Šta je novo?

Risen

Tek sada ima smisla kupiti 58xx seriju :)

Nego blizi se 2. oktobar a engleske verzija nema na vidiku. Da nemaju mozda dogovor sa piratima kao sto je imao Paradox u slucaju Hearts of Irona? (bez scenskog izdanja prvih par nedelja da se igra proda sto bolje)

Provided that you play with the maximum of 1680 x 1050 pixels and 16:1 AF a HD 4770 or 8800 GT are sufficient, with some minor flaws even a 9600 GT or HD 3870. However, for playing in 1920 x 1200 and 16:1 AF you should have a GTX 260-216 or Radeon HD 4870.

kolko-tolko je ok , mada da je zahtevno - jeste :/

Tek sada ima smisla kupiti 58xx seriju :)

Nego blizi se 2. oktobar a engleske verzija nema na vidiku. Da nemaju mozda dogovor sa piratima kao sto je imao Paradox u slucaju Hearts of Irona? (bez scenskog izdanja prvih par nedelja da se igra proda sto bolje)

citao sam neke ruske forume , tamo pishu da bi eng trebalo sutra uvece... ne znam otkud im taj info..

Dobro je...posto ja igram u 1024x768 na 17" onda bi Ati 4770 trebalo bez problema da mi odradi posao :banana:

nalozio sam se ko majmun na ovo :) danas sam tri puta krenuo da stavljam RU na download, i svaki put kazem sebi - cekaj normalno izdanje

Ako ovako bude radila finalna verzija, ponovili su "uspeh" G3 sto se tice (ne)optimizacije.
5870 je brzi zahvaljuci cistom brute-forceu, ne zato sto je zaista potreban.

Ovo nije zahtjevno, vec neoptimizirano.

Koliko sam primetio nigde nema seckanja kao sto je bilo u G3. E sad koliko ce bagova da ima , to je pitanje. Posto cu ja da igram na xbox-u, zanima me sta cu da radim za patcheve? :p Morace valjda da srede igru da bude bez bagova. Ili su to samo puste zelje. :)

4870/260GTX i core i7, za pisljivih 30 fps-a u malenoj 1280X1024 rezoluciji i to bez forsiranog AA???!!... :trust:
.
.
.
Et' nama Gothic trice all over again... :)

Kod G3 su se ljudi najmanje zalili na broj fps-a. Problem je bilo kochenje zbog swapovanja sa diska, kao i ogroman broj bug-ova koje je igra imala.
Verujem da su igru testirali sa svim podesavanjima na max, tako da ako to moze da izgura kartica od 160 evra (30 fps u rezoluciji 1.680 x 1.050 je sasvim ok rezultat) onda situacija i nije tako strasna :)

p.s. Ako obratis paznju promene rezolucije (1.280 x 1.024 -> 1.680 x 1.050) ne uticu mnogo na fps kod te dve graficke kartice (~3fps), sto verovatno znachi da je procesor dosta bitniji u celoj prichi.

ali to su rezovi na 1280x1024
( u ovom nemackom testu)

Poslednja izmena:
U engleskom testu gtx260 daje 30 fps na 1.680 x 1.050.
Nemacki ne znam pa taj test nisam ni gledao :)

^
pa to je prelepa cifra za mene ali ako je uracunat Max AA i sve ostalo ;)
sve u svemu ako mogu da igram Gothic Takav kakav jese ovo mi ni malo nece smetati

Neki lik sa World of Risen koji je igru dobio ranije igra na sledecoj mashini:

Intel core2duo T9400 @ 2,53Ghz / 6MB cache / 1066Mhz FSB
4Gb RAM @ 1066Mhz
ATI mobility Radeon HD3670

I kaze da je iskljucio par opcija i igra mu radi glatko (a nije primetio neke razlike u izgledu igre).

:d

u kojoj rezoluciji igra glatko?

kazu da se i 5870 malo gusi u 1920 sa svim na max (tj fps je ispod 50)

anyway eno ih neki carevi budze engleski audio sa xboxa na pc verziju

Neki lik sa World of Risen koji je igru dobio ranije igra na sledecoj mashini:

Intel core2duo T9400 @ 2,53Ghz / 6MB cache / 1066Mhz FSB
4Gb RAM @ 1066Mhz
ATI mobility Radeon HD3670

I kaze da je iskljucio par opcija i igra mu radi glatko (a nije primetio neke razlike u izgledu igre).

:d

To bre nije ni engine ni grafika ni optimizacija ,a niti igra koja te tera da uzmes bolju graficku :D

Ja sam sinoc skinuo rusku verziju, ubacio onaj "strings.pak" za engleske subtitlove i radi ok na mojoj masini iz potpisa. Igrao sam u 1024x768 sve na high sem anisotropic koji sam ostavio na 2x i naravno bez AA.

@Kapetan DZo: za ovu rusku verziju ne treba lekic, samo instaliras (verzija sa cuvenog gusarskog zaliva)

E sad, deinstalirao sam je malo pre jer mi se uopste ne svidja, dosadna mi je i ne znam zasto, ali me jako podseca na oblivion.

Nista, odoh u zimski san dok ne stigne dragon age :D

Poslednja izmena:
To bre nije ni engine ni grafika ni optimizacija ,a niti igra koja te tera da uzmes bolju graficku :D

Ja cu da uzmem samo zbog Risena novi cpu, gpu i plochu.
Zadnji upgrade sam radio bash zbog G3 2006. godine :)
Inache mi se chini da preterujete...1920 sa sve na max...pa *** ako hoces u toj rezoluciji sa sve na max da igras najnovije igrice, onda iskesiraj 300 evra za najbolju graficku :d Uvek bilo i bice tako. Inache ako je istina ovo sto kazu da igra radi dobro u rezoluciji 1680x1050 na gx260 onda je to sasvim ok. gx260 je kartica iz srednje klase...
***, ja cu igrati u 1024x768 (17" crt monitor) pa se ne bunim :)
Kartica od 80 evra (HD4770) ce da to pogura sasvim lepo uz core 2 duo (quad procesori ne donose nikakvo poboljsanje za Risen, kako pishe u testu na World of Risen).

svi procaju kako su igrali i kako im ne valja, losa grafika itd, niko ne spominje fps pa evo ja cu, na mojoj masini sve na max 16xAA 1980x1080
23-32fps prosek 25-29 nekad padne na nize naprimer u zatvorenom mracnom prostoru kad upalim baklju

evo par shotova
Risen1.png

Risen2.png

Risen3.png

Risen4.png

Poslednja izmena:
Moji utisci:

Igra je odlicna, imam onaj osecaj kao kad sam igrao G1 i G2.priroda je prelepa, jesu ljucki modeli malo neobicni ali ok.Na mojoj masini iz potpisa tece sve fluidno(igrivo) samo sto je 1680x1050 sve na midium i 8xAA.Ali za svaki slucaj sutra ili prekosutra kupujem 260 ili 275 taman da docekam englesku verziju kako treba.

Ovu igru ne bi trebali zaobici svi fanovi G1 i G2, mozda se nece svakom svideti jer je ovo ipak pravi Gothic.

Cak ako se secate iz G2 kad izadjete iz kule na levo strani je jezerce okruzeno sa jedne strane drvecima a u podnozju njih nadjete luk strele i prsten, takva istva stvar je i ovde napravljena na levoj stani obale malo uvuceno u siprazju nalazi se mac stit i jos neka dzidza bidza(ne razumem ruski, zato cu i sacekati englesku verziju, jer smatram da je boilja glasovna gluma).

Muzika je fenomenalna!!!!!!!!!!!

Znaci, to je to. Jedva cekam englesku verziju :)

svi procaju kako su igrali i kako im ne valja, losa grafika itd, niko ne spominje fps pa evo ja cu, na mojoj masini sve na max 16xAA 1980x1080
23-32fps prosek 25-29 nekad padne na nize naprimer u zatvorenom mracnom prostoru kad upalim baklju

evo par shotova
Risen1.png

Risen2.png

Risen3.png

Risen4.png

pa to znaci da i nije tako zahtevna kako se prica jos 16xaa,a za takve igre fps 25 30 je sasvim dovoljan:)

Vrh Dno