Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li neko iskustva sa MIK i prelaska sa nekog drugog na Telekom?! Vredi li cimanje? Iz Vrsca sam a izgleda da sezampro vise nema predstavnika ovde a treba da vratim opremu. Koliko se ceka kod telekoma i koliko traje provera mogucnosti - konkretno me zanima 4MB+IP TV. Hvala.:wave:

Sve moze biti gotovo za 2-3 dana,uzmes MIK odes u telekom provere,das podatke i pozovute da potpises ugovor .Licno iskustvo u NS pred proslu novu godinu isto presao sa sezama.Ali nemam IPTV tj ugovor tada nije bio sa njim u paketu. Eeeee sad......

Fora je sto moram da odjavim sezmpro, vratim opremu i uzmem MIK pa tek onda idem u telekom da oni provere dali uopste imam moguscnosti :S: Znaci mogu da ostanem bez neta. + ogroman problem je sto izgleda nema vise predstavnistvo u Vrscu [sutra cu da proverim] pa ne znam kako da im vratim opremu?! Da idem za bg samo zbog toga - ne pada mi na pamet.

Do kada ti traje predplata u sezamu? Ako imas neki svoj modem ili da pozajmis od nekog par dana moci ces da koristis net i dalje, samo je bitno da pretplata nije istekla. Gledaj da krenes u akciju poslednje nedelje pretplate i uz neki modem imaces net dok traje tranzicija.

Pa mislim da to nece ici tako . kada uzmes MIK, a telekom nece da te prikljuci ili bilo sta drugo dok ne doneses od starog provajdera Mik PISMENO. A to to traje 1 dan. Ujutru ako se razduzis u sezamu , tj izmiris obaveze onda oni daju nalog i izdaju ti MIK mozda u toku dana. E tada mozes do telekoma cak i popodne do 19,00 bar kod nas. A to znaci kada nema MIK-a nema ni neta, nazalost jer se ti razduzujes sa njima.Fora je u MIK-u da je slobona parica telefonska da net moze do tebe ako ti je sezam dao dace i telekom. Meni su dali bez problema cak nisam ni vlasnik linije, nego podstanar pa ugovor na net ide na mene a linija tel na vlasnika stana i neznam na koju bi foru imao net ako vratis opremu ?,)

Ma nije mi problem da ostanem bez neta do 3 dana recimo...nego me nervira sto oni nece da provere sad dali imam mogucnosti za 4mb+IP TV tj da vide stanje parice nego moram zvanicno da donesem MIK i podnesem zahtev. Dzabe mi i da uspe ako ce net da se vuce i IP tv da ne radi kako treba. Neznam sta mi je ciniti :trust:

Pa mislim da to nece ici tako . kada uzmes MIK, a telekom nece da te prikljuci ili bilo sta drugo dok ne doneses od starog provajdera Mik PISMENO. A to to traje 1 dan. Ujutru ako se razduzis u sezamu , tj izmiris obaveze onda oni daju nalog i izdaju ti MIK mozda u toku dana. E tada mozes do telekoma cak i popodne do 19,00 bar kod nas. A to znaci kada nema MIK-a nema ni neta, nazalost jer se ti razduzujes sa njima.Fora je u MIK-u da je slobona parica telefonska da net moze do tebe ako ti je sezam dao dace i telekom. Meni su dali bez problema cak nisam ni vlasnik linije, nego podstanar pa ugovor na net ide na mene a linija tel na vlasnika stana i neznam na koju bi foru imao net ako vratis opremu ?,)

Pa lepo, pouzdano znam da npr. ako imas pretplatu do 25. a zavrsis sa mikom, tj. dobijes mik 20. da ti sezam nece ukinuti tih 5 dana, niti ce ti vratiti novac, ali tebi je port i dalje setovan, a imas i pretplatu +mik je kod tebe. A oprema je kod sezama username i pass, ono sto oni daju nije oprema.

Ima logike,ako moze trako neka proba pitanje sta ce reci telekom u trenutku provere da je parica zauzaeta i postoji mogucnost da odbiju. No ,probaj!!!!!!!

Ima logike,ako moze trako neka proba pitanje sta ce reci telekom u trenutku provere da je parica zauzaeta i postoji mogucnost da odbiju. No ,probaj!!!!!!!

Licno sam ovo isprobao. Bas sam sa sezama prelazio na telekom, uzeo sam mik i 2 dana sam sa mojom opremom koristio net dok me ovi iz telekoma nisu pozvali. Cak i kada sam pokupio telekomovu opremu sam koristio sezam za pristup dok mi nije istekla pretplata, mrzelo me da menjam user i pass u ruteru.

Licno sam ovo isprobao. Bas sam sa sezama prelazio na telekom, uzeo sam mik i 2 dana sam sa mojom opremom koristio net dok me ovi iz telekoma nisu pozvali. Cak i kada sam pokupio telekomovu opremu sam koristio sezam za pristup dok mi nije istekla pretplata, mrzelo me da menjam user i pass u ruteru.

To je stvar tolerancije, i koliko sam cuo od nekih provajdera ostaje i oprema koja naravno vremenom zastareva i kome to treba posle. Meni su trazili opremu i razduzenje.

Je l' ima još neko osim mene problema sa netom? U poslednjih par dana je baš nepodnošljivo, pola sajtova uopšte neće da otvori...

:mad:

I kod mene raspad sistema. Prethodnih dana u par navrata problemi, a trenutno jedva otvaram ovaj forum.

Ja mislio prvo samo NS, pa mislio onda samo "Telekom", kad ono kod svih. Sta bi moglo biti?

Isti slučaj, Speedtest pokazuje punu brzinu prema Beogradu i Nišu (3.6-3.7 Mb/sec), ali prema inostranstvu katastrofa, jedva pola megabita!

I kod mene zlo i naopako! Kao da je 56k veza!

Evo i kod mene problemi, ping je uzasan, krenuo sam da igram wow kad tamo 14k ms latency.... katastrofa a speed test mi pokazuje da imam 80mbps :S

Telekonj opet *****ava :(
Evo kod mene se vuce posteno ... Stream ne radi uopste

Jašta, sve u q:(

Od pre sat vremena se isto desava i na Kopernikus cable netu. Sajtove koji su hostovani na serverima u Srbiji, sve normalno, dok inostranstvo uzasno lose.

Telekom opet kasni sa uplatom svom nadprovajderu. :D

Malopre sam zvao ove u NOC-u, kažu rade nešto kod BG-a i ne znam koliko linkova ka inostranstvu ne radi, kažu da su oni dobili najavu radova ali nisu ostalim slali zato što neće doći do potpunog prekida saobraćaja. Nisu obavestili ni kablovske i ostale operatere koji od njih uzimaju link. S tim što je kao dobru vest rekao da će u toku noći kad padne saobraćaj raditi ok ... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno