Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se sa tobom slažem. 5800 u poređenju sa Ajfonom 4 ima samo jednu prednost - cenu - i to samo ako uspeš da ne vidiš sve ostalo. Zato i kažem da je bolje da se briše nego da se tema dovede do besmisla i uvreda. Ej čoveče, raspravlja se o tome koji telefon će manje da se razbije kad padne. Možda je bolje da ne ispadne in the first place? Kome treba otporan telefon eno ga Sonim pa nek ga baca ;)

Evo, u stvari, postoji prednost 5800 kad ti ispadne. Manja je šteta.

Btw, imam 5800 i za te pare koje košta mislim da je ok telefon ;)

On topic: zna li iko koja je baterija u I4? Ako stvarno bude mogao da tera veb pod vajelesom 10 sati, biće veselo :)

Slazem se sa tobom u potpunosti, imam primedbu na korisnike koji idu u krajnost (kao npr morbius) pa su spremni u svaki iPhone topic da ulecu i spominju svoje "cedo" i jos pritom iznose urnebesne komentare tipa formula 1, veca prodaja i ostalo.. I samim tim zatruju svaki drugi Apple topic.

Jesam li rekao još na prethodnoj strani, ignore je zakon, koristiti i biće manje flame-a i poena...

Ne, ti ne shvataš. To što si ti rekao "toliko dobar a prost interfejs i UI, itd" je tvoje mišljenje, ne kosmička istina. Ja razumem da se to tebi sviđa, ali ti ne razumeš da se meni ne sviđa, razumeš? ;)

Prost jeste, toliko dobar nije. I to je moje mišljenje. I ne mislim da ste ti i ostali koji imate Ajfone retardirani zato što vam se sviđaju prosta mreža ikona, a sada wallpaper i folderi. Ako je ovo tema gde ćete samo vi kojima je bezgrešan da fondlujete jedni druge, trebalo je tako u naslovu i da napišete, pa da se ostali ne mešaju ;)

Vidis ti jednu stvar ne kapiras. Nigde ja nisam rekao da treba tebi ili bilo kome da se svidja interfejs iPhone-a. Sa druge strane i sam priznajes da je jednostavan UI (kosmicka istina?). Samo dalje po tebi izgleda jednostavnost ne valja? Pretpostavljam da je tom logikom komplikovanost interfejsa dobra stvar? (ko je rekao Symbian..)

Objektivnost vam fali to je problem. Jednostavan UI je laksi za koriscenje i samim tim objektivno bolji , to je ono sto iPhone ima i izdvaja se iz konkurencije. Pa moja keva se snalazi sa iPhone-om bez problema i to ga dvaput videla u zivotu, koliko je intuitivan. A sto se tice toga da li se vama jednostavnost interfejsa svidja ili ne, mislim da je to vas problem.

Vidis ti jednu stvar ne kapiras. Nigde ja nisam rekao da treba tebi ili bilo kome da se svidja interfejs iPhone-a. Sa druge strane i sam priznajes da je jednostavan UI (kosmicka istina?). Samo dalje po tebi izgleda jednostavnost ne valja? Pretpostavljam da je tom logikom komplikovanost interfejsa dobra stvar? (ko je rekao Symbian..)

Jednostavan UI je za curice. Nije potrebno da bude kompikovan (ti si rekao Symbian) bitno je da ima mnogo podešavanja, da ga svako ko hoće može maksimalno prilagoditi svojim potrebama. Ako hoćeš jednostavnost, pokloniću ti ja Nokiu 3310 (dobro očuvana :D).

Ali izgleda da je vama Apple fanboysima jedini bitan feature - zagrižena jabuka. :crash:

Jednostavan UI je za curice. Nije potrebno da bude kompikovan (ti si rekao Symbian) bitno je da ima mnogo podešavanja, da ga svako ko hoće može maksimalno prilagoditi svojim potrebama. Ako hoćeš jednostavnost, pokloniću ti ja Nokiu 3310 (dobro očuvana :D).

Ali izgleda da je vama Apple fanboysima jedini bitan feature - zagrižena jabuka. :crash:

Jednostavan -> efikasan -> brzo se dolazi do potrebne opcije.
Manjak opcija ne znaci jednostavnost , isto kao sto veliki broj opcija ne znaci komplikovanost.
Apple mnogo truda ulaze u efikasan interfejs i iphone je primer toga, vecinu potrebnih opcija ima.
"Prilagodjavanje svojim potrebama" je sinonim za trosenje velike kolicine vremena na igranje sa necim.
Iphone 4 jednostavno radi, ima veliki broj opcija, ima odlicnu autonomiju (Apple uglavnom ne laze mnogo sto se tice trajanja baterije) i odlicno izgleda. Vecina operativnih sistema oduzima veliku kolicinu vremena korisnicima koji zele nesto da podese i prilagode sebi iOS a i MACOSX uopste jednostavno rade i usmeravaju korisnika da se fokusira na sve ostale bitnije stvari umesto da trosi sate podesavajuci mobilni telefon, fleshujuci ga, instalirajuci novi os i sl..... Svako ko kritikuje Apple proizvode nije nista sa znakom jabuke koristio duze od pola sata. Jedino sto je moja velika kritika je cenovna politika u Evropi.

- trenutno koristim HD2 i E71 , ali IPHONE4 je ono sledece, odusevljen sam, samo se nadam da ce bela varijanta biti odmah u prodaji uporedo sa crnom jer u preorderu nije bila dostupna

Upravo to, iPhone UI je efikasan a ne "prost", oni su ga napravili tako shto su razmishljali shta se tu moze pojednostaviti da bi se ubrzalo korishcenje telefona. Evo samo banalan primer, sve do iPhonea svi telefoni su imali uzasan nachin za otkljuchavanje, a onda je doshao "slide to unlock" koji je promenio sve i napravio otkljuchavanje 10x jednostavnijim, logichnijim i ugodnijim za korishcenje telefona, i takve stvari govore da Apple pravi uredjaje koji ce biti upotrebljivi i realnosti, a ne da budu kopija desktop sistema koji je mozda super na desktopu, a eto symbian se raspada svih ovih godina. iPhone je promenio mnogo stvari koji su sada standard. Novi multitasking i nachin na koji rade recimo folderi je opet daleko ispred svega i opet ce svi to da iskopiraju pre ili kasnije ali ce da ubace josh dve opcije vishe, shto automatski znachi bolji telefon :) Ista je pricha i za HD video. Nije dovoljno da kamera na telefonu bude bilo kakva samo da ima odredjeni broj pixela i eto ti HD video :) Nova kamera u kombinaciji sa iMovie ce biti opet daleko ispred svega shto je vidjeno na telefonu...

Svaka kineska kopija nekog telefona ima obavezno vishe opcija od originala, pa nisam video da svi jure da ih zbog toga kupe.

Poslednja izmena:
Ne, druže, poenta je u tome da većina "eplovaca" ne ide u topice o drugim telefonima i uređajima i ponaša se ovako iskompleksirano kao npr. morbius (da ga ne znam lično, stvarno bih pomislio da je morbius, ali čovek samo ne voli Apple :)).

Jao Makso, nemoj molim te. Pa ja ni sam ne znam koliko ste ti, Kovacm i ekipa tema zatrovali pričom: "Pokušavaju da iskopiraju Apple", "Bedna kopija iNečega", itd. Ne verujem da ikog nerviraju Apple proizvodi, mislim komad metala, stakla i plastike ne može niko da mrzi. Ono što ljude nervira je težak snobizam i generalno odvratan stav Apple fanboja. Što još gore nervira je kako Apple svojim marketingom, kao onim I'm a Mac and I'm a PC reklamama, maksimalno hrani i potstiče taj snobizam i od inače pametnih i normalnih ljudi pravi totalne mamlaze kada se pomene bilo šta Apple.

morbius priča da se 5800 prodao u više primeraka nego svi iPhoneovi, kojih sa iPod touchevima u svetu ima blizu 100 miliona, pa onda da je taj telefon kvalitetno izrađen, od materijala kao Formula 1, a ono najgore urađena nokia koju je ta kompanija ikad napravila... Mislim, takve priče se graniče sa nekom patologijom, čime već...

Hm, ja sam zapravo rekao da se 5800 prodao više od ijednog iPhone-a pojedinačno, ispostavilo se na kraju da ipak nije više od trećeg. I jeste, verujem da je to najbolji telefon koji je Nokia ikad izbacila u svojoj cenovnoj klasi. Gazi ga vreme i polako razmišljam da ga zamenim nekim Androidom, ali 5800 ima prosto neverovatan feature-set za tako jeftin uređaj (jedino mi kompas baš nedostaje), a i Nokia ga je neobično dugo softverski unapređivala. To je u ovom trenutku praktično jedini Nokijin pametni telefon koji bih mogao nekom da preporučim, sve ostalo je inferiorno u svojoj klasi. I već sam objasnio, krut telefon ne znači otporan telefon.

:laugh:

Haha car si keve mi, kapiram da pravi muskarci imaju konzolu (nisu curice pa da koriste GUI) na telefonu i preko nje koriste telefon, tipa /call +38163123456 /sendSMS +38164123456 :D

:laugh:

Haha car si keve mi, kapiram da pravi muskarci imaju konzolu

Normaaalno. :smoke:

Ne nego pravi muškarci gledaju Jobsovo dirljivo "I dreamed about video calls when I was a kid, and now it became reality" i onda puste suzicu zajedno sa njim, i svima vama onda bude toplo oko srca. :vomit:

Hm, ja sam zapravo rekao da se 5800 prodao više od ijednog iPhone-a pojedinačno, ispostavilo se na kraju da ipak nije više od trećeg.

I opet izmisljotina, sva sreca pa nije tesko vratiti se unazad par strana i videti i da se drugi iphone prodao puno bolje od 5800.

Prilozi

• u_pravu.JPG
    u_pravu.JPG
    41.9 KB · Pregleda: 101
Jednostavan UI je za curice...
...pravi muškarci itd.
Muškost se ne gleda i ne dokazuje kroz UI, ffs!!! :laugh: :wall: :wall: :wall:
Uostalom, nađi neku devojku raspoloženu da ti pojasni te stvari. :)

Normaaalno. :smoke:

Ne nego pravi muškarci gledaju Jobsovo dirljivo "I dreamed about video calls when I was a kid, and now it became reality" i onda puste suzicu zajedno sa njim, i svima vama onda bude toplo oko srca. :vomit:

Da si malo razmislio pre nego što pišeš takve gluposti, znao bi da je u USA mreža u teškom raspadu, za koje je i naša super-moderna uz ekstra pokrivenost... otprilike kao kada bi cela srbija imala četiri operatora koji su kao Vip u prvih mesec dana postojanja kod nas. Ja sam poslednjih godina x puta pokušao da imam video call i to sa ekstra skupim SE i Nokia telefonima, u centru grada, gde 3G radi kao bar 2Mbit cable i sve je išlo... pa, bolje da ne znaš kako. Prvo, nismo mogli da se sporazumemo, nije bilo teorije. Video je izgledao kao RealVideo iz 1996. kada smo imali 14400 modeme - em je rezolucija 176 x 128, em je i to sve kockasto, kasni zvuk, pola ekrana apdejtuje "piksele", pola kasni, brlja... ma horor!

I sad, ako je Apple prvi uneo kakvu-takvu promenu na bolje, treba da ih zbog toga ismevamo??? Mislim, stavite malo prst na čelo ljudi...

Prvo: nemoj da izvlačiš iz konteksta moje postove... to što si citirao nema veze s vezom. A drugo: sa devojkama sigurno imam zanimljivijih tema od iPhone-a. :D
Sadržaj citiranog i nema veze sa vezom, a kontekst je jasan svakome ko prati ovu temu. Za ovo drugo ti ne verujem. :D

Da si malo razmislio pre nego što pišeš takve gluposti, znao bi da je u USA mreža u teškom raspadu, za koje je i naša super-moderna uz ekstra pokrivenost... otprilike kao kada bi cela srbija imala četiri operatora koji su kao Vip u prvih mesec dana postojanja kod nas. Ja sam poslednjih godina x puta pokušao da imam video call i to sa ekstra skupim SE i Nokia telefonima, u centru grada, gde 3G radi kao bar 2Mbit cable i sve je išlo... pa, bolje da ne znaš kako. Prvo, nismo mogli da se sporazumemo, nije bilo teorije. Video je izgledao kao RealVideo iz 1996. kada smo imali 14400 modeme - em je rezolucija 176 x 128, em je i to sve kockasto, kasni zvuk, pola ekrana apdejtuje "piksele", pola kasni, brlja... ma horor!

I sad, ako je Apple prvi uneo kakvu-takvu promenu na bolje, treba da ih zbog toga ismevamo??? Mislim, stavite malo prst na čelo ljudi...

Prvo što ne živimo u USA, a drugo što je Apple sigurno nije kopirao Star Wars tehnologiju da bi mi u Srbiji imali video pozive.

Al' dobro, eto, sad ćeš u Centru BG-a moći da koristiš video call, ali ćeš prije toga morati da uzmeš megafon i kažeš: "Molim vas pogasite WiFi, 'oću da obavim video poziv sa ajFonom..." :alo:

Jao Makso, nemoj molim te. Pa ja ni sam ne znam koliko ste ti, Kovacm i ekipa tema zatrovali pričom: "Pokušavaju da iskopiraju Apple", "Bedna kopija iNečega", itd. Ne verujem da ikog nerviraju Apple proizvodi, mislim komad metala, stakla i plastike ne može niko da mrzi. Ono što ljude nervira je težak snobizam i generalno odvratan stav Apple fanboja. Što još gore nervira je kako Apple svojim marketingom, kao onim I'm a Mac and I'm a PC reklamama, maksimalno hrani i potstiče taj snobizam i od inače pametnih i normalnih ljudi pravi totalne mamlaze kada se pomene bilo šta Apple.

Hm, ja sam zapravo rekao da se 5800 prodao više od ijednog iPhone-a pojedinačno, ispostavilo se na kraju da ipak nije više od trećeg. I jeste, verujem da je to najbolji telefon koji je Nokia ikad izbacila u svojoj cenovnoj klasi. Gazi ga vreme i polako razmišljam da ga zamenim nekim Androidom, ali 5800 ima prosto neverovatan feature-set za tako jeftin uređaj (jedino mi kompas baš nedostaje), a i Nokia ga je neobično dugo softverski unapređivala. To je u ovom trenutku praktično jedini Nokijin pametni telefon koji bih mogao nekom da preporučim, sve ostalo je inferiorno u svojoj klasi. I već sam objasnio, krut telefon ne znači otporan telefon.

Nigde nisam napisao da je nešto bedna kopija iNečega, ali u 90% prilika sam i imao pravo to da kažem. Zašto, kada Atom postoji odavno, zašto niko nije imao balls da napravi Tablet i ponudi ga tržištu, pre nego što je izašao iPad? Zašto Apple uvek mora da ispita tržište, napravi najbolji uređaj, samo da bi posle tona njih, ali u rekordnom roku, izbacila nešto slično, samo sa 10x više opcija, a sve to skupa radi katastrofalno loše...? Verovao ili ne, 90% ljudi koji koriste Apple nisu nikakvi fanboyevi niti to sve vole zato što je Apple već zato što su se navikli na kvalitet, jednostavnost rukovanja i da taj uređaj radi ono što je rečeno da radi, najbolje što može. Isto kao kad očekuješ od nekog proizvođača automobila da ponudi ono što je u skladu sa tvojim očekivanjima i malo ga nadmaši. Da znaš, da imam keša, vozio bih BMW serije 5 i menjao bih svaku novu generaciju za novi. Zato što znam koliko ulažu u tehnologiju, znam koliko su pouzdani i šta nude. Ali pošto nemam te pare, ne idem okolo i ne njamke kako su vlasnici BMW-a budale, zaluđeni fanbojevi koje su preplatili svoja kola i 30% preko dali da im napred stoji znak propelera koji se vrti, a ja sam eto pametan i moj Velsatis ima 3x bogatiju opremu, udobniji je i koštao me je 40% manje kad sam ga kupio... Da, a u isto vreme, BMW je prodao 5 miliona tih skupljih "petica", a Velsatis je prodat u manje od 100k primeraka... baš zato što je tako do jaja.

Poslednja izmena:
Prvo što ne živimo u USA, a drugo što je Apple sigurno nije kopirao Star Wars tehnologiju da bi mi u Srbiji imali video pozive.

Al' dobro, eto, sad ćeš u Centru BG-a moći da koristiš video call, ali ćeš prije toga morati da uzmeš megafon i kažeš: "Molim vas pogasite WiFi, 'oću da obavim video poziv sa ajFonom..." :alo:

Vidiš li o čemu ti pričaš?! Mislim, kakvo gašenje WiFi-ja? O čemu ti? Pa u svakom kafiću, u svakom hotelu, u svakom stanu (i mom i kod gomile prijatelja) imam WiFi... Bitno je da to na 1Mbit radi i radi kako treba. Kada mreža bude malo napredovala, radiće sve i preko nekog 3G ili 3.5G protokola. Verujem da će postojati hack na cydiji da se to omogući odmah, pa će u razvijenijim zemljama u EU raditi odmah bez problema. I ko ima flat-rate data plan može da uživa u facetime-u već sada, i to po ceni običnog poziva. Uostalom, videćeš i sam...

Vidiš li o čemu ti pričaš?! Mislim, kakvo gašenje WiFi-ja? O čemu ti? Pa u svakom kafiću, u svakom hotelu, u svakom stanu (i mom i kod gomile prijatelja) imam WiFi... Bitno je da to na 1Mbit radi i radi kako treba. Kada mreža bude malo napredovala, radiće sve i preko nekog 3G ili 3.5G protokola. Verujem da će postojati hack na cydiji da se to omogući odmah, pa će u razvijenijim zemljama u EU raditi odmah bez problema. I ko ima flat-rate data plan može da uživa u facetime-u već sada, i to po ceni običnog poziva. Uostalom, videćeš i sam...

U pravu si, voip audio/video pozivi bolje rade preko wi-fija nego preko 3g zbog povremenih zagusenja i zbog toga sto je 3g paketska mreza.

Medjutim interesuje me jedna stvar - naime skype postoji za iphone vec neko vreme. Sta te je konkretno do sada sprecavalo da upalis wifi, upalis skype i pricas sa nekim drugim koji je takodje upalio wifi i skype? Da li je skype limitiran na ajfonu?

Mislim da je, ironicno, covek isao na konto onog glitch-a sto se Dzobsu desio na prezentaciji... ono kada iPhone nije mogao da se konektuje.
Na to je gadjao Stig.

Nego, Maxo, meni sad nije jasno... ti, koji si licno meni objasnjavao u ovom thread-u kako si jos podavno imao telefone sa opcijom za video pozive... te da si u vise navrata pokusavao da pokrenes to, a ono bas i nije bilo tako lako (prekidi, pixelizacija, desinhronizacija)... ti, koga sam ja skontao kao nekoga koga zabole bas za video call... sad pocinjes da navodis da to i nije tako lose, te da cemo tek videti da je to u stvari "jedna super stvar"?
"Revolucija", cak? :trust:

Ili sam te, pak, lose razumeo?

Sreca, te SJ nije gledao Nindza kornjace - da je video one njihove tzv. kornjo-komunikatore, u ono vreme, garant bi pao u depresiju! :D:D:D

2 Hajli:
Ahahahahah!!! :d:d:d

... "and your first born son" :p

U pravu si, voip audio/video pozivi bolje rade preko wi-fija nego preko 3g zbog povremenih zagusenja i zbog toga sto je 3g paketska mreza.

Medjutim interesuje me jedna stvar - naime skype postoji za iphone vec neko vreme. Sta te je konkretno do sada sprecavalo da upalis wifi, upalis skype i pricas sa nekim drugim koji je takodje upalio wifi i skype? Da li je skype limitiran na ajfonu?

Pa, problem je bilo nepostojanje front cam-a. Zato sam se smorio kad je izašao iPad i nije imao front cam. iP4 ima i to je stvarno super... sve ostalo je samo bonus, IMO

Mislim da je, ironicno, covek isao na konto onog glitch-a sto se Dzobsu desio na prezentaciji... ono kada iPhone nije mogao da se konektuje.
Na to je gadjao Stig.

Nego, Maxo, meni sad nije jasno... ti, koji si licno meni objasnjavao u ovom thread-u kako si jos podavno imao telefone sa opcijom za video pozive... te da si u vise navrata pokusavao da pokrenes to, a ono bas i nije bilo tako lako (prekidi, pixelizacija, desinhronizacija)... ti, koga sam ja skontao kao nekoga koga zabole bas za video call... sad pocinjes da navodis da to i nije tako lose, te da cemo tek videti da je to u stvari "jedna super stvar"?
"Revolucija", cak? :trust:

Ili sam te, pak, lose razumeo?

Pa nije da si me loše razumeo - ne kažem ja da ću sad stalno da imam video calls, iako će dosta meni bliskih ljudi koji sada imaju 2G, 3G ili 3GS imati 4G, pa će video call biti prilično jednostavna stvar. Ako bude radilo, a radiće, nema razloga da povremeno ne koristimo. Jer, ja sam imao POP3 mail app i na W880 i W810, čak, bio je i konfigurisan, ali te telefone sam jednom u nikad koristio za proveru mejla... Sada kad imam smartphone na kome je to logična i laka stvar, naravno da to koristim. Zato i kažem - ajde da vidimo kako će to zaživeti. Do danas nije jer nijedan telefon to nije nudio na pravi način. Mislim da će facetime zaživeti, baš kao što je i web browsing na telefonu zaživeo kad je izašao iPhone 2G...

Zašto, kada Atom postoji odavno, zašto niko nije imao balls da napravi Tablet i ponudi ga tržištu, pre nego što je izašao iPad?

Pa kratko i jasno, zato što niko drugi nema dva miliona snobova koji će po bilo kojoj ceni da kupe i hajpuju njihov proizvod čak i da je napravljen od presovanih govana. Nikom od njih taj tablet neće nizašta realno trebati, ali oni će ga kupiti, i opet sledeće godine.

Verovao ili ne, 90% ljudi koji koriste Apple nisu nikakvi fanboyevi

E vidiš, tu se približno slažem sa tobom. Grubo bih procenio da su negde oko 80% ljudi koji kupe nešto Apple sasvim normalni, problem je u onom popriličnom ostatku koji svoj iPenis meri u količini Apple smeća koje poseduju.

Isto kao kad očekuješ od nekog proizvođača automobila da ponudi ono što je u skladu sa tvojim očekivanjima i malo ga nadmaši. Da znaš, da imam keša, vozio bih BMW serije 5 i menjao bih svaku novu generaciju za novi. Zato što znam koliko ulažu u tehnologiju, znam koliko su pouzdani i šta nude. Ali pošto nemam te pare, ne idem okolo i ne njamke kako su vlasnici BMW-a budale, zaluđeni fanbojevi koje su preplatili svoja kola i 30% preko dali da im napred stoji znak propelera koji se vrti, a ja sam eto pametan i moj Velsatis ima 3x bogatiju opremu, udobniji je i koštao me je 40% manje kad sam ga kupio... Da, a u isto vreme, BMW je prodao 5 miliona tih skupljih "petica", a Velsatis je prodat u manje od 100k primeraka... baš zato što je tako do jaja.

Vidiš, čovek koji svake godine menja BMW i drobi svuda okolo koliko je njegov BMW dobar i toliko bolji od svega što drugi voze je snobovska stoka koju ja ne želim da poznajem. Kao kad bih ja sad ovde krenuo da mašem kitom kako ste vi tamo u Srbiji sirotinja i kako je mnogo više imam. Apple je upravo ta filozofija - baci gomilu para da pokažeš da možeš. Proizvodi im uvek koštaju mnogo više nego što realno vrede, profitna marža im je uvek bila nenormalno visoka za IT biznis, a proizvod po pravilu solidan, ali ništa mnogo više od toga, uz poneki gimmick da se razlikuje od drugih.

Samo zato što je nešto skupo, ne znači odmah i da je kvalitetno. Apple na svojim telefonima ostvaruje profitnu maržu od čak 60%, HTC nešto manje od 30%. iPhone (stari, ne znam još za novi) je zapravo manje koštao da se napravi nego Nexus One, a prodavao se za više, uprkos inferiornim karakteristikama. Ono što su ljudi u stvari plaćali je svoj naduvani ego. Apple može da nudi jeftinije i opet zaradi više od povećane prodaje, ali to bi možda udaljilo od njih njihovo verno jezgro snobova koji se hranjeni Apple marketingom osećaju superiorno u odnosu na druge zato što vozaju Apple.

Pa kratko i jasno, zato što niko drugi nema dva miliona snobova koji će po bilo kojoj ceni da kupe i hajpuju njihov proizvod čak i da je napravljen od presovanih govana.

ostatku koji svoj iPenis meri u količini Apple smeća koje poseduju.

je snobovska stoka koju ja ne želim da poznajem. Kao kad bih ja sad ovde krenuo da mašem kitom kako ste vi tamo u Srbiji sirotinja i kako je mnogo više imam.

Ovo su neka VIP pravila ponasanja? Izjave vezane za iphone 4? Argumentovana kritika IPHONE4? Nacin izrazavanja koji neko koristi na poslu u radu sa strankama?

Pa kratko i jasno, zato što niko drugi nema dva miliona snobova koji će po bilo kojoj ceni da kupe i hajpuju njihov proizvod čak i da je napravljen od presovanih govana.

Sva sreca pa ti nisi fanboy koji hype-uje jeftinu plastiku na 5800 i poistovecuje je sa formula 1 materijalima :wall: . Vidjao sam i apple fanboy-eve ali takvu glupost jos nisam procitao.

U ovoj temi sam pročitao šokantne stvari. Prosto ne mogu da verujem šta se piše i kako pojedinci doživljavaju IT gedžete.
Zar su to toliko lične stvari? Jel' normalno da nekom toliko smeta i da nekoga toliko pogađa model poslovanja jedne uspešne kompanije?
Nikako ne mogu da se svrstam u Epl fanboyeve, ali velik sam poštovalac njihovih proizvoda.
Zašto? Zato što rade! Zato što su od većine drugih sličnih uređaja koje sam imao prilike da probam bliži "savršenstvu". Nemojte da me pogrešno razumete i da se hvatate za "savršenstvo" (naravno da ne mislim bukvalno), ali ko je koristio/koristi ove uređaje zna o čemu pišem.

Nekima je očigledno jako teško da realno sagledaju situaciju. Istim tim ljudima je očigledno teško da budu objektivni. Da li je to sujeta, "hejterizam", kiselo grožđe sindrom ili pak nešto četvrto - ne znam, ali znam da me nakon svega pročitanog pojedinci i dalje iznenađuju.
Mnogo bljuvotine u temi o jednom telefonu koji će (verovatno) biti veoma kvalitetan i konkurentan.

Kraj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno