Šta je novo?

Gran Turismo 5

To neki ruski Screen fun? :)

@kimi
Mislio sam na decembar.

Pismo je izgleda stvarno poslato od strane ruskog odseka SCEE-a i stvarno je bilo legitimno, ali su Rusi smatrali CIS region za ceo svet, pa su zato napisali "global". Igra je odlozena samo u Rusiji.

Zasto bi se to onda nas ticalo? ;)

Pa da se razbije monotonija zivota josh ovih 20 dana :)

kad smo vec kod razbijanja monotonije...

[YOUTUBE]EmySSqu0tqA[/YOUTUBE]

ahahahahahha kako zvuci ovo... jad i tuga i ocaj!

[YOUTUBE]8ozM0QTK1Vc[/YOUTUBE]

:laugh:

McLaren F1 pici reli :bottle:

ahahahahahha kako zvuci ovo... jad i tuga i ocaj!

[YOUTUBE]8ozM0QTK1Vc[/YOUTUBE]

:laugh:

Pa ponovo, ako gledamo iz ugla vernosti zvuka, nije kao original, ali poslushaj malo kako zvuk ima svoju "fiziku" i ponashanje, shto nema ni jedna igra sa vernim zvukovima. I zvuk jeste "ubo" sushtinu originalnog zvuka, a to je da ima najvishe visoke tonove kao i pravi McLaren F1..

Poslednja izmena:
Bolje nego da se zvuk raspada od distorzije i cuje rupa izmedju semplova kao u vecini igara...

Pa recimo NFS shift i skoro sve PC simulacije imaju problema sa neprirodnom distorzijom, a kod gomile ostalih mozesh lepo da cujesh semplove shto je takodje neprirodno i nerealno (a mozesh i da ih nadjesh u direktorijumu Sounds LOL :)). Naravno, vecini je dovoljno da se neshto dere jer nisu seli ni u shta osim u Golf TDI :d

I evo sad poshto je odlozena igra, beshe osmi ili deveti put, taman mozete vishe da se posvetite Test Driveu i Forzi :d

Poslednja izmena:
Pa ponovo, ako gledamo iz ugla vernosti zvuka, nije kao original, ali poslushaj malo kako zvuk ima svoju "fiziku" i ponashanje, shto nema ni jedna igra sa vernim zvukovima. I zvuk jeste "ubo" sushtinu originalnog zvuka, a to je da ima najvishe visoke tonove kao i pravi McLaren F1..

Driveru brate, sve ja to cenim da zvuk treba da pruza feedback i da mora da postoji kompromis izmedju vernosti produkcije i same fizike zvuka, ali ovo je nedopustivo.
Brate secam se formulica sa atarija koje su zvucale bolje.
Stvarno ovo meni zvuci kao neki uzasno los mod za rfactor , tako da dzabe taj feedback ako zvuci kao osinjak.
I budi jednom objektivan, jer znas da smo u pravu.

@driver

Cekaj, a ti si seo u Mclaren F1 i provozao ga? :d Zvuci se realno snimaju, za razliku od ovog sintisajzerskog zvuka koji nema veze sa zivotom... To sto ti cujes lose mixovane samplove je samo mali problem u odnosu ne zvuk koji npr. kao u onom klipu nema veze sa realnim zvukom. Dzaba sto se ubaci po koji dopler efekat da deluje kao da se kola udaljavaju kad sam zvuk zvuci neprirodnije da gore ne moze.
Samo da dodam, da je zvuk sa Shifta keva za onaj gore sintisajzerski dopler. :D

Poslednja izmena:
i samo jos da dodam da driver nikako nije mogao da cuje pomenuti mclaren jer je taj mclaren sa snimka neka PD created budzotina. Samim tim i ne postoji auto kojim bi mogao da se poredi u RL (osim mozda onog starog iz Le Mans serije).
I zanimljivo kako stvari preokreces kako tebi/PD to odgovaraju. Kada sam ja davao primere , gde zvuk ima malo distorzije, ti si pricao kako je to sasvim druga stvar - kako taj auto uoopste ne zvuci tako , sto zbog kvaliteta mikrofona sa kamere, sto zbog te distorzije na velikim rpm, koji su u tim trenucima bili nerealni :p

A sto se tice ovog odlaganja , iskreno se nadam da ce pogoditi samo Rusko i US podrucje (samo :p ) mada cisto sumnjam. Polako pocinjem i da gubim interesovanje za ovom igrom.. Da samo ima alternative u nekom doglednom trenutku.. :p

Poslednja izmena:
Potvrdjen je da je odlozen u celom svetu. Novi datum izlaska ce biti najavljen do kraja oktobra.

Koliko neukih komentara :) samo pokazuje da vecina ljudi nikad nije igrala simulacije na nekom ozbiljnijem nivou, pogotovo ne online.

i samo jos da dodam da driver nikako nije mogao da cuje pomenuti mclaren jer je taj mclaren sa snimka neka PD created budzotina. Samim tim i ne postoji auto kojim bi mogao da se poredi u RL (osim mozda onog starog iz Le Mans serije).

Upravo je ovo problem koji imam da objasnim zashto automobili u GT5 realnije zvuce od onih semplova ubijenih distorzijom. Uopshte nije bitno koja je to verzija McLarena, moze da bude 10 njegovih verzija i svaki ce imati onaj shmek koji ima samo McLaren F1 i ni jedan drugi auto, i zato nije bitno da se auto cuje identichno pravom..

I zanimljivo kako stvari preokreces kako tebi/PD to odgovaraju. Kada sam ja davao primere , gde zvuk ima malo distorzije, ti si pricao kako je to sasvim druga stvar - kako taj auto uoopste ne zvuci tako , sto zbog kvaliteta mikrofona sa kamere, sto zbog te distorzije na velikim rpm, koji su u tim trenucima bili nerealni :p

Ne razumem, pa zar nisam sto puta rekao da su zvukovi sa distorzijom nerealni i neprirodni ? :) Evo da ponovim, svi zvukovi automobila koje cujesh bilo u igri ili snimku su nerealni jer distorzija ne postoji u realnom zivotu, samo na uredjajima koji snimaju zvuk. Ovom MaLarenu fali "tezi" zvuk, ali ovo nije nishta loshije od ubijenih semplova koji lepo zvuche prvih 15 minuta :)

@driver

Cekaj, a ti si seo u Mclaren F1 i provozao ga? :d

Ne, vec sam ga od njegovog nastanka cuo sa 1000 razlichitih izvora, pa sam stekao vrlo dobar utisak kako taj automobil zvuci, za razliku od tebe koji ga je cuo u reprizi Top Geara na Ultri :d

U krajnjem sluchaju, zabole me za McLaren F1, ja ne znam ko ce to da vozi na stazi....

Poslednja izmena:
Ne znam sto pravite ovoliku frku oko zvukova u igri!

1. Prologue je po meni imao sasvim zadovoljavajuc zvuk, kod nekih automobila odlican a kod nekih los...

2. TT demo je pokazao znacajno unapredjenje i ako bi tako i ostalo bio bih i vise nego zadovoljan.

3. Kaz je rekao da konacne zvukove necemo cuti do izlaska igre.

4. Ovaj klip sa Mclarenom nema backfire sto govori da je stari build u pitanju.

5. Klip sa Mclarenom se pojavio istog dana kada i klip sa Course Maker-om koji se dosta razlikuje od onoga sto se moze videti na GT sajtu:

Otydw.jpg

sto govori da je neki prastari build u pitanju...

6. PD voli da experimentise sa zvukovima sto je poznato iz svakog update-a Prologue-a
Evo kako je zvucao GT-R u spec 1 verziji: http://www.youtube.com/watch?v=-FG_XOPUqQs
Kasnije su ga izmenili i dodali turbo zavijanje na vecini automobila, svaki update je donosio neku promenu zvukova...

7. Po poslednjim klipovima par automobila je zvucalo odlicno, Ford GT, ZR1, GT-R, Nascar automobili, SLS, ima ih jos par ali su ovi koji su mi zapali za uvo.

Sto se tice ostalih igara ne mogu da navedem igru koja ima "realan" zvuk a da me glava nije zabolela posle 10 minuta igranja, na kraju krajeva replay je taj koji pokazuje koliko neka igra zapravo ima odlican zvuk gde se spomenuti Shift pokazao kao pravo smece, mozda bih izdvojio F1 mod za rFactor kao i par drugih modova i to je to...

Sto se tice odlaganja moze lako da bude da je do odlaska Stiga iz Top Gear-a i neodlucnost BBC-a o tome sta raditi dalje a svi znamo da Stig ima solidnu ulogu u igri pa ne bi bilo pametno izbacivati igru ako sve nije up to date.
Taman Kaz moze jos malo glanca igru :D

Sve automobile koje si nabrojao postoje, a doticna verzija mclarena je izmisljena.
Ja sam govorio samo o zvuku tog auta koji je tezak crap, i vi sad nemojte uporedjivati sa drugim igrama jer mi ovde govorimo o GT a ne o ostalim , starijim igrama, od kojih su neke starije i 5-6 godina.
Moja poenta je da PD nema pojma da napravi zvuk trkackih automobila. Ali ok ako je neki early build kao sto ranko kaze, mada ne znam kojom logikom onda reklamiraju igru, tim early buildom.

A to za Stiga je nevidjena glupost (ako je istina). Da odloze igru koju vise ne smeju da priuste da odlazu, zbog prava na stig-a, je ******ska. Mogu nesto kao u prologue , recimo da zakljucaju taj top gear/stig chellenge dok se to sa BBCem ne sredi, pa onda u zavisnosti od razvoja situacije da adaptiraju. Ako ga bude bilo - enabled, ako ne - disabled, ako bude bio neki drugi stig - izmena putem dlc-a (koja ne bi trebalo da bude veca od par megabajta posto je u pitanju jedan 3d model, par skripti ,i textura).
A ne ovako. U stvari ne znam ni zasto se raspravljam, kao sto rekoh poceo sam da gubim interesovanje... Da mi je neko reko da cu pre da igram Duke Nukem Forever nego GT5 .... :p

Opet odlozen izlazak, au, malo je reci da sam razocaran. Oni nisu normalni.

Šta mislite koliko su realna predviđanja da će izaći do kraja godine?

Meni se čini da neće pre marta 2011.

To mozda ima i neke dobre strane.... Sada ce neki ogorceni prodavati svoje G25...... :d :d :d

Toliko vec cekam da mi je postalo svejedno.
Kada se pojavi kupujem, do tada me vise nista ne zanima.

Rusi su na kraju ispali u pravu dok su svi mislili da sire rumour, posle je ispalo da je igra odlozena par nedelja samo za njihov predeo i evo danas se ispostavilo da je igra odlozena worldwide bas onako kako su Rusi i tvrdili tako da bismo im trebali verovati kada su rekli da je u pitanju samo par nedelja...

Možda PD hoce da isključi mogućnost da se non wrc automobili voze na wrc stazi, kao recimo onaj Mclaren F1. Meni je onaj klip sa Mclarenom bas nasmejao. Možda je to razlog odlaganja.
Posted via Mobile Device

Nazad
Vrh Dno