Šta je novo?

Gran Turismo 5

SCEE tvrdi da izlazi do kraja godine, dok SCEA to nece da potvrdi. U svakom slucaju, ja igru vidim na policama NAJKASNIJE u januaru 2011.

Mozda je sve ovo zato sto GT5 ide multiplatform ? :test:

Možda PD hoce da isključi mogućnost da se non wrc automobili voze na wrc stazi, kao recimo onaj Mclaren F1. Meni je onaj klip sa Mclarenom bas nasmejao. Možda je to razlog odlaganja.
Posted via Mobile Device

Svasta, pa to je automobil, stavis mu reli gume taaa daaa... :smash:
Svaki auto moze da se podesi za reli.
Kladim se da ce i Nascar automobili moci da se voze na prljavim putevima...
Ogranicenja ne treba da postoje...

69461_501243340808_125281815808_6959801_1556539_n.jpg

Konzolu ove godine prekrstiti u DelayStation 3 :(

Hoce li moci i formule na reli stazu? :)

Update: Sony Europe has confirmed to Eurogamer that Gran Turismo 5 has been delayed in Europe, too.

Gran Turismo 5 will now be released here "before Christmas".

"We are sorry to say that Gran Turismo 5 will not be available on the previously announced release date of November 3rd, but the game will be released before Christmas," a statement read.

Pa sad vec postaje smesno ...
Imam dovoljno da igram naredna 3 meseca ali bas su preterali :)

Smeshno bi bilo da su sve druge igre na nivou GT5 i izashle kada je najavljeno, ali to ochigledno nije sluchaj..

Zashto nikom NFS Hot Pursuit ili TDU 2 jednostavno ne zameni GT5 ? Zato shto su to instant igre pravljene za godinu dana, a naoptimistichniji "vozach" ce je igrati mesec dana, GT5 je drugi svet i potpuno druga klasa, ljudi koji nikada to ozbiljno nisu igrali danas kupuju volane samo zbog GT5, i zato ovakve stvari nikako ne treba porediti sa drugih igrama za koje se tachan datum izlaska zna kada pochnu da je rade.

... i onda ih ti uporedis tvrdeci kako je zvuk 20x bolji nego u , sta znam, rFactoru, ili NFS :p

e jeste fanatici ... da mi je znati sta vam toliko zavisi od toga kad ce igra izaci? Jel' imate soni? Imate i volan? ... sta je sad problem?

Ja imam sony i volan ali nemam adekvatnu stolicu i GT5 disk.

e jeste fanatici ... da mi je znati sta vam toliko zavisi od toga kad ce igra izaci? Jel' imate soni? Imate i volan? ... sta je sad problem?

Pa problem je u tome što imamo sve to, ali nemamo GT5 :d

Mozda racuna da imamo i prologue i da sa opustencijom mozemo da sacekamo igru koju cekamo vec godinama, i da nam Suzuka i Fuji (dobro i road course daytona) nisu odavno dosadili :p

... i onda ih ti uporedis tvrdeci kako je zvuk 20x bolji nego u , sta znam, rFactoru, ili NFS :p

Nigde nisam rekao da je zvuk u GT5 bolji nego u drugim igrama, vec da nije nishta loshiji. I jedan i drugi je losh na svoj nachin, ali ja biram GT5 varijantu, mozda zato shto vozim automobile kojima je najvishe posveceno paznje :d

A za odlaganje, ajde da se "ljutimo" da su rekli Mart 2011. ali ako smo do sada chekali, izdrzacemo josh mesec dana. Mada, nemamo nikakvo pravo da zahtevamo od njih nishta, ima drugih igara, imamo izbora, a valjda mozemo da shvatimo da ako hocemo najbolje, ne mozemo da ocekujemo iste uslove kao za druge igre.

A za odlaganje, ajde da se "ljutimo" da su rekli Mart 2011. ali ako smo do sada chekali, izdrzacemo josh mesec dana. Mada, nemamo nikakvo pravo da zahtevamo od njih nishta, ima drugih igara, imamo izbora, a valjda mozemo da shvatimo da ako hocemo najbolje, ne mozemo da ocekujemo iste uslove kao za druge igre.

Ja i ti smo pre neki dan konstatovali kako se naveliko stancuju kopije GT5. Ocito nasa konstatacija ne pije vodu. Oni defitnivno jos nesto doradjuju u samoj igri sa ovim novim odlaganjem.

Skroz verovatno da ima neke veze sa Stigom i Top Gear-om.. a i ona saradnja Forze i Top Gear-a je sumnjiva :) Mozda je MS iskesirao da samo Forza ima TG :d

Preteruju ga sa tim odlaganjima, da nije pd moglo bi stvarno da se pomisli da to rade namerno kako bi napravili reklamu i medijsku pompu oko igre. Opet koliko god to ocrtavalo njihovu bolesnu posvecenost razvijanju neke igre, takodje pokazuje i nivo neprofesionalnosti i nepostovanje rokova. :p

Sa kojim odlaganjima?!? Ovo je prvo odlaganje za Evropu i US a drugo za Japance.

I kakvi rokovi, pa nije ovo gradjevinski projekat :d

Dovoljna su i dva odlaganja. Meni se cini da je bilo mnogo vise price o odlaganju gt5, toliko da se stekne utisak da je izlazak odlozen sve ukupno 2 godine.
A rokovi postoje samo u gradjevinarstvu? :d
Pa nije Sony cipiripi kompanija, valjda postoje neki ugovori, zadati rokovi. Nije valjda da funkcionise tako sto ovaj kazunori ( kazonuri ili kako vec) dodje u scee i kaze : "hocu da pravim gt5", a ovi mu kazu : "ok, ali potrudi se da bude gotov pre izlaska ps4", popiju po flasicu koka kole, rukuju se i dil je sklopljen. Ovaj mitrovic je onda tata- mata za kazunorija, on kaze pink slovenija x.9.2010. I pink sl bude x.9.2010.

Hahahah :D

2DxCnYz0gX3mpV6zt9NO0C.gif

LOL, okrivite M$ za kašnjenje :d

Koja glupost je ovo sa McLaren-om na reli stazi??? :wall:
Valjda je logično da odvoje automobile koji mogu na reli i one koji se voze po stazi?

Pogledaj u nekom mom predhodnom postu. Kladim se da ce PD sa ovim odlaganjem da onemogući da se recimo McLaren vozi na reli stazi.
Posted via Mobile Device

Igra je odlozena zato sto je PD probio rok za slanje gold diska 3 dana, sto je dovelo do toga da se moraju promeniti kompletni rasporedi za stampanje diskova u Sonyevim postrojenjima (Sony stampa sve PS3 igre btw). Najveci problem je to sto igra najverovatnije nece izaci do Black Fridaya, a u SAD-u se tada obavlja najvise kupovine u novembru.

Pa nije Sony cipiripi kompanija, valjda postoje neki ugovori, zadati rokovi. Nije valjda da funkcionise tako sto ovaj kazunori ( kazonuri ili kako vec) dodje u scee i kaze : "hocu da pravim gt5", a ovi mu kazu : "ok, ali potrudi se da bude gotov pre izlaska ps4", popiju po flasicu koka kole, rukuju se i dil je sklopljen. Ovaj mitrovic je onda tata- mata za kazunorija, on kaze pink slovenija x.9.2010. I pink sl bude x.9.2010.
Igra kao sto je GT se ne pravi po kalendaru vec se pravi dok ne bude zavrsena.
PD je jedini studio kome je dozvoljeno ovako nesto i Sony im opravdano daje prostor za razvoj.
Setimo se kako je to bilo 2007:

gtprojectcr1.jpg

Kaz jednostavno zadaje sebi nove ciljeve a ni publika nije daleko:
Hocemo: 1000 automobila
preko 100 staza
damage
kisu
sneg
smenu dana i noci
realnu promenu vremenskih uslova
karting
editor staza itd.
da ne zalazim u milion ostalih sitnica od kojih 95% nije ni potrebno.

Na kraju krajeva duzina igranja je ta koja govori o kvalitetu igre.
Dok se ostale igre igraju par nedelja GT se igra par godina...

Vrh Dno