Šta je novo?

Gran Turismo 5

Bio je monte karlo pod drugim imenom i u GT3 i GT4.
Valjda se u GT3 vozi ispit za special licencu sa toyotom gt-one na toj stazi ako se dobro secam, tj ako nisam pomesao sa GT4.

Pa ko kaze da to sad nece da srede :)

Modifikovanje karoserije mozda i ispadne cool :p

4906391029_754ac90e7f_b.jpg

gamescom2010_018a.jpg

gamescom2010_023a.jpg

gamescom2010_008a.jpg

i naravno sve sto nas ceka na njihovom sajtu .

Bravo, skoro sve ono sto sam hteo, samo sto ne pominju kvalifikacije.. i da li ce zavisiti od kvaliteta veze onog ko kreira lounge.

A Private Space for the Ultimate Track Day

In Gran Turismo 5, every player has his or her very own private racing lobby online called "My Lounge." Only people on your PlayStation®Network Friends list can enter.

In My Lounge, players can pick the track of their choice, set up custom race regulations, and hold private custom racing events with their friends. Up to 16 players can race at the same time. It's even possible to sit back and watch without having to join the race yourself, with a variety of race camera views available. People in the lounge can even do free runs around the track before the race begins.

Imagine this: You set a time for a race using the in-game messaging feature, and wait for people to gather while you do free runs around the track. Your friends start to join, with people doing laps to warm up. Once everyone has arrived, it's time to race. Anybody not racing can watch the race live and chat with everyone else there.

Oce li biti u igri recimo replika iz FIA GT1 ili GT3 sampionata ili mozda iz DTM sampionata ?

a provali te sto ce moci migavac da se ukljuci xD (pored onog sto vam pokazuje u kojoj ste brzini) cemu li ce to sluziti ?
photo03a.jpg

Oce li biti u igri recimo replika iz FIA GT1 ili GT3 sampionata ili mozda iz DTM sampionata ?

Dtm ne verujem ali skoro sam siguran da ce biti iz Fia GT verovatno GT1 klasa. Samo je pitanje iz koje sezone ce uraditi vozila.

a provali te sto ce moci migavac da se ukljuci xD (pored onog sto vam pokazuje u kojoj ste brzini) cemu li ce to sluziti ?

Verovatno ako neko bude imao mechanical failure, pa eto signalizira ovome iza njega jer ovaj nece znati zbog oblaka dima da sa ovim ispred nesto nije u redu :p

By the way... meni se ovakav screen nista ne svidja. Isuvise informacija. Uopste ne zelim da znam ko je na 4, ili 5. mestu. zelim da znam samo ko je ispred i iza mene. A tek ovaj chat sto je retardiran, pa zauze osminu ekrana. sve bre OFF!

Poslednja izmena:
^ Pa to bre nije ingame ekran, ovo je neki spectator ochigledno :)

Ovo je verovatno screen iz spectate mode-a tako da nije strasno, sedis na Dejmonovom braniku i posmatras trku :)

ih bre guru, unisti mi priliku da i ja kazem nesto pametno :D

Poslednja izmena:
Znam znam , provalio sam kada sam postovao poruku. Svejedno, trebali su da napisu negde 'Spectator mode' da bode u oci. U fazonu -"sta pa ti samo gledas?Uzimaj bre taj volan u ruke da vidimo sta znas!" :p

Pa shta ima da pishu spectator, vidi koliko je ovo crveno "dugme" za "back", i josh gomila nekih tastera koje sigurno necesh stiskati dok vozish :)

Iritira to sto su ove slike uhvacene u photo modu koji primetno poboljsava sliku. Dok je ingame grafika vidno losija. Naravno, i dalje je bolja od bilo koje voznje dosada ali nije ni blizu koloritu, kontrastu i glatkoci ovih prvih.
Voleo bih da vidimo vise ingame slika radi realnijeg uvida u ono sto cemo stvarno dobiti. Ja ako upalim taj photo mode vise od 2x konzola ce da leti u orman, zauvek.

Ingame uopshte nije vidno loshiji, najveca razlika je u AA, DOFu i rezoluciji; modeli, osvetljenje i sve ostalo je potpuno isto, ne mogu oni da naprave potpuno drugachiju fotku u photo modu, jer ti mozesh da stavish pauzu i napravish fotku, nece ti on reci "insert disc 2" na kome se nalaze totalno drugachiji 3D modeli svega :) Ochigledno je da nisi probao GT4, razlika u ingame i photo modeu je potpuno ista, AA, DOF i rezolucija, i to je ono shto ove fotke chini ovako "glatkim". Sreca pa to ne chini grafiku boljom, svaka igra (ili voznja) na PC ima bar te dve stavke pa ni jedna ne izgleda ni blizu realno...

Poslednja izmena:
Iskreno ni ja bas nisam zadovoljan rezultatima photo moda. Modeli automobila izgledaju ok ali mi je sve ostalo nekako iz druge lige. No bas me briga. I ako budem koristio taj photo mode, on ce proci kroz toliko photoshopa , da ce na kraju slika stvarno izgledati kao prava :p

Ingame uopshte nije vidno loshiji, najveca razlika je u AA, DOFu i rezoluciji;

AA i rezoluciji??
Pa zar to ne pravi znacajnu razliku u kvalitetu slike a sa druge strane i pokazuje ili da hardware PS3 nije sposoban da sliku tog kvaliteta proizvodi stalno ili da engine same igre nije sposoban za to. Vec to jedino moze kod staticne slike?

PS2 slim imam, eno ga kod klinca u sobi. I naravno GT4 koji sam igrao .... poprilicno, obzirom da nema multiplayer. Koliko sam koristio i koliko mi je potreban photo mode govori to da uopste nisam znao da postoji u GT4.
BTW, jeste offtopic ali ovu temu citaju svi zagrizeni konzolasi pa cu dobiti najpouzdaniji odgovor: gde da odnesem PS2 na ciscenje, podesavanje? U zadnje vreme nesto koci, ne ucita disk svaki put...Moze i na PM.

GT4 ima neke automobile i staze tamo :d

AA i rezoluciji??
Pa zar to ne pravi znacajnu razliku u kvalitetu slike a sa druge strane i pokazuje ili da hardware PS3 nije sposoban da sliku tog kvaliteta proizvodi stalno ili da engine same igre nije sposoban za to. Vec to jedino moze kod staticne slike?

Naravno da ne chini najvecu razliku, svaka PC igra kao shto rekoh ima to pa ne moze da se poredi sa GT5, jer grafiku ne cine velike teksture ili rezolucije, zato GT4 u 640x480 i danas izgleda realnije od vecine voznji. Zato i 5x jachi PC nema grafiku kao shto je u Uncharted 2, Killzone 2 ili Ratchet and Clank. Nije dovoljno samo da imash najvecu mashinu ispod sebe, vec da je ona izbalansirana, pametno iskorishcena, pazi kako to vazi za sve na ovom svetu :)

Poslednja izmena:
Pa nista samo je napisao covek da GT4 nema multiplayer.

GT4 ima neke automobile i staze tamo :d

Naravno da ne chini najvecu razliku, svaka PC igra kao shto rekoh ima to pa ne moze da se poredi sa GT5, jer grafiku ne cine velike teksture ili rezolucije, zato GT4 u 640x480 i danas izgleda realnije od vecine voznji. Zato i 5x jachi PC nema grafiku kao shto je u Uncharted 2, Killzone 2 ili Ratchet and Clank. Nije dovoljno samo da imash najvecu mashinu ispod sebe, vec da je ona izbalansirana, pametno iskorishcena, pazi kako to vazi za sve na ovom svetu :)

Zasto opet okreces pricu PS3 vs ceo svet? Ja nijednom nisam pomenuo PC. Pricam o razlici u slici izmedju photo moda i ingame.
Razlika postoji i svako ko gleda otvorenih ociju ce je videti vrlo jasno. Rekao sam da mi smeta sto se na osnovu tih slika povecane rezolucije i znacajno umeksanih ivica stvara utaisak kako ce igra stvarno tako izgledati. Mislim, hoce ali nece moci da se vozi.

@dicma: to sto ti zoves multiplayer vise ni mom klincu nije dovoljno interesantno. Kako bi izgledao split-screen za grid od 12 ljudi? I gde bi ukljucili tolike kontrolere?

@soko

To sto ja nazivam multiplayer jeste multiplayer, da li je to tebi interesantno ili ne je druga prica, meni je bilo ok da igram u 2 igraca split screen a moze i u vise povezivanjem nekoliko konzola, max je 6 igraca, a neverujem da u tom slucaju igraju svi na istom tv-u.

@soko

To sto ja nazivam multiplayer jeste multiplayer, da li je to tebi interesantno ili ne je druga prica, meni je bilo ok da igram u 2 igraca split screen a moze i u vise povezivanjem nekoliko konzola, max je 6 igraca, a neverujem da u tom slucaju igraju svi na istom tv-u.

multiplejerom se obicno smatra igranje preko lan-a ili online. ti si prvi koga cujem da split screen zove multiplayer.

Nazad
Vrh Dno