Šta je novo?

Football Manager 2010 - bolji nego ikad?...

Uh, sad jedno laičko pitanje: FM2010 i CM2010 (Championship Manager), koji od ova dva je "onaj pravi", hardcore manager? Znam da su se nekada davno razišli, jedni dobili pravo na ime a drugi programere... ali, sve mi se pomešalo :)

FM2010, probao sam oba, iako na napredak ocigledan,CM je i dalje je daleko iza FM-a

Imam problem sa igricom.Skinuo sam je,raspakovao,instalirao i pokrenuo.Kad je pokrenem pise mi da treba da ubacim CD,a nigde nema kreka za igru.Provalio sam da treba da se mountuje preko Daemon Toolsa,ali ja sam igru vec raspakovao i sad ne mogu nikako da je mountujem jer sam onaj iso fajl izbrisao.Sta da radim?Molim za pomoc!

Poslednja izmena:
Imam problem sa igricom.Skinuo sam je,raspakovao,instalirao i pokrenuo.Kad je pokrenem pise mi da treba da ubacim CD,a nigde nema kreka za igru.Provalio sam da treba da se mountuje preko Daemon Toolsa,ali ja sam igru vec raspakovao i sad ne mogu nikako da je mountujem jer sam onaj iso fajl izbrisao.Sta da radim?Molim za pomoc!

Tebra, mora da ti taj ISo fajl bude stalno insertovan u demonu dok igras, a kreka nema i ne treba da bude. Sve sljaka ovako kako sam ti rekao. Ovo vazi samo ako si skinuo "ponovonapunjenu" verziju. Pozzdrav.

Tebra, mora da ti taj ISo fajl bude stalno insertovan u demonu dok igras, a kreka nema i ne treba da bude. Sve sljaka ovako kako sam ti rekao. Ovo vazi samo ako si skinuo "ponovonapunjenu" verziju. Pozzdrav.

Znaci,Daemon Tools mora da mi bude upaljen dok igram igru?Auu,onda cu cekati krek ili patch za igru.Nadam se da ce da izbace nesto.

jel ima negde taktike i treninzi da se skinu za FM2010

Ja igram sa Man City i kidam sve zive. Nista ja ne patchujem :D

Ja jos igram 2009. Mislim da cu sacekati drugi patch :) Treba prelezati decije bolesti. :d

jel ima negde taktike i treninzi da se skinu za FM2010

Evo trening, a ne znam šta će ti taktika kad je sad još jednostavnije za podešavanje. A i valjda ćeš je menjati u toku igre/utakmice.

Tug's Training 2010 is the 5th edition of a training schedule first released for FM06 in November 2005. It is highly regarded around the FM scene as one of, if not the best downloadable schedule and because of this has over a million downloads to date.

This edition has had some minor testing on the demo (many thanks to all who tested) but mainly builds from the successes and the frameworks of the older versions. You can use this thread and/or my email address (listed below) to give constructive criticism that will hopefully lead to updated and more successful versions of the training in the near future.

This training schedule was made by me Mark Tugwell, and may not be redistributed without my permission. If you want this training on your website, just take the courtesy to email me first at the address below.

So, please direct Feedback, Comments, Hate mail and death threats to [email protected], or simply reply to this thread.

Please note: I try to reply to every email I receive about the schedules, but do not tend to check up on every thread on the scene. So the best way to ask a question if you have one is via email.

* * * * *

WHAT'S CHANGED IN THIS VERSION?

* All schedules modified slightly in key areas so as to hopefully create the most successful and comprehensive training schedules yet.
* Extensive testing on demo with a range of teams, many thanks to all testers!
* Updated versions will be added to the site as testing continues in the full game, keep an eye on this site and tactic/training sections of various FM scene websites.

NOTE: At the moment there are no part time schedules, and as you probably gathered from the last 2 versions there are no plans to make them. Sorry about that.

WHERE SHOULD I TRAIN MY PLAYERS?

If you think you have a player who doesn't fit into any of the schedules, put him where your best judgment says you should put him. For example If you have a left back who plays very attacking football, you might prefer to train him as a midfielder or even a winger. Also, if one of your Strikers is more of a flair based player, you might fancy training them on the attacking midfielder regime. Or in reverse: an attacking midfielder who is fairly clinical might benefit from striker training.

NOTE: I use these schedules as an improvement on the default FM schedules, if you have a player who needs a lot of work in a certain area, copy their schedule and tinker with it. Eg. a well developed player who has disappointingly low pace, might benefit from a lower intensity on certain parts of his training in aid of more intense Aerobic training. Play around with them, individual training schedules can be important!

MY PLAYERS ARE GETTING TIRED!

Occasionally, you may want to rest your players, perhaps nearer to the latter stages of the season.
Or sometimes just clicking down the training intensity a few pegs can help a bit.

* * * * *

INSTRUCTIONS:

Download the files and then copy them to:

(My) Documents\Sports Interactive\Football Manager 2010\Schedules

If you don't have a Schedules folder, simply create one.

When you're on the training screen in game, click on Edit training, go to import, select the Training files and click OK one file at a time.

* * * * *

Download link:

http://www.freewebs.com/tugstraining

If you have any difficulties obtaining the schedules, then email me/reply to this thread and I'll help you get hold of them. Email attachments always seem to work.

Many Thanks,

Mark

Nista licno ali gde bas Man City :S:

Pa ono kao meni su najbolji i najdinamicniji trenutno u Premier ligi. Imaju napad vrhunski a pritom mlad. I u odbrani Micah Richards - definitivno jedan od najtalentovanijih stopera u ovom trenutku. Drugim recima, kupio sam na pocetku Chielini-a iz Juventusa da upotpunim odbranu. I rezultati govore sve - surim Chelsea i Man Utd sa po 4:0. Ubedljivo vodim u prvenstvu. I sada samo zaradjujem lovu od osvojenih trofeja i cekam na trenutak kad krene da popusta neki igrac da ga zamenim jednako kvalitetnim. Formacija 4-3-3. Eto zasto igram sa Man City-em. :smash:

Poslednja izmena:
Tesko da su najbolji, sto ce i pokazati ova sezona, a tim im deluje kao ekipa koju bi neki napaljeni pocetnik u nekom Football Manageru sklapao, znaci imas mnogo para u kupuj sta ti padne napamet, usput preplati svakog od njih cisto da se zna da imamo para za bacanje. Po meni timovi kao Man City su ono najgore u fudbalu, ono sto ubija isti. Zato lepo treba uvesti pravilo domacih igraca i salary cap pa da vidimo ko ce onda biti najbolji. A to sto pobedjues Chelsea i Man Utd sa tim rezultatom je dokaz da igra i dalje ne radi kako treba. Pa oni nisu mogli Fulam kod kuce da dobiju. I opet nista licno ali ja pratim samo enlgeske lige pa sam malo osetljiviji kada su u pitanju neki klubovi.

Poslednja izmena:
A sta mislis o obrnutoj filozofiji? Uzmes Man Utd ili tako neki jak klub u realnosti i krenes da igras. I odjednom pocnes da gubis od 5 puta losijih klubova. I onda isutiras tastaturu i mis jer boze moj tako nije u stvarnosti. Svasta, gluposti. Nista licno ali ako vec igram igru koja nije realna sa pravim odnosom snaga kao sto si vec napomenuo onda biram da se ne nerviram i da pobedjujem nepobedive. :)

Zato lepo treba uvesti pravilo domacih igraca i salary cap

Sreća da ti nisi na čelu UEFA. :D

Ni protivnicima Man City-ja u Eng se ne isplati to pravilo. Arsenal bi verovatno ispao iz lige kad bi uveli pravilo domaćih igrača, a i ostatak "velikana" se ne bi lepo proveo.. ;)

Poslednja izmena:
Salary cap bi napravio NBA ligu od fudbala - ne bi više bilo "velikih" ekipa, već bi timovi stravično varirali u snazi svakih par godina. Čak su i Boston, odnosno LA Lakersi pre 3-4 godine bili među slabijim ekipama u ligi.

Pa ako pratite vesti iz UEFE, pa i iz cak iz FA Engleske videli bi ste da ozbiljno razmisljaju o salary cap-u. Cak su i oni skapirali da ovakav nacin ubija fudbal, i pre ili kasnije sve lige ce biti kao recimo skotska, par velikih ekipa i tu je kraj. Od sledece godine u Engleskoj se uvodi home grown pravilo (osam domacih igraca, od toga cetiri moraju da prodju akademiju kluba za koji igraju) sto je vec izazvalo negodovanje pojedinih managera (Benitez), jer sam kaze da ne moze da skupi ekipu za sledecu sezonu (zato je kupio i preplatio Glena Johnson-a). U njegovom slucaju sam je kriv, unistio je potencijalno najbolju mladu ekipu na ostrvu. Jedva cekam da vidm sta ce sledece godine uraditi Arsenal, Liverpool i sl. Sada je aktuelna Platinijeva inicijativa koju podrzava i FIFA da se pored home grown pravila uvede i ono staro pravilo stranih igraca tj da svaki igrac koji nema pasos zemlje u kojoj igra se tretira kao stranac, sto je malo nezgodono zbog zakona na nivou evropske unije, ali kako cujem izgleda da ce naci neku rupu i zaobici to pravilo. Inace sto se salary cap-a tice u Engleskoj ozbiljno razmisljaju er su ukapirali da ovaj nacin vodjenja klubova vodi u propast i konstantno zaduzivanje, uzmimo Lids za primer, tako da su doneli zakon koji se odnosi na novac koje ce tim imati na raspolaganju za kupovinu igraca, tj postojace neka formula po kojoj ce se odrediti koliko ce tim imati novaca na raspolaganju za transfer budget, a osnova ce biti njihova zarada u toku sezone, u sustini nece moci da potrose vise nego sto su zaradili.

Neće biti salary cap-a, ono što će da se desi u naredne 2-3 godine je to da klubovi neće biti u mogućnosti da troše pozajmljene pare (kao Real što je ove sezone uzeo preko 400 mil € kredita) - imaće na raspolaganju samo pare koje su zaradili.

Pa ono kao meni su najbolji i najdinamicniji trenutno u Premier ligi. Imaju napad vrhunski a pritom mlad. I u odbrani Micah Richards - definitivno jedan od najtalentovanijih stopera u ovom trenutku. Drugim recima, kupio sam na pocetku Chielini-a iz Juventusa da upotpunim odbranu. I rezultati govore sve - surim Chelsea i Man Utd sa po 4:0. Ubedljivo vodim u prvenstvu. I sada samo zaradjujem lovu od osvojenih trofeja i cekam na trenutak kad krene da popusta neki igrac da ga zamenim jednako kvalitetnim. Formacija 4-3-3. Eto zasto igram sa Man City-em. :smash:

Upravo to i nije car ove igre ali ajde....
Ja sam recimo uzeo Dortmund i 2 sezone sam bio u prvih 8 i 3te sezone sam uzeo ligu,4te sam osvojio i LS zajedno sa Ligom.

Meni licno nije zanimljivo da igram sa klubom koji je prepun para... :S:

Poslednja izmena:
Car ove igre bi trebala da bude surova realnost kako po pitanju gameplay-a tako i po pitanju ostvarenih rezultata prema kvalitetu i formaciji odredjenog tima. Sto u ovom slucaju nije odradjeno kako treba (zadnjih par godina nije nista ni menjano po tom pitanju). Zato ako jos pored tih krucijalnih nedostataka moram da cupam kosu ili da lomim tastaturu i gubim zivce zato sto to nije "menadzerski" da vodim ekipu koja ima vise para i koja realno pobedjuje jace na papiru onda zaista biram varijantu da budem los menadzer i da se osecam srecno i zadovoljno posle svakog dana provedenog uz FM. To je neko moje vidjenje stvari. Kapiram da jos nisam dosao do faze kada cu uzivati u patnji agoniji sto sam 5 noci nesto gradio sa razumevanjem i velikim trudom da bi na kraju izgubio kljucnu utakmicu ili nesto trece. Eto ...

Čar ove igre je uzeti timove iz Blu Square lige(engleska peta) sa budžetom od 200 funti i voditi ih ka istorijskom uspehu plasmanu u Coca Cola Championship(engleska druga) posle desetak sezona uspona i padova.
Kakve Barcelone,Interi i sl. Ne može se porediti osećaj :D

то од 100 људи који покушају, можда сваки десети или двадесети успе, наравно на поштен начин. потребно је пуно живаца и труда за тако нешто. ја сам успео да се прогурам у blue square premier али сам на крају изгубио све живце играјући.

Nazad
Vrh Dno