Šta je novo?

[VGA] ASUS EAH4770/HTDI/512MD5

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
Mislim da ovaj model zaslužuje posebnu temu jer verujem da će biti dosta korisnika sa ovom karticom, a pošto sam ja prvi izgleda red bi bio da ukratko ostavim par utisaka.

Par slika za početak:

vfghfm.jpg

hv88xv.jpg

1pbixk.jpg

Dakle standardni retail izgled i kuler.

Ono po čemu mislim da Asus odskače od drugih je veliki potencijal za OC (preko 35%) pomoću SmartDoctora. Što ću i proveriti kad budem imao malo više vremena. Za sada test iz 3d Vantage na default i oc klokovima bez dizanja voltaže.

Test mašina (iz potpisa):
2h7m0za.png

Test sistem: Windows 7 RC 64bit + Catalyst 8.612 WHQL

Verzija 3DMarka je 1.0, ništa nije dirano dakle install/restart/run benchmark

Prvi bench (750GPU/800MEM)

feiejs.gif

2wpufyw.png

Drugi bench (830GPU/850MEM)

dliyc8.gif

2lnxvdf.png

To je inače i maksimum preko kontrol panela, kartica je i tako klokovana bila apsolutno tiha za vreme 3dmarka.

2zegkck.png

Toliko od mene za sad, biće još testova kad nađem vremena :wave:

World In Conflict - Soviet Assult, sve na Very High bez AA

1600x1200
aory9f.jpg

1920x1200
sct75s.jpg

35% overklok , to znači da će asus ladno da fura 1 GHz , mada iskreno 40nm dual slot kuler čini mi se da je i za očekivati tako nešto . Žao mi je samo što nisu stavili fabrički hladnjak na naponsku i memoriju . Kada za mesec izađu i nereferentne karte biće ludilo i pitanje dali je ova karta sa voltage tveakom ?

overkill kartica za male pare !
@Prodigy Freak
malo ti proc ubija rez u markovima, ali to ne znaci nista ... daj malo krize assasins creed itd

Daj mark 06 za nas sa starijim ljubavima!

I ja zahtevam testove u krizi i ostalim pop igrama...:D

Ekstra kartica... definitivno moja sledeća kupovina.... Jer bučan kuler?
Nije uopšte, igrao sam dva sata Stalkera sa Complete 2009 modom u 1920x1200 sve na max + Full HDR, kartica je bila klokovana do panja tj koliko CCC dozvoljava i nije se čula.

35% overklok , to znači da će asus ladno da fura 1 GHz , mada iskreno 40nm dual slot kuler čini mi se da je i za očekivati tako nešto . Žao mi je samo što nisu stavili fabrički hladnjak na naponsku i memoriju . Kada za mesec izađu i nereferentne karte biće ludilo i pitanje dali je ova karta sa voltage tveakom ?
Jeste 100%
http://209.85.129.132/search?q=cach...S+EAH4770&cd=7&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

overkill kartica za male pare !
@Prodigy Freak
malo ti proc ubija rez u markovima, ali to ne znaci nista ... daj malo krize assasins creed itd
Nemoj da mi vređaš ljuti x2 :D
Nemam krizu a ni assasins tako da će neko drugi morati da odradi te testove.

Daj mark 06 za nas sa starijim ljubavima!
Biće u ponedeljak.

jos bih te nesto zamolio: teraj sta god zelis od testova, ali poteraj u nekoliko rez od 1280 npr pa na dalje zanima me kako se taj "stodvajsosmobitni interfejs" ponasa sa povecanjem rez. Cisto da uporedimo sa npr 4850-kom koja ima 2x sirinu, a "tu su negde". znaci velika rez i pad fps-a, ako ga ima ...

tnx

jos bih te nesto zamolio: teraj sta god zelis od testova, ali poteraj u nekoliko rez od 1280 npr pa na dalje zanima me kako se taj "stodvajsosmobitni interfejs" ponasa sa povecanjem rez. Cisto da uporedimo sa npr 4850-kom koja ima 2x sirinu, a "tu su negde". znaci velika rez i pad fps-a, ako ga ima ...

tnx
po 1000-ti put, NIJE BITNA shirina magistrale, bitna je propusna moc!

4850 sa brzinom memorije od 993 MHz ima propusnu moc od 63.5 GB/s
4770 sa brzinom memorije od 850 MHZ ima propusnu moc od 54.4 GB/s

Dakle 4770 ima manji BW od 4850, tako da ce negde biti sporiji od 4850 u odredjenim naslovima, ali 4770 ima veci Pixel Fillrate i Zrate, tako da ce u nekim naslovima biti brzi u vecim rezolucijama!!

Tako da je u pitanju "case-by-case" scenario.

Nebi da smaram ali pri instalaciji obavezno koristi drajvere sa diska ili sa asusovog sajta zato što su drajveri prilagođeni modifikacijama karte (Voltage Tweak) a da bi iste iskoristio obavezno osd gamer + Smart Doctor . Dizanje voltaže bi trebalo da ide iz smart doctor-a .

po 1000-ti put, NIJE BITNA shirina magistrale, bitna je propusna moc!

4850 sa brzinom memorije od 993 MHz ima propusnu moc od 63.5 GB/s
4770 sa brzinom memorije od 850 MHZ ima propusnu moc od 54.4 GB/s

Dakle 4770 ima manji BW od 4850, tako da ce negde biti sporiji od 4850 u odredjenim naslovima, ali 4770 ima veci Pixel Fillrate i Zrate, tako da ce u nekim naslovima biti brzi u vecim rezolucijama!!

Tako da je u pitanju "case-by-case" scenario.

tacno to. medjutim mali agresivac je noviji, optimizovaniji (izgleda), pa me zato i interesuje kako se nosi u vecoj rez, jer u manjim rez "je tu negde", a razlika je jedino sirina BW. zato sam to i trazio. :D

Igrao sam se još malo sa karticom :green:

Instalirao sam SmartDoctor da bih proverio limite, malo dizao voltažu pa core i memoriju i dizao dizao i došao do 900mhz za core i 1000mhz memoriju!
Voltaža 1.1

Nisam smeo više jer kartica je došla do neverovatnih 80C u testovima na 100% fanspeed, ali testove sve je vrtila bez greške kao Stalkera sve nam max u 1920.

Evo i rezultata u vantage.

(900MHZ GPU / 1000MHZ MEM)
28i95bt.jpg

Šta reći, fantastična kartica, oduševljen sam. Verovatno može i tih 1ghz bez problema, ali ovo blueberry kućište mi ne dozvoljava zbog očajnog protoka vazduha.

Odlican overklok memorije.:smoke: GPU je ok, mada sam ocekivao vise, pogotovu sa podignutim naponom. :p

*** pa moj 4890 na default clock-u ima malo preko 10000 GPU skor u Vantage-u...

ovo je 99% moja sledeća grafička samo me intresuje jedna stvar:
na trenutnoj 8600GT imam CoolerMaster CoolVivu koja odlično radi svoj posao (u LOAD-u je temperatura niša za 15-20C) i ne znam da li da je premeštam na 4770 (tj. da li pasuje i da li ima smisla)?

Poslednja izmena:
Verovatno treba bolji kuler.:p
treba mi bolje kućište :p ovaj kuler na kartici iako izgleda čudno stvarno je masivan i ne čujan (kad se previše ne klokuje :)), ne klokovana kartica posle 3d marka ne prelazi 49C.

ovo je 99% moja sledeća grafička samