Šta je novo?

NASA bombarduje Mesec

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas me cudi da je otvorena ovakva tema, posto se zna kako su prosle neke slicne.
Odoh po kokice...

Nisam mislio da zapocinjem flejm da li ce da pogode ili promase Mesec. Okacio sam informaciju za one koji mogu da odvoje 10ak minuta svog zivota i prate uzivo ovaj dogadjaj.

Kod mene obrnuta situacija. Ne radi u IE, ali radi u FF :)

Nije mi ovo bilo bas nesto. :)
Valjda ce biti neki video iz daljine ili s nekog teleskopa da se vidi udar onako filmski. Totalni sam duduk za materiju btw.:D

A koja je uopste poenta ovog projekta?

Mislim da je poenta da otkriju naslage vode koje su ispod sve te prasine...

Gađaju krater na mesecu kako bi podigli prašinu i zatim izmerili da li postoje čestice koje bi pokazale da li na mesecu ima tragova vode.

Sad se ceka da se cestice prasine izdignu iznad ivice kratera da bi sa zemlje mogli da traze tragove vode po njima

Yooyo. Mesto ove teme na benchu je u najmanju ruku diskutabilno.

Ali dok je ona tu, moraću ja Nasi da otkrijem jednu veoma veliku tajnu - na planeti Zemlji ima vode u izobilju...

Yooyo. Mesto ove teme na benchu je u najmanju ruku diskutabilno.

Ali dok je ona tu, moraću ja Nasi da otkrijem jednu veoma veliku tajnu - na planeti Zemlji ima vode u izobilju...

A jos samo neko da je odnese na mesec pa da prave bazu :d

lol pa oni ne traze vodu na Mesecu zbog toga sto je na Zemlji ima malo nego da bi mogi da grade svemirske stanice na Mesecu sa posadom ili da ekstraktuju kiseonik iz vode za disanje, ili da ekstraktuju hidrogen iz nje i koriste ga za gorivo za buduce misije na Mars ...

Mozda je mislio na cistu vodu za pice jer nje ima samo 3% od ukupne kolicine vode na Zemlji (75%), a gledajuci da prosecno se populacija Zemlje poveca za 80 miliona stanovnika godisnje, to moze da predstavlja problem u buducnosti :)

Mozda je mislio na cistu vodu za pice jer nje ima samo 3% od ukupne kolicine vode na Zemlji (75%), a gledajuci da prosecno se populacija Zemlje poveca za 80 miliona stanovnika godisnje, to moze da predstavlja problem u buducnosti :)

Tačnije 0,6% ili 5 x 10na13i m3 vode je dostupno.

Pa da, toliko je dostupno, ja sam samo napomenuo koliko je ukupno ima :)

Prvo. Otkud vi znate da voda, recimo, nije bila mnogo zagađenija pre par miliona godina? A tokom praistorije sigurno jeste.

Drugo. Cela ljudska civilizacija i dalje može da se smesti na 6 malih ostrvaca tihog okeana. Nemojte da se ložite da smo u stanju da isrpljamo ovu planetu pošto nas jedva ima.

I treće. Aparati za stvaranje pijaće vode od morske koji rade na solarni pogon su odavno savladana tehnologija.

Poslednja izmena:
Bane, da, moze da se smesti na 6 malih ostrvca...i da zive 5 dana, jer ce pocrkati od gladi x)

AJ bolje da se drzimo teme nego da brinemo o buducnosti sveta i da li ce imati sta da jedu ....

lol pa oni ne traze vodu na Mesecu zbog toga sto je na Zemlji ima malo nego da bi mogi da grade svemirske stanice na Mesecu sa posadom ili da ekstraktuju kiseonik iz vode za disanje, ili da ekstraktuju hidrogen iz nje i koriste ga za gorivo za buduce misije na Mars ...

"hidrogen" na americanskom (engleskom) je vodonik na srpskom.

Na moje pitanje "zašto traže vodu" mogu odmah da nastavim "zašto hoće svemirsku stanicu".

Samo nisam razumeo? Treba im vodonik. Stvarno malo zayebano :D, obzirom da je ceo svemir od vodonika napravljen :D:D

и на крају има ли неког извештаја, шта су нашли :)

Našli 7 milijardi debila na planeti zemlji :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno