno wifi (ponovo). Verovali ili ne ali zvuk(alsa) pravi najveći problem. Samsung audio hardwer nije kompatibilan sa AOSP framework-om:mad:

PS. Treba mi neko sa stock JP7 na telefonu da mi kaže da li ima srpskih slova na samsung tastaturi (kada se zadrži c,s,z) za jezik unosa srpski u podešavanjima. Danas sam primetio da kod mene nema pošto inače koristim swipe i sada me mnoogo nervira. Hvala.

Jel moze neko da mi posalje link za iGo My way 480x800 na pm? Moze i mapu (najaktuelniju).

Zahvaljujem

PS. Treba mi neko sa stock JP7 na telefonu da mi kaže da li ima srpskih slova na samsung tastaturi (kada se zadrži c,s,z) za jezik unosa srpski u podešavanjima. Danas sam primetio da kod mene nema pošto inače koristim swipe i sada me mnoogo nervira. Hvala.

Ima

Moj skromni doprinos za Aldiko, elektronske knjige (moja obrada). Svaka ima omot, mada tekst nije najbolje sredjen. Kada imam vremena uradicu jos.
Naslovi:
AgataKristi_Herkulovi podvizi.epub
Bora Stankovic_Necista krv.epub
Branislav Nusic_Sumnjivo lice.epub
Branko Copic_Orlovi rano lete.epub
Danijel Defo_Robinzon kruso.epub
Petar Petrovic Njegos_Gorski vijenac.epub
Radoje Domanovic_Satire.epub
Vuk Karadzic_Pripovetke.epub

http://www.mediafire.com/?gzlv7lkl737r5vd

Postao sam ponosni vlasnik ovog telefonceta. Kupljen danas u Vip-u, vec upgradeovan na 2.2, sve radi savrseno i super sam zadovoljan :) elem, gde bih mogao da nadjem neku futrolu za njega posto mi je zao da se izgrebe pozadi (a deluje podlozno ogrebotinicima). Kako vam se haba ekran, ako ima neko malo duze telefon da li mu se pojavljuju ogrebotine, koliko je otporan itd? Hvala

Vrh Dno