Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Jel ima neka dobra duša u Novom Sadu koja bi mi pomogla oko flešovanja drajva za Xbox 360? I ko to uopšte u Novom Sadu radi i za koju kintu? Slobodno se javite na PM

Poslednja izmena:
Moze ako bi bio na 1.5 pa sam da stavlja 1.6...

A ? :) Kakve veze ima koji je firmware, mora da izvadi kljuch, a za to nije dovoljna sata kartica :)

Znaci treba mu sata kartica,firmware 1.5 i Driver da bi stigao do 1.6:d

Ok, očekivao sam takav odgovor. Čovjek me je zamolio "pitaj to i to", a i tebi je vjerovatno lakše bilo napisati čarobne riječi "prelistaj 100 strana ove teme", nego odgovor koji vjerovatno znaš. Ali šta ćeš, tako je to.

Pa kad bi ti svako odgovarao na već zilion puta postavljeno pitanje ovaj forum bi ličio na javni wc na štajgi

Da li neko zna gde kod nas može da se nađe i po kojoj ceni "Battery Case For Xbox 360 Wireless Controller"?
disimage.php

A ? :) Kakve veze ima koji je firmware, mora da izvadi kljuch, a za to nije dovoljna sata kartica :)

E bre guru, kada si mi prvi put stavljao 1.5 na Liteon, koristio si onu "bodlju" da vadis kljuc. Ja sam posle stavio 1.6 na intel sata kontroleru na 965 ploci bez ikakvih hardverskih pomagala, i Maxin sam flashovao...

Da li neko zna gde kod nas može da se nađe i po kojoj ceni "Battery Case For Xbox 360 Wireless Controller"?
disimage.php

Kod nas jedino ako nadjesh razbijeni joypad pa je to ostalo, a s obzirom da to nikad nisam video, verovatno nishta od toga :)

Ja ovo mogu da nabavim za 600 dinara..

E bre guru, kada si mi prvi put stavljao 1.5 na Liteon, koristio si onu "bodlju" da vadis kljuc. Ja sam posle stavio 1.6 na intel sata kontroleru na 965 ploci bez ikakvih hardverskih pomagala, i Maxin sam flashovao...

To u sluchaju da imash originalni firmware :)

Poslednja izmena:
Da nebih otvarao novu temu pitacu ovde!?

Ko ja je uopste razlika izmedju 1.3, 1.4, 1.5, 1.5.1 i 1.6 firmwara?

Pa pitam iz razloga zato sto ja sam evo upravo probao zadnjih desetak igrara koje su izasle u poslednjih dva meseca i sve rade na konzoli koja je kupljena pre godinu ipo dana mozda malo vise! E jedino sto mi je trazlia neka igra je da se ubaci onaj update (koji se vec nalazio u igri) jer bez tog updata nisam mogao da igram ali sve to kada sam odradio sve i jednu igru sam posle mogao da igram bez problema!

Pa me sada zanima cemu uopste sluzi taj firmware jer za igrice definitivno nije, jedino sto mi pada napamet cemu sluzi je za ove nove konzole da mogu da se flesuju i da bi mogle da se igraju preko neta tako i starijima se ubacuje taj firmware da bi pojedini korisnici mogli na netu da igraju narodne verzije igara!

E sada me znanima jesam li imalo u pravu ako jesam onda mi taj 1.6 firmware netreba jer ja igrice neigram preko neta nit sami se preko konzole kacio na net (xboxlive), a koliko mogu da vidim niti ce mi trebati jer ako sve ostane ovako kako jeste igrice ce se idalje moci igrati imali vi novi firmware ili ne.

Evo, konacno sam se iznervirao maksimalno. Vec nekoliko meseci mucim muku sa VGA kablom. Sta se desava, slika na monitoru je uzasna. Ghosting je katastrofalan. Sve linije se se udvostrucuju. Umesto jednog nisana u GOW 2, na ekranu postoje dva, jer se jedan ghostuje. Fontovi su katastrofalni...

Na stranim forumima sam nasao jos ljudi koji imaju isti problem, ali niko nema drugo resenje osim da se kupi originalni xbox kabal. (http://nfggames.com/forum2/index.php?topic=3662.0) Neki kazu da im je kupovinom originalnog kabla, problem nestao. Kako ja vise nemam para za bacanje, ja necu moci da kupim nikakav drugi kabal, vec nesto moram da uradim sa ovim.

Pokusao sam da ga oklopim sa aluminijumskom folijom, ali nista od toga. Izgleda da je problem u otporu samog kabla, da li bi bilo dobro da ga skratim. Tako bi mu smanjio otpor. E sad , neznam koliko zica ima i da li je svaka obelezena sa drugacijom bojom. Da ih ne pomesam.

Svaki predlog je dobrodosao. :)

Zar nije taj cable oko 1000 dinara ?

Poslednja izmena:
Koji ,VGA?

Ovaj za box sto ga koristim je 2500.

Poslednja izmena:
Da nebih otvarao novu temu pitacu ovde!?

Ko ja je uopste razlika izmedju 1.3, 1.4, 1.5, 1.5.1 i 1.6 firmwara?

Pa pitam iz razloga zato sto ja sam evo upravo probao zadnjih desetak igrara koje su izasle u poslednjih dva meseca i sve rade na konzoli koja je kupljena pre godinu ipo dana mozda malo vise! E jedino sto mi je trazlia neka igra je da se ubaci onaj update (koji se vec nalazio u igri) jer bez tog updata nisam mogao da igram ali sve to kada sam odradio sve i jednu igru sam posle mogao da igram bez problema!

Pa me sada zanima cemu uopste sluzi taj firmware jer za igrice definitivno nije, jedino sto mi pada napamet cemu sluzi je za ove nove konzole da mogu da se flesuju i da bi mogle da se igraju preko neta tako i starijima se ubacuje taj firmware da bi pojedini korisnici mogli na netu da igraju narodne verzije igara!

E sada me znanima jesam li imalo u pravu ako jesam onda mi taj 1.6 firmware netreba jer ja igrice neigram preko neta nit sami se preko konzole kacio na net (xboxlive), a koliko mogu da vidim niti ce mi trebati jer ako sve ostane ovako kako jeste igrice ce se idalje moci igrati imali vi novi firmware ili ne.

I mene interesuje isto !!!

To je velika misterija...
Citam po netu da starije konzole (non falcon) uopste ne prave problem sa Wave3 zastitom (zbog koje je potrebno imati 1.51 ili 1.6 firmware ako posedujete Falcon ili Jasper reviziju)
Ako ne koristis Xbox za net slobodno drzi 1.4 verziju i patchuj radi otklanjanja Wave3 zastite i zavrsena pricha.

A kako da proverim koji firmware imam na konzoli?

Evo ja da javim sta sam uradio za kabal. Razlemio sam VGA kabal sto sam imao , pa sam zalemio prikljucak na stari kabal sa monitora. Sad je slika kristal. Onaj VGA sto sam koristio nije oklopljen uopste. Sad ovaj ima shield oko kabla i posebno oko RGB zica.

Rezime: ne kupujte no name VGA kablove za xbox, jer mozete da se zeznete kao ja.

Evo ovde sam nasao upustvo za prepravku kabla. Nisam bas modifikovao kao ovaj lik, ali su mi posluzile slike sa rasporedom pinova.

http://www.engadget.com/2006/11/14/how-to-turn-a-standard-xbox-360-video-cable-into-a-vga-cable-fo/

Ја сам пре негде годину дана купио конзолу, флешовао у једној фирми (тад нисам ни знао да driver то ради много повољније), нису ми рекли шта су ставили, али све wave3 игре ми раде, а брат и ја смо и доста играли преко интернета. Falcon конзола је у питању. Тако да, изгледа и на некој старијој верзији iXtreme фирмвера раде wave3 игре.

Da, rade na starijim verzijama normalno, i za offline nema veze, ali postoji rizik kada se ide online bez 1.6.

Kako rade?Kod mene sa 1.4 fw ne rade ako ih predhodno ne patchujem ppf-om???

Nazad
Vrh Dno