Šta je novo?

Odlican prijem signala, a ne otvara stranice

chedomil

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Nedavno sam prikljucio wireless i koristim ga na desktop racunaru, medjutim, kada djevojka donese svoj lap top i bira preko koje ce mreze da se konektuje, za moj wirelles joj pise da je odlican signal i dole da je konektovan, ali nikako ne otvara stranice, niti moze da pokrene programe koji rade preko interneta (Skype, MSN...).

U cemu je problem?

da nisu mozda filtrirane mac adrese na ruteru?
ili ona moza ima fiksne ip adrese koje nisu u mrezi. mada ne vidim kako bi mogla da se konektuje na ruter uopste.

probaj da povezes lap top i preko kabla.

Pogledaj IP konfiguraciju, pogledaj da li je dobio od DHCP-a ili je ručno podešeno (a da nisi ti poodešavao) ;)

Imao sam pre nekoliko dana istu situaciju i problem je resen tako sto su IP/DNS adrese u TCP/IP properties-u stavljene na automatically.

Bb726991.tcpipf02_big%28en-us,TechNet.10%29.gif

Poslednja izmena:
Nedavno sam prikljucio wireless i koristim ga na desktop racunaru, medjutim, kada djevojka donese svoj lap top i bira preko koje ce mreze da se konektuje, za moj wirelles joj pise da je odlican signal i dole da je konektovan, ali nikako ne otvara stranice, niti moze da pokrene programe koji rade preko interneta (Skype, MSN...).

U cemu je problem?

HG520c?Ako je taj ruter,onda za svaki wifi uredjaj treba dodeliti fixnu adresu i tada se taj problem nece javljati...naravno ako je ovaj ruter u pitanju...

Nazad
Vrh Dno