Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Pa ok.. recimo da se slazem, ali opet mislim da dovoljno mozes istraziti o igri i zakljuciti na osnovu demoa (ako ga ima) i video snimaka.. da bi znao da li je za tebe.. realno to su samo izgovori ljudi naviknutih na pirate :) Kao da probam samo, da vidim da li mi lezi, i predje celu igru ;)

Nego pitanje, da li vam se diskonektuje sa PSN-a kada pustite neki BR film ili DVD?

Poslednja izmena:
Pa jel to onda znachi da je ovde spamovao bez veze jer u stvari ni ne zna kakva je igra poshto nije probao k'o chovek ?

Eh... pa Boris je doktorirao tu oblast :)

Jednostavno, kad je nešto dž, nema troška. Nije da su neke igre loše, već jednostavno nemam 40€ da dam za istu.

Pa to jeste rešenje kada ne postoje pirati. Ili sačekam da im padne cena ili se razmenim uz neku sitnu doplatu. Nemam ja potrebu (a realno ni vremena) da igram svaku igru koja se pojavi. Čak i ove igre koje imam nikako da odigram.

Ja licno se ne bi upustao u pricu sa piraterijom a na racun toga da me benuju sa psn-a i da ne mogu online funkcije konzole da koristim.

I ja sam isto odlucio jos davno. Posle ovoliko godina koriscenja playstationa k'o covek, bilo bi mi jadno da se samo zapitam da li cu nekad da popijem ban ili nesto slicno, cak i da u startu radi i online, a nece, jer sledi novi firmware sigurno.

Ali dobro, da ne kvarimo zabavu usred razvaljivanja TROJKE :)

Poslednja izmena:
Što se mene tiče ima onih bezveznih eksluziva za koje lično nikada ne bi uzeo original tipa infamous, resistance 1/2, ratchet i čang šlang

Igre koje si nabrojao nisu prva liga ekskluziva i bezvremeni oblici digitalne umetnosti, ali mogu relativno povoljno da se kupe (cca 1500 din) i cinjenica da se mogu odigrati iskljucivo na PS3 platformi samo im dodaje na vrednosti. Subjektivni utisak na stranu, to su ipak dosta dobro ocenjene igre i mislim da ih vredi imati u kolekciji.

takođe, slažem se sa padawanom, r&c su odlična akcija/platforma, sa predivno dopadljivom grafikom, interesantnom pričom koja drži od početka do kraja, a to još datira od ps2, a ne samo na ps3. a inFamous je priča za sebe, takođe odlična ekskluziva koju sam odigrao 2x i nije dosadilo ni u jednom trenutku, a uzmimo u obzir da je zbrzana igra, tako da mnogo očekujem od dvojke

Igre koje si nabrojao nisu prva liga ekskluziva i bezvremeni oblici digitalne umetnosti, ali mogu relativno povoljno da se kupe (cca 1500 din) i cinjenica da se mogu odigrati iskljucivo na PS3 platformi samo im dodaje na vrednosti. Subjektivni utisak na stranu, to su ipak dosta dobro ocenjene igre i mislim da ih vredi imati u kolekciji.

Rachet je odlichan.. imam prve dve.. jedna od najboljih platformi na Sony-ju

Um, zar za to ne postoje demoi?
Ako ti se ne svidja na demou, neces je nikada ni odigrati?

Ne, zatyo sto sam probao demo od resistance retribution za psp i bio je ocajan, dok ej full igra odlicna.
Nekada demo zna da bude nepotpun i neuverljiv, dobijes neku najgluplju misiju u igri a ostatak igre je super u ovom slucaju :)

Ma kakvi, dok ne predjesh igru bar 3 puta na svim nivoima tezine, ne mozesh da znash kakva je :d

While we are all up and excited about PSJailbreak (PSjb), there might be a risk on playing with PSjb on PSN. According to SKFU and RichDevX, the Backup manager game ID (LAUN-12345) could be logged/recorded by Sony when logged into PSN (when online). This would obviously allow Sony to see who would be using the illegal PSjb/clone and we could very well see ban waves similar to the Xbox 360. Sony does currently ban PSN/consoles that results in the 8002A227 error code.

ok za nadolazece update-e, gde ce verovatno logovati dal je koriscen jb, pa iako si koristio i offline mozes biti banovan, ali ne kapiram ljude koji trenutno peglaju online sa ovim cudom :)

i malo sa twittter-a:
Mathieulh je napisao(la):
The psjailbreak guys definitely used Geohot’s exploit, without him it wouldn’t have been possible in the first place.

@FutabaGames they are not using geohot exploit for this hack, they needed it to access the data they had to reverse to make it possible.

You should know by the way that this CAN (and most likely will) be updated/fixed by Sony. Avoid updating to 3.42+ at ALL COSTS.

inace, neko je pustio buvu da je geohot (aka egohot :)) radio na ovome, ali je on (ili neko sa njegovm nickom) na demonhades-ovom forumu (koji je hakocan by the way i trenutno ne radi :D) je to demantovao.

Sony Exploring Online Pass

Sony's European President Andrew House came out in support of the model in a recent interview with GamesIndustry.biz, and revealed that Sony is looking into following suit. "On the principle of making online portions of the game available or unlocked from the disc-based release for a fee, we're broadly supportive of that," House said, "And we're exploring actively the same option for our own content."

U principu ako uzmes polovnu igru moraces da platis da bi igrao online.. jesam dobro razumeo?

(nego jel moze neko da testira, da znam da li je nesto do mene... da li vam puca PSN konekcija ako pustite neki film na DVD-u ili BR-u.. fala unapred)

Poslednja izmena:
U principu ako uzmes polovnu igru moraces da platis da bi igrao online.. jesam dobro razumeo?

(nego jel moze neko da testira, da znam da li je nesto do mene... da li vam puca PSN konekcija ako pustite neki film na DVD-u ili BR-u.. fala unapred)

Testirao ja. Ne puca na blu-ray filmovima, na dvd ne znam, nisam josh probao.
Malochas mi "The Tale of Despereaux" svukao neshto dok je pushtao blu ray film. U pitanju je neki dodatni content koji sam poterao sa diska.

Poslednja izmena:
Ne puca ni meni konekcija, redovno nesto skidam dok klinac gleda filmove...

Meni puca ako ostavim konzolu upaljenu i nekoliko sati ne radim nista.
Zanimljivo je sto mi ako je komp ugasen, kada ga upalim prvo prijavi da nema mreze, a onda posle par sekundi proradi.
Problem je to rutera, zar ne?

Testirao ja. Ne puca na blu-ray filmovima, na dvd ne znam, nisam josh probao.
Malochas mi "The Tale of Despereaux" svukao neshto dok je pushtao blu ray film. U pitanju je neki dodatni content koji sam poterao sa diska.

Ne puca ni meni konekcija, redovno nesto skidam dok klinac gleda filmove...

Jbm mu misa.. sta bi moglo da bude. Pukao mi je PSN kad sam pustao neki Sony-jev BR (higlightsi Lige Sampiona) i neki DVD film sa trafike..

Ma to ne moze da ima veze sa filmovima, Bluray jedini trazi nesto po netu ali zashto bi prekinuo, a DVD nema veze sa netom, to ti se sluchajno desilo. Probaj da ubacujesh redom neke filmove i lepo istestiraj...

Problem je to rutera, zar ne?

Verovatno. Ako ti PS3 pravi problem probaj da iskljucis media server.

na demonhades-ovom forumu (koji je hakocan by the way i trenutno ne radi :D)

a evo i razloga zasto mu je oboren sajt:
These must be the worst few days over at Sony. Yesterday well known Spanish hacker Demonhades had his blog hacked yesterday (about 3 times), and his SQL publicly leaked. The hackers managed to wipe out his entire FTP, forcing his site to be temporarily shutdown (still closed as of now).

The leaked SQL however contained illegally obtained information for the PS3, such as service manuals, various of other documents and information, and programs/SDKs - all now spreading over the internet like a wild fire.

The leak may further hurt Sony as hackers begin to get their hands on this illegal data and may open up more doors for the PS3, especially with PSJailbreak just around the corner.

We liked to remind our community that these files are considered illegal, so do NOT ask for them on these forums, do NOT ask for them via private messages. The issue will be treated like warez, and appropriate action will be taken against violators.

Mada koliko vidim to se odnosi samo na PS Store i Account managment. Sljakace online igranje izgleda..

Pa nije radio PSN i pre neki dan, pa nije bilo nista od anty piracy mera. Verovatno ce i sada biti neki standardni downtime.

@Lozac

PSN konekcija se gasi kada izadjes iz XMB OS-a. Kada ubacis BluRay/DVD/PS2/PS1 igru, PS3 bootuje poseban OS preko kojeg se vrti ovaj sadrzaj. Zato PSN ne moze da radi u tim uslovima.

hahaha :)))

xorloser je napisao(la):
Sony PS3 GameOS Removal Press Release

August 27 2010

SONY COMPUTER ENTERTAINMENT ANNOUNCES REMOVAL OF THE GAMEOS FEATURE FROM THE PLAYSTATION®3 SYSTEM IN NEXT UPDATE

PlayStation® Security updates will remove GameOS features due to piracy.

Tokyo, August 27, 2010 – Sony Computer Entertainment (SCE) today announced that it will remove the GameOS feauture of its PlayStation®3 (PS3™) system. The removal will coincide with the v3.50 update to be released by the end of this month in Japan, North America, Europe/PAL territories, and Asian countries/regions. Users will still be able to enjoy immersive video and audio on the PlayStation®3 system, although only on movie titles. Support will be added for the PlayStation®Move motion controllers, as well as the ability to watch stereoscopic 3D content.

Bringing in SCE’s expertise in both entertainment and technology acquired from previously developing games, four sound fields and 3d vision enhancements for existing 2d titles have been designed with the help of SCE’s previous expert game designers, to optimize the cinematic experience of all forms of entertainment.

Through the introduction of new peripherals, SCE will continue to further expand the PS3 platform and create a new world of computer entertainment that is only possible on PlayStation – except for games, or Linux

I to je odlično zamišljeno. Kad se zavailš da gledaš film ne iskaču poruke ko je offline otišao i tako to

A sta ako hoces da skidas nesto u pozadini? Mogli su samo da disejbluju notifikacije.

Nazad
Vrh Dno