reci mi samo kako se vide svi ti diskovi koje staviš u SansDigital ? Da li se svi vide kao jedan veliki disk ili ih vidiš posebno? i da li uopšte postoji mogućnost da ih vidiš posebno (zašto bi onda uopšte kupovao još jedan disk za TimeMachine?)?
Diskovi mogu da se vide svaki pojedinačno (kod mene je tako), ali mogu i da se kombinuju u veće, pri čemu postoji ograničenje od 2 TB za veličinu pojedinačne particije. npr. ja imam 4x1 TB koje mogu da prekonfigurišem u 2x2 TB (za to postoji poseban prekidač na poleđini enclosure-a).
Planirao sam da mi jedan hard u enclosure-u bude Time Machine (što on sada i jeste), ali se prostor na ostalima puni, pa razmišljam da izdvojim posebno jedan hard za TM na firewire port, pošto ne bih da mi Sans Digital radi non-stop.
Ne znam, videću, za sada mi nije frka, sve radi i ovako jako dobro.
Imam i jedan 2-bay enclosure sa 2x500 giga u RAID mirroring-u, ali njega ne diram i gledam da ga što ređe uključujem, pošto su mi tu životno važni podaci (a i kada se uključi čuje se kao da će istog moment da poleti - ali zato hladi ova dva WD RE2 za medalju).
ako su svi kao jedan veliki disk šta se dešava ako otkaže jedan disk (od npr. četiri)?
Ako otkaže jedan hard, a konfigurisni su da se vide svi zajedno kao jedan veliki hard, kao što možeš da pretpostaviš, odoše svi podaci, s obzirom da je u pitanju klasičan JBOD sistem (just a bunch of disks).
ako ću već da dovlačim nešto iz amerike onda mi je
www.drobo.com san

ali je preskup

- za te pare mogu skoro da prodam iMac i uzmem MacPro sa kojim najverovatnije softwerski mogu da izvedem istu stvar...
Što se mene tiče drobo je nešto najbolje što sam do sada video u životu, ali je mnoooogo skup, prosto mi je žao da dam toliko para za skladište podataka.
što se FireWire (single HDD) rešenja tiče, ovih dana ću uzeti najverovatnije CoolerMaster Xcraft FW pa ću javiti kako radi.
CoolerMaster je firewire 400, jel tako? Ako vidiš nešto što ima na sebi firewire 800 baci na pm, hteo bih Time Machine da sprovedem preko ovog jednog firewire porta na miniju.