Šta je novo?

Aliens Vs Predator

Ne znam odakle mi to, ali mislio sam da se Resurection zapravo zove nesto kao Alien: The 8th Passenger :D
Nazalost, nije... ipak, prema nasim nadaleko poznatim visokoumnim prevodiocima, Alien = The 8th Passenger :)

Mislim, jasno je meni koja je poenta ovakvog prevoda, 7-oro ode, 8-oro ih se vrati, sve je to OK, umetnicki, pesnicki, kako god... ali ne ide :)
ali nisam jedan od onih koji svakog aliena zove osmi putnik. :)
Drago mi je zbog toga ;)

2 rotkod:
Mislis na doticne prevode... ili na same filmove?

Bila su aktuelna dva prevoda, "Tuđin" i "Osmi putnik". Logično je, 7 članova poslade, dođe osmi i napravi pičvajz.

Da su znali da će biti još 2 nastavka (ressurection ne priznajem), verovatno bi drugačije krstili film.

Veciti uzas sa nasim prevodjenjem filmova, pa kad napisu 8 putnik, vec ti otkriju radnju filma, sam naziv Alien je skroz mistican kako i treba, dok kod nas sve treba da bude "u duhu naseg jezika".:S: Aliens - 8 putnik 2!:wall:

Inace, Tudjin je prevod za hrvatsko podrucje.

Uglavnom i jeste tako, znam jer sam ranije radio prevode za dosta filmova.:)

Sve ste lepo rekli, i apsolutno se slazem sa vama... i da je glup prevod, i da je "Tudjin" bolji :)
Al' ajd', mozda bi i "Osmi putnik" mogao da prodje, da se Cameron nije setio da pravi nastavak... koji se pa zove "Aliens", mnozina - pa kako onda ovi nasi da ga prevedu... "Osmi putnici"? :d:d:d
I treci deo, cetvrti... zeznuto za prevodjenje, kad napravis ***** u startu :)

BTW, sta fali "Rezurekciji" :p, meni se bas svideo, to mi je omiljeni nastavak u fransizi, nakon neprevazidjenog drugog dela... uopste, preferiram to gde ima vise ljudi (marinaca, placenika... kako god - ljudi :)), kao i vise vanzemaljaca... one varijante kada je samo jedan Alien me nikada nisu dojmile :)
I treci deo mi nikako nije legao... najvise zbog toga.

Nije ni bitno ovo je tema o igri a ne kako mi prevodimo strane filmove tako da.... ;) :)

Pa ima veze sa temom... od filmova igra i pocinje.
BTW 4. deo mi je travestija za serijal (francuzi treba da se klone americke kinematografije), dok treci deo mi je dobar na svoj nacin zbog Finchera i njegovih kadrova, mracno predstavljenog zatvora itd.

dal je izasla neka zakrpa za ovo cudo?Bojim se da cu prestati da je igram ako se nesto uskoro ne promeni

Patch se sprema, mislim da jos nije izbacen.

Pa davaj linak ondak ako jeste, sta gledas :)

Trenutno Steam only...
Rebellion's sensibly making use of Steam's automatic update feature to throw dedicated server changes onto the 'net as they're developed:
New Features:
  • Added new console commands "maxplayers" and "ip"
  • Improved "listplayers" console command
  • Server info view inside Steam client includes player details
Bugs Fixed:

• Fix crash that happened if connection to Steam was lost
  • Removed some unused console commands from server console
  • Command-line arguments are now checked case-insensitively
http://ve3d.ign.com/articles/news/53513/Aliens-vs-Predator-PC-Dedicated-Server-Patched

Pricekacemo regularno :)

meni je prevod odlican za film... najbolje da je nesto misticno u prevodu Vanzemaljac ili Tudjinac :d

ovako osmi putnik u svemiru, ftw odmah se zapitas sta je? retko dobar prevod

OK, sta cemo onda sa drugim delom... ? Kako ces to da prevedes?
"Osmi putnici", kako vec rekoh?

A ako ce svako da mu ga daje po "umetnickoj slobodi"...

2 rotkod:
Mislis na doticne prevode... ili na same filmove?

I na jedno i na drugo! Da ne idemo bez veze u off topic, Alien I je nastao 1979 godine (tada sam imao 8g.), i pravo je remek delo SF-Horora, potpuni obrazac za sve novije SF filmove, koji su nastali na čistom "plagijaćenju" filmske scene aliena... Svaka pomisao da ovo nije tačno prosto bi bila ne korektna prema samom delu. Da sad ne navodim sve detalje, evo nekih: dizajn hodnika u sv. brodu, majka-kompjuter kao ispovedaonica... sam dizajn aliena, njegovih pećina, zvuk upozorenja... Živeo sam do 1992g. u ZBG, i kada se alien prikazivao u kinima, zvao se "osmi putnik", a ne tuđin kako neki tvrde, "tuđin" je dobio naziv po odvajanju HR od YU... 1979 godine sigurno niko nije razmišljao o nastavku aliena, sve dok se nije našao dobar scenario i još bolji režiser... Pa svako pamentan zna da je osmi putnik osnova i da je jedinstven sam po sebi. Drugi deo je ponavljanje nečeg dobrog, što je kasnije pretočeno još i u dobru akciju, tj. dalo novi pristup svemu, koji je blago rečeno odličan... Koliko se para zaradilo govore i ostali nastavci Alien Vs Predator I i II, samo mislim da bez obzira na sve, jačinu svim filmovima daje jedan lik, a to je "Ripli"... U AVP2 su pokušali kroz "ribu" marinca i "Riplijevim" terminom "hold on", pojačati snagu, ali bezuspešno. Inače taj ribon je u Alijenu 4 delu, nju alien na prolazu kroz kuhinju, kad rone "ćapi" za nogu... Bilo kako bilo, ja ih skupljao u VHS-u, pa na DivX, pa DVD-u, sad konačno i u Full HD 1080p. Kako da nazovem predatora 1 i 2, alijene 1,2,3,4, AVP 1 i 2...? Devetologija?! :bottle:

Zavrsio marinca i predatora a onog treceg mi bilo glupo da igram.
Moj utisak razocarenje po meni je trebao da bude samo sa marincem,ovako iste staze.

I na jedno i na drugo! Da ne idemo bez veze u off topic, Alien I je nastao 1979 godine (tada sam imao 8g.), i pravo je remek delo SF-Horora, potpuni obrazac za sve novije SF filmove, koji su nastali na čistom "plagijaćenju" filmske scene aliena... Svaka pomisao da ovo nije tačno prosto bi bila ne korektna prema samom delu. Da sad ne navodim sve detalje, evo nekih: dizajn hodnika u sv. brodu, majka-kompjuter kao ispovedaonica... sam dizajn aliena, njegovih pećina, zvuk upozorenja... Živeo sam do 1992g. u ZBG, i kada se alien prikazivao u kinima, zvao se "osmi putnik", a ne tuđin kako neki tvrde, "tuđin" je dobio naziv po odvajanju HR od YU... 1979 godine sigurno niko nije razmišljao o nastavku aliena, sve dok se nije našao dobar scenario i još bolji režiser... Pa svako pamentan zna da je osmi putnik osnova i da je jedinstven sam po sebi. Drugi deo je ponavljanje nečeg dobrog, što je kasnije pretočeno još i u dobru akciju, tj. dalo novi pristup svemu, koji je blago rečeno odličan... Koliko se para zaradilo govore i ostali nastavci Alien Vs Predator I i II, samo mislim da bez obzira na sve, jačinu svim filmovima daje jedan lik, a to je "Ripli"... U AVP2 su pokušali kroz "ribu" marinca i "Riplijevim" terminom "hold on", pojačati snagu, ali bezuspešno. Inače taj ribon je u Alijenu 4 delu, nju alien na prolazu kroz kuhinju, kad rone "ćapi" za nogu... Bilo kako bilo, ja ih skupljao u VHS-u, pa na DivX, pa DVD-u, sad konačno i u Full HD 1080p. Kako da nazovem predatora 1 i 2, alijene 1,2,3,4, AVP 1 i 2...? Devetologija?! :bottle:
Nemam nista protiv samih filmova, naravno, pravi su masterpiece sedme umetnosti... obozavam ceo serijal, Predator takodje, cak i ove, manje-vise (ne)uspele mixeve doticnih fransiza. Ipak, prevod mi smeta.
Cak iako, kako rekoh, razumem poentu takvog prevoda, i veoma ima smisla, jako dobra igra recima. Ipak, nisam pristalica takvih umetnickih sloboda, vise volim da se prevodi onako kako i treba da se prevede, po znacenju, i kako je autor zamislio da se zove... a vala i zbog potencijalnih nastavaka, koji - ovaj to primer najbolje pokazuje - u tom slucaju apsolutno gube smisao takvim prevodom.

Posteno receno svi smo previse ocekivali;Stalker novi dres,Bioschok 2 pojelo vreme nije mi opste igriva,AVP za mene samo zanimljivo sa marincem a mogli su da urade kao u prvom delu avp tj.da se udruze predator i marinac,al dobro sta je tu je.Jedino Bad Company vadi stvar.

Slažem se sa obojicom! Htedoh samo da dodam, da se u to vreme, komunističke postmoderne, moralo "to" raditi! Zbog toga su i pronikli naslovi kao 8 putnik i sl... Mada je to opet za nas neka srećna okolnost... Jer u Rusiji idu i dalje, na čirilici АЛИЕН... нећу више, одох скроз у "оффтопиц"... :bottle:

... a film se zove "Aliens" :p

A pritom ceo bataljon marinaca ovaj put, kao i pun ku...fer vanzemaljaca :)

Ma bre, garant se pokajao taj sto mu je dao naziv 8 putnik.:D

:D:D:D:D

Jes' vala :p

Par pitanja, ovaj nastavak je radjen i u DX11 ali kad udjem u tu opciju izbaci igru posle uvoda (u W7/64), ima opciju za tesalaciju, da li ima podrsku i za Physicu posto sam ubacio pored 5870 i GT240, radi normalno u opciji DX9 osim sto je na ruskom, ne znam da li ima petch za engleski

da se razumemo igra je tezak shit... totalni promasaj... citavu zimu sam cekao ovaj naslov trljajuci dlanove... jedva cekao da se skine s neta i sad... imam utisak da je sve sklepano na brzinu i izbaceno na trziste samo da bi se napaljenim klincima pokupili dolari... posle predjene epizode sa predatorom za par sati ove veceri, dodje mi da je deinstaliram iz momenta... neverovatno je koliko je zahtevna, a opet toliko prosecna i neigriva... endzin je nekao ruzan i dosadan... ma uzas.
Svima koji planiraju da skinu , jedino preporucujem verziju koja je kompress na 3,7 Gb, ustedece vam bandwith a rezultat je izti... raspakuje se na 14 Gb samo joj treba sat vreme za to... podesavanja nikako na very high... a RAM lepo pojede 3 gb vidi se u task manageru. solidno radi kod mene.
uglavnom ... prosec.... za jedan AvP... jedva trojka kao ocena...
prijatno vam igranje

^ Amen to that ...

Vrh Dno