Šta je novo?

F1 2010

IGI evmalo boljeg rezultata

untitled-1.jpg

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
je imam samo ovaj hardware_settings_config.xml fajl i kad stavim dx11 true on mi u msi afterburnetu ocitava d3d9 ????
a na metro recimo lepo pise d3d11 wtf?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
je imam samo ovaj hardware_settings_config.xml fajl i kad stavim dx11 true on mi u msi afterburnetu ocitava d3d9 ????
a na metro recimo lepo pise d3d11 wtf?

Probaj i <directx forcedx9="false" /> u hardware_settings_config.xml

nece ni to probano :(
mozda ovaj msi laze hm?

Fino mi radi igra, jos kad bi proradila preko Hamachija [onaj regedit override ne pomaze].

hehe radi :D
ja sam pogresan editovao
trebalo je u c:\Users\FXGT\Documents\My Games\FormulaOne\hardwaresettings\
tu da menjam a ja menjao u dir od igre :p

bolje od ovoga na tastaturi ne mogu, doduse nisam jos ceprkao po setapu
1:52.736

Prilozi

• rekord.jpg
    rekord.jpg
    334.9 KB · Pregleda: 59
Evo nekoliko mojih kisnih slichica - dx11, senke povecane na 3072. Nice...

Prilozi

• F1_2010_game 2010-09-24 23-26-47-23.jpg
    F1_2010_game 2010-09-24 23-26-47-23.jpg
    165.5 KB · Pregleda: 116
  • F1_2010_game 2010-09-24 23-04-44-51.jpg
    F1_2010_game 2010-09-24 23-04-44-51.jpg
    165.4 KB · Pregleda: 135
  • F1_2010_game 2010-09-24 23-09-42-85.jpg
    F1_2010_game 2010-09-24 23-09-42-85.jpg
    187.8 KB · Pregleda: 106
  • F1_2010_game 2010-09-24 23-10-45-16.jpg
    F1_2010_game 2010-09-24 23-10-45-16.jpg
    151 KB · Pregleda: 97
  • F1_2010_game 2010-09-24 23-20-19-99.jpg
    F1_2010_game 2010-09-24 23-20-19-99.jpg
    179.8 KB · Pregleda: 99
@milovanov

Jesi li dirao nesto u garazi ili je ovo default? Ja ne mogu ispod 53 nikako :(

default, samo prethodni rekord sam postigao negde u 30-om krugu, a ovaj tek u 78. pa ti vidi, povraca mi se od bahreina i formule 1

Poslednja izmena:
posle malo tweak-ovanja 1:51.261

Prilozi

• novi rekord.jpg
    novi rekord.jpg
    332.4 KB · Pregleda: 114
Imate li problema sa performansama igre? Na codemasters forumu gomila ljudi se zali na los frame rate, cak i oni sa high end vga. LJudi sa gtx 260, 460 imaju svega 19-20 fps i to se ne menja cak i na ultra low.
Problem je kazu u replay fajlu, pa nude i neko resenje ,a li meni nije pomoglo:

Windows 7:

1. Delete original replay folder (and file) by exploring to ProgramData\Codemasters\FormulaOne\DataCache\yourc omputersname\

NOTE: The folder 'ProgramData' is hidden; in order to see hidden files and folders you have to check a box in folder options.

Windows 7 -> Control Panel -> Folder Options -> 'View' Tab -> Select 'Show hidden files, folders, and drives'

Windows XP -> My Computer -> Tools -> Folder Options -> View - Select 'Show hidden files, folders, and drives'

2. Open Command Prompt with admin privileges (search 'cmd' and right click on cmd.exe and select 'Run as Adminsitrator')

3. Use mklink to create the symbolic link. This is what I typed, but you must edit this with your own file directories:

mklink /D C:\ProgramData\Codemasters\FormulaOne\DataCache\yo urcomputersname\replay H:\Games\F12010\replay

4. Now create the folder in the new location, in this case I created both the F12010 and replay folder on my H drive.

5. When launching the game, the 2GB replay.pbf file will be written to the file location you have specified. If you write this file to another hard drive, resources are freed up for your OS and game performance should increase.

Any performance increases this has given me are within the margins of error, however, others believe this to be a fix for lag and frame skips.

Neki spominju kao uzrok problema i realtek audio?

izace sigurno neki patch uskoro :D:smoke:

Prosto mi je neverovatno da sam samo prelaskom sa tastature na dzoj odmah popravio vreme za 5 sekundi,izgleda da je neminovno da kupim volan. Vec dosta dugo razmisljam o tome i uvek iskrsne nesto drugo,bitnije,ali sad cu morati,igra mi je extra....
,)

Imate li problema sa performansama igre? Na codemasters forumu gomila ljudi se zali na los frame rate, cak i oni sa high end vga. LJudi sa gtx 260, 460 imaju svega 19-20 fps i to se ne menja cak i na ultra low.
Problem je kazu u replay fajlu, pa nude i neko resenje ,a li meni nije pomoglo:

Pa nije ti pomoglo zato sto nije do replaya. :)
Problem je do nvidia drajvera. Meni je u GPU zauzece u toku igranja nekih 50-60% i secka malo tu i tamo, cak i kad stavim podesavanja na low. Isto tako i u mafiji.
Mnogi vlasnici 2xx i 4xx kartica se zale na to na nvidia forumu.

Pa nije ti pomoglo zato sto nije do replaya. :)
Problem je do nvidia drajvera. Meni je u GPU zauzece u toku igranja nekih 50-60% i secka malo tu i tamo, cak i kad stavim podesavanja na low. Isto tako i u mafiji.
Mnogi vlasnici 2xx i 4xx kartica se zale na to na nvidia forumu.

Nije do nvidia drajvera, vec do same igre. Mnogi korisnici ati kartica takodje imaju probleme. Evo i saopstenja coveka bliskog samom codemastersu:

Firstly let me apologize for the present bugs and problems with F1 2010 on the PC. I myself have been caught up with lagging sound and sluggish frame rate.

I hope you can all appreciate that its currently the weekend in the UK and that the Codemasters studios are currently closed, but I can assure you that first thing on Monday morning Helios will be checking the forums to catch up on the current situation.

Please bear with us while Codemasters work out the kinks and niggles with that game

As some of you might notice that im not an official mod of these particular forums but i hope what ive said will help a little

On behave of Codemasters I would like to apologize for the problems you guys have been facing with F1 2010

izvor: http://community.codemasters.com/fo...-1343/430869-present-situation-f1-2010-a.html

Meni ceo komp ukoci,samo reset pomaze.
Zanemarimo fps,motor od formule mi se cuje povremeno kao kad se kolje svinja a imam i neki lag kad dajem gas i kocim na gamepad-u.

Smanji rezoluciju,detalje...Nzm kako si podesio da ti bude,meni je pomoglo.

@dejan#7
Nije mi nesto nabudzena grafika u podesavanjima.Fps je po meni prihvatljiv,komotno se igra na podesavanjima koje sam stavio.Cudno je da zabada cela masina i taj lag.
Inace,upravljanje levo-desno super radi.

Ok...Ja sam ti dao predlog,posto imamo slicne konfiguracije :)

Nadam se da ce uskoro izaci patch...
Jel probao neko u LAN-u(Tunngle/Hamachi) da igra? :S:

Ako su AI bolidi oko tebe zapravo tu samo kada ih monitor prikazuje, a igra samo odokativno "predvidja" njihove krugove, to je FAIL koji ce tesko ispraviti...

Danas sam bio do kuma i kod njega video/probao F1. Tuga kako lose radi. On ima 9600, Q6600, 4GB rama....
Sve na low, rezolucija 12xx x nesto malo :), jedva izvlaci 35-39fps......

Vrh Dno