Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni stvarno nije jasno o cemu vi vise pricate ovde...

Ajde da rezimiramo situaciju :

- iPhone je privilegija... Kao pozlacena kuhinja... Sve je lepo, sve se cakli, ali, to sto imas od pribora ti je samo tu, da dodas neke srebrne pribore ne mozes a papreno se placa svaki novi deo seta...

- tu je Android kao siva, prazna kuhinja. Mozes da je bojis kako hoces i da joj radis sta hoces...

Ljudi su platili iPhone... znaci puno platili, realno - i tu je vise ime nego kvalitet, i onaj ko je platio 600e za fon tesko da ce da kuka kako ne valja, nego ce ga dizati u nebesa (nebitno da li je opravdano ili ne)... Jer samo im jos fali da shvate da su bacili 400e na ime.

Sto se tice dizajna, hardverski gledano - HA!

Koliko su se razlikovali telefoni u pre-touchscreen generacijama?

Zar nisu svi dugmici/tasteri otprilike na standardnim mestima?

Zasto isto ne bi vazilo i za touchscreen uredjaje... To je prosto efikasna uredjenost, i ne moze se pripisati Apple-u, jer ko zna da li je neko imao slicne prototipe pre, a i ja mislim da su postojali i pre uredjaji PDA koji su bili slicnog izgleda, znaci... Apple ni tu nije inovator (cinjenica).

Dizajn, softverski gledano - Takodje mislim da su PDA uredjaji pre njega imali slican/isti dizajn pa je Apple i tu ukrao, ali ajde - da kazemo da je to njihova, originalna ideja (ha!). Da li sada da kazemo da su svi PC misevi kopije onog prvog samo zato sto su efikasni/izgledaju isto?

Plus - ideja potice od JEDNOG coveka... Znaci, cak i da je kreator Apple korporacija, nije to sam Jobs smislio, vec jedan od mnogih mrava njegove plutokratske industrije...

Prosto - iPhone ne moze da se poredi sa Androidom... Skroz drugacije platforme/ideje/ciljevi...

OK... aj' sad jedno pitanje (ali stvarno ne znam, i stvarno me zanima :)): jel' moguce sve to odraditi za zakljucanim telefonom?
Vec ponavljah 18 puta - zakljucan, nema mreze, kartice... iOS v4.1.

moze zakljucan, moze bilo koji iOS, ali ne moze bez mreze ;)

b) svim mogucim *alternativnim* nacinima za prebacivanje slicice od 20-ak kila sa jednog fona na drugi. Tacnije - sa jednog fona na ajFon.

evo jedan od alternativnih nacina...
[YOUTUBE]SycuEMlJwdk[/YOUTUBE]

a mozes i sa Bumpom :D

Iduci put surfujem internetom bar 20 dana i procitam sve zive manual-e za iPhone (ma i za prethodne modele, cisto zlu ne trebalo!), pre nego sto se upustim u jednu ovako kompleksnu i komplikovanu operaciju...
ne zezaj. ne znam kako nisi video ikonicu za slanje slike u Photos... inace daleko cesce se mi se desava da treba da posaljem nesto sto sam uslikao nekome ko je daleko xxx kilometara :)

Poslednja izmena:
Dizajn, softverski gledano - Takodje mislim da su PDA uredjaji pre njega imali slican/isti dizajn pa je Apple i tu ukrao, ali ajde - da kazemo da je to njihova, originalna ideja (ha!). Da li sada da kazemo da su svi PC misevi kopije onog prvog samo zato sto su efikasni/izgledaju isto?

ja se izvinjavam ali moram kad korisnik nije upucen (cisto edukativno :)):

Apple PDA Newton iz 1993. na slici sa "mladjim" bratom :)
800px-Apple_Newton_and_iPhone.jpg

a evo nesto jos starije i od Newtona: Atari STpad iz 1991. ;)
stpad_450145c.jpg

(doduse STpad imao je full desktop OS za razliku od Newtona gde je Apple razvio poseban OS)

Meni stvarno nije jasno o cemu vi vise pricate ovde...

Ajde da rezimiramo situaciju :

- iPhone je privilegija...

OP OP! stani cekaj...

iPhone nije privilegija. :I

iPhone je prodavaniji od svih tih Galaxy-a, WAVE-ova...itd...kako onda moze biti privilegija?

Kolko je ono prodatih iPhone-ova bilo u samom pocetku?

600.000? xD kakva crna privilegija....do sada 3+ miliona prodato...ccc a tek je 3 meseca proslo....do juna 2011. bice tu skoro 10miliona

Vise nisi ni specijalan ako imas iPhone. ranije, kad sam jos 3G imao, REEETKO ko je tad imao i nisam mogao da vidim u gradu jos nekog da ima. Danas, svaka shusha ima, sto polovan sto nov 3g(s), svi se duvaju.... od usta 'leba odvoji da bi imao iPhone....

Dobro, Kovace, majku mu... pa jel' treba da se dzilitam sa mailovima, vajerlesom, kablom ili cime vec da bih prebacio JEDNU OBICNU BUDJAVU SLIKU sa jednog fona na drugi? :)

Znam da ima dosta mogucih kombinacija... ali su elegantne u PM.
***, pa mogao sam plavim zubom da saljem sta sam hteo na neku Nokiju iz 20-og veka, a ne mogu na tehnolosko cudo iz Kupertina...

Evo resenja: http://itunes.apple.com/app/bluetooth-photo-share/id326109583?mt=8 :D

a imas i dodatnu opciju :d http://itunes.apple.com/us/app/bluetooth-fart/id331770273?mt=8 :d:d:d

@kovacm - moram da pitam - da li je Apple izmislio PDA uredjaje?

A da je privilegija... Pa ja i dalje mislim da jeste, ***. - skupo je to za rizicnu igrackicu...

moze zakljucan, moze bilo koji iOS, ali ne moze bez mreze ;)
'Bem mu lebac, ja sam mislio da je, kada sam rekao ono "zakljucan" bilo sve jasno - nemam mrezu... ovde sam, u Srbiji, Beogradu, na Zvezdari (u tom momentu :d)... ne'am ti AT&T ili sta god :)
Nisam znao da, nakon 6-og posta gde ponavljam istu stvar, moram i da napisem - NEMAM MREZU! :D

Znaci, kovace... opet nista? :)
Bez mreze nista nisam mogao?

evo jedan od alternativnih nacina...
Dobro, da znam za ubuduce... :)
Samo kratko pitanjce - ova aplikacija se vec nalazi na telefonu... ili mora da se skida sa Apps-a?

BTW, nadam se da ti je jasno zasto te ovo pitam, da ne moram *opet* da cukam po tastaturi da bih razjasnio ono sto je ocigledno ;)
Moze... samo sto mi treba jos jedan iPhone za tako nesto :)
A nesto ne verujem da moze da se bump-uje sa Wave-om! :D

Inace, isto pitanje stoji kao i za prethodnu aplikaciju...
ne zezaj. ne znam kako nisi video ikonicu za slanje slike u Photos... inace daleko cesce se mi se desava da treba da posaljem nesto sto sam uslikao nekome ko je daleko xxx kilometara :)
Nisam, brale... nisam je ni trazio :)
Kazem ti, prva pomisao za razmenu fajlova je meni (a vala i svakom normalnom coveku) - BlueTooth.
Potom kabl... kad vec nema BT-a. A kabla je bilo :)

A ove vas metode, tj. brdo, ali stvarno *brdo* alternativnih resenja (ne kazem, ima ih stvarno i zanimljivih... Bump :D)... koja ce mi, on way or another, zavrsiti posao... nisam znao, niti sam se pak pripremao za njih :)
A vidim da je trebalo, i da se to prakticno podrazumeva! :D

***, sve cete da kazete, samo ne da je *ipak* problem sto nema BT kada ga izvuces iz kutije...

Pa da... uvek ima nekog resenja :)

Samo ne kada se telefon tek izvuce iz celofana, nego pravac na App Store da poskidam sve ono sto mi treba za prebacivanja sugave slicice :D

Ahahaha, znaci sad otvaram ovaj tvoj prvi link, i vidim obavestenje:
Note: Our new Bluetooth Fart app has been released in the iTunes App Store!!

Taman sam hteo da ga zakacim ovde, kada vidim da si me vec preduhitrio :p

@Korisnik2007a:
Cetvorka trenutno mozda da(ali ne dugo)jeste privilegija...cak mi je drug iz holandije rekao da je puno para dati 700eura za fon(iako decko realno ima da putuje,zeza se,trenutno je u usa na odmoru i tako...njima dati pola plate za fon ili celu platu je NENORMALNO,a ovde ni 2plate dati nije strashno)....ali stariji iphone telefoni i zajedno sa njima "apple users wannabies" zgadice brend..pazi sta ti kazem.

Ista prica je bila s markom odece SweetYears u Novom Sadu.
Pojavila se radnja,i ja video,reko,cool maice i sve ostalo...malo skuplje (tipa t-shirt 2.500-3000 din,ali opet nije d&g skupoca)ali *** svidja mi se,kupio bih...
Ljudi moji dragi sa bench foruma.....kad je krenula popala....pa po oglasima svercovano,polovno iz italije, special edition ovo-ono....ej...muka mi bilo...BOOM bio...posle,tj evo sad NIKO vise ne nosi.

Nije problem meni da imam sto drugi imaju,samo da nije naduvano i da posedujuci tu stvar budes kao "neka faca" (npr imam starke koje je, realno, svako nekad imao u zivotu u nekom periodu)

Meni se zgadilo to dizanje u nebesa bilo kog brenda kad su srbi dokazali da nista nije elitnost,da za sve moze da se ustedi i kupi i udje u odredjenu "grupu" ljudi....npr,nivo de..bili.zma smo pokazali kad su se pojavile nedavno ponovo airmax patike...svi sepopalili da ih imaju (ne,ne brinite,odvratan mi je airmax al samo pravim poredjenja)mame od plate koja je 24.000 daju 13.000 za tike(znam slucaj)...muka mi je bre vise toga
Zato iphone jedino ce biti elita i privilegija kad bude 1000+e, ovako proda lik shtalu pa kupi iphone

Poslednja izmena:
A kakav si onda kada imas iphone kopiju, (mislim sifon)? :)

Ju,koja decja razmisljanja...pa naravno da nisi IN a i ne zelim da budem NIKAKO i drago mi sto sam sa samsungom u realnom krugu ljudi koji ne misle da imaju nesto specijalno...eno idi kupi i airmax budi dodatno vise in.
Uostalom,moj prethodni post sve govori.

Poslednja izmena:
Ja to gledam na drugaciji nacin...recimo kroz oportunitetne troskove..Za 700eura moze da se kupi boli glava lap top, ili da se sklopi jos grdji kucni pc...za 1000 eura, koliko ovde kod nas prodaju najnoviji iPhone 4, mozes da kupis: Samsung Galaxy S + laptop, Samsung Galaxy S + PC, solidan HI-FI sistem, nesto deseto i da ti jos ostane novca... Sve to nabrojano ce duze da ti traje nego jedan iPhone.

ali onda nemas iPhone najbolji telefon na planeti :)

Koji nema BT! :D

O tome pricam...waste of money...
Na drugom nasem forumu specijalizovanom za iPhonove,izbacen je podatak neverovatan!! U srbiji samo na telenor mrezi valda ima 15-20.000 korisnika iphone-a (oni to vide lako pa imaju podatke)i to je bilo 2009. sto znaci sa vipom i telekom oko 50.000...ko zna do sledece godine...
To je OGROMAN broj.
Inace,to je srbija i ovde iphone nije nikakav luksuz vise sem cetvorka (a i to u perfkohoriju kad ti ode baba u grcku na more moze da ti uzmes preko grckih operatera za nesto manje od 600e)***,srbin se snalazi.
U evr.uniji po tom standardu od 100.000 miliona koji imaju normalno i lepo da zive,trebalo bi bar onda 10 miliona da kupe iphone4...ali se to ne desava...zasto?kad su im plate preko 1000e?zato sto tamo kupuje za te pare BAS KO IMA,ili ko se zainati(a takvih je malo) i toliko da se odvoji od plate za fon je naucna fantastika.

A mogu...
Napacena srbija.svega zeljna pa i dokazivanja samim tim

Ju,koja decja razmisljanja...pa naravno da nisi IN a i ne zelim da budem NIKAKO i drago mi sto sam sa samsungom u realnom krugu ljudi koji ne misle da imaju nesto specijalno...eno idi kupi i airmax budi dodatno vise in.
Uostalom,moj prethodni post sve govori.

Ja samo pitam, posto vidim da se snalazis sa takvim klasifikacijama :)

Pitanje nije na mestu,i umesto da si tim pitanjem kao NAPAO nekog,da bi se neko sa "sifonom" osecao samo bednije, samo si sebe ukopao.
Nazalost,imas dobar telefon,ali nisi ga vredan niti on tebe s takvim stavom ;D

Covece ti si prvi poceo sa klasifikacijama i etiketiranjem iPhone korisnika, da bi im se rugao. I na kraju ako tebi neko postavlja slicno pitanje, ti se odmah osecas "iznenadjen i uvredjen" :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kome se rugam? ne rugam se i sam sam imao iphone..bio sam korisnik apple uredjaja. Ja aludiram na naduvane,a takvih je puno medju apple korisnicima,a prakticno ni malo medju npr samsung,i zbog takvih drago mi je da sam prodao 3gs i pobegao od "istog kosha" u koji bi me nazalost trpali ljudi.

Jeste,ne gledam sta drugi misle kad imam neku spravu,i briga me za tudja misljenja,ali ovo je moje misljenje i jednostavno mi ne prija npr da udjem u diskoteku gde izlaze mafijashi,koliko god da je bolji provod i muzika,tako i sa iphonom....

Moze to biti sad najbolje,necu da me etiketiraju.

meni je samo zanimljivo da je za jedan apple proizvod na kome sve radi iz prve i sve je najbolje na svetu potrebno cesce traziti workaraund za banalne stvari koje telefon od 50 evra moze out of the box :) a ispade na kraju i da vise treba da se podesava da bi radio normalno nego drugi telefoni

Poslednja izmena:
@kovacm - moram da pitam - da li je Apple izmislio PDA uredjaje?

sta podrazumevas pod PDA? Ako je to i Casio i Psion onda ne.

ne znam koliko su stari Psioni i Casio PDA stari ali Atari je imao 1989. Atari Portfolio PDA (radio je pod DOSom).
8P56EHZE.jpg

ako govoris o PDA nalik ovim skorasnjim (dakle bez tastature, sa stylusom) kao sto su Palm i PocketPC (aka WindowsMobile) onda da.

mada vidis i sam da je npr. Atari imao STpad sa olovkom i bez tasture 2 godine pre Applea...

ako nista vise, Newton projekat je zasluzan sto danas imamo ARM chipove ;)
(inace bi i oni pali u zaborav pod najezdom PCja i x86...)

Poslednja izmena:
ma mms je dranje novca od korisnika, glupost, dobar je samo da ti klinke salju svoje slike :d

ali bt da ne radi, pa prosto ne verujem

Skontao sam, dosta su drugi etiketirali tebe, sad si krenuo malo i ti da etiketiras druge :D
Uredu.
Neka si skontao kako ti volja,sto ljudi=sto interpretacija.
Necu se vise nastavljati ovde jer ocigledno smatras da si u svakoj sferi upravu i da nije istina sto pricamo o iphone-u (podatke koje iznosimo kao da imamo neke koristi da lazemo)
i zato se povlacim s 2-3 recenice:
Samsung galaxy s apsolutno radi sve isto ko iphone,ima isti hardware ko iphone,podjednako su oba telefona lepa....sve sto dobijas u razlika cene od 300+eura koju placas je LED blic(lol),malo vecu rezoluciju ekrana i zatvoreniji OS. Sasvim objektivno gledano,bio bih lud da doplatim na galaxy 300eura i dobijem.....hmm..pa unapredjen galaxy... :/

niko nece da prizna sa tih najmanje 300e vise ti platis u srbiji status da te gledaju drugacije drugi ljudi...a ne puno bolji telefon. Hteli vi iphone korisnici to ili ne,tako je,mozda niste ciljali na to ali uz tih 300+eura se to dobija ;)
Potpuno nepotrebo imati taj telefon osim ako neces da se razlikujes...jer i drugi telefoni imaju sve to isto(sem tog ekrana),ali nisu preskupi.
poz,odo iz ove teme

ali bt da ne radi, pa prosto ne verujem
Ja sam tek juče saznao dok sam čitao ovu temu da iPhone nema BT i još ne mogu da vjerujem.
To me najviše nervira kod Apple-a, naprave takvu glupost i još hoće da te ubijede
da ti to što je jedna od osnovnih stvari u stvari i ne treba. Iako je iPhone vjerovatno vrhunski telefon zbog ovakvih stvari mislim da ga nikada neću kupiti.
A još manje su mi jasni ljudi koji se toliko bore da opravdaju ovakvo ponašanje koje ne može da se opravda nikako

Ima Apple BT...

...samo što ne radi. :d

Ima Apple BT.. koji radi.. ali ne ono sto nama treba.
:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno