Šta je novo?

"Hello hypervisor, I'm geohot"

^ Jel?
A otkuda onoliki banovi ako je sve tako lako?
(Da ne citiram neke threadove iz xbox teme....... :d )

Ja ne kapiram ljude koji bi i MP da igraju sa piratima, na bilo kojoj platformi...

A otkuda onoliki banovi ako je sve tako lako?

Zato što imaš genijalce koji uzmu pa igraju igre i to online i pre nego što izadju npr - lično poznajem trojicu a da pritom nikad nisam imao dodira sa xboxom :D

Pa nije to ništa čudno, oni izdvoje ~1% plate mi 10% za jedan original - i još pored svega toga, imaju još i niže cene i raznorazne akcije :)

Ma da tamo svi plivaju u parama.To su ciste zablude ljudi koji nikad nisu izasli iz Srbije.Standard je naravno mnogo bolji ali gresis ako mislis da oni tek tako kupuju filmove,igre,muziku...:)

Otac mi živi blizu Las Vegasa, radi manje više kao fizikalac i ima oko $2000 platu. Znam da nije lako ali je poenta da je njemu sa $2000 lakše izdvojiti mesećno $20-30 nego nama kojima je plata ~300€. A da ne plivaju, znam na svojoj koži da ne plivaju samo je problem kako neko shvati moje reči - ja sam rekao da im je lakše izdvojiti za, lupam, jedan original mesečno, a ne da kupuju sve što izadje :)

Poslednja izmena:
Otac mi živi blizu Las Vegasa, radi manje više kao fizikalac i ima oko $2000 platu. Znam da nije lako ali je poenta da je njemu sa $2000 lakše izdvojiti mesećno $20-30 nego nama kojima je plata ~300€. A da ne plivaju, znam na svojoj koži da ne plivaju samo je problem kako neko shvati moje reči - ja sam rekao da im je lakše izdvojiti za, lupam, jedan original mesečno, a ne da kupuju sve što izadje :)

Pogresno sam razumeo,my bad.:)

Ljudi na ovim prostorima cesto idealizuju zapad pa sam malo skocio. :D

U odredjenom trenutku neka industrija moze da profitira od neplacanja licenci, to je lepo prepoznato, pa se licence odredjenim krugovima poklanjaju.

Napr. Microsoft, svojevremeno je vrlo malo ulagao u zastitu od pirterije sto je za posledicu imalo stvaranje potpune dominacije.

3) Ovo se tiče Sonija. Iako glupo zvuči teorija zavere kako bi Sony mogao imati udela u ovome što se sad dešava tu ipak ima malo logike. Sada je idealan trenutak za pojavu piraterije na konzolama. Piraterija bi sigurno proširila grupu korisnika tj. prodali bi PS3 i onima koji nisu bili zainteresovani upravo zbog obaveze kupovine originala (takvih nije baš malo). To znači profit pošto sam prilično siguran da se PS3 više ne prodaje ispod cene proizvodnje. Čak bi rekao da solidno zarađuju na Slimu. Pojava piraterije bi sigurno dovela do premium PSN usluge a nije isključeno uveđenje obavezne pretplate (mala je verovatnoća da se ovo može desiti odjednom ali bi sigurno težili kao tome). Male su šanse da Sony može doživeti uspeh prethodnika bez piraterije, prethodne konzole su najviše prodavane posle omogućavanja piraterije a ne pre. Soniju je neophodno da se odlepi od Xboxa, značajno podigne prodaju konzole jer će im to značiti kad dođe na red sledeća generacija.

ovde si u pravu 100%
to sam i ja pokushao da kazem na par temi iznad, a to je da bez piraterije oni ostaju na istom ako ne i gorem nivou nego sada. to je tako jasno kad se vide cifre koliko je prodatih Wii i Xbox konzola

Mozda Sony hoce da pospesi prodaju konzola pa je geohotu dao par smernica kako da razbije zastitu? :D

da znash da sam i ja to pomislio kad sam prochita chlanak u vezi ovog malog i njegovog krekovanja PS3-jke :D

Poslednja izmena:
Pazi, piraterija ne moze da im pomogne nikako, rusi imidz kompanije... smanjuje vrednost licence, zamisli kad prezentiras partneru podatke i kazes imate install base 20 miliona, a on te samo pogleda i nasmeje, bas lepo za vas, ali skini od toga 4 miliona onih koji nikad ne kupuju igre.

Realno i tako se najveci broj konzola za zivotnog veka zadovolji sa samo 3 igre (ovo je zvanicna statistika).

Ma nema shanse da oni nameshtaju pirateriju sami sebi. Toliko su se zezali i napravili hardver sa ciljem da spreche pirateriju, PS3 je verovatno jedini hardver u istoriji koji nije razbijen tako dugo, a oni ce sad kad im prodaja ide bolje nego ikada, da puste pirateriju zbog bednih drzava kao shto smo mi ? :) Pa X360 igre se redovno vishe prodaju od PS3 iako konzola ima manje, a igre se ubedljivo najvishe prodaju u najjachim zapadnim zemljama gde se prosechan korisnik konzole plashi i shrafcigera :)

Poslednja izmena:
Ne samo to, nego za Xbox360 postoje pirati, pa se opet proda više igara, što zbog kulture koju ljudi imaju, što zbog straha od modovanja i bana, ponajviše neobaveštenosti i toga da ljudi uglavnom vole sve da rade "out of the box" (ceo zapad je u fazonu "microwave TV večera"). A tu je i ta MP scena - moraš da imaš original. Tako da, priča oko toga da je Xbox 360 prodat u više primeraka zbog piraterije i nije baš važeća na globalnom nivou (ali jeste u Srbiji). Prodat je u toliko primeraka zato što je 80% vlasnika Xboxa kupilo više od jednog primerka!

Pa na to sam i mislio, i pored piraterije i manjeg broja (ispravnih) konzola na trzishtu, X360 redovno proda vishe komada igara na zapadu...

PS3 je izdrzao preko 3 godine bez ikakve piraterije.

Tesko nama kad PS4 izadje [a bogami i PSP2], Sony ce u njih staviti jos bolje zastite.

Kako "i pored piraterije"? :) Pa samo lud covek moze da misli da im piraterija nije pospesila prodaju konzole :)

Pa jeste pospeshila prodaju konzole, ali ne drastichno, jer oni i dalje sa manjim brojem konzola prodaju vishe igara nego PS3, a to je zato shto se X360 najvishe prodaje u drushtvima sa najvecim potroshachkim navikama i najmanje ljudi koji razmishljaju televizorom a ne svojom glavom :)

U SAD-u PS3 ima veci attach ratio od Xboxa i Wii-a. Razlika je jako mala, ali je u korist PS-a 3.

I ja htedoh da pitam, al reko da ne budem glup u društvu :D

Dobar ovaj sajt wikipedia... je l to neki novi sajt :D?

Mene je oduševila činjenica da su zaključali stranicu o PS3 zbog vandalizma.
Verovatno je gomila luđaka dodavala da je hakovana i slično. :)

Kako "i pored piraterije"? :) Pa samo lud covek moze da misli da im piraterija nije pospesila prodaju konzole :)

+1 za ovo što je guru naveo, plus je ono što je pospešilo prodaju svakako i RROD... Imaš ljude koji su odustali od servisa zamene i jednostavno kupili novu konzolu...

Ne treba smetnuti s uma i prilično drugačiju finansijsku situaciju kod potrošača kada su ove konzole projektovane, i sada... uz ovu krizu nešto ne verujem da igrama skače prodaja, osim možda nekolicini top ekskluziva.

Dobro, MW2 je van kategorija zbog svojih specifičnosti.

Sve ide u prilog teoriji da je Sony malo dunuo u jedra ovom hakeru, naravno neće mu dati sad sve na izvolte, ali taman toliko da zaintrigira masu... ima dosta ljudi koji razmišljaju, "joj vrh, uskoro će razbiti PS3, sad ću da ga kupim i taman dok obrnem par ekskluziva eto piraterije!" (koja ne mora obavezno da se desi, ali je konzola kupljena te kupljena)

Nazad
Vrh Dno