Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izadji ovde na ulicu i pitaj deset ljudi ta pitanja o kojima ameri nemaju pojma i posle dodji da mi pricas bajke kako su oni glupi a mi pametni.
Za pocetak poredi procenat nepismenih i ne moras da ides dalje :wave:

Sta ima da izlazim na ulicu i da pitam deset ljudi - govorim o njihovim visokim oficirima. Ti si pominjao da o tome koliko su oni glupi a mi pametni moze da tvrdi samo neko ko nije sluzio vojsku i ja ti na tu konstataciju odgovaram cinjenicom koliko su njihovi oficiri obrazovani, a o IQ kao sto rekoh necu da ti pricam jer to treba doziveti. Da ti jos jednom ponovim - to su cinjenice a ne bajke, ali ti ocito volis da komentarises nesto u sta se ne razumes.
Btw. odgovori mi - sa koliko si Americkih staresina TI LICNO imao kontakta pa branis neciju konstataciju o IQ Amera pominjanjem nase vojske?

Na kraju da ti objasnim jos nesto - procenat nepismenih ne zavisi samo od IQ vec i od mnogih drugih faktora pocevsi od socijalnih, ekonomskih etc. tako da tvoje pitanje nema nikakve veze sa tim ko je pametniji, kao sto ni samo nema veze sa pamecu. Neko je pametan ali nema novca da se odskoluje do kraja, neko je tupav ali je tatin sin i moze da se skoluje godinama. Na zalost znam dosta i jednih i drugih, a ovi drugi su po americkom modelu.

da, znam... ;) vec sam ostavljao link ...

Aha, znači to pitanje je bilo nešto u stilu: ne bi bilo Androida da nije bilo Apple-a. Jel da? Pa šta i da je tako, kao što sam rekao danas u IT svetu je bitno vreme od pre šest meseci, sadašnji trenutak kao i šest meseci unapred (gledano iz ugla krajnjeg korisnika, korporacije planiraju mnogo dalekosežnije ali ni njih nije briga što je Komodor pre 25 godina prodao toliko i toliko miliona kompjutera ;)). Što pre se oslobodiš tog balasta prošlosti to ćeš moći da realnije sagledaš sadašnje i buduće stanje u IT svetu.

Evo jedna od retkih igrica koja postoji i na sPhone, poredjenje gde se lepo vidi i kako radi mnogo hvaljeni multitasking na androidu pored onog na iPhone, i pinch to zoom :D

Probaj ti pinch to zoom na mobile stranici googla, pa javi rezultat.

Poslednja izmena:
Sta ima da izlazim na ulicu i da pitam deset ljudi - govorim o njihovim visokim oficirima. Ti si pominjao da o tome koliko su oni glupi a mi pametni moze da tvrdi samo neko ko nije sluzio vojsku i ja ti na tu konstataciju odgovaram cinjenicom koliko su njihovi oficiri obrazovani, a o IQ kao sto rekoh necu da ti pricam jer to treba doziveti. Da ti jos jednom ponovim - to su cinjenice a ne bajke, ali ti ocito volis da komentarises nesto u sta se ne razumes.
Btw. odgovori mi - sa koliko si Americkih staresina TI LICNO imao kontakta pa branis neciju konstataciju o IQ Amera pominjanjem nase vojske?

Na kraju da ti objasnim jos nesto - procenat nepismenih ne zavisi samo od IQ vec i od mnogih drugih faktora pocevsi od socijalnih, ekonomskih etc. tako da tvoje pitanje nema nikakve veze sa tim ko je pametniji, kao sto ni samo nema veze sa pamecu. Neko je pametan ali nema novca da se odskoluje do kraja, neko je tupav ali je tatin sin i moze da se skoluje godinama. Na zalost znam dosta i jednih i drugih, a ovi drugi su po americkom modelu.

Ja sam ti spomenuo vojsku jer celog zivota biras prijatelje i drustvo u kome se kreces pa tako nemas realnu predstavu o drustvu, dok u vojsci nemas tog izbora.
Sto se tice staresina, u vojsci rade najveci moroni, kako u svetu tako i kod nas i od njih ni ne ocekujem neki IQ. Ja ti govorim da prosek glupih nije veci kod amera nego kod nas i nemoj da mi pricas bajke da kod nas ljudi nemaju para da nauce abecedu ili azbuku kada je osnovna skola kod nas besplatna i obavezna za sve.

Poslednja izmena:
Probaj ti pinch to zoom na mobile stranici googla, pa javi rezultat.

Radi najnormalnije ali ti to nisi mogao da skontas u 15 sek koliko si imao iPhone na cackanje, ako hoces mogu i video da ti kacim na youtube da ne bi rekao da lazem, samo da ti odgonetnem zasto kod tebe nije radio zoom, ti si usao u verziju googla za mobilni gde nema potrebe za zoom-om :D

Sto se tice staresina, u vojsci rade najveci ***** i, kako u svetu tako i kod nas i od njih ni ne ocekujem neki IQ.

Ti imaš neki problem definitivno.

Ja ti govorim da prosek glupih nije veci kod amera nego kod nas i nemoj da mi pricas bajke da kod nas ljudi nemaju para da nauce abecedu ili azbuku kada je osnovna skola kod nas besplatna i obavezna za sve
Veruj mi da je veći ;)

Ako se već praviš pametan onda malo razmisli pre nego što lupetaš.

A možda si ti isuviše "mlad" da soliš pamet ljudima po forumu o Eplu jer do juče nisi znao ni... :S:

Mozda ja ne solim pamet, nego pricam ono sto mislim. Pazi, ja mogu da imam misljenje o macbooku bez obzira da li znam ili ne znam sta je powerbook. Soljenje pameti bi bilo kad bih vam ja pricao nesto o powerbook, a o njemu ne znam nista, nisam ga imao, nisam ga video, znam samo kako se zove. A iznosenje subjektivnog utiska o appleovim proizvodima koje imam i koje koristim nije nikakvo soljenje pameti nego upravo iznosenje utiska.
Ovaj telep mi je, svega mi, najbolji lik ovde. Nije napisao post duzi od jedne recenice, odgovara pitanjem i obrce tudje reci samo.

Poslednja izmena:
Evo za priesta objašnjenje pošto je pored očiju slep, nadam se da sada shvataš. Eto sada očekujem ponovo da mi objasniš neke stvari sa sve onim smajlijem na kraju kojim mi dokazuješ da pinch to zoom radi na google mobile pošto sam ja ušao tamo gde ne treba.

Video klip
v5lw7m.jpg

Mobile verzija google-a
2ikcbag.jpg

Normalna verzija google-a
2eb8g7q.jpg

Poslednja izmena:
Aha, znači to pitanje je bilo nešto u stilu: ne bi bilo Androida da nije bilo Apple-a. Jel da?
omg :) ne, samo nisam bio siguran da li je to on.

kad kazem da ce M$ propasti jer nema vise kud (windows postaje sve manje bitan, bezuspesno pokusavaju da otvore novo trziste van Windowsa, Officea i Servera (xbox su uspeli da izguraju posle 4 godine minusa)) - pola foruma se smeje. kad smo spominjali cloud gaming - ista stvar... evo jos materijala link. u svakom slucaju, ja na to ne gledam kao na neki balast (informacije iz proslosti) vec kao na nesto sto mi pomaze da "realnija sagledaš sadašnje i buduće stanje u IT svetu."
naravno, tvoje misljenje se razlikuje od mog i to je ok.
sad kad je svako izneo svoje, tu bi mogli i da zavrsimo ;)

(btw nazalost propustio sam onu svadju na Sezamu ali u to vreme sam koristio misa dok je ona druga strana pisala kako isti nikada nece koristiti: "jer necu da me masina tratira kao idijota" ;) eto, jedna od epizoda iz istorije... :) isto kao sto danas neki kazu da nikada nece koristiti tablet :D)

btw vezano za "ne bi bilo Androida da nije bilo Apple-a. Jel da?" na jednoj od prethodnih strana sam kacio onaj kratki pregled touch tehnologije (ako je neko propustio):

touch-istorija.jpg

Poslednja izmena:
@telep
Izvinjavam se, nisam obratio paznju koju je stranicu otvorio, ali objasni zasto tako radi multitasking, da li i tamo sam propustio nesto, i sto je u svemu sporiji?

Otkud ja znam zašto njemu radi tako kako radi, ja sam našao brdo video klipova po youtube-u na kojima se iPhone browser raspada od checkerboards-a za koje ste vi rekli da ne postoje, tako da ja ne verujem ništa tim video klipovima dok sam ne probam. Ako nekoga ne mrzi da proba pa nek postavi video, ja bi uradio da ga imam.

Poslednja izmena:
Ja sam ti lepo rekao da cheakerboards postoji ali samo kod nekih sajtova i samo kada brzo skrolujes.

Pa iOS i dalje nema MT.. ono sto vi zovete MT je u stvari rescently used apps lista.

u veci checkboarda u browseru. Apple zeli 60fps UI i krese preformanse i funkcionalnost aplikacije. Klasicna fora.. dizajn ispred funkcionalnosti.

Poslednja izmena:
Eto onda ovde ima dosta ljudi sa ovim telefonom pa neka probaju, i po mogućstvu postave neki kratak klip (ako ih ne mrzi, mada kako je gameloft pristupio androidu bolje i da nije).

Problem je u verziji Asphalta za Android koja je 1/optimizovana za isti, NFS recimo, radi najnormalnije.

...

Ja sam ti spomenuo vojsku jer celog zivota biras prijatelje i drustvo u kome se kreces pa tako nemas realnu predstavu o drustvu, dok u vojsci nemas tog izbora.
Sto se tice staresina, u vojsci rade najveci moroni, kako u svetu tako i kod nas i od njih ni ne ocekujem neki IQ. Ja ti govorim da prosek glupih nije veci kod amera nego kod nas i nemoj da mi pricas bajke da kod nas ljudi nemaju para da nauce abecedu ili azbuku kada je osnovna skola kod nas besplatna i obavezna za sve.

Jel ti znas sta se sve uci na vojnoj akademiji i sta znaci biti staresina. Obuka jednog americkog pilota ako me secanje sluzi kosta 10 miliona dolara, a zamisli sta treba da odradis da tu dobijes neki cin, a da ne pominjemo vojnu tehniku. Taj moze da napravi iPhone od blata. Za pesadiju ne treba neka inteligencija, ali nije vojska samo pesadija :).

Inace ako su ti Ameri toliko pametni onda govori podatak da 98'' ako me secanje sluzi 80% americke populacije nije znalo da je Sunce zvezda, kucaj na youtube-u stupid americans pa vidi kakvih nebuloza sve ima :).

Pozdrav!

"Ahahahaha" gde si video da sam rekao da ima najbolju kameru?
Rekao sam lepo da ima kameru koja moze bez problema da se takmici ako hoces i sa tom nokijom, i molim te pokazi mi ti koja je ta ogromna razlika u kvalitetu slike da mozes tvrditi da brise patos?

2+2=5 :d

Naravno Iphone je poseban - za razliku od ostalih telefona on ipak ima uporedivu kameru sa N8 :d
Potsecas me na onog lika sa teme o N8 koji je tvrdio da matori K800i ima bolji kvalitet slika :D

Idi kupi tu nokiju sa tvojom inteligencijom i budi srecan sto mislis da si kupio bolji telefon :D

Ja vec imam E71 i mogu da ti kazem da ga ne bi menjao ni za dva Iphone koliko sam prezadovoljan telefonom - jer za razliku od tebe meni telefon ne sluzi da se pokazem u drustvu (toliko o IQ-u koga pominjes ;)) i da bi bio vise stylish :eyebrows:, pa mi je savrseno svejedno dal mi je kuciste od stakla ili meteoritskog gvozdja i dal bolje lezi u ruci, ili je pogodan za privezak :d
To su te pogodnosti Iphone 4-orke koji se placaju dodatnih 300e :laugh:

Inace kao sto rekoh ustanovili smo vec odavno da Iphone bolje lezi u ruci i da ima bolje igre :d
Ceka te jos 8 presudnih prednosti zasto je on bolji od Sphone-a ali imam nekako utisak da necu dobiti odgovore na to pitanje vec bulllshit tipa ves masina pere 5kg vesa :smoke:

Poslednja izmena:
Eto onda ovde ima dosta ljudi sa ovim telefonom pa neka probaju, i po mogućstvu postave neki kratak klip (ako ih ne mrzi, mada kako je gameloft pristupio androidu bolje i da nije).

Problem je u verziji Asphalta za Android koja je 1/optimizovana za isti, NFS recimo, radi najnormalnije.

Džabe pominjete to kada za "njih" to "izgovor kojim se brani Android". Ko je malo pratio sagu na relaciji Gameloft-Android zna sa koliko "elana" je Gameloft ušao u celu priču. Rockstar je ozbiljnije pristupio portovanju GTAIV na PC...

Kada se samo setim besa ljudi koji su kupili Gameloftove igre pa onda skontali da NE RADE. Pa je onda Gameloft povukao opciju kupovine Android verzija igara sa sajta. Danas igre rade ali je to daleko od ozbiljne podrške.

Pa iOS i dalje nema MT.. ono sto vi zovete MT je u stvari rescently used apps lista.

lep ti taj multitasking gde cela ToDo aplikacija mora da se vrti u pozadini kako bi se oglasio alarm :D

@priest:
U Asphalt testu covek je drzao neki benchmark app u pozadini na Samsungu, tako da poredjenje nije validno.

Jesi li ti stvarno bio u vojsci il samo tako volis da pricas?
Naravno da i u vojsci imas mogucnost izbora prijatelja i drustva i to vecu nego bilo gde drugde. Sa tim ljudima prozivis toliko toga zajednickog, sto nigde vise neces proziveti, a neki od tih prijatelja su mnogima ostali i prijatelji za citav zivot!
To sto ti nisi uspeo da nadjes prijatelja vise govori o tebi.

Sto se tice tvog komentara o tome da u vojsci rade najveci moroni je vise za sazaljevanje jer kad tako izgeneralises i ocenis citavu jednu bransu na osnovu par njih sa kojima si imao lose iskustvo onda to nije za komentar. Ne kazem da tamo nema i takvih - naprotiv ali generalizacija da su svi takvi je pateticna.

Ti ili tesko kapiras ili ne zelis da shvatis - kakve veze ima prosek glupih koje pominjes sa brojem nepismenih koje si pomenuo ranije a opet kakve veze ima nepismenost sa IQ koje si pomenuo jos ranije?
Govorio si prvo o IQ, zatim si pomenuo nepismene a ja sam ti samo napomenuo da te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom. Na kraju krajeva kakve veze ima to sto je neko zavrsio koledz sa njegovim opstim obrazovanjem? Proveri malo koliko njih koji upisu koledz i zavrsava isti, a koliko nasih koji upisu fakultet zavrsi isti - jel to znaci da su oni pametniji ili to da im je kriterijum nizi. Pogledaj malo koje rezultate postizu nasi studenti koji studiraju na njihovim koledzima (naravno oni koji to mogu da priuste sebi) - uvek su u vrhu!
Govori li ti to nesto?

Dalje, posto vidim da neke stvari ne razumes, pod nepismenima se kod nas podrazumevaju i oni su i pohadjali osnovnu skolu ali su je napustili nakon nekoliko razreda iz bilo kog razloga, a ne samo oni koji ne znaju abecedu/azbuku tj. da citaju i da pisu tako da nepismenost izmedju ostalog itekako ima veze sa novcem da se nastavi skolovanje.

Naravno u razlicitim zemljama postoje razliciti kriterijumi nepismenih pa je tako kod nas nepismen i onaj koji ima nekoliko razreda osnovne skole, u Hrvatskoj onaj koji ima manje od cetiri razreda osnovne, negde oni koji ne znaju citati ili pisati, negde samo oni koji ne znaju nijedno...

Cisto da znas sta je pismenost, posto je pominjes a ne znas ni sta ona tacno znaci:
"Do polovine prošlog veka koncept pismenosti podrazumevao je elementarnu analfabetsko-jezičku i matematičku orijentaciju, a to znači osnovno savladavanje veština čitanja i pisanja.
Od 1964. razvija se novi pristup, odnosno funkcionalno opismenjavanje i pismenost, a osnovu ovakvog koncepta čini odnos izmedju pismenosti i privrednog razvoja. Prema definiciji Projekta medjunarodne pismenosti odraslih (IALS) pismenost se definiše kao prozna pismenost (razumevanje i korišćenje informacija dobijenih iz tekstova), dokumentaciona pismenost ( informacije koje se nalaze u razlicitim formularima) i kvantitativna pismenost ( razumevanje, na primer, izveštaja o stanju na računu u banci, odredjivanje poreza, kamata i dr)."

Da dodam na kraju da ispred firme cesto ucestvujem na raznim seminarima u inostranstvu na kojima imam priliku da se susretnem sa raznim ucesnicima iz tzv. razvijenih zemalja i tek kada se susretnes sa istima vidis koliko mi u stvari potcenjujemo sebe a velicamo druge, kao i koliko su oni ograniceni i koliko po pitanju opsteg obrazovanja i kulture oni ne da nisu ispred nas vec naprotiv. Ali naravno ti o tome znas samo iz price i nije ni cudo sto tako pricas.

Nema veceg fenserskog telefona od te E71-ice.

Zaista smesno da ovako nesto cujem od coveka koji velica Iphone i kome je glavni argument kako telefon lezi u ruci
Tja - to je ta tvoja i priest-ova logika ono ves masina pere 5k vesa :d

BTW jel se to meni cini ili priest pustanje igre na telefonu podvodi pod multitasking, mozda je mislio ono u igri ima vise radnji pa je to to :d
Cudno, ja sam mislio da je multitasking pokretanje vise aplikacija istovremeno, ovaj po definiciji humoreska sa kakvim ja likovima uopste trosim reci oko toga koji je telefon bolji :laugh:

Poslednja izmena:
I sta sada? nekome se pokvarila kamera na iP4 i to znaci da iP4 nema kameru koja moze da se poredi sa ostalim telefonima u vrhu?
Pitaj ovde ljude da li se nekome pokvarila kamera na iP4 ili jos bolje proveri na iSrbija da li se neko zalio za tako nesto.

@priest:
U Asphalt testu covek je drzao neki benchmark app u pozadini na Samsungu, tako da poredjenje nije validno.
Znaci zato ne radi multitasking :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno