Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Imam problem s hvatanjem bežičnog interneta koji nije enkriptovan, tj. zaštićen šifrom. Jednostavno kada kliknem da se poveže zablokira u tom dijelu i ne reaguje 15-ak sekundi dok se ne izgasi i vrati na početni meni.
A bez problema se kači na šifrom zaštićeni wireles.

To mi se dešava odavno.

Ima li iko ideju zašto to?

@nebabgd, pogledaj na mobilnom svetu kako se kotiraju cene za 5800. S obzirom da je bez garancije,ne mozes uzeti neke velike novce,ali bi morao 100+. Ja sam pre 3 meseca dao 5800 sestri i uzeo Desire u Telenoru (msm da sam uzeo jedan od poslednjih aparata,odmah posle toga je krenula ova agonija). Telefoni ne mogu da se uporede! Desire je vrh! Naravno i 5800 je dobar tel,ali ovaj ipak brise patos s njim. Naravno uvek ce se naci oni koji ce sad reci da su sphone i iphone4 mnogo bolji od desirea. Ako ti nije zurba,sacekaj jos mesec-dva, promocija desireHD-a je najavljena za 15.9.

naravno da nije hitno, kada se radi o uređaju od preko 200e, a s obzirom da su smartphone-i predviđeni , tako ih bar najavljuju (a preko je sig. je već tako) da budu dostupni prosečnom korisniku kapiram da cene nikako neće ići na gore, pogotovo sa izlaskom svakog novog modela cena starijh treba da pada...i konkurencija radi svoje, Desire mi se sviđa, iako nemam ama baš nič iskustva s HTC, a probl.koje sam pominjao se odnose na Galaxy, Samung je dugo bio moj favorit kod ranijih tel. (Z400, D900i, SGH-A370... su me perfektno i dugo služili),
Kako ti se čini taj Amoled i softw. Desire-a u odnosu na 5800, jel osetna ta mala razlika u dijagonali ekranai l da li je moguće inst. navigacioni prog. po želji ili si ograničen na Google maps ?

Norm. da sa zamenom, starog tel (ma kako bio dobro očuvan) nikad ne možeš da profitiraš finansijski...samo da gledaš da uz što manji trošak dođeš do novijeg i boljeg aparata ... inače, niti sam u mogućnosti za to, a i ne sviđa mi se kao ideja da uzimam tel. koji se tek pojavio na tržištu.Sve tel. koje sam do sad promenio bili su stari najm. pola god. uvek se predhodno bar malo informišem, evo baš idem da proičitam malo više i Desire-u :)

Ono što sam "primetio", nisam baš siguran u to...možda samo tripujem, da k.s radi brže, a touch sad malo bolje reaguje na jagodicu prsta. A evo i prvi cfw za 51 , bar koji sam ja našao...možda već ima i drugih, al ovu str. redovno posećujem http://cafe.mobil.hr/threads/66568-cooked-FW-5800-cooked-FW-ostale-rasprave-i-modificiranja-U-RADU!..pa ko voli i ima vremena ..ne bi bilo loše da posle napiše koji red....mene mrzi više da se zez. s JAF-om i flešanjem.

Poslednja izmena:
5800 vs desire : kad je u pitanju velicina ekrana, desire je,barem meni,daleko laksi za rad, pogotovo za surf! Konkretno sad kucam poruku na telefonu :D amoled? Hm, nisam neki strucnjak,ali je primetna razlika u odnosu na 5800, prvenstveno mislim na koriscenje telefona kada je direktno izlozen suncevim zracima! Da se razumemo, desire je bolji,ali samo koriscenje je daleko od savrsenog. Vidi se sadrzaj na ekranu,ali ne onako kako bismo svi mi zeleli.
Navigacija: garmin je mene super sluzio na 5800, a sad na desire-u koristim igo vtacnije motonav, posto igo jos uvek nema rezoluciju za desire). Garmin i igo su manje vise slicni, ali je ipak lepse gledati u veci ekran. I da,navigacija na desire mi jos uvek nije bagovala!
Sorry za mali off

pa i nismo toliko off...nokiju 5800 idalje pominjemo u svakom postu, a to što poredimo i razmenjujemo iskustva, pa to je valjda i svrha foruma :p
ako nekom od moder.baš toliko smeta lako ćemo da se prešaltujemo, ima zvan. tema o desire...
evo upravo gledam vip-ove pakete za des. (vidim da je legend dosta jeftiniji, isto amoled, ista v. And. o.s 2.1, samo što je ekran 3.2" kao na 5800), meni bi realno odg. tarifa 325 (to je 325 free sms, i 325 free min, ka svim mrež i dođe oko 1000 din. mes.)al zato za Des. moraš da dodaš ...32 hiljade.
nije velika razlika sa tarifom od 1000, sa njom plaćaš tel 29 soma., ali je zato mes. pretpl. preko 2500 din. što je dosta više u odnosu na 1000, pogotovo kad uzmeš u obzir da je na 24 mes.

