Šta je novo?

Gran Turismo 5

Bio je previse dobar da bi bio bez neke falinke 🙂

Ma nema veze, oprashtamo mu, Ferrari je Ferrari :d

😀 Ne volim ih previse, ali stvarno jesu pokidali sa ovim modelom, samo jos da isprave ovu omanju gresku 🙂

Jel ima nekih najava za neki special GT5 volan? Da li se priprema neko cudo koje je bolje i od g27 povodom izlaska igre?

Pa DFGT je volan prvenstveno namenjen GT5p i GT5.. 🙂

Jel ima nekih najava za neki special GT5 volan? Da li se priprema neko cudo koje je bolje i od g27 povodom izlaska igre?

Decko je pitao i da li se priprema neko cudo bolje i od g25. 😛

DFGT ti je nesto kao oficijalni volan za gt5. I ako se sprema nesto bolje od g27 (u sta cisto sumnjam jer, naj volani obicno stizu iz logitecha, a g27 je poprilicno "skoro" izaso).

Mada jedini smisao po meni kod g27 je sto je ffb motor tisi nego kod g25. Ali zato menjac nema sekvencijalni mod 😛

Switch, stvarno si vuna, vec 5 godina se zna da je DFGT oficijelni volan GT5ice :d:d

Ali to ne znachi da ce on najbolje raditi u GT5 🙂

^ "...vec 5 godina..." 😀 Pa kakav je to oficijalni volan koji je izasao 5 godine pre same igrice?
Za ocekivati je da povodom izlaska GT5 izadje i jedan pravi oficijalni volan.

Zasto je "za ocekivati"?

Zar se to desavalo sa prethodnim delovima pa se ocekuje i sad? 😛
Nema dovoljno dobrih volana za simulacije? :d

Nije se desavalo sa ranijim delovima, ali se ni ti raniji delovi nisu ovoliko dugo pravili niti su bili toliki pomak u odnosu na prethodne. Mislim da bi bilo super da Logitech sprema neki novi volan za GT5 i da se napravi bundle sa tim volanom.
Nego, da li je pametno sad kupovati g25? U Novom Sadu sam nasao samo u ComputerLand-u za 27 999 RSD, da li se moze naci povoljnije?

Pa spremio je Logitech 🙂 Za GT5p a ujedno i za GT5, cak i GT5 logo imas na njumu.. to je to. A u ponudi imaju stvarno dovoljno izbora za svakoga.. Ja ne bi dao toliko za G25, imas samo dva dugmica na njemu, pa moras da odredis prioritet za sta bi ti bili.. ja bi stavio poglede levo/desno jer mi je to najbitnije u trci, ali na G27 imas vise, da li 4, ili 6.. i bolji FF motor.. A stvarno ne znam sta bi ti falilo sa DFP ili DFGT.. 🙂

Ako volis simulacije , g25 nikako ne moze da bude promasaj 🙂

Ja sam upravo i kupio u CL , smoren celodnevnim obilaskom bg-a , mada za nesto manju kintu.

E da narode, nema mnogo veze sa GT-em ali neki momci koji spremaju WSGT mod za buduci rfactor 2 su uradili kokpit view. Slusajte zvuk i kako je uradjena deakceleracija 🙂

[YOUTUBE]t-NBPbLxgwM[/YOUTUBE]

Sta su to razlicite cene za NS i BG? Koliko si ti platio g25?
Pa velika je razliku u ceni za par dugmica, g27 kosta preko 400e kod nas. 😀

Poslednja izmena:
Ako volis simulacije , g25 nikako ne moze da bude promasaj 🙂

Ja sam upravo i kupio u CL , smoren celodnevnim obilaskom bg-a , mada za nesto manju kintu.

E da narode, nema mnogo veze sa GT-em ali neki momci koji spremaju WSGT mod za buduci rfactor 2 su uradili kokpit view. Slusajte zvuk i kako je uradjena deakceleracija 🙂

Pisti i pucketa na sve strane, da ne pricam o tome sto isti sempl koriste za svaku brzinu.
Ja ovo ne bih mogao da slusam duze od 2 minuta.

Sta su to razlicite cene za NS i BG? Koliko si ti platio g25?
Pa velika je razliku u ceni za par dugmica, g27 kosta preko 400e kod nas. 😀

27000 cini mi se, ali je u tom trenuktu bilo i za 24000 , medjutim ja nisam uspeo da nadjem. Nalazices ih sve teze, barem nove i kada bude izasao gt5, jer se vise ne proizvode, pa ne verujem u neko spustanje cene.

Pisti i pucketa na sve strane, da ne pricam o tome sto isti sempl koriste za svaku brzinu.
Ja ovo ne bih mogao da slusam duze od 2 minuta.

Tacno. Ovaj Folcvagen polo zvuci mnogo bolje :d
[YOUTUBE]UND4T1H27cg[/YOUTUBE]

edit: cisto da podsetim:
RL
[YOUTUBE]AdzISKnU06k[/YOUTUBE]

wsgt2 , jos uvek u beta fazi

i gt5 . po svemu sudeci, final stuff 😛
[YOUTUBE]galQ4HPMYWM[/YOUTUBE]

Slazem se da postoji pistanje za wsgt2 mod , i kod akceleracije se primecuje 1 sample, ali je sve ostalo spot on.... za razliku od gt5 Pola 😛

Poslednja izmena:
Marko.. ukapiraces valjda da nije bitno da li dobro zvuci, vec koliko ti informacija taj zvuk daje dok vozis. Da, sempl ce zvucati bolje tvom drugaru sto sedi pored tebe, ali nije u tome poenta..

Posteno, sa ovim glupostima ogadiste temu, a bogami i igru.....

Marko.. ukapiraces valjda da nije bitno da li dobro zvuci

Neveeerrrr... :d

Meni je mnogo bitnije da zvucikao pravi. I nije bas da toliko vise informacija daje sintetizovan zvuk. Ti si veci poklonik toga jer si ogroman fan LFS-a, koji isto ima sintetizovan. S`toga je tvoje misljenje subjektivno i izvini ali sve informacije koje ti trebaju u zvuku su kada da promenis brzinu i kako auto prijanja (a to lepo docaravaju i sample-ovi). Sve ostalo se radi refleksno i na osnovu osecaja fizike i grafike.

@pilac: izvini molim te evo cutacemo, samo za tebe, dok se igra ne pojavi uz povremeni reply onima koji se pitaju kada igra izlazi, da li ce biti i za pc, i da li ce biti body zvrljanje 😛

Pa ok.. 🙂 Tebi to mozda ne smeta dok vozis, ali meni kao sto Ranko rece, bi preselo posle pola sata.. Ima program "Carsound remixer" za LFS koji dodaje odlicne semplove preko posojecih zvukova (mozes da podesis koliko da se cuje sinteticki, ili da ga ugasis skroz pa da se cuju samo semplovi).. to sam furao nekoliko dana, kao WOW koliko bolje zvuci od sintetickog.. a posle sam shvatio da sam postao sporiji zbog toga a i poceo je da mi smeta usima taj on/off zvuk semplova..

ok, to je mozda u LFS prenaglaseno kada se predje sa synt. na sample. Zvuk jednostavno nije pravljen tamo za sample. Iskreno meni to nije ni palo na pamet dok sam uzivao u lfs, ali to smao dokazuje koliko si vremena proveo uz lfs 😉

I slazem se , synt u nekim slucajevima zvuci i bolje od sample-a (dosta mahina u gt5p zvuci preodlicno). Ali dok trkacki ne urla, ne znam, nekako mi je uvredljivo.
Kao da iz pd kazu "ma sta oni znaju kako zvuci trkacki bolid, smadrljajte to pa da se vratimo na nase skyline-e i silvie.." 😛

@pilac: izvini molim te evo cutacemo, samo za tebe, dok se igra ne pojavi uz povremeni reply onima koji se pitaju kada igra izlazi, da li ce biti i za pc, i da li ce biti body zvrljanje 😛

Pa dobro, kada me vec vuces za jezik, uporedjujes ova dva snimka, a da li si ti probao i jedno od tih vozila u RL pa da ocenjujes sta je ispravno?

Me uopste se ne cuje koliko gasa dajes u krivini 😛

A cak , i kad bi to bilo tacno, znam koliko gasa dajem u krivini na osnovu toga koliko sam pritisnuo papucicu a ne po blagim prelazima sintisajzera 🙂

Ja sam amater kada je vožnja kola u pitanju ali i ja znam da je zvuk jako bitna stvar. Zapravo zvuk je bitniji od svih pokazivača koje imaš u kolima. Apsolutno je nebitno da li se kola čuju kao prava ako taj zvuk ne nosi nikakvu povratnu informaciju. Tako da se sa te strane slažem sa Borisom, bolje buđav sintetički zvuk koji mi daje prestavu šta se dešava sa kolima nego tačno pogođen sempl Zonde od koga realno nemam nikakve koristi (ili šta već dobro zvuči, iskreno me zabole za ta kola koja se čuju za avion, ja volim svoje uši).

Jao bre dokle vishe 🙂 Ovaj mod za rFactor moze da se cuje koliko hocesh kao pravo kada deluje kao da neko vozi Burago model a suvozach pushta semplove preko neke ritam mashine :d Sve je uzasno neprirodno i nerealno, dzabe dranje.

A shto se tiche snimka iz GT5, pa on nema niske tonove uopshte (basove), zato i zvuchi ovako ko polo. Nece se on onako drati, ali ce zvuchati mnogo bolje uzivo, a pogotovo ko ima poshteno ozvuchenje ili dobre slushalice...

Vrlo moguce to za niske tonove. Ali slusaj samo dok usporava i menja brzinu... dobro .. ok necu vise 🙂

Znam da ponavljamo ovo po 10x put i da dzabe komentarisemo dok ne budemo okusili samu igru.
Ali ovo je sve sto u ovom trenutku mozemo da radimo. Barem do TGS.

E stvarno preteraste sa tim zvukovima (ili zvucima 😀) . Aj sto je rasprava radi rasprave (da se prekrati vreme), ali shto raspravljate na osnovu yt snimaka. 😀
Sto se tice mene, ja cu mocu da igram i na mute, odvrnem radio i vozi.

Poslednja izmena:
Jel si tako svirao i GH onda kad sam te opro jednom rukom :d

Nazad
Vrh Dno