Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
iz prostog razloga sto je tvoj prijatelj imao srece da se nalazi na centrali gde ima slobodnih portova vise nego zainteresovanih korisnika
u nekim mestima su svi kapaciteti zauzeti i ako bi odjavio svoj adsl tvoj port bi otisao prvom sledecem korisniku koji je na listi cekanja odavno bez obzira sto bi ti istog dana kada si odjavio svoj stari adsl podneo i zahtev za novi

Pravi odgovor na to pitanje i mislim da je vreme da prekinemo sa postovima na temu sta bi bilo kada bi se odjavio kod Telekoma!?

Zbog cega mislite da ce korisnicima da demontiraju port, i da postoji rizik da ce ostati bez interneta, mozda, cak i na duze vreme? Pitam bas zato sto bih i ja da uradim istu stvar, ali se bojim de mi nece vratiti odmah port.

To je opravdan rizik jer je Telekom takav kakav je, jedna prevelika birokratska mašinerija koja se ne rukovodi logičnim koracima već samo suvoparnim procedurama.
Ja npr. imam jako loše iskustvo sa Telekomom kod prenosa telefonskog broja na moje ime. Tada su mi bukvalno demontirali sve aktivne usluge na centrali, isključena identifikacija poziva, poziv na čekanju i što je najvažnije demontiran je i ADSL priključak koji sam u to vreme imao kod Sezama. U korisničkom servisu prilikom promene vlasnika je službenica promrmljala nešto u fazonu da bi trebao da obavestim svog ADSL provajdera o nastaloj promeni ali uopšte nije pomenula šta će se desiti. Posle nekih nedelju dana mi je, na zahtev provajdera, port vraćen i to je bilo u tako kratkom roku samo zato što na mojoj centrali nema manjka portova. Da sam kojim slučajem bio na nekoj od centrala gde postoji lista čekanja za port ko zna kada bi ponovo dobio ADSL.

Ovakvo razočaranje još nisam doživeo. Dosad uglavnom sve u redu a izgleda počeli problemi i u Novom Sadu.

749828681.png

IP 93.xxx

^ večeras je zaista katastrofalna situacija.
pored toga što je brzina kao na dial up-u meni se
i veza kida na svakih nekoliko minuta.

Meni na speed test-u pokazuje 2.10 za click 2,ali radi kao dial up. Ovo je ljudi prevrsilo svaku meru. Sta nam je ciniti,osim da ih zivkas svaki cas i penjes sa na glavu!?:mad:

hmm zaista tuzno, meni net radi bez ikakvih oscilacija u ns kod z. stanice

cak mozda i malo bolje nego prethodnih dana xD

edit: oho, a evo rezultata prema frankfurtu

mada, kao sto sam rekao meni net radi isto ili cak bolje kao i obicno

Poslednja izmena:
ja sam mislio da uzmem MIK, i ne idem nigde, neo cekam 3 meseca da istekne MIK :D ili bar mogu 3 meseca besplatno na YUBC, pa kako god da radi... verovatno cu to i da uradim

U petak zamenio Telekom ADSL za SBB kabl.. Naravno nisam imao tu opciju iz pocetka, a ovi me nesto bas iznervirali, spor net, rapidshare mi blokiran svakih par dana, podrska uzas, pa reko da proverim sa SBBom dal se promenila situacija.. kad ono jeeeste :D
Medjutim.. u petak dodje lik, poveze modem, kao proveri status i sve ok, prvi put mu treba vremena da se poveze, za 5-30 min kad prodje signal, bla bla.. Ja izlazim iz kuce, ponesem Telekomov modem, razduzim se, dodjem kasnije kuci... Interneta nemaa. Zovem SBB, kaze riba popunice neki nalog, neko ce to da dodje da resi.. Kakav nalog, tek ste ga montirali, jos se potpis nije osusio na ugovoru!? Jutros (ponedeljak) dosli, nisam bio tu, keva kaze da nesto na banderi nije bilo povezano.. Sta reci, 3 dana.. Internet radi mnogo bolje od ADSLa za manje para, i to je extra, ali poenta je sledeca: Ne pustati "majstora" napolje dok net ne proradi!

ali svuda jako puno ljudi ceka na portove i svakim danom mole boga da bas oni budu pozvani ili jure kojekakve veze i vezice da obezbede sebi port...

Pa bas i nije tako. Prijatelj sa Novog Beograda je pre nedelju dana podneo zahtev za ADSL kod Telekoma i posle dva dana su ga pozvali da preuzme modem. Odem do njega da mu pokazem kako da to poveze i vidim da je dobio koriscen Huawei. E sad, nisam siguran sta je tacno posredi, ali meni se cini da ljudi odlaze od Telekoma, vracaju opremu, tako da Telekom, barem u Beogradu gde postoji alternativa u vidu SBB-a, IKOM-a i slicno, ima viska i modema i portova.

Pa sama cinjenica da postoje akcije tipa "3 meseca gratis" uz uslov da se ugovor potpise na 24 meseca (kada sam ja pre tri godine uveo ADSL nije bilo gratis, a ugovor se potpisivao na 12 meseci) govori da imaju problema sa brojem korisnika. Ulazu dodatne napore ne samo da privuku nove korisnike, nego i da ih sto duze drze u obavezi. Zasto bi neko za cijim se internetom ljudi otimaju i "mesecima cekaju portove" poklanjao tri meseca interneta i trazio da novi korisnici potpisu ugovor na dve godine? Nema logike.

