Šta je novo?

Final Fantasy XIII (PS3 & Xbox 360)

^+1 :D
lol

Igrajte Personu 3/4, najtoplija preporuka.
Nemam pojma, nemam PS3 tako da nisam ni pratio. Ar Tonelico 3, na primer. Igra samo Setio sam se.....Tales of Vesperia. Odlicna igra. PS3 verzija je jos dotatno prosirena u

Sve nadje igre koje nemaju na engleskom ili imaju ali su Out of stock :D

Poslednja izmena:
Nije los toliko ovaj FXIII, bas je opustajuca igra, posle svih FPS igara ovo mi bas lezi da se opustim malo.
Samo ona mala, Vannile sto stenje non stop ko da je iz XXX filmova toliko kvari atomosferu igre, nema sanse pored nje da se ozbiljno uzivis u pricu. Koji je fazon kod tih japanaca sa tim stenjanjem ?! Ne razumem zasto ne mogu da ostanu ozbiljni do kraja ?!
Naprave epic pricu, svet, i stave devojku Vannile da stenje non stop, WTF ?!

Jel moze neko da mi objasni sta od itema sluzi za koje oruzje, za upgrade ? Ja ono po nazivima ne kapiram nista!

Inace prica je u pocetku trip nikad ludji, fal'Cie, L'cie, nista nisam razumeo!!! :D
Morao sam da citam one logove u igri da bi shvatio ko je sta.
I igra je toliko automatska da je to strasno, samo kod boss-ova treba raditi zapravo nesto sem autobattle.
Mnogo bolja borba je bila u FFVII.

Koji je fazon kod tih japanaca sa tim stenjanjem ?! Ne razumem zasto ne mogu da ostanu ozbiljni do kraja ?!

Jel ti ikad palo na pamet da evro-atlantsko poimanje sveta odnosno "šta je ozbiljno a šta ne" nije jedino moguće i ne daj bože jedino ispravno na svetu? Zašto mora sve da se pravi tako da bude vilenjaka, patuljaka ili ne znam čega sve da bi se to shvatilo kao "ozbiljno"? Meni je lično stvarno muka od evropeidne mitologije.

Dosta je što su igru prilagodili toj novoj generaciji evro-atlantskih igrača pa syebali celu igru i po battle sistemu i po linearnosti.

Mangaš, hahaha! :d

Valjda se kaže otaku. Nešto nisam primetio da smo mangu preveli na srpski tako da nije poželjno posrbljivati ljubitelje manga i anime.

Nego, još malo off-topica:

To što ti smatraš da se dopada hard core mangašima širom sveta zapravo je namenjeno deci u Japanu. Naravno, gde bi se dečiji stripovi primili među odraslima nego u ljubljenoj nam Americi. Odatle je krenula dalje da se širi ta Naruto/DBZ manija i krajnje je zabrinjavajuće koliko odraslih ljudi to čita/gleda. To je kao kada bi svi u Srbiji krenuli da gledaju Ninja Kornjače umesto Baba što se češljaju (kad malo bolje razmislim to i ne bi bilo tako loše :)).

Razumem ja da ima ljudi što vole stvari koje su namenjene mlađima ali promovisanje shounen mange kao vodećeg oblika i nečega što bi trebalo da se dopada svima je osobina takozvanih "eksperata" za mangu.

Ja se slažem sa tobom oko kvaliteta crteža i genijalnosti nekih autora ali najkvalitetniji crtež se nalazi u seinen mangama. Tamo likovi nisu predstavljeni džinovskim očima i ekstra zašiljenim frizurama već mnogo približnije zapadnom stripu.

Da ja jesam otaku, ako si to hteo da kazes. I volim svakojake mange, ali se vrlo dobro razumem u kvalitet. Izbegavam da gledam i citam sve sto je nekvalitetno. Pratim materiju vise od 10 godina, tako da se razumem pomalo. :)

Nemas razloga da me ismejavas. Nisam te dirao. Odgovarao sam drugim pojedincima sto mlate bezveze.

Sorry za off, ali FF13 je toliko los, da eto, mozemo i to da dozvolimo sebi. :p

P.S. I ne, ne citam te stereotip mange ao naruto ili dbz. Vise nesto kao evangelion ili death note. Malo ozbiljnije.

I harem anime. Harem je zakon. :p

Poslednja izmena:
Prevedi na srpski!

Onako kako ozbiljnost zamišlja mali Perica koji je otišao da kupi LOTR limited edition i 300, usput svratio do Meka (uzeo, naravno, diet koka-kolu) da vidi jel ima nešto na fejzbuku, odigrao malo Vorkrafta i Kantera. A pritom kad mu kažeš epska priča on zamisli ili Zevsa ili vilenjake :)

PS - Šta to fali nindža kornjačama? Kornjače se (makar) bore časno ;)

Evo igram i ja FFXIII, jako lepa igra, malo do jaja linerana, ali jako lepa prica, likovi su extra, kao u FFVII. Koliko vidim po netu svi hvale da su likovi jedni od bolji, pogotov Lighting koja je pandan Cloudu. Samo fali neko nalik Sephirotu, mada mozda ima kasnije, tek sam na 5tom chapteru.
*** borba nije bas nesto, ali bar za sada nije toliko tesko.
Upgrade je ****no glup i nerazmumljiv, to mi najvise smeta!
Inace igra u prvih 5,6h je smor do jaja, jedva sam izdrzao!
Inace svet je fenomenalno lepo predstavljen!

Meni uopste nisu jasni ljudi koji traze remake FF7.
Igra je odlicna i u originalu i sam art style je takav da igra moze da se igra i danas i moci ce da se igra i za 10 godina.

To su ljudi koji konstantno kukaju da hoće nešto novo, nešto divlje, a opet platili bi igru ponovo samo da je igraju u većoj rezoluciji. ;)

S druge strane, pogledaj filmsku industriju. 3 od 4 filma izdatih poslednjih godina su "rimejkovi" filmova od pre nekoliko decenija. Ponestaje ideja? :D

i to losi rimejkovi filmova... a da ne govorim o rimejkovima filmova od pre sve godinu ili dve (ali koji nisu bili na engleskom)

Ja recimo apsolutno razumem zašto ljudi traže rimejk FFVII. Ona priča, ona dubina gameplaya uz pravu HD grafiku koja bi se radila "from the scratch" mislim da bi ponovila uspeh originala. Štaviše, možda bih voleo da vidim i neke gameplay promene, ili bolje reći dodatke, što da ne.

Kako je dobra prica i likovi u FFXIII, ja sam odusevljen, skroz js na nivou FFVII, samo sto fali jedan bad ass negativac kao sto je Sephirot. Spominje se neki Ragnarok, ali se slabo pominje u toku price.
Borba i upgrade su malo cudni, tj malo vise upgrade, bez FAQ mozete da se obestite samo, mada nije neophodan da se igra predje.
U svakom slusaju Wlado, i ostalis to volite dobru pricu i dosta dugacku igru preporuka velika za FFXIII.
Zaboravite na te gluposti sa gradovima, pa ja sam pola igre u nekom od gradova ? Ne razumem sta svi kukaju za to. Jeste ovo pojednostavljen FF, ali nije ni malo izgubio od svoje magije, ne razumem lose ocene za igru.
Jeste da nisam igrao nista od FF sem FFVII, ali posto je to vecini najbolja igra u serijalu mislim da sam kompetentan da dosta toga kazem o igri.
Lokacije su fenomenalne u trenutcima, nisu graficki na nivou jednog GoW3, ali meni ne smeta. Zvuk je ok, voice acting odlican, muzika meni fenomenalna, neverovatno me opusta. MBT je nesto sto cu cak i ja da skinem kao mp3. :)
Znam da se hardcore ljubitelji JRPG nece sloziti, jer su trazili veci izazov, slobodu, ali meni vise odgovora ovakav FF u kom skoro uvek znam sta treba sledece da radim. Igre kao sto je FFVII jednostavno odbiju igrace jer nemaju blage u pocetku sta treba da rade. Ako je ovo silazak JRPG-a u mase ja sam zadovoljan.
I ne znam otkud price da je igra prelaka, od 7mog chaptera stvari ponekad postaju zeznute, tj protivnici imaju gay fore za napad pa se mora jako brzo reagovati sa izmenom Paradigms-a.

Sjajno ispricana Fabula Crystalis, bajka, opustenje od svih nasilnih i bolesnih igara danas.

Poslednja izmena:
Narucio sam za PS3 FFXIII, mora se ovo imati na orginalu. Mnogo mi je jaka igra, pricao, likovi odusevljavaju kako prelazim igru. Jedna od retkih igara koju cu igrati ponovo!

Lepo ja kazem da je igrica extra, a niko mi nije verovao. Dobro je da se bar neko slaze samnom:)
Glavno zezanje ti pred kraj, bice gomila side-questova da se uradi;) Trebalo mi je oko 100 sati da uzmem platinicu tako da ima bas dosta da se igra.
Lepo si rekao posle svih ovih nasilnih igara ova bas dobro dodje za promenu i opustanje,)

Znaci treba 100h da nabudzis sve likove na max ? Kontam da je to najtezi trofej ?
To je opet manje od 140h koliko mi je trebalo u Demons Souls.
Evo sad sam na chapter 11, imam side questove za izgubljene Ceithe, mnogo je otvorenija igra, pezjazi su fenomenalni, mada malo secka na Xboxu, citao sam da to muci ovu verziju, da je valjda bolje na PS3. Kazu da je i bolji fiedelity na PS3, ovde se slabo vidi u daljinu.
Inace ovi monsteri sad su zayebani, moras savrsenu taktiku da primenis ako hoces da pobedis.
Inace ove zveri su ko pola Kratosa iz GoW 3 :D Imaju par miliona HP-a, ubijaju jednim hitom. :D

a5a63f5f.jpg

Najgore od svega sto ce 99% ovog foruma da propsuti ovu igru, radje ce da igra koje kakva FPS ****** koja ni nemaju pricu.
Ipak su u pravu momci sa emugalaxy da se ovde najvise prica o najglupljim igrama (MW2), a najmanje o najboljim. Tamo ima dosta gamera sa mnogo duzim stazom.

Poslednja izmena:
Ne znam za Xbox ali na PS3 sve radi ko podmazano nema ni najmanje seckanja.
Taj monster sa slike je malo dete za one koji se kasnije pojavljuju, malo veca kornjaca od te ima 15mil HP-a:)
Sto se tice trofeja najzajebaniji je da sakupis sve item-e i oruzija u igrici. Poenta je sto imas malo para da sve pokupujes. Videces vec, necu da ti kvarim uzitak:) Ako ti bude trebala neka pomoc ti vici. Nikad se necu nakaniti da dovrsim Demon Souls, presao sam je jednom i tu sam stao:(
Ne znam sto tako malo ljudi voli RPG igre, dok ce svi da igraju kao sto kazes i najgore FPS. Ja sam se navukao na taj zanr jos od Shining Force-a sa Sege i naravno neprevazidjenog FF VII

Ne znam sto tako malo ljudi voli RPG igre, dok ce svi da igraju kao sto kazes i najgore FPS. Ja sam se navukao na taj zanr jos od Shining Force-a sa Sege i naravno neprevazidjenog FF VII

Mozda zato sto ljudi vise vole RPG gde mozes da utices na pricu, a ne besmisleno grindovanje. Ja vala FF13 ne bih mogao da igram 100 sati, pa da mi neko plati.

Ne znam za Xbox ali na PS3 sve radi ko podmazano nema ni najmanje seckanja.
Taj monster sa slike je malo dete za one koji se kasnije pojavljuju, malo veca kornjaca od te ima 15mil HP-a:)
Sto se tice trofeja najzajebaniji je da sakupis sve item-e i oruzija u igrici. Poenta je sto imas malo para da sve pokupujes. Videces vec, necu da ti kvarim uzitak:) Ako ti bude trebala neka pomoc ti vici. Nikad se necu nakaniti da dovrsim Demon Souls, presao sam je jednom i tu sam stao:(

Koji si ti na PSN-u, da te dodam ?

Pa ne znam kako tebe, ali meni ovaj sa slike jednim potezom ubije ceo party. :S:
Znam od itema da su skupi Catalysti, nisam siguran dal za taj trofej treba da nabudzis i oruzja na max, jer sam citao da menjaju ime kad stigned do max lvl i upotrebis catalyst ?
Dobro si ti to i uradio za 100h, *** koliko grinda samo treba za max lvl svih likova! :zgran:
Pazi igram i ja FPS, pogotov MP mi je zakon (KZ2, BC2, CS), ali omiljeni zanrovi su mi oduvek RPG i RTS jer te zapravo igra tera da razmisljas. Cak mi se svidjaju efekti tih igara, pogotovo RTS-a, neke stvari u poslu jako lepo znam da organizujem, ili npr kad vise stvari u jakom malom razmaku radis. Cak sam i citao negde da RPG i RTS igre podsticu razvijanju nekih delova podsvesti. :)
Meni je ovo prvi JRPG koji cu zavrsiti. Igrao sam FFVII na PS3 nekih 35h, nisam mogao vise, previse ima idotluka sa kokoskama i sl stvari koje ne mogu da svarim, zato i kazem da su japasnki *****luci smanjeni na min u FFXIII.
Da je igra upola otvorena na pocetku kao od 11 chaptera i da mozes da zadajes naredbe svim clanovima party-a imali bi mozda i najbolji FF u serijalu.
Pazi igra ima ozbiljnih problema sa seckanjem na Xboxu, nadam se da je to mnogo bolje na PS3, jer planiram opet da igram. Mnogo sam se uziveo u ovaj svet, pricu, likove, cak me vise ni Vannile ne nervira sto je max neozbiljna 90% igre.
Bravo za Square, samo nek poslusa malo fanove za sledeci FF, vec ovaj Versus.

Inace evo je main theme iz FFXIII, poslastica za ljubitelje ove lepe pevacice i numere iz Avatara. :) Borisu poslusaj ovo, mozda se nalozis na FFXIII. :p,)
Meni je licno Leona no.1 zenski pop vokal, koja bre Celine!

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VI3lqWhuQlA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/VI3lqWhuQlA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Inace evo je main theme iz FFXIII, poslastica za ljubitelje ove lepe pevacice i numere iz Avatara. :) Borisu poslusaj ovo, mozda se nalozis na FFXIII. :p,)
Meni je licno Leona no.1 zenski pop vokal, koja bre Celine!

Ma daj bre Psiho, nije valjda da to slusas :).
Muzika se nikako ne uklapa u igru, bolje da su ostavili muziku iz japanske verzije.
Ima cak i neki filmic gde ona navodno igra FF13 na xboxu :D.

Ma daj bre Psiho, nije valjda da to slusas :).
Muzika se nikako ne uklapa u igru, bolje da su ostavili muziku iz japanske verzije.
Ima cak i neki filmic gde ona navodno igra FF13 na xboxu :D.

Sto da ne u nekim trenutcima ? Jeste da mi je nick bio psihoyu, to ne znaci da slusam neki death metal ili neku takvu deracinu. :D House,electro najvise volim, ali slusao sam stvaro svasta. :)
Leona ima glascinu samo takvu, to se ne moze poreci.

Najbolja mi je ova numera, ima da stavim da mi tako zvoni mob. :)

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3Sn49RFwM6c&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3Sn49RFwM6c&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Joj, ala je ovo ljigavo :)

[youtube]tZzV_0ORwlM[/youtube]

Shin daj mi link za main theme iz japanske verzije igre.
Ne mogu da nadjem ubrzanu verziju ove zadnje sto sam ja okacio, pa reko mozda je to ta sto ti kazes.

nisam siguran dal za taj trofej treba da nabudzis i oruzja na max

'*** RPG ako me trofej tera da jurim side questove...

Koji si ti na PSN-u, da te dodam ?

CarIvan1984, mislim da te vec imam na psn-u
Sto se tice grindanja likova to ces lako odraditi dok budes skupljao kes za oruzije, posto najvise para dobijes upravo ubijanjem tih velikih kornjaca. Od svakog lika treba da napravis po jedno ultimate oruzije i to ce ti biti dovoljno za trofej. Pusticu sutra igricu pa ti javljam sta sam tacno radio.
Da si igrao FF VII pre 10 god na ps1 kad je izasao bila bi to sad druga prica, ovako me i ne cudi da nije ostavio neki poseban utisak.

Vrh Dno