Šta je novo?

226BW Samsung kvar

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Caletu se monitor pokvario a to se ispoljava tako shto kad se monitor upali 80% ekrana je crno [nema osvetljenja] dok sa desne ivice ekrana slika treperi i kao da osvetljenje radi kako treba [vertikalna neonka verovatno] i tako do pola monitora dok je druga u mraku,al posle 5-10 minuta se sve stabilizuje ali i dalje se vidi treperenje u dosta slabijoj dozi.Mene zanima da li mozhe da se popravi ova vrsta kvara i gde to mozhe da se uradi u Beogradu?

Kod najveceg uvoznika Samsung branda.

imam slicnu situaciju sa mojim 226bw-om,
naime nedavno je pocela slika da treperi celim ekranom prilikom ukljucenja monitora.
slika je dosta tamnija i "treperi " 10-15sec, a zatim se stabilizuje i sve radi sasvim normalno .

zna li neko sta moze da bude u pitanju ? mozda neki kondenzator ili..?

Imao sam isti problem isti simptomi, definitivno kondenzatori. Najlakše će biti da otvoriš i da pogledaš, oni koji su nabubrili ili iscurili njih treba promjeniti.
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=6930&highlight=samsung+226bw

obično kod 226bw su u pitanju ova tri i kod mene je bilo tako:
x1 - 330 uf 25v CapXon
x2 - 820 uf 25v CapXon
možeš zamjeniti nekim kvalitetnijim recimo panasonic sa tim da paziš na dimenzije ovaj CapXon 820 je visok 2cm a može stati i od 2,5cm prečnika 1cm. Ovaj 820 uf 25v je malo teže naći ali nije nemoguće.

Prilozi

• samsung_replacedcaps.jpg
    samsung_replacedcaps.jpg
    165.4 KB · Pregleda: 366
Poslednja izmena:
hvala aladin ss !

pokusacu pa se javim

Ovo vazi i za Samsungu 730bf koji sam uparvo osposobio. Bila su naduta 2 kondezatora a ja sam ih promenio sve. Proradio je iz cuga.
Da sam znao ranije za ovo, nikada ne bi prodao moj stari 226bw za koji su mi trazili
u servisu 4750din za opravku.

imam slicnu situaciju sa mojim 226bw-om,
naime nedavno je pocela slika da treperi celim ekranom prilikom ukljucenja monitora.
slika je dosta tamnija i "treperi " 10-15sec, a zatim se stabilizuje i sve radi sasvim normalno .

zna li neko sta moze da bude u pitanju ? mozda neki kondenzator ili..?

Potpuno se isto ponasa kod mene samsung 204b pa da pitam da li neko zna koje kondezatore zameniti na ovom modelu i gde ih kupiti u bgd-u?Ako moze neka slika otvorenog monitora sa obelezenim kondezatorima koje bi trebalo zameniti bilo bi dobro.
Isto tako kad je komp upaljen a nista se ne radi na racunaru monitor se sam ugasi posle desetak minuta i kad pomerite mis posle dvadesetak minuta slika opet treperi 15-20 sekundi i opet se sve vrati u normalu.Kao da se desava kad je hladan onda slika treperi a cim se zagreje neki deo u monitoru slika je normalna.

Trebalo bi ove.

Prilozi

• layout.jpg
    layout.jpg
    210.6 KB · Pregleda: 353
Trebalo bi ove.

Ok hvala puno.Znaci ovo je slika otvorenog samsunga 204b.E sad imam jos jedno pitanje koje su vrednosti i oznake ovih kondezatora koje trebam kupiti?Trebaju mi prave oznake i gde ih kupiti u beogradu ako moze mala pomoc.Imam drugara koji se bavi popravkama televizora pa ce mi on to zameniti jer sam ja za ove stvari duduk :d.Samo su mi bitne oznake pomenutih kondezatora
Hvala unapred.

ako ces da otvaras monitor naj bolje da zamenis sve, da ne bi dosao u situaciju za sest meseci da ti opet neki kondenzator od 13din ken(j)a.

cim nabavim kondenzatore sve cu da ih zamenim

muhahaha
:d

ako ces da otvaras monitor naj bolje da zamenis sve, da ne bi dosao u situaciju za sest meseci da ti opet neki kondenzator od 13din ken(j)a.

cim nabavim kondenzatore sve cu da ih zamenim

muhahaha
:d
A gde ih nabavljas?Mislim ime radnje ako nije tajna.

Treba da su ovi ali ti proveri kada otvoris monitor.

C110 i C111 = 820uF 25V
C112, C304 i C305 = 330uF 25V

oni su jeftini jedino je skup ovaj debeli od 150mf 450v, njegova cena je oko 400 dinara.
Sve to mozes da nadjes ovde

pa preko drugara , on se zeza sa elektronikom i zamolicu ga da mi nabavi ( a mozda ih i ima vec ), posto sam i ja duduk za te stvari..

Hvala puno na brzom odgovoru.Znaci mislis da je i kod mene isti slucaj kao i sa gore pomenutim primerima.Sto posto su kondezatori u pitanju?Ne bi moglo biti nesto drugo u pitanju?

Kada otvoris i vidis da su naduti, onda nema sta drugo da bude. U glavnom je to boljka koliko vidim na drugom forumu sto pisu.

Ok hvala puno na savetima.Pozdrav.

Kada otvoris i vidis da su naduti, onda nema sta drugo da bude. U glavnom je to boljka koliko vidim na drugom forumu sto pisu.
Zaboravi samo da te pitam da li bih trebao da zamenim sve kondezatore pa i onaj debeli ili da samo menjam one koji su naduveni?Mislim sta bi ti radio da si na mom mestu?
Pozdrav.

Zameni sve, to je uvek najbolje.
Pazi samo kada uzimas ove nove da ne budu visi od originala da bi mogli da stanu.

Treperenje ovako ~ izgleda :crash:
http://www.youtube.com/watch?v=8YBsMOs-lw0

Izgleda cesta boljka kod Samsung monitora :mad:

Problem sa kondenzatorima se u pocetku manifestuje tihim zvukom visoke frekvencije dok je monitor slabo osvetljen ili dok je u stand by modu.

Kasnije pocinje da treperi pri paljenju (dok je hladan) npr. 5-10 sekundi.. a ako se ne popravlja taj period je sve duzi.

Evo par videa koji objasnjavaju kako otvoriti monitor i zameniti problematicne kondenzatore..

http://www.youtube.com/watch?v=Ul5LhuCT1y8
http://www.youtube.com/watch?v=EgKPgmlXqnY
http://www.youtube.com/watch?v=cjjpmCcs8ho

Zaboravi samo da te pitam da li bih trebao da zamenim sve kondezatore pa i onaj debeli ili da samo menjam one koji su naduveni?Mislim sta bi ti radio da si na mom mestu?
Pozdrav.

Kondenzatori sa visokim vrijednostima voltaže nisu osjetljivi kao oni sa manjom, takođe veoma bitan fakor kod životnog vijeka kondenzatora je temperatura. Što je temperatura veća njegov životni vijek je kraći i obrnuto. Ukoliko pogledaš slike vidjećeš zašto su ona tri najviše podložna otkazivanju. Ukoliko mijenjate kondenzatore bilo bi dobro da uzmete neke od provjerenih proizvođača kao:
Chemicon
Sanyo
Panasonic
Nichicon
Rubycon

I moj Samsung 2232bw sa istim treperenjem slike!

koliko suvam stari ti vasi monitori ja ima 206BW pa da vim kad da ocekujem tako nesto :(

Evo sad sam probao samsung 204b i na drugom kompu i isti simptomi.Znaci da su definitivno kondezatori u pitanju.Gledao sam monitor sa zadnje strane i nigde nema nijednog srafa da se monitor moze otvoriti.Pretpostavljam da su zabice u pitanju ali se bojim da nesto ne s****m prilikom otvaranja.
Da li ima neki link na you tube-u u vezi samsunga 204b kako se otvara zadnji panel?
Ili bilo koji link gde se to objasnjava?
Trazio sam ali ne mogu nigde da nadjem.

Ja imam slicne probleme doduse nije ovaj model vec Belinea 19"... probacu da ga otvorim i da vidim ima li losih kondenzatora kao ovde:

condensatorbad.jpg

Poslednja izmena:
Evo sad sam probao samsung 204b i na drugom kompu i isti simptomi.Znaci da su definitivno kondezatori u pitanju.Gledao sam monitor sa zadnje strane i nigde nema nijednog srafa da se monitor moze otvoriti.Pretpostavljam da su zabice u pitanju ali se bojim da nesto ne s****m prilikom otvaranja.
Da li ima neki link na you tube-u u vezi samsunga 204b kako se otvara zadnji panel?
Ili bilo koji link gde se to objasnjava?
Trazio sam ali ne mogu nigde da nadjem.

Pogledaj 21. post u temi...

koliko suvam stari ti vasi monitori ja ima 206BW pa da vim kad da ocekujem tako nesto :(

I ja bi voleo da znam odgovor na ovo pitanje s obzirom da imam 2232bw ... Posle kog vremena da se ocekuju ovi simptomi???

Posle 2 i po godine, otprilike. :D
Ja sam imao identichan problem koji je trajao svega par dana, da bi se na kraju ugasio jednom za svagda.

Meni moj drugi monitor Samsung 206bw napunio tri godine i za sada nista od toga ali ako se i desi znam kako da ga sredim.

hm :S
a mozda ima veze gde je napravljen???
eve moj jos malo puni 3 God :)
za sad je ok
a jel to samo odjednom krene ili??????
hvala ;)

Vrh Dno