Najjace oruzje Telekoma je cinjenica da puno njihovih korisnika nema alternativu. Nemaju svi SBB u zgradi, IKOM nikom nije konkurencija (nedeljama ne mogu da ih izmolim da mi donesu digitalni dekoder za kablovsku televiziju jer sa analognim vise nista ne mozemo da gledamo, pet puta sam zvao, molio i nista i sad, kao, treba da uzmem internet kod njih i kad se desi neki problem da cekam nedeljama da me neko kontaktira?), odlaskom kod drugih ADSL provajdera koji i sami zavise od Telekoma se nista ne resava (mozda Verat, na primer, ne znam ni sam). Telenor se tek nesto organizuje, nece bas skoro biti nesto od toga.

Posle 2-3 nedelje pristojnog funkcionisanja interneta ponovo ocaj. Isto i kod prijatelja na Novom Beogradu. Evo kako izgleda 2 megabita danas:

2 mbps sa aktiviranom SpeedUp uslugom IP 93.86.xxx.xxx

ni Beograd mi neradi punom brzinom kao pre...

jeb** ti internet nije proslo ni mesec dana opet *****ava net i to jos u 2 sata uvece, aj i ja ****** umesto sbb uzmem glupi lelekom :wall:

Koliko ja vidim ovih dana tj. nedelja i meseci unazad po nasim komentarima a i pricama nekih zaposlenih u Telekom Srbija (Kragujevac) nema nama kvalitetnog interneta a i povecanje brzina u skorije vreme. Ljudi koji rade u Telekom Srbija nemaju pojma ili se prave blesavi kad je u pitanju kvalitet interneta.... Ovo je postao opsti haos a niko nista ne preduzima. Mozemo komentarisati koliko hocemo ovde ali dragi drugari,mrka kapa.

Evo kontre - poznanik koji radi u telekomu kaze da ce ubrzanje biti krajem ovog meseca i da ce 4 Mb/s postati 6. Covek mi je u dan pogodio kad cu dobiti adsl (posle cekanja od vise od 1godine), tako da sam sklon da ga ozbiljno shvatim.

Evo kontre - poznanik koji radi u telekomu kaze da ce ubrzanje biti krajem ovog meseca i da ce 4 Mb/s postati 6. Covek mi je u dan pogodio kad cu dobiti adsl (posle cekanja od vise od 1godine), tako da sam sklon da ga ozbiljno shvatim.

Jel pod ubrzanjem misle da normalizuju postojece brzine ?? Jer ako nameravaju da samo povecaju brzine na portovima a net u vecem delu dana da ide oko 0.5 mb onda bolje i da ne cine to .

Jel pod ubrzanjem misle da normalizuju postojece brzine ?? Jer ako nameravaju da samo povecaju brzine na portovima a net u vecem delu dana da ide oko 0.5 mb onda bolje i da ne cine to .

+1
Neka samo normalizuju ovu tugu od neta, ostalo nek ne čačkaju. Nego, jel je još neko imao prekid neta od 40ak minuta sinoć oko 22:30 ili je samo beotel rešio da usreći svoje korisnike??

Znaci otprilike:
1>2
2>4
4>6

:trust:

Bolje ista nego nista...

kolega je pre par dana uzeo clik1 i zadovoljan je, nema prekida,youtube radi. Da li je moguće da samo stari korisnici imaju probleme? Nameravam da se prijavim za studentski adsl, ali kako da znam u kojoj poslovnici daju wifi rutere? Kriju br telefona kao zmija noge!

Poslednja izmena:

Ovde je već bilo najave "povećanja" brzine

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2118027&postcount=4334

i shvaćena je kao prvoaprilska šala... ali kako shvatiti ozbiljno kada i ove brzine ne mogu da ispoštuju. Još kada pomislim da mi je i od SBB došao račun za Total tv, a od havarije satelita 11 kanala skoro i da nemam, račun normalno nije umanjen ...:mad:..ali to je ipak za neku drugu temu.

Poslednja izmena:
jel neko uzeo taj famozni paket 4mbit za studente ? kako sljaka :)

ostavite speed test rezultat :)

To bi onda moglo da znaci da povecanje nece biti duplo, vec 50% kao i proslo.

1-1.5
2-3
4-6
itd

Valjalo bi kada bi se trenutno stanje stabilizovalo a ne da cekam da mi ucitava stranicu kao na dial-up modemima.
@vaxil
Trebao si ga pitati i za ostale pakete, mada cisto sumnjam da ce biti povecanja.

^^Bice sigurno, najavili su iz vrha telekoma prosle godine, da ce biti negde do kraja ove, ali nisu rekli kad ni koliko

Do sad nisam imao ovakvih momenata na click 1, surf štuca i zapinje, do juče bilo sve normalno, IP 93.86.224.xxx. Ako se ovo ustali promena provajdera ne gine, znam da neće biti bolja veza, ali bar ću uštedeti koju pretplatu, a i monopolistu da otkačim.

da, opet je sve isto, frankfurt 250ms, 0.2 dl na click1
vise se cak i ne nerviram, mada bilo bi lepo da dignu to makar duplo mada i tad ne bih imao svoj megabit

Speeeeeeeed,Novi Sad Click 1 :S:
Skype neupotrebljiv, stranice se jedva ucitavaju. Go go Tlelekom!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno