Šta je novo?

Dual Boot - Kako?

Switch

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poena
350
Skinuo sam boot camp sa nekog "nezvanicnog" sajta, posto izlgeda ne moze vise da se skida sa appleovog sajta, a valjda dolazi i na disku za instalaciju Mac OSXa.Nasao sam neki tutorial i uradio sam sve kako je tamo napisano, problem nastaje nakon restarta mbp-a (nakon sto sto xp izvrsi onu startnu instalaciju, pa kad trazi restart). Naime, kad se restartuje samo ispise Disk failure i pokaze ponovo opciju za bootovanje sa diska. Pokusao sam dva puta, ali ista tvar se desila i drugi put. Taj XP je instaliran nebrojano mnogo puta, tako da disk nije falican, nesto drugo je u pitanju. Imam vmware, ali on baguje sa 3d, a hocu da vidim koliko mi je jaka masina i sta mogu od igrica da pokrenem, to je jedini razlog zasto instaliram xp. U cemu moze biti problem i da li bi neko mogao da stavi neki pravi tutorial? I da li postoje igrice za Mac OSX? Hvala.

Ja se secam da sam imao isti problem na Macbooku kada sam probao, ali da me ubijesh sad ne znam kako sam ga reshio, bilo je neshto jednostavno, nashao sam vrlo brzo na googlu :)

Shto se tiche "igrica" za OS X, imash dosta popularnih koje su OpenGL logichno, a imash i one koje rade preko wrappera, ali je bolje da to pushtash preko Boot Campa..

ja sam to radio 2 puta, prvi put kad sam uzeo mbp i drugi put kad sam menjao hard i oba puta mi je prolazilo bez problema. e sad, oba puta sam koristio jedno uputstvo, iako sam nasao nekoliko razlicitih. moguce da jedno od njih nije bas kompletno i to upravo to koje ti koristis, neam pojma :). moze link ka tom tvom uputstvu da vidim dal fali nesto sto sam ja uradio?

Poslednja izmena:
I koliku si particiju napravio za sedmicu? evo skidam i ja neku untouched sedmicu, pa cu nju da stavim. Hvala za link.
Koji mbp imas? Jel si pokusao da poguras neke igrice?

Sta znaci to 5.5? Koji procesor ima?
Da li postoje neke igrice koje su pravljene exclusive za mac osx?

Skineš sa mactracker.ca program MacTracker i u njemu onda vidiš koji procesor je bio u 13" MBP-u 5,5 generacije :)

Imaš igara pravljenih baš za Mac, ali su to uglavnom indie izdavači, a imaš i prave naslove (doduše, malo starije u odnosu na aktuelne na Windowsu), poput CoD4, C&C Red Alert 3.. Mada, kako sam čitao i te same igre su ustvari wrapperi, a to je kad developeri (a ovi portovi što su spomenuti gore su ista ta stvar, samo je lokalni community to odradio, tj. nisu zvanični portovi) prepakuju igru rađenu za Win tako da radi i pod Macom.

Od onih koje sam video samo za Mac su tu Braid i Machinarium, ali možda su ljudi paralelno odradili i za Win verziju.

Uglavnom, ima igara, a tu je i BootCamp, pa udri. Boot Camp nemaš potrebe da skidaš. Ima ga svaka OS X instalacija instaliranog u Applications/Utilities/BootCamp Assistant.app. Njega pokreneš i odradiš particionisanje, a posle i instalaciju. NE bi trebalo da je ikakav problem. A to uputstvo koje si pratio je za Tigra koliko vidim po prozorčićima, iz vremena kad se BC morao skinuti. Danas ga već imaš, kako rekoh, tako da je bolje da ne ganjaš ništa levo, jer levi BC obično nije nov i nema drajvere potrebne za novijeg Maca, što i može biti razlog zbog čega ti se spucava instalacija :wave:

Instalirao sam Windows 7 pomocu onog upustva koje je ostavio Kimi. Ali mi win7 prepoznaje samo 2 gb od 4 gb rama.Da li postoji neki nacin da se ovo "popravi"?
A i nasao sam pes 2010 za mac i nba 2k10 za mac takodje.

:p Čovek je instalirao Win 7 na MacBook Pro koji nema BIOS. Da je u pitanju PC ne bi postovao ovde.

Ponovo sam instalirao sedmicu, ali ovoga puta 64 bitnu i ona prepoznaje sva 4 gigabajta. Eto resenja. :D

Ja sam prvo pomislio da je zbog toga, ali nisam hteo da kažem jer znam da 32-bitni prepoznaje 3,25 GB, a ne 2 pa sam onda skontao da je problem verovatno u nečem drugom. Veoma je čudno da prepoznaje samo 2 GB, trebalo bi teoretski 4, praktično 3,25.

Nazad
Vrh Dno