Šta je novo?

VMWare Fusion 3.0

jopopo

Cenjen
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poena
199
Kupio sam danas Macbook Pro 13" sa 4GB i 250GB i posto radim od kuce a moja firma koristi razne sigurnosne aplikacije za konektovanje na servere i portale (VPN i sl.) sertifikovane samo za Win moram da instaliram VMWare Fusion 3.0

Pitanje je da li neko zna kako da se podesi VMWare Fusion 3 za Win 7 imidz tj koliko memorije, HDD prostora za instalaciju i sl da bi rad bio komforan? Za smestaj podataka pod Win7 bih koristio isti prostor kao i OS X koji koristi, zajednicki prostor. Ne bih gasio Win prozor, paralelno bih radio 6-7 sati dnevno.

Windows ce se koristiti za pristup raznim portalima i uspostavljanje sigurnosnih konekcija.

Ako je vec negde bilo, ja trazio i nisam nasao, dajte link, pliz.

A zašto Fusion. Nisam toliko upućen pošto mi ne pada na pamet da stavljam Win na Mac, a nemam ni potrebe, ali dok sam o tome razmišljao na ino sajtovima ljudi hvale Parallels, ali mislim da ti je HDD premali za ove egzibicije, pogotova ako ćeš da stavljaš neki softver još na njega.

Zato što se prvi put srećem sa Mac računarima i zato što sam koristio VMWare pod Win pa znam kako radi. I druga stvar pošto sve mora da je legalno dobijam od firme Win7 imidž pre-registrovan.

To mi je kao najlakše... Ne idu nikakvi programi na Win7, samo mi treba IE8 zgog ActiveX i neki mali programčići od 50-60KB za VPN konekciju i security.

Poslednja izmena:
to sto fusion sam nudi po defaultu pri kreiranju VM-a, a to je 1GB RAM i 40GB disk za windows 7.
dovoljno je to ako neces raditi nista preterano kompleksno unutar VMa.

Jel mora bas win7 ili moze XP? Ja sam koristio win7 ali sa 4GB RAM-a je mucenje ako ces ga paralelno koristiti tako da razmisli da dodas bar jos RAM-a, sa 8GB ce biti udobno. Dodeli mu 2GB RAM i bice ok.

Pitanje je da li neko zna kako da se podesi VMWare Fusion 3 za Win 7 imidz tj koliko memorije, HDD prostora za instalaciju i sl da bi rad bio komforan? Za smestaj podataka pod Win7 bih koristio isti prostor kao i OS X koji koristi, zajednicki prostor. Ne bih gasio Win prozor, paralelno bih radio 6-7 sati dnevno.

Ja koristim Fusion of verzije 1.0 (i naravno sam sada na 3) i program je čisto čudo. Osnovna stvar je da ne fiksiraš prostor unapred, već uzmi nešto tipa 7-8GB za početak i pusti njega da dodaje ako zatreba. Tako nećeš da baciš prostor bez veze.

Za Win 7, koristim 1GB RAM-a (imam 4) i kada se to jednom podigne, radi satima bez problema, nikakvo usporenje ili ne znam šta. Dodaš eksterni monitor, pa u jednom uradiš full screen Fusiona a u drugom standardno Mac i kao da imaš dva računara, radi sjajno.

@e6111, @aleck

Hvala obojici, baš po difoltu sam uradio prvi put sa 1GB i 40GB HDD i bez problema radim paralelno, sve je ok. Zatim sam se igrao sa podešavanjima i napravio kako mi odgovara. Sve je ok osim jedne stvari: pod Win7 internet radi strašno sporo, ne kapiram do čega može da bude?

jopopo je napisao(la):
@e6111, @aleck

Hvala obojici, baš po difoltu sam uradio prvi put sa 1GB i 40GB HDD i bez problema radim paralelno, sve je ok. Zatim sam se igrao sa podešavanjima i napravio kako mi odgovara. Sve je ok osim jedne stvari: pod Win7 internet radi strašno sporo, ne kapiram do čega može da bude?

spor internet protok, ili spor odziv browsera?

Spor odziv... Kada ukucam URL u IE i stisnem <enter> ispiše Waiting.... dole levo i potrebno je 10-15 sekundi da krene sa učitavanjem strane.

E kad krene da učitava nekada jednu istu stranu učitava 2-3sec a nekada po pola minuta, kako kad, nema pravila.

Isto to Chrome na OS X radi u trenutku jer imam 4Gb protok.

Spor odziv... Kada ukucam URL u IE i stisnem <enter> ispiše Waiting.... dole levo i potrebno je 10-15 sekundi da krene sa učitavanjem strane.

E kad krene da učitava nekada jednu istu stranu učitava 2-3sec a nekada po pola minuta, kako kad, nema pravila.

proveri dal je aktiviran 3d acceleration grafike, i testiraj koliki je disk i/o throughput na VM-u.

Rešio sam problem tako što sam promenio parametre mrežne karte za Win7. Bila je uključena NAT opcija. Kada sam promenio na "Directly..." tj da koristi istu lokalnu IP adresu kao i OS X sve radi kako treba.

Vraćao sam par puta na NAT i čas je bilo problema čas nije. Na "Directly..." nema nikakvih problema, sve radi kako treba.
Znači do VMWare je...

Vrh Dno