Šta je novo?

Blizzard's New MMO is a Next-Gen FPS??!! [Rumor]

Ložite se na nešto što niste ni videli šta je. To je hype.

ja se lozim zato sto svaka igra koju su izbacili u poslednjih 10 godina, znam da mi je drzala paznju i da sam je igrao, i da i dan danas igram njihove naslove, ne obaziruci se previse na grafiku i sve to sto je danas "ispod" standarda...
u tome i jeste draze ove kompanije, i po meni su oni najuspesniji po tom pitanju...
ni jedna igra koja je izasla nisam bio u fazonu, jao dosadila mi je, to je valjda i poenta?
a ti ocito imas nesto protiv njih ili kontas da se svi loze zato sto je to blizz, a ne zbog sadrzaja koji oni plasiraju...

deckonjo igrao sam blizardove igre dok si svojim slinama pravio kolache i delio sa drugarima

Ja sam se sa drugarima igrao Rock N' Roll Racing-a i Lost Vikings-a. To su koliko je meni poznato najstarije igre koje je Blizzard napravio. Tim aktivnostima koje si ti pomenuo nisam se bavio, mada je tačno da sam bio dete u to vreme. Ipak su te igre bile prilagođene i za decu :)

Kada već hoćete da pokažete kako ste mnogo matori bar izaberite neku igru iz vremena C64 a ne Blizzard-ove igre. Već vidim kako će za nekih 5 godina na nekom forumu neki baja da mi priča kako je on igrao Relic-ove igre dok sam ja bio u pelenama i slično...

A što se tiče tvog komentara da su Blizzardove igre neizbalansirane...hehe...pa tačno je da su sve Blizz igre krpljene sa milion patch-eva ali to je samo zato jer ljudi uvek teže savršenom balansu. Balans svake Blizz igre po izlasku predstavlja vrhunac balansa kod igrara ostalih developera ;)

Poslednja izmena:
Svi njihovi hitovi su se pojavili u prošlom milenijumu kada su se igre kopirale po disketama. Od 2000. do 2004. su napravili 3 igre. Kada su u Blizzardu pravili najveće hitove, tada su palili i žarili i Origin i Cinemaware i Bitmap Brothers i Psygnosis koji danas ne postoje, a koji su bili bolje firme i što je najvažnije - bili su originalni. Blizzardovi najveći hitovi su kompletan ripoff Warhammera i Warhammera 40K koji postoje još od 1985. godine.

Ložite se na nešto što niste ni videli šta je. To je hype.

Ja ću suditi o ovoj igri kada se pojavi.

Kako da se ne lozimo kada Blizzard izdaje novu igu, nova fransiza, FPS, RPG, MMO?!:banana: Ja mislim da je izlisno pricati zasto oni zasluzuju taj Hype popularni. ;)

Blizzardovi najveći hitovi su kompletan ripoff Warhammera i Warhammera 40K koji postoje još od 1985. godine.

Znaci Diablo i Starcraft nisu njihovi najveci hitovi, ili i njih takodje smatras kopijama Warhammera?! :laugh:
A to sto kazes da su Blizzardovi hitovi kompletan ripoff Warhammera - da u odredjenom smislu, i to je moglo da se kaze onda u to vrijeme samo za Warcraft, i tu se prica zavrsava. Danas je isti taj Warhamer jos veca kopija WoW-a, mislim glupo je pricati o tome koliko je samo izaslo igara koje su pokusale da iskopiraju neku od Blizzardovih igara!!! :smoke:

Poslednja izmena:
ja se lozim zato sto svaka igra koju su izbacili u poslednjih 10 godina, znam da mi je drzala paznju i da sam je igrao, i da i dan danas igram njihove naslove, ne obaziruci se previse na grafiku i sve to sto je danas "ispod" standarda...
u tome i jeste draze ove kompanije, i po meni su oni najuspesniji po tom pitanju...
ni jedna igra koja je izasla nisam bio u fazonu, jao dosadila mi je, to je valjda i poenta?
a ti ocito imas nesto protiv njih ili kontas da se svi loze zato sto je to blizz, a ne zbog sadrzaja koji oni plasiraju...

A koliko su oni igara izbacili od 2000. godine?:-devil-: Ako se ne racunaju ekspanzije, onda samo 3(medju kojima je i WoW).

[smor mi da se raspravljam sa dečurlijom po pitanju istorije Blizarda jer nisam profesor, pa da vas učim kako je šta bilo. Verujte šta hoćete.]

@G@W - Blue Max, International Karate, Jumpan Jr itd. Mada mi je od svih perioda video igara, najbolji je bio na Amigi 500. Tamo je skoro svaka igra bila hit.

bolje 3 kvalitetne, nego 33 koje nisu ni za k****
Pa mnogi WOWovci kažu da neke od tih ekspanzija nisu ni za q već su čisto otimanje para?

Inače, ovo mi je hit :)
ja se lozim zato sto svaka igra koju su izbacili u poslednjih 10 godina, znam da mi je drzala paznju i da sam je igrao

Poslednja izmena:
Ja sam lepo objasnio o čemu je stvar, a ti pokušavaš da se praviš pametan.

AION je u početku odličan, posle nisam imao šta da pišem jer sam igrao, a pred kraj igre sam skapirao da je grindfest. Do 30. nivoa je to jedna igra, a posle postaje nešto kompletno drugačije što mi se nije svidelo, a da bi ti stigao dotle da to uopšte možeš da vidiš, potrebno ti je od mesec do dva meseca igranja. Svi komentari drugih ljudi na igru nisu bili merodavni u to vreme iz jednostavnog razloga što igru nisu ni igrali da bi mogli da je komentarišu, a prepiranje sa ljudima koji argumente vuku sa sajtova sa opisima igara, a da samu igru nisu ni probali, je trošenje vremena.

Objasnio sam i za Warhammer - zanimljiva igra sa velikim potencijalnom za zabavu koja je u leto pala na najniže grane zbog nesposobnog Mythica. I sam sadržaj i performanse su bili katastrofalni, a igra neigriva - lagovalo je do neba, non-stop je ispadala na desktop. Tada sam kapirao da igri nema spasa i batalio sam je. Potpuno neočekivano, Bioware je uspeo da iščupa stvar i Warhammer je sada odlična i kompletna igra.

Ako ti ne možeš da skapiraš da se stvari menjaju vremenom, da nije sve crno belo i da nema potrebe za prepiranjem, pogotovo sa tako klinačkim argumentima koje prosipaš, onda si... spor, da se ne izražavam drugačije.

Sve je to moglo mnogo ranije da se skapira, samo da si hteo da poslusas par saveta i gledas na situaciju malko sire. Zaista je pitanje ko je ovde spor. ;) Avaj, za razliku od normalne konverzacije, uvek je bilo lakse biti tvrdoglav i ogranicen, kao i glumiti internet gangstera, prosipajuci na forumima prizemne i prostacke uvrede, zarad nekog licnog i podsvesnog zadovoljstva... Ako vec imas 30+ godina, koliko tvrdis da imas, onda pokusaj malo zrelije i odraslije da se ponasas, jer ovo do sada nikako ne prilici tvojim godinama. Ostajem pri svom predposlednjem postu - ili pocni normalno da komuniciras, ili se makni iz teme...

deckonjo igrao sam blizardove igre dok si svojim slinama pravio kolache i delio sa drugarima

Ovo sto sam napisao robotu, vazi i za tebe. Ako vec glumite "matorce", onda se i ponasajte u skladu sa godinama.

Lost vikings sam igrao jos 1994. na Segi. Cinjenica je da sam tad bio dete, ali kao sto je G@W napisao, u pitanju je side-scrolling platformica, namenjena prvenstveno za decu. Dakle, ja sad treba da shvatim da si ti kao vec "odrastao" igrao decje avanturice, dok te, sa druge strane, ni jednom nisam cuo da pominjes neku od Strategic Simulations ili Interplay RPG-eva iz kasnih '80-ih i ranih '90-tih koje su obelezile taj period... Nemoj skakati sam sebi u usta. ;) Tvoj gaming je poceo sa Falloutom '97. godine i u vezi njega ti sve priznajem, jel si bukvalno doktorirao igru. Za sve ostalo pokusavas da izigravas "experienced pro bad ass" gamera koji voli da deli packe "mladjim narastajima", a u stvari prodajes mu*a za bubrege. I kako sad ocekujes da te uzmem za ozbiljno? :)

warcraft je ripoff warhammera
starcraft je ripoff warhammer 40k
ali malo veseliji i politicki korektni
:)

Izjava decenije :d

Sam Blizzardov tim je svojevremeno objavio da im je Warhammer game posluzio kao inspiracija za kreiranje Warcraft univerzuma, ali izjava da je u pitanju plagijat je toliko neosnovana i glupa, da sam ostao bez teksta. :) Warcraft je iznedrio u nesto cemu Warrhammer nikad nece moci ni da prismrdi. Isto vazi i za Starcarft/40k...

Nije mi jasno samo odakle ti ideja da poredis pen&paper/tabletop wargame/whatever :D sa PC RTS igrama?! :) Dva sveta...

Poslednja izmena:
Nije mi jasno samo odakle ti ideja da poredis pen&paper RPG sa PC RTS igrama?! :) Dva sveta...

Vuče, požuri sa editom dok još nisu videli ovi naši, džangrizavi benchMatorci :d

Baš me zanima kakve to lekcije o Blizzardu čika* R0B0T0 može da udeli nama, sirotoj benchDečurliji :)

*titula čike je do sada bila eksluziva čika Driver-a koji ju je zaslužio predanim radom na isticanju svojih godina

Vuče, požuri sa editom dok još nisu videli ovi naši, džangrizavi benchMatorci :d

Baš me zanima kakve to lekcije o Blizzardu čika* R0B0T0 može da udeli nama, sirotoj benchDečurliji :)

*titula čike je do sada bila eksluziva čika Driver-a koji ju je zaslužio predanim radom na isticanju svojih godina

pen&paper/tabletop igrackice - isto sran*e, drugo pakovanje. :d Zna se valjda na sta sam mislio. :)

Pa postoje Warhammer wargejm kao i Warhammer RPG. Meni se čini da su čike mislile na wargejm. Warhammer RPG nikada nisam igrao ali znam da postoji dok sam imao tu čast da probam wargejm. Iako RPG u društvu smatram finom zabavom to ne mogu reći za wargejm. Za razliku od FRP sesije igranje wargejma je nezanimljivo jer ne zahteva maštu.

Izjava decenije :d

Sam Blizzardov tim je svojevremeno objavio da im je Warhammer pen&paper game posluzio kao inspiracija za kreiranje Warcraft univerzuma, ali izjava da je u pitanju plagijat je toliko neosnovana i glupa, da sam ostao bez teksta. :) Warcraft je iznedrio u nesto cemu Warrhammer nikad nece moci ni da prismrdi. Isto vazi i za Starcarft/40k...

Nije mi jasno samo odakle ti ideja da poredis pen&paper/tabletop wargame/whatever :D sa PC RTS igrama?! :) Dva sveta...

kakve veze ima sto je jedno pc igra drugo ne? ako je vecina stvari uzeta? pa bilo bi tuzno da su sve prekopirali 1:1

Blizzard je od suvoparnog Warhammer univerzuma napravio nešto mnogo bolje i zanimljivije. Ti to zovi kopijom, mene baš me briga. Za mene je kopija samo ono što je isto ili lošije od originala. Kada prevaziđe original onda to više nije kopija ;)

sad sta je od dva univerzuma (wc ili wh) bolje i zanimljivije je ipak subjektivno
recimo meni je wh bolji od wc (i wh40k od sc) bas zato sto su mracniji, pogotovu wh40k

ali bi bilo neistina reci da wc svet nije ripoff wh sveta

Pa postoje Warhammer wargejm kao i Warhammer RPG. Meni se čini da su čike mislile na wargejm. Warhammer RPG nikada nisam igrao ali znam da postoji dok sam imao tu čast da probam wargejm. Iako RPG u društvu smatram finom zabavom to ne mogu reći za wargejm. Za razliku od FRP sesije igranje wargejma je nezanimljivo jer ne zahteva maštu.

Ja sam jedno kratko vreme igrao D'N'D sa ortacima i bilo mi je zanimljivo sto smo morali da koristimo mastu u 99% slucajeva. Nazalost, celokupno iskustvo umnogome zavisi i od mastovitosti cele ekipe, kao i GM-a, koji u mom slucaju, nazalost, nisu bili na nivou. Warhammer nikad nisam igrao, ali mi je sam tabletop wargame uvek bio poprilicno smesan, pogotovo ako vidim starije ljude da ga igraju. :) Pitam se da li i Bench Senior Club i dallje igra wargame, po mogucstvu, sve sa zvucnim efektima... :d

Btw, ovo za "cike" ti je sjajna ideja. :D Predlazem modovima da celokupan "Bench Eldery Spam Crew" sa ove teme dobije malopre pomenutu "titulu" uz nick! :d

Blizzard je od suvoparnog Warhammer univerzuma napravio nešto mnogo bolje i zanimljivije. Ti to zovi kopijom, mene baš me briga. Za mene je kopija samo ono što je isto ili lošije od originala. Kada prevaziđe original onda to više nije kopija ;)

Upravo tako. :)

A koliko su oni igara izbacili od 2000. godine?:-devil-: Ako se ne racunaju ekspanzije, onda samo 3(medju kojima je i WoW).

ja nisam ni rekao da su oni stancali igre kao besni, al kazem da sve sto je izaslo proteklih godina je pogadjalo metu u centar, barem sto se mene tice...

@R0B0T0 - ne znam sta je u mojoj izjavi "hit", ali da ti pojasnim posto ocito nisi ukapirao... izjava se odnosi na cinjenicu da sve igre koje su izdate u tom periodu, pocev od d1+sc pa na dalje, sam igrao i kontanto su mi bile interesantne, pa i dan danas, sto ne mogu reci za dobar broj naslova koje sam odigrao ili probao da odigram u proteklih ~10godina, sto opet nema veze sa hajpom ili necim sestim, vec sa kontentom samih igara, a ako je sve to pak za hit onda ok :wave:

Warhammer suvoparni univerzum ?!?!? Fantasy ili 40K ? Salis se , zar ne ?

Oh Boze, da li je moguce da ce i ova tema da bude locked and purged.
Koga briga da li su im igre rip off kada su polirane bolje od velike vecine naslova koje su ikada izasli, i na to dodajte dugogodisnju predanost tima dodatnom poliranju igre i ugodjavanju igracima.
Uzivam dok igram Warhammer igre, strategije ili mmo nije bitno. Takodje uzivam malo vise igrajuci Blizzove igre.
WoW jeste postao limunada, ali nikada necu zaboraviti 2 godine igranja istog, najprijatnije igracko iskustvo, a mmo iskustva imam nesto malo vise od 5 godina igrajuci razne naslove.
Diablo necu ni da spominjem. Prvi deo igram i dan danas, pre par dana sam ponovo instalirao Hellfire da ga okrenem. Starcraft, lost vikings i warcraft II konstantno nalaze mesta na mom racunaru. Radije njih igram nego neku novu obecavajucu igru.
Pored Fallouta, Sanitariuma, Arcanuma, Setlers II, prvog Railroad tycoon, Earthworm Jim-a, Descent-a, Curse of monkey island-a, Silent Hill keca i Gothica Blizzove igre su mi urezane u secanje kao igre uz koje sam obozavao "trositi" vreme.
Zbog toga cu ih uvek postovati sta god da uradili. Nesto poput postovanja koje sam imao prema Lucas Artsu u njihovo vreme.
Zeljno iscekujem nove vesti o njihovom novom cedu.

Ma WoW je daleko od limunade , samo je drugaciji po meni oni srednji guildovi su digli frku oko casualcrafta i sve je lako a nisu ocistili hard modove, tj oni bi da se takmice i rangiraju oko normal.

Ljudi, jel vi shvatate da se prepirete i vredjate oko igrica???

Jedina mana ovoga je sto dok izadje ja cu verovatno biti ozenjen i imacu dete tako da ce me boleti q da igram igrice.. :D

Ovo je bilo malo sarkasticno posto imam 23 godine sada, a ovo ocekujem da ce izaci za jedno 5-6 godina.. :D

Svako ko tako razmišlja nikada nije ni bio pravi igrač. Igranje kao i filmovi, televizija, zabavna literatura predstavlja vid razonode i nemaju nikakve veze sa brojem godina. Činjenica je da se više igraju deca i mlađi (bar u Srbiji) ali to ima veze sa tim što mlađi mnogo lakše prihvataju novotarije od starijih ljudi.

Ljudi, jel vi shvatate da se prepirete i vredjate oko igrica???

Ako misliš da je neko nekoga uvredio imaš dugme "prijavi ovu poruku moderatorima". Ja nisam primetio da je bilo ko koga uvredio. Što se mene lično tiče ja se jako teško vređam a šalu na svoj račun uvek prihvatam. Izvinjavam se svima koji su u mojim postovima primetili vređanje ili bilo kakav oblik omalovažavanja. Molio bih moderatore da mi svaki put kada primete da se ponašam nepropisno udele upozorenje. To važi za i sve ostale članove, slobodno mi skrenite pažnju putem PM poruke :)

To što se ne slažemo oko nekih stvari ne znači da se vređamo. A ovo za godine je nešto što ja malo forsiram malo jer mi smeta da se ljudi od 30-35 godina smatraju "matorima" i to stalno ističu a neki od 45-55 ne ;)

Poslednja izmena:
Verovali ili ali ima moderatora sto citaju (skoro) sve postove :)
Ali ne bi bilo lose da se vratimo na temu, spekulacija o novoj igri, a okanemo se hejtovanja.

To što se ne slažemo oko nekih stvari ne znači da se vređamo. A ovo za godine je nešto što ja malo forsiram malo jer mi smeta da se ljudi od 30-35 godina smatraju "matorima" i to stalno ističu a neki od 45-55 ne ;)

Isticanje godina u forumu sa igrama je u stvari isticanje igračkog staža i svako ko se vređa zbog toga ne kapira jednu veoma logičku stvar - nije igrao ono što mi jesmo i nije lično iskusio ono o čemu pričamo. Mogao je da pročita negde na wikiju o istoriji neke firme i neke specifične igre, ali ako nije istoričar video igara :) nema šanse da skapira šta se još u tom periodu dešavalo, a onda dođe da se raspravlja sa nama kako je Blizzard extra firma samo zato što je igrao WOW i eventualno Diablo 2 i kako SVE što je Blizzard napravio extra, a staž su mu opet 2 Blizzard igre. U vreme Blizzarda je bilo dosta dobrih i BOLJIH firmi, pa su prsli vremenom jer niko ne može da bude ni stalno originalan, a što je najvažnije - ne može stalno da ima para što je glavni uzrok njihovog propadanja. Blizzard nikad nije bio originalan, a sada se jedino izdvaja po tome što je sa WOWom uspeo da se ekonomski obezbedi... i potom nastavi da kopira sve ostale.

Pa gde sam ja izjavio da je Blizzard ekstra firma i to eksplicitno?

Ja sam reagovao jer je G!!! sebi dao za pravo da komentariše balans u Blizzardovim igrama. Ne samo da je komentarisao nego je rekao da je balans loš. Izjave tog tipa sebi jako retko dopuštam jer u takvim slučajevima ispadam glup i srozavam svoju reputaciju. Ne može se uzeti jedna od najboljih karakteristika Blizzardovih igara, kojoj oni pridaju pažnje više nego bilo ko u industriji uzeti i usta i reći kako je loše. Šta onda reći za druge firme i njihove igre. Ne igra se Starcraft i dan danas jer je napredna strategija nego jer ima najbolji balans od svih do sad napravljenih strategija za sve igračke platforme. Ovih dana sam pročitao i previše glupih postova ljudi o kojima imam visoko mišljenje, da me svaki dodatni tera da se zapitam da li ima svrhe čitati i postovati na ovom forumu

Vezano za raspravu od godinama, nema veze sa temom:
A što se tiče godina, lepo se kaže nisi se ti igrao tad i tad, nisi igrao te igre a ne balavče jedan, šta ti znaš. Jer kad tako nešto izjaviš onda to nema veze sa igrama. U takvim situacijama samo čekam nekog člana od 50 godina pa za ovog što je to izjavio kaže to isto. Nažalost ili na sreću, ljudi tog doba su ozbiljniji i nemaju želju da se bave takvim stvarima. Imati 30 godina i smatrati sebe matorim u svetu gde se u penziju ide sa 70 godina a neretko se doživi više od 80 je malo deplasirano.

Vrh Dno