Šta je novo?

Radeon HD 5750 review (Crossfire)

pa i nisu neke velike razlike...iskreno ocekivao sam mnogo vece razlike pogotovo izmedju x4 i x16,a ovde ispada da je igrivo u velikoj rezoluciji i na x1

te vapor-x 57xx verzije imaju problema sa powerplay modom .

Sto se tice koriscenja PCIx x1 slota za SLI / ili cross / , ono je bilo moguce kod ploca sa PCIx 1.0 , dok je kod novijih 2.0 to namerno onemoguceno u biosu .
za svaki slucaj ;)

ma kakve dve. jednu sam uzeo

prvo sam trebao da dobijem za rodjedan 4770 ali post njju nigde nisam nasao,dao sam mojim roditeljima jos 2500dinara iz kasice prasice :D i uzeo ovu

Poslednja izmena:
Dobro je sto je nisi nasao. Kupio si dosta bolju kartu koja ce postajati sve bolja i bolja za samo 2.500 vise. Mozes i da je kloknes malo. Na forumu je bilo reci o tome.
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=218113

Pa i nije bas mnogo bolja . Na rez 1680/1050 ima par FPS-a vise, kad sam ja kupovo nije je bilo :(
1255370233EukOTJwLkM_3_4.gif

1255370233EukOTJwLkM_5_4.gif

Poslednja izmena:
Nije samo fps u pitanju. Vec potrosnja, buka, CF a i poredjenje u novijim igrama DX11 gde je fps veci primetno. Na netu se sve moze, naci pa ko zeli videce. Karta je u svim ovim segmentima za dodati novac pun pogodak. 5750 nije interesantan upgrade sa 4770, (ko je vec poseduje) ali na 5770, uz dodavanje para na prodaju 4770 sa planom na CF u skorijoj buducnosti je pun pogodak.

ja sam zadovoljan i jednom :D

ubacio sam je i odlicna. evo u gta podesavanja

igrica odlicno radi sa 15-20fps-a

kad uzmem procesor ima da ubija

jos procesor i verovatno cu poceti gta4 ponovo da igram. da ga predjem ponovo

Zanimljivo, u svim testovima je brza kombinacija od jedne 5850, a u vecini slucajeva i od 5870.

Sad sam u dilemi, prvenstveno sam planirao da ostavim 8800GT za physx, a da mi 5850 bude primarna kartica...

dual core. pre sa 8500gt nisam mogao da sanjam ovako da igram. znas koliko je bolje

jel moze neki program da izmerim temperaturu graficke?? gledao sam speed fan ali nema mi graficke tu.

GPU-Z bi trebalo da ocitava T.
koji dual core i na kojoj brzini?

Ja mislim da on ima onaj P4 dual core 8XX Smithfield core. Ili u boljem slucaju 9XX Presler.

Da se ubacim u pricu o GTA... moj single core izvlaci prosek 17~18 FPS doduse na jos nizim podesavanjima... nesto tu ne stima.

Da, ali lepi kokan rece da bas kod vapor-x 57X0 karti to ne radi kako treba. A ja bas vapor-x 5770 planirao...

Da, ali lepi kokan rece da bas kod vapor-x 57X0 karti to ne radi kako treba. A ja bas vapor-x 5770 planirao...

Pa kloknes u rivi i nemas problema sa powerplay posto je iskljucen :trust:, pre nego uzmes vidi mozda je izasao novi bios koji to resava, proveri i da li Msi Afterburner moze da otkljuca napon , ako moze nema problema 100%. Kolko vidim na forumima 2x5770 su jace od 5870. Od koga sad da zajmim kintu?

Poslednja izmena:
@Uruk
Aha, mislis da smanjim sam klokove kolko mi se cefne ?
Pa moze i tako I guess, mada sam se vise uzdao u automatiku, ono, da u idle-u sama karta obara, pa kad pustim nesto zahtevnije da sama dize klokove.
Cek da se javi kokan da objasni sta je zapravo mislio pa da znamo o cemu uopste pricamo :D

Nazad
Vrh Dno