telefon : http://vipmobile.rs/privatni/postpaid/mobilni-telefoni/htc-desire.896.html
tarife: http://vipmobile.rs/privatni/postpaid/tarifa.33.html

....još vip nema prenos nepotrošenih free u sl. mesec kao Tel. uuuf, ko tu sad da bude pametan, kako god okrenem, osećam se prevarenim i navučenim na marketinški trik :wall:

Na kojoj si ti u Tel. ajd da pogledam i to,eee jel još važi ono da možeš da zadržiš br. ako promeniš operatera ? ... zna neko ?

edit ! magarac sam, prevideo sam da su cene bez pdv i ost. poreza, tako da na svaku cifru jos oko 25% (pdv 18 + svašta nešto = pljačka) :mad:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Evo sta sam uspeo da slikam u subotu uvece .... prezadovoljan sam slikom + sto je nocu sa blicem sa automatskim podesavanjima....

Uploaded with ImageShack.us

Direktan link :
http://i35.tinypic.com/2rmld2d.jpg

Prosto ne verujem da je ovo slikano 5800icom ! Mozda najvece razocarenje , po mom misljenju je bas kamera...jesam predhodno koristio samsunge koji su pravili solidne slike, al sam mnogo vise ocekivao od 3.2 Carl Zeiss a.f 2 x blic, (zvuci kao GSX RR 1100) ,)..inace nisam bas mnogo testirao kameru,nakon sto sam konstatovao da po danu pravi "prihvatljivu" sliku za 3.2 kad je standard vec 5.0 Mp.a vecu malo tamnijim uslovima slika je dosta mutna...
Jel ti za ovu fotku bila ukljucena macro opcija (ako je uopste i ima) ili si slikao sa default settings ?

Instalirao i ja zadnji firmware, radi lepo i konačno su nestali moji problemi sa FM radiom, mada nisam primetio bitno poboljšanje kada je zauzeće memorije u pitanju. Verujem da je ovo ujedno i poslednji zvanični Nokijin firmware za 5800.

@nebabgd

Sve na automatiku... ni makro ni nista....
Bio sam na nekom garden partiju...isao u zadnji deo dvorista da .... i zamalo da direkt pogledam u oci pauku :)

I onda sam izvadio tel i bukvalno skljocnuo 4 ili 5 slika... sa prednje strane tj kada je ono malo svetlo iza mene slike su mnogo losije.. uglavnom od 4 slike 3 su jednake neupotrebljivom... ova je uspela mnogo bolje nego sto mi po danu uspevaju slike,zato sam i okacio ... mislim da je ipak ovo cista sreca jer je kamera nocu neupotrebljiva u 99.99% (barem moje iskustvo)

Instalirao i ja zadnji firmware, Verujem da je ovo ujedno i poslednji zvanični Nokijin firmware za 5800.

ma 80% da će gledati da guraju koliko mogu, drugim rečima skoro sam siguran da će izaći i fw60, čak sam negde i pročitao...***. glob. kriza još traje, o N8 koji je toliko najavljivan u zadnje vr. nema ni reči...
a 5800 je za nokiu bila pun pogodak...mada ja ne vidim šta softverski više mogu da urade....
konkurencija,klase iznad, smartphone-i sa proc. od 1 Ghz, displey-om od 3.5 pa na gore su idalje od 400e pa naviše, znači duplo skuplji...da li vredi menjati 5800 + 200,300e za tako nešto !?
Sve što se dobija je nešto konforniji rad zbog veličine ekrana i brzine procesora - moje lično mišljenje je da to ne vredi 2x više para!

@vidor, ne samo sreća nego si morao da imaš izuzetno mirnu ruku da bi 1 od 5 slika ispala o.k

Je l' možeš ukratko reći kakvu prednost ima C6 u odnosu na FW51? Vidim razlikuje se početni meni.

Koliko sam citao imace tri home screena, sto je isto ono sto ima S5230, desire i ostali noviji telefoni. I jos ponesto, kazu da se sprema iznenadjenje.

Mislim da gresis. Nokia je najavila kao poslednji Fw60, koji se ocekuje negde u oktobru. U medjuvremenu momci su uspesno portovali C6 firmware preko Fw51. Ceo tekst i video se moze naci na http://dailymobile.se/2010/08/16/nokia-c6-firmware-ported-to-the-nokia-5530-5800/

Najzad nesto interesantno i korisno za 5800xm.

pozz Boro, budi malo precizniji,molim te (ako mislis na mene), gresim oko izlaska fw-a ili za kupovinu smartphone-a od 400,500e ?
...ako je fw. tekst o C6 na d.m mi je promakao (upravo ga otvaram), a ako mislis na ovu visu klasu, to je samo moje misljenje (normalnoi spram mojih mogucnosti),sigurno je da ce imati tj. vec imaju svopje kupce al mislim da ne donose nista toliko bitno bolje sto bi opravdalo duplo jacu cenui.

pozz Boro, budi malo precizniji,molim te (ako mislis na mene), gresim oko izlaska fw-a ili za kupovinu smartphone-a od 400,500e ?
...ako je fw. tekst o C6 na d.m mi je promakao (upravo ga otvaram), a ako mislis na ovu visu klasu, to je samo moje misljenje (normalnoi spram mojih mogucnosti),sigurno je da ce imati tj. vec imaju svopje kupce al mislim da ne donose nista toliko bitno bolje sto bi opravdalo duplo jacu cenui.

Oko fw.
Malo je onih kojima stvarno treba telefon od tricavih 400€-500€.

off
Pitali li cigu o tome kako moze svaki dan da jede pasulj.
Ciga: " Ima se , moze se."

Oko fw.
Malo je onih kojima stvarno treba telefon od tricavih 400€-500€.

off
Pitali li cigu o tome kako moze svaki dan da jede pasulj.
Ciga: " Ima se , moze se."

znači po tvom mišljenju neće biti fw60..tako da ko hoće nešto bolje pravac dailymobile. pa flash JAF-om, (po onome što sam čitao menja se samo rofs2) i imaće fw od C6...mene iskreno mrzi da se više zezam s tim, jedino ako mi bude baš dosadno ili me toliko privuku pozitivni komentari. Tako da oni koji probaju nek napišu utiske i ovde da znamo kako se ponaša bat. RAM...sa orig.fw drugog tel.

gasi se polako ova tema, dugo je "5800 zv.tema" bila na vrhu liste..."mobilni.tel i pda dodaci", bilo bi lepo da bar oni redvni, kazu svoja misljenja o buducnosti 5800ice, jel je treba "udavati" dok nije postala baba-devojka i sta bi npr. bio sledeci logican izbor ?
Ko recimo ostaje veran symbian-u, ako bi radije na druge o.s. ?

p.s u medjuvremenu postatod member, tj "drug clan",zna li neko koje su prednosti tog statusa ako ga uopste ima. Pozz

Zasto bi je prodavao, ako ti potpuno zavrsava posao? Moda i hoby su prilicno skup sport.

Apslutno tacno sto kaze borab :)...

^^Na kraju krajeva mene zanima sta ce biti sa N9-kom koja izlazi uskoro sa Meegom, a i bice port Meega i na N900 (e to je fon koji bih ja uzeo :) ). To je sto se tice Nokije i njenih telefona :) Od Androida, rekoh ti Legend, Desire, Galaxy S..ili cekati nove iteracije sa 720p ekranima. U sustini bacanje novca ako ti vec ovaj fon zavrsava posao, a nemas da bacas :)

gasi se polako ova tema, dugo je "5800 zv.tema" bila na vrhu liste..."mobilni.tel i pda dodaci", bilo bi lepo da bar oni redvni, kazu svoja misljenja o buducnosti 5800ice, jel je treba "udavati" dok nije postala baba-devojka i sta bi npr. bio sledeci logican izbor ?
Ko recimo ostaje veran symbian-u, ako bi radije na druge o.s. ?

I da čovek iz sentimentalnih razloga želi da ostane veran Symbian-u, koji drugi telefon bi uzeo kada je 5800 najbolji telefon koji tera taj OS? Ja ću verovatno preći na Android, kad se pojavi neki ispod 300 evra da je značajno brži, da ima veći kapacitivni ekran, a da ne izgubim nijedan feature koji imam na 5800.

Ok je 5800 još uvek za današnje pojmove, ali vidi se da telefon nema snage, gura ga 8 godina star procesor koji jednostavno ne može softverski da dekodira video za toliki ekran, ako moram da konvertujem svaki film koji hoću da gledam na telefonu, batali, više mi se i ne gleda.

Skinuo sam i instalirao novi CFW od PNHT-a. Odnosno port FW-a sa Nokia-e C6.
7z fajl u kome je smesten firmware je nekih 92MB i host-ovan je na nekoliko servera tako da problema sa skidanjem nema.
Nakon toga vrlo jednostavna instalacija JAF-a, Emulatora i podesavanje koje se sastoji iz 5 koraka sto je opisano u njihovom uputstvu...
Instalacija Firmware-a traje manje od minute i nakon toga sam dobio malte ne nov telefon :D

U odnosu na V51 firmware koji mi je 10x usporio telefon, a najvise auto rotaciju...ovo cudo je sve ubrzalo za 100x...Kretanja kroz meni super brza, ima 4 teme, homescreen mi je vrlo dopadljiv, Stari programi rade (znatno se brze ucitavaju), nov Music player, Radio player (RDS mi jos uvek ne radi), slide to unlock...

Sve u svemu VRLO sam zadovoljan i preporucujem svima da predju na ovaj firmware...necete pogresiti, a proces traje 3 minuta + vreme za skidanje 92MB :)

Poslednja izmena:
Stabilnost, brzina, novi music, radio player, gallery, web browser, home screen sa widgetima, home screen u landscape modu...

Ok je 5800 još uvek za današnje pojmove, ali vidi se da telefon nema snage, gura ga 8 godina star procesor koji jednostavno ne može softverski da dekodira video za toliki ekran, ako moram da konvertujem svaki film koji hoću da gledam na telefonu, batali, više mi se i ne gleda.
Kakav format nije hteo da pusti (ne pitam za ekstenziju, nego na audio+video format, dimenzije slike, bitrejt)?

I da čovek iz sentimentalnih razloga želi da ostane veran Symbian-u, koji drugi telefon bi uzeo kada je 5800 najbolji telefon koji tera taj OS? Ja ću verovatno preći na Android, kad se pojavi neki ispod 300 evra da je značajno brži, da ima veći kapacitivni ekran, a da ne izgubim nijedan feature koji imam na 5800.

brate, da za filmove kupiš nov netbook nov.od 200,250e i zadržiš 5800icu opet si dobio nov, uređaj na kome filmove možeš da gledaš komotnije nego na bilo kom fonu (ostale prednosti da ne pominjem) a još uvek nisi ispucao cifru koju bi dao za bolji Android fon! da ne pominjem kakv npr. lap ili desk računar danas može da se uzme za 5 glava!
Neko je poominjao bitnu razliku u ekranu, a to po meni nije ispod 3.7 ( 4.3 bi već bilo dosta komfornije), takođe se slažem i za cenu od 300e koju je opet neko pomenuo...to je po meni prihvatljivo za džepni uređaj sa proc. od 1Ghz itd.

@vladimirdns može link za fw-u, jel sa dailymobile ?...ako te ne mrzi - ostavi, nemam baš vr. da kopam.hvala.

Niko mi ne reče koje su prednosti kad si member na benchu ? Ima cela tema o tome kako ljudi pišu ne znam šta da bi to dostigli, a ja još ne kapiram razlog.
p.s opet je "5800 zvanična tema" 1 na list.."mob. tel i pda..." :p

@ nebabgd http://pnht.org/ To je dailymobile...

Prednost...mozes da postavljas oglase valjda i cenjeniji si medju sagovornicima :)

Ja sam member odavno, ali mi je broj postova misteriozno nestao :D

Kakav format nije hteo da pusti (ne pitam za ekstenziju, nego na audio+video format, dimenzije slike, bitrejt)?

Kod mene praktično ništa što nije rekodovano za rad sa njegovim RealPlayer-om ne radi. Evo sad ću skinuti jedan film koji je konvertovan za iPod, očekujem da bi on trebalo da radi bez nove konverzije.

brate, da za filmove kupiš nov netbook nov.od 200,250e i zadržiš 5800icu opet si dobio nov, uređaj na kome filmove možeš da gledaš komotnije nego na bilo kom fonu (ostale prednosti da ne pominjem) a još uvek nisi ispucao cifru koju bi dao za bolji Android fon! da ne pominjem kakv npr. lap ili desk računar danas može da se uzme za 5 glava!

Džabe to meni kad ne može da se nosi u džepu, dnevno u autobusima provedem preko dva sata, to je ovde prosek.

Kod mene praktično ništa što nije rekodovano za rad sa njegovim RealPlayer-om ne radi. Evo sad ću skinuti jedan film koji je konvertovan za iPod, očekujem da bi on trebalo da radi bez nove konverzije.
Aha, mislio sam da koristiš neki bolji player, tipa CorePlayer.

@ nebabgd http://pnht.org/ To je dailymobile...

Prednost...mozes da postavljas oglase valjda i cenjeniji si medju sagovornicima :)

Ja sam member odavno, ali mi je broj postova misteriozno nestao :D

hvala za link i da te ispravim "možete da post.oglase" i "cenjenijiste među sag..." :p sad sam drug član nema više zezanja, btw. bezveze, pa ako je hardw. u pitanju ima toliko sajtova...ne kapiram da neko piše kojekakve budalaštine samo da bi postavio jbn.oglas

Aha, mislio sam da koristiš neki bolji player, tipa CorePlayer.

CorePlayer verzija 2.0 koja treba konačno da donese podršku za Symbian 9.4 je već preko godinu dana na statusu "evo, samo što nije", tako da sam odavno digao ruke od nje. DivX Mobile takođe još nema podršku za 5800, jedini univerzalni video plejer za ovaj telefon trenutno je kineski UCPlayer koji se ubi od seckanja.

Nazad
Vrh Dno