Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Ovim je sve rečeno, zar ne?

Pa i nije. Za pocetak je bitno da se zna da li se ban dobija na osnovu informacije da je konzola flesovana ili zbog toga sto je MS osetio piratski disk.

U prvom slucaju mislim da je smanjenje funkcionalnosti protivzakonito a u drugom je OK. Onaj ko je kupio konzolu moze sa njom da radi sta hoce a u slucaju ne pridrzavanja propisanih pravila gubi garanciju a legitimno je i MS da mu zabrani pristup Xbox live (njihov je na kraju krajeva) ali ne moze da mi na takav nacin smanjuje funkcionalnost proizvoda koji je moj. Ako to vec hoce da urade legitimno onda svaka igra treba da bude "pametna" da odabere na kakvoj konzoli ce prihvatiti da radi ili ne ("cista" ili "flesovana").

Ne bi me cudilo da ih napolju, neki frik ili vise frikova tuze zbog ovoga. Recimo kazu da su flesovali konzolu jer su mazohisti, neko im rekao da ce bolje da radi, pali ih da se igraju na konzoli koja RROD a nemaju garanciju i sl. :D

Ovim je sve rečeno, zar ne?

sto je decko iznad mene reko nije sve receno time! sto da mi neko kvari moju stvar koju sam ja platio i moje je vlasnistvo! ako su vec hteli da se ograde od piraterije onda su trebali ranije da razmisljaju a ne sada da meni jebu ovo malo sirotinje sto imam!

more jel zna neko nekog talibana da marne jedan avion pa da se zapuca u microsoft mamicu im hostaplersku!!!

snizite strasti...
ako cemo iskreno, podrska igranja igara sa HDD je omogucena proslom verzijom Dashboard-a, tebi konzola i dalje radi ako pustas igre sa DVDa, zar ne?
ako cemo da ga razvlacimo u sitna crevca - oni su ti oduzeli mogucnost koju su ti oni i poklonili. da je kvarno - jeste!

meni najvise lici da je M$ dozvolio da se igre "instaliraju" na HDD, onda nekoliko meseci skupljao informacije prilikom svakog odlaska na Live o svim piratskim i/ili legalnim naslovima i sacekao lepo pred praznike i oshinuo Ban Wave 4. Vecina ljudi ce sada da kupi Xbox Arcade, kako bi iskoristio HDD koji ima sa banovane konzole i cutace i igrati orginale neko vreme dok ne izadje iXtreme 1.7.

Licno nisam zakacio ban i ne nameravam. Konzola ostaje offline i sve dok ne budem prisiljen da zbog novih igara update-ujem Dashboard - ostace offline!

Dashboard možete update-ovati i offline... ali još jednom kažem, izbegavajte update, ako je ikako moguće.

Pa neke igre same updatuju dashboard. Samo treba iskulirati offline dok se ne pojave neka konkretna resenja za unban. Cim postoji toliki community za pirateriju verujem da se naci resenje i za ovaj problem.

Jeste li poceli sa koriscenjem "360 Waves Patcher"?:eyebrows:

jesam... jos samo da to radim sa prikljucenom konzolom na Live i gamertag-om Ban_me!
^_^

Remember, if you really want to blame someone, blame the person that decided to modify your 360 in the first place

Da ga krivim sto mi je ustedeo 6.000e koliko bi me kostalo da sam umesto pirata kupovao originale?

Microsoft mi je onemogucio da instaliram igre na hard od 20gb na kome ionako nisam nikada imao mesta za vise od jedne igre (instalacije iz same igre rade, juce sam instalirao drugi disk za forzu), ljudi su postalo razmazeni i zaboravili su kako je bilo pre NXE apdejta, odjednom im je buka prosto nepodnosljiva. Ne mogu vise da izlazim na live na kome sam u principu gubio ograniceno malo vremena koje imam za igranje i koje bih verovatno pametnije koristio igrajuci single umesto da se nerviram zbog balavaca koji quituju, lagovanja i ostalih gluposti. Nema vise apdejta, boze moj, nije ovo PC.

Zao mi je super likova koje sam upoznao online sa xboxrepublika foruma, posto je ovim verovato zavrsena moja avantura sa Live-om. Konzola realno dosta gubi na upotrebljvosti ali da se vratimo na onu ustedu od 6000e, ima tu dosta toga sto vredi preci a sto se nagomilalo vremenom. Jedini slucaj kada bih kupio ponovo xbox360 jeste ako mi ROD-uje nepovratno prastari zefir, kupio bih jaspera, naravno modovanog i uplacivao po 3 meseca live, pa dokle traje. Nema sanse da uzimam nemodovani xbox. pre bih uz ovaj modovani offline uzeo PS3 na kome je MP besplatan ili mnogo realnija varijanta, vratio se na PC gde je realno zbog tastature i misa MP daleko kvalitetnije iskustvo.

Kada vidim koliko su ljudi besni na Microsoft koji im je banovao konzole na pravdi Boga, a oni lepo i kulturno zaobilazili sve zastite i nisu igrali nove igre pre vremena, jasno je koliko su ljudi u sustini nezreli i samo im je potrebno da nekoga okrive - Microsoft, losu srecu, modere, zle domace prodavce koji su im reklamirali live kao potpuno bezbedan... Ili, zasto da ne utvrdimo problem u korenu, aj da krivimo drzavu koja nije omogucila dovoljan standard da opusteno kupujemo originale, mamu i tatu koji nam ne daju dovoljan dzeparac, ili cinjenicu da smo toliki gikovi da nam Live predstavlja znacajan faktor u zivotu. ;)

ne.

danas sam skinuo CoD MW2 i ubacim cd u XB,krene da radi neki update i stane na pola jel kaze da je CD isprljan...ja ga ocistim par puta i dalje nista a pritom sam instalirao igru na hard disk i instalacija protekla skroz uredno...jel imao neko slican problem i mogu li da skinem taj update na komp pa da ga updejtujem fleskom?

Zao mi je super likova koje sam upoznao online sa xboxrepublika foruma, posto je ovim verovato zavrsena moja avantura sa Live-om.

Mario pobratime,xbconnect je resenje za sve probleme.
Testira se polako...
Jos ces me ti testerisati u gearsima,nemoj da brines.:d

Poslednja izmena:
Sta je tacno Xbconnect ?

ako se dobro secam za xbox1 je bio neki xbtunel koji ti je omogucavao da na kompu napravis "sobe" za odredjenu igru pa se ostali sa neta konektuju tu. verovatno je ista neka fora ukljucujuci i pc pretpostavljam.

evo da vidim:

XBConnect is software that runs on your PC and will let you play Microsoft Xbox/360 games and Sony PSP games with players from around the world. Imagine plugging your Xbox/360 or PSP into a LAN that went around the planet. Load up Halo, Halo 2, Rainbow Six 3 or any other compatible game and you can play with people all over the world. Thats what we do for you. You dont have to pay for expensive online gaming services anymore. Gone are the days of being stuck with career modes. If you got a PC, broad band internet and a game console, then all you need is XBConnect. So what are you waiting for? Get XBConnect and get your Xbox, 360 and PSP online today!

da da to je to.

Poslednja izmena:
Zezate me ? Moze se igrati npr NBA sa PS3 i Xbox u jedno mecu ?!

Supported games :
Call of Duty 3
Farcry Instincts Predator (360)
Perfect Dark Zero
Project Gotham Racing 3
Saints Row
Splinter Cell: Double Agent
Quake 4

Ovo bas i ne obecava :).

Kako sam se sad slatko ismejao. :d
Pitam se dal je na tim chatu bilo nasih gamera ? :D

death-threat-elmo1.jpg

Pirates make death threats to Xbox 360 Director of Policy Enforcement Stephen Toulouse.
As has been reported, Microsoft has been cracking down on modded consoles for its Xbox 360. This weekend, angry pirates( thats funny to type) threw loose threats at Stephen Toulouse the director of Policy and Enforcement for Xbox Live. Pressed with phone calls where threats toward himself, wife, and pets were made. Toulouse made an appearance on a IRC channel to ask the pirates to stop calling him and that all threats had been passed on to law enforcement.

Heres a copy of the trancript from the IRC channel #360banned.

http://Twitter.com/stepto

While this is funny in no way shape or form, you gotta admit these low life a$$holes, really love their xbox 360’s.
http://burn360.net/xbox360/pirates-pass-threats-stephen-toulouse/

Poslednja izmena:
danas sam skinuo CoD MW2 i ubacim cd u XB,krene da radi neki update i stane na pola jel kaze da je CD isprljan...ja ga ocistim par puta i dalje nista a pritom sam instalirao igru na hard disk i instalacija protekla skroz uredno...jel imao neko slican problem i mogu li da skinem taj update na komp pa da ga updejtujem fleskom?

Ja imam taj problem i jos ne mogu da ga resim, probao sam sa dve igre Tekken 6 i GTA LC i ista prica, probao sam na par nacina , ali i dalje nece da radi, ili ne prepoznaje igru(pise "Play DVD",ako igru narezem bez predhodnog patch-ovanja) ili trazi update koji ne mogu da zavrsim. nema nikakve razlike sa ili bez activation diska.

Ja imam taj problem i jos ne mogu da ga resim, probao sam sa dve igre Tekken 6 i GTA LC i ista prica, probao sam na par nacina , ali i dalje nece da radi, ili ne prepoznaje igru(pise "Play DVD",ako igru narezem bez predhodnog patch-ovanja) ili trazi update koji ne mogu da zavrsim. nema nikakve razlike sa ili bez activation diska.

ja sam imao taj problem sa rock band lego i resio sam ga tako sto sam odradio wave 4 na wave 3, i tad sam pokrenuo igru ali mi je odmah trazila update. obzirom da nikad nisam otvorio ni placao live nalog jer nisam ni igrao na netu skinuo se nov dash board i posle toga igra radi. probao posle toga da iskopiram igru na hdd i radi znaci nisam popio nikakav ban a i nema zasto da me banuju kad ne koristim live. E sad ako si imao nalog na live ili ga imas jos uvek ne znam sta da ti kazem, a ako nisi probaj al na svoju odgovornost:)

p.s. driveru RB lego je zakon za nase klince. queen i we will rock you otvaraju igru, za tvog malog bubnjara dusu dalo.:)
znam da nije za ovde ali cisto da se zna sta sve ima u rb lego:http://www.rockband.com/games/lego

* All American Rejects - “Swing, Swing”
* The Automatic - “Monster”
* Blink 182 - “Aliens Exist”
* Blur - “Song 2”
* Bon Jovi - “ You Give Love a Bad Name”
* Boys Like Girls - “Thunder”
* Bryan Adams - “Summer of 69”
* Carl Douglas - “Kung Fu Fighting”
* The Coral - “Dreaming of You-”
* Counting Crows - “Accidentally in Love”
* David Bowie - “Let’s Dance”
* Elton John - “Crocodile Rock”
* Europe - “The Final Countdown”
* Everlife - “Real Wild Child”
* Foo Fighters - “Breakout”
* Good Charlotte - “Boys and Girls”
* The Hives - “Tick Tick Boom!”
* Iggy Pop - “The Passenger”
* Incubus - “Dig”
* Jackson 5 - “I Want You Back”
* Jimi Hendrix “Fire”
* Kaiser Chiefs - “Ruby”
* Katrina & The Waves - “Walking on Sunshine”
* The Kooks - “Naive”
* Korn - “Word Up!”
* KT Tunstall - “Suddenly I See”
* Lostprophets - “Rooftops”
* Pink - “So What”
* The Police - “Every Little Thing She Does Is Magic”
* The Primitives - “Crash”
* Queen - “We Are the Champions”
* Queen - “We Will Rock You”
* Rascal Flatts - “Life Is a Highway”
* Ray Parker Jr. - “Ghostbusters”
* Razorlight - “Stumble and Fall”
* Spin Doctors - “Two Princes”
* Spinal Tap - “Short & Sweet”
* Steve Harly - “Make Me Smile”
* Sum 41 - “ In Too Deep”
* Supergrass - “Grace”
* Tom Petty - “Free Fallin’’
* T-Rex - “Ride a White Swan”
* Vampire Weekend - “A-Punk”
* We the Kings - “Check Yes Juliet”
* The Zutons - “Valerie”

Poslednja izmena:
A conversation with a friend who works for a call center that handles an Xbox 360 account has yielded a disturbing truth: Microsoft has started its annual Xbox Live banning spree and it has disabled 600,000 accounts so far in the US and Canada.

The target of the banning spree are mainly people who have modified their consoles to play pirated games. My trusty source says that they have been given instructions to push for a million banned accounts by the time the holidays are over.

"Our office has gone to hell," says the source. "People have been calling in around the clock and most of them are screaming teen-agers who don't understand the terms of use that comes with the console they bought."

kako mogu da provjerim koji mi je dash board na xboxu,tj da li mi treba update!?

U podesavanjima konzole imas sekciju About i tu ti lepo ispise build koji je instaliran. Nisam trenutno pri konzoli pa ne mogu da ti napisem step by step...

ja sam imao taj problem sa rock band lego i resio sam ga tako sto sam odradio wave 4 na wave 3, i tad sam pokrenuo igru ali mi je odmah trazila update. obzirom da nikad nisam otvorio ni placao live nalog jer nisam ni igrao na netu skinuo se nov dash board i posle toga igra radi. probao posle toga da iskopiram igru na hdd i radi znaci nisam popio nikakav ban a i nema zasto da me banuju kad ne koristim live. E sad ako si imao nalog na live ili ga imas jos uvek ne znam sta da ti kazem, a ako nisi probaj al na svoju odgovornost:)

da li da probam da povezem konzolu na Live pa da skine taj update...oceli traziti update sa CD-a ako skinem sve updejtove sa Lajva?
cudi me da mi pise da je cd isprljan a igru sam uspesno instalirao na hdd.
inace ja sam pecovo CoD sa wave4 na wave 2...mozda u tome ima neki problem

da li da probam da povezem konzolu na Live pa da skine taj update...oceli traziti update sa CD-a ako skinem sve updejtove sa Lajva?
cudi me da mi pise da je cd isprljan a igru sam uspesno instalirao na hdd.
inace ja sam pecovo CoD sa wave4 na wave 2...mozda u tome ima neki problem

Ako si patchovao CoD velike su sanse da zaradis ban.
Ja se na tvom mestu ne bih kacio na Live.

Resio sam problem.Jeste da sam rizikovao ali se isplatilo.Povezo sam se na Live skino update ubacio CoD i nije mi vise trazio update sa CD-a.Srecom nisam dobio ban.Ko je imao problem ko ja treba mu samo najnoviji Dashboard,moze ga skine na komp pa da ga prebaci na Xb preko fleske da nebi rizikovao ban.

Evo malo horor vesti o banovanju:

So, in summary:
Your Banned 360:
* Cannot go on Xbox Live
* Cannot install games to the HDD
* Cannot use Windows Media Centre extender
* Cannot be used to get achievements from backups without corrupting your profile

You cannot do anything about this, short of buying a new 360.

There may be more functionality disabled than mentioned here, things are still being discovered.

:)

Izvor: www.xbox-scene.com

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno