Šta je novo?

Gigabyte MA770T-UD3P

S.V.E.T.A.

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
319
Interesuje me da li je ova ploca ista GA-MA790XT-UD4P samo bez podrske za crossfire ili ima jos nesto sem onoga sto se vidi na prvi pogled.

Pozdrav.

Interesuje me da li je ova ploca ista GA-MA790XT-UD4P samo bez podrske za crossfire ili ima jos nesto sem onoga sto se vidi na prvi pogled.

Pozdrav.

Razlika pre svega u chipsetu koji su po performansama tu negde i mislim da je razlika minimalna, inace pored crossfire kod GA-MA790XT-UD4P imas veci broj raid modova, drugu zvucnu i lan integrisanu karticu.

planiram kupovinu ove maticne u skorije vreme.
otisao sam na oficijelni sajt i pogledao PDF dokument za Memory support list.
u dokumentu stoji ovako:
slika1l.jpg

a za moje memorije pise ova oznaka:
slika2j.jpg

dakle,razlika je jedino koliko vidim u cifri sto u PDF dokumentu pise 860,a za moje memorije kaze 760.

moje pitanje je,hoce li memorija raditi na ovoj ploci bez problema ili je ne podrzava?

totalno me zbunilo ovo.

sta vi mislite ?

Trebalo bi da ti radi memorija bez problema. Imam tu plocu i ni moje memorije nema na listi pa radi najnormalnije. Ne treba te liste preozbiljno shvatati...

vidim da na sajtu postoji v1.0 i v1.1

pretpostavljam da kad kupim plocu,pisace negde na njoj koja je verzija jel tako?

posto kad budem flesovao bios,necu da slucajno flesujem bios od 1.1 verzije na 1.0 verziju,pa zato pitam da li pise negde na ploci 1.0 ili 1.1

ako ti nije problem,molim te skini stranicu pa pogledaj.

obicno je negde kod hladjenja chipseta na sredini ploce ili negde kod slotova ram memorije.

hvala unapred.

a sto se tice podrske memorija,ovo je taj dokument:
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/mb_memory_ga-ma770t-ud3p.pdf

dakle,podrzava neke ddr3 1600 patriot memorije,pa moguce da je tvoja neka od ovih navedenih.

Moja ploca je v1.0. Pise dole sa leve strane, ispod PCI slotova. 1.1 dolazi sa F5 biosom koji je najnoviji tako da nema sta da brines.
Te Patriot memorije na listi su Viperi ako se dobro secam, a ja moji moduli su Signature. Kazem, ne treba se previse obazirati na te liste jer nema sanse da ce proizvodjac ploca da isprobava kompatibilnost svake svoje ploce sa svim modulima koji postoje na trzistu...

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru,dosta si mi pomogao.

obavezno kad kupim plocu,pogledacu koja mi je revizija.

sto znaci da je v1.1 trenutno opremljena sa najnovijim biosom,mada ce izlaziti polako noviji biosi,pa kad bude bilo potrebe da updateujem,skidam biose samo za v1.1 verziju ploce,jel tako ?

ni slucajno za v1.0 ?

ne znam jel su im isti biosi ili razliciti?

ako neko zna malo vise o tome,neka kaze,da budem bolje opremljen znanjem u slucaju kad budem flesovao.

pozz.

Ne znam koji procesor planiras da uzmes ali evo kako stoje stvari kod mene sa tom plocom:
athlon II x3 435, otkljucano 4. jezgro i overklokovan na 3.5ghz (na 3.6 ne prolazi linx i pored dizanja napona za cpu, moguce da otkljucano jezgro nije potpuno ispravno, mrzi me da proveravam sa 3 jezgra)
kingston 1333mhz 2gb memorija, (ne znam tacnu oznaku), overklokovana na 1612 mhz, radi bez problema.

Cini mi se da sam negde procitao, da nove verzije biosa onemogucavaju otkljucavanje cetvrtog jezgra, ali nisam siguran da li to vazi za sve proizvodjace, ili samo za odredjene ploce. Uostalom, ako ti radi dobro, nema potrebe da flesujes novi bios.

stize mi za nedelju dana x3 720be kome se otkljucava jezgro.

nasadicu ga na trenutnu plocu,a ovu gigabyte cu kupiti za par meseci,ali se sad samo raspitujem.

v1.1 ima F5 koji je najnoviji bios, znaci skidaces novije od njega (ako bude bilo potrebe), i samo pazis da ne flesujes sa starijim biosom od F5 i to je to. Ali nema potrebe da brines o tome, kao sto ni nema potrebe flesovati bios svakom novom verzijom. Ako radi, cuti i uzivaj. :)
BTW, odlican izbor procesora.

hvala.
nadam se da me nece ispaliti covek,jer uvek kad nadjem neku dobru stvar,neko me ispali tako sto proda drugom,ali videcemo da li je od reci.

dakle ovako:
-ovo je stranica za biose revizije ploce 1.0 link
-a ovo je stranica za biose revizije ploce 1.1 link

dakle,kao sto si i rekao,za 1.1 plocu postoji samo F5 bios,znaci u pravu si :)

kad budem kupio,pogledacu koja je moja revizija,pa prema tome cu znati i za koju reviziju treba da skidam biose.

ono sto je mene mucilo je ovo:
-ako dobijem plocu 1.0,a skinem bios F5 sa linka od ploce 1.1 umesto od 1.0,hoce li to ubagovati plocu ili su im isti biosi,samo me jos to zanima?

