Šta je novo?

Risiver za PS3 (tj opticki ulaz)

Verujem da je sasvim dovoljno reci "nemoj kaciti plasticne zvucnike nepoznate omaze i smesne snage na pojacalo koje gura 50+W, nesto ce goreti".
Ko to ne razume, nece ni ove metafore :)

Poslednja izmena:
@baneR, nije novo,kao sto vlada kaze.

@ sasa, mislim da su zvucnici 3 Ω ........... ali...hm...... nisam siguran.

ukupno imaju (kako je pisalo kad sam kupovao kucni bioskop) 550w...pa sad........

550w PMPO snage, mozda... a realne ko zna.
Pogledaj sta znaci PMPO, verovatno ima i na wikiju. Anyway, ako to ima 30w bez vuferai i 80w sa njime to je odlicno.
Otvori kutije i videces na drajveru sta pise.. cenim 5w.

Ozbiljni 5.1 sistemi sa drajverima od 5+ inca za zadnje/srednje/prednje zvucnie te 12+ inchnim wooferima cesto nemaju 500W, racunajuci woofer.
Takodje, pojacala koja guraju 500W snage (a podsecam, AVR-ovi ne guraju i vufer, on ima svoje napajanje) su vrlo ozbiljne naprave i ne kostaju bez 500e.
AVR-ovi krecu od ~250W ukupno, ~ 60w po kanalu (racuna se da nikad istovremeno ne sviraju svih 5 zvucnika sa max snagom).

Sve ovo pricamda bi shvatio koliko se proizvodjaci "gadjaju" sa snagom kada deklarisu svoje 5.1 kucne pocetnicke sisteme.
PMPO i realna snaga nemaju veze jedno sa drugim, a koeficijent je tu negde u rasponu od 10x do 100x (PMPO vrednost je cesto toliko veca od prave snage tih zvucnika).

p.s. 3oma ? Nikako nemoj kaciti, ne valja ni zvucnicima ni pojacalu.

Poslednja izmena:
:( ok, thx :(

al ****m mu nanu, ovo pojacalo 100% kupujem, samo da nadjem zvucnike valjane ;)

do 150evrica, 5.1,da nije krsh...toliko

5.1 za 150e da nije krs? To sto ti pricas to ne postoji.

Otac, ako hoces kvalitetan zvuk, ne mozes proci za male pare. Treba uzeti ako je ikako moguce zvucnike iz iste serije, to ce te novo izaci k`o 2 ps-a, i to osrednjeg kvaliteta....

Ako nisi zesce primljen na zvuk, razmisli o jeftinijim 5.1 sistemima sa optickim ulazom. Imas i jeftinijih samsung kucnih bioskopa koji imaju opticki ;)

pa da, ima jevtinijih sa optickim,ali ne ulazom nego izlazom ;) (koji onda ide u risiver iz dvd-a)

ma, prikljucicu za pocetak ove moje, cuo sam kako zvuci z5500 uzivo pre neki dan, i ostao sam bez txt-a........ ja nisam veliki audiofil, samo znam da nece zvucati puno losije nego z5500 kad sve ukombinujem sa risiverom.

a to cudo kosta 300eura,prema tome,moze jevtinije da se prodje, nego da se da 2 PS za zvuk....

ne trazim high end......... samo da ok zvuci

ih...srecno :)

kao da cu napravim exploziju xD

a i steta ce biti smesna, s obzirom da sam kucni bioskop (Dvd player i zvucnici) pre godinu dana platio 10.000 dins xD

nece se nista veliko *******

a i steta ce biti smesna, s obzirom da sam kucni bioskop (Dvd player i zvucnici) pre godinu dana platio 10.000 dins xD

nece se nista veliko *******

Kljucno je da ti znas da ce se *******, tj. receno ti je, a ti ces to i dajle uraditi. Meni je to najzanimljivije :)

Covek zeli da baci pare, sta ga briga. Zamisli AVR koji je deklarisan na 8ohm da se povezu zvucnici od 3ohm i to jos koji izdrzavaju po 5W. Kriminal... nego kako li ce povezati SW kad nije aktivan.

Na back surround, kako drugacije :)

Poslednja izmena:
hah, tek sad prochitah....Plastikaneri od litar zapremine na avr...

nadam se da imash ovo...

Fire%20Ext.jpg

@ svi:

kontam ja sta vi hocete da kazete,al tema je bila za risiever...ok par saveta,svi strucanjaci,uredu, ne bunim se...ali sta mi prebacujete...

150 eura za zvucnike polovne,ili neke novije.... kao malo?!

5.1 za 150e da nije krs? To sto ti pricas to ne postoji.

mislim.... sta vi zapravo savetujete?! da kupim jedna zvucnik za 100-200 eura?! da dam hiljadu evra ukupno?!
+ risiver od 200 eura , u cemu je fora?! zar covek ne moze da ima nesto OBICNO, a da radi posao,onaj koji sam trazio!?!?! PRIMI PREKO OPTIKE SIGNAL>DECODE>5.1............. samo toliko.....da li je slabiji ili jaci zvucnik, to je moj problem.....
kao da nema da se kupi nesto da je solidno...

to kao da prodajete automobile, i onda vam se obrati neko i pita vas za savet, hoce da kupi BMW x5 ili 730d, i pita kakvi su?! i vi mu kazete: EEE, NEMOJ TO, TO JE SPORO, UZMI FERARI... TO JE PROVERENO DOBAR AUTO.

e pa nemam za ferari, niti za ukupan surround od 1000evra, samo mi treba zvuk od 5.1 da imam EFEKAT SURROUND-a,a ne da bude tako kristalno cisto da cujem "sakriven glas, od pozlacene vile" :wall:

cenim sve to, naravno, ali, po svim tim komentarima tipa: "xoxox LOSER, nemoj to prikljucivati, spremi se na vatru! LOL! los izbor...samo 150 eura..." etc etc...pretpostavljam iz svih commenta da svi imate bar opremu 5.1 + risiver i dvd player/pardon blueray/ u vrednosti od 1500eura........................minimum

OTAC, fora je u tome sto ti kupujes motor od 5000 kubika i hoces da ga ubacis u shasiju od zastave :) Ja sam budzio sa jeftinim zvucnicima, i dobio nesto, ali sam imao srece pa nabasavao za male pare...

http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-dvd-sistem-sc-pt465-ek.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-dvd-sistem-ht-503-th.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-dvd-sistem-ht-tz315r.html

Evo, ovi sistemi imaju opticki ulaz. Nemam pojma kakvi su. Ili to, ili uzmi logitech sa optichkim ulazom.

Ako budzis od polovnog i imas srece, treba ti
Risiver 150e
Frontovi 100e
Rear 50e
Centar 30e
Woofer 70e

Ovo je onako, orjentaciono, polovno, da ti se posreci...i pitanje je kako ce da zvuci.

Kacenjem tih malih zvucnika na risiver neces niista dobiti osim eventualnog dima. na zalost. Da stavimo na stranu problem woofera, koji bi opet morao kupiti i dati 100e.

***a, ja nisam nit otac nit ozenjen, pa mogu da ulazem...Sestra me svakih 7 dana pita kad je zenim a da je musko spicio bih joj samar :)

Poslednja izmena:
mislim.... sta vi zapravo savetujete?! da kupim jedna zvucnik za 100-200 eura?! da dam hiljadu evra ukupno?!

Odustani od risivera i kupi neki sistem koji ima opticki ulaz, ima takvih, kostaju malo vise od obicnih.

Evo meni radi Yamaha V430 sa Creative zvuchnicima od 50e, i to se cuje daleko bolje nego sami zvuchnici a nikako da neshto pregori :)

Naravno da neće ništa da pregori, svestan si koliko ti mali zvučnici mogu da pruže (izdrže) pa ih u skladu sa tim i koristiš.
Kod drugara sam video identičnu kombinaciju, AV risiver na koga su direktno nakačeni Creative sateliti + subwoofer priključen na SUB-OUT risivera, jedino što je morao da napravi odgovarajući kabl za sub, rca>3.5mm i radi mu već duže vreme bez problema. Skuplja pare za neke krštene zvučnike a do tada je i ovako zadovoljan, primarno mu je bilo da ima 5.1 zvuk sa PS3 i PC-a.

Eh, pa i standardne zvučnike možeš pojačavanjem upropastiti a kamoli ove satelitiće, malo neopreznog slušanja "do daske" zadimiće i ove iz >200E/par kategorije.

Ja sam rekao pojacaj, ne do daske :).

Mada, sa dobrim zvucnicima, a to ovi od 200e/par jesu, ako se porede sa Yamahom V430 koja je entry pojacalo, cini mi se da ce pre da zvekne Yamaha nego zvucnici.
No, niije to ni previse bitno. Poenta je da to tako ne treba, ali da moze.. mnogo toga moze.

Poenta je na mestu, razlika je u tome što je moje mišljenje da je za pokretača teme bolje da uzme AVR u kombinaciji koju Driver koristi i kasnije ukoliko se ukažu uslovi dokupi odgovarajuće zvučnike nego da se u startu zakopa sa nekim HomeTheater sistemom.

Potrazite po netu kako se ponasa pojacalo na izuzetno niskom omazama npr 3Ohm i nize u ojedinim sekvencama. Sto je niza omaza to pojacalo moze vise dati a samim tim se i preopteretiti. Ako je deklarisan da da 50W 8Ohm na 3Ohm moze dati skoro duplo. Mi ovde pokusavamo da ukazemo na moguce posledice. Sto se mene tice povezi sta hoces i kako hoces. Ako ces baciti pare, slucajno odvrnuti i produvati zvucnike ili pregoreti izlaze iz AVR sve jedno mi je. Tvoj je novac. Kako god kupovati jeftine stvari je sve samo ne jeftino. Tih 1000e jeste za najjeftinije sisteme a ako ti je to skupo pa niko te ne tera da se bavis tim "sportom". Pravi gamer ima komp id 2k+ e i to je to. Dobre komponente, monitor, ozvucenje.... mozes da igras igru i na kompu od 500e ali ne moze da se poredi dozivljaj. Znaci, imas predloge od AVR i komponentskih zvucnika do all in one resenja sa optickim ulazom. Izaberi sam i srecno u svakom slucaju.

Kako god kupovati jeftine stvari je sve samo ne jeftino.

Napisah ovo pre par postova, ali ga je neko "obrisao" :d
Stara engleska poslovica kaze: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari!

Tako da je i moj zakljucak (ukoliko opet ne nestane) skupljaj pare pa kupi ono sto su te ljudi posavetovali. Neces=nema problema, samo mi nije jasno sto si trazio savet???

u staroj engleskoj nije bio razvijen kapitalizam kao danas, nego su mozda skupe stvari i bile extremno valjane....a danas, tv od 1000eura, i tv od 200, isto dugo ce ti trajati, i neces nista puno sretniji biti sa onim od 1000.

dokaz je prijatelj od mojih roditelja, koji je kupio bmw7, i to u boljoj opremi. platio ga je kao lep stan.
e sad, poenta price je da ja imam ClioIII,i 2 godine nije mu ni zmigavac pregoreo, a on na 2400tom kilometru (na putu budimpesta-bec) ostao na autoputu jer auto NIJE HTEO DA REAGUJE niti na kontakt niti centralna brava, niti bilo sta... TOTALNI MRAK! za auto od skoro 80.000 eura, nema vise sta da se prica

sto je skupo,danas i nije puno bolje. ok jeste bolje,ali da cu da svrsavam na zvucnike od 1000evrica,nisam audiofil,samo da mi radi 5.1 je poenta.

svidja mi se kako ste nastavili posle mog prosleg posta da komentarisete, i fala jos jednom na upustvima i savetima ;) ;)
ako bude neke kinte, obratim vam se za pojedinacnu kupovinu svakod dela surround sistema ;)

pozz

Poslednja izmena:
Samo se ti tesi da je tako.... da nema razlike... mozda tv od 1000e ne vredi toliko nego triput manje ali to vazi i za jeftinije uredjaje. Ipak za vise novca dobija se niz pogodnosti u svakoj klasi. Podsecas me na jednog lika kojeg znam, kad sam kupio plazmu i on dosao da vidi te mu pustio neki HD materijal on se nabio u ekran tj stao na 10-ak cm i poceo da mi tvrdi kako vidi kockice.......

Jel ima način (adapter) optički --> multichannel za Onkyo 506?

Vrh Dno