Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja

Sad se ceka ubrzanje na 4Mb/s koje SBB obecava da u Nisu bude "do proleca"...

Poslednja izmena:
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]
Kada skidam nesto iz browser-a ili preko cryptload-a pokazuje mi brzinu nikada vecu od 50-60 KB/s,i dugo sam se nervirao jer sam skoro presao na Verat i ocekivao bolju situaciju. Kao sto vidite,speedtest pokazuje da je brzina ok za taj paket a i kada izracunam kolicinu skinutog podeljenu sa vremenom potrebnim za skidanje dobijam brzinu od oko 100KB/s a primetio sam da se u cryptloadu download prekine u pola linka, na 50-60%,predje na sledeci, a pri tome je ok nije prekinut na pola. Ovo mi se prvi put desava. Zna li neko zasto mi windows ne pokazuje pravo stanje nego upola manju brzinu
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]

Poslednja izmena:
Ovo bi trebalo da bude 1mbit, ne znam da li je opet problem Telekom, u svakom slucaju uzas. Radilo mi je lepo 3 dana i onda ovo....

741489013.png

741490986.png

741493091.png

Sto je najtuznije kad su se svi zalili meni je relativno ok radio net... al zadnih par dana tuga :wall:

Ne. :p
Postoji samo na par lokacija u gradu. Link do zgrade dolazi bezično, pa onda preko mini-DSLAM-ova se pušta korisnicima preko telefonske linije. Na korisničkoj strani je normalan adsl ruter (kod mene wireless ruter TP-Link). Paketi su u odnosu 4:1. Počinju od 512/128, do maksimalnih 4096/1024. Cene slične (čak malo niže) od "klasičnog" ADSL-a.
Prijava za ispitivanje tehničkih mogućnosti:
http://www.sezampro.rs/dh/

Jedno pitanje u vezi DH Adsl-a da li tu skaze ping posto je to konbinacija sa vaerlesom kod koga se zna da ping veci. I kako se pokazao kod losijih vremenskih sulova taj tip interneta posto sam citao o tome da korisnici koji koriste obican vaerles imaju problema sa konekcijom kad su meteoroloski uslovi losiji. Pa onda reko da nebude povecanje pinga ili otezanig rada interneta ipak mi je bitnije da imam stabilniji internet nego daje veci upload.
E da zaboravi da dodam koji link ide bezicno i do koje zgrade od kuda?

Poslednja izmena:
Telekom

i onda jeza....

posle resetovanja routera:

Danas(tj juce) mi se bas vuk'o net. Jedva sam otvarao stranice.Download uzasan...
Da li je jos neko imao problema kod Telekoma?

Poslednja izmena:
745538381.png

nisam primetio iako sam prvog smanjio brzinu sa 6 mb na 1 mb i opet radi ok mada brzina nije zakucana uvek kao na 6 mb nego na 1 mb dosta varira ali to je to, sto placam to i dobijam!

750932376.png

Uzas!
Zasto pise da je hostovan od strane coolbox.bg?

KDS Novi Sad, paket 3072/256 podignut od 25.03 na 4096/256, evo i rezultata:

Sbb Novi Sad 4096/256

Lelekom, studentska kampanja, click 4

Meni u lokalnoj mrezi ping 1ms a tebi prema vanjskom serveru 0ms. hau jes nou. :)

Ma ovo nije realno,okacio sam sliku jer mislim da nije bas svakidasnje ocitavanje:d
Realno je ping oko 10ms(mereno ping testom).U pitanju je Kopernikus.

848594646.png

ovo bi trebalo da bude paket 8 Mb/s. inace jedan od boljih rezova - obicno je oko 2 Mb/s. i tako vec danima...

Da imam gigabitnu mreznu kartu na kompu bile bi tu ozbiljnije cifre. Ovako ova od 100mbps ne moz nesto vise da izvuce :p

Nazad
Vrh Dno