Isti su im biosi. Dakle, F5 (i svi koji budu izlazili nakon njega) je jedan te isti bios za obe revizije ploce, tako da ti je svejedno sa kog linka skidas.

hvala,to me najvise zabrinjavalo,znaci svejedno je.

pozz:wave:

a mene zanima, ova ploca ima atx_12v_2x4, da li to 2x4pin znaci da idu 2 ona prikljucka sto idu one po 2 zute i 2 crne?

a mene zanima, ova ploca ima atx_12v_2x4, da li to 2x4pin znaci da idu 2 ona prikljucka sto idu one po 2 zute i 2 crne?

Da... Ali radice i sa jednim 12v konektorom ako tvoje napajanje nema dva. Proveris u upustvu samo u koji se konektor stavlja ako koristis tu single varijantu.

ok, thx, mislim da ima(cft-650) al reko da pitam jel to to :D

moja ploca je 770ta-ud3, pise u 3,4 i 7,8 za single koliko vidim ;-)

moja ploca je 770ta-ud3, pise u 3,4 i 7,8 za single koliko vidim ;-)

errm? Jel mislimo na istu stvar? :)

imageview.php

Znaci ide u jednu od ova dva dela (obicno u prvih cetiri, ali da ne bude greske konsultujes upustvo).

Odgovarajuci konektor ti izgleda ovako:
c-12VConnector.jpg

Tvoje napajanje ima 8pin konektor i ne treba ti nikakovo uputstvo za to, sve je profilisano tako da ne moze da se pogresi, sem ako ne probas na silu.

98841476.jpg

pise da ide u ovaj levi deo kad gledas sliku, u ovom user's manual kod brojeva 1, 2, 5, 6 pise u zagradi (only for 2x4-pin 12V)

U krajnjem slucaju, ako racunar nece da se ukljuci, samo ubodi u drugi konektor. Ja sam na prethodnoj ploci zaboravio to da prikljucim kad sam menjao napajanje, i nista spektakularno se nije desilo :)

pise da ide u ovaj levi deo kad gledas sliku, u ovom user's manual kod brojeva 1, 2, 5, 6 pise u zagradi (only for 2x4-pin 12V)

Aha, tako je numerisano. Ok onda :)

Ako imas EPS 8 pin konektor na napajanju, slobodno ga stavi. Ako nemas, prati upustvo i nema greske.

Ne moguce je pogresno prikljuciti i ako su samo 4 pina u pitanju. Kopcu okrenes gde treba i profil ce odgovarati samo odredjenim pinovima.

Ne moguce je pogresno prikljuciti i ako su samo 4 pina u pitanju. Kopcu okrenes gde treba i profil ce odgovarati samo odredjenim pinovima.

Potpuno si u pravu... Izgledaju kao odraz u ogledalu... Mada sta sam vidjao po netu da ljudi to nasiluju unutra (ne znam kako samo uspeju :))... Najlakse je reci read the fuc**** manual :)

Moja ploca (1.1) je imala f4 bios (kupljena pre 7 dana), juce sam stavio f5.

Hvala na ispravci i izvinjavam se zbog dezinformacije. Moja rev1.0 je isto stigla sa F4, pa sam kapirao da 1.1 vec ima F5...Verovatno ce novije ture stizati sa F5...

Pretpostavljam da hoce. Sad sam malo pazljivije pogledao slike rev 1.0 i rev1.1 ploca, i vidim da postoje neke sitne razlike, zarotiran ide konektor, drugacije boje slotova i konektora, pa i po tome mogu da se prepoznaju.

Nego, kad vec pricamo o ovoj ploci, ima li sanse da se kontrolise ventilator nakacen na system fan2 ili power fan? Koristim speedfan, i cpu i system 1 rade dobro, ali system 2 nema sanse da nateram da radi (mislim, radi ventilator ali ne mogu da kontrolisem broj obrtaja). Isti problem sam imao i na biostar tf560 ploci.

^Nemam pojma za system fan 2, posto ga trenutno ni nemam :D (imam samo ventilator napred)...
Predomisljam se trenutno koje fanove da kupim, ali i mene zanima isto to vezano za kontrolu broja obrtaja.

sta treba da podesim da mi se otkljucaju jezgra kod ove ploce?

Jao, gde pokrenu ovu temu..tek sad vidim da je meni "uvaljena" ploca rev1.0 i to sa F3 biosom,cccc...sad moram da se zezam oko flesovanja, ma bar je CPU legao dobar :)
Kako da flesujem bios bez flopija, jel moze nekako iz wina??

Nazad
Vrh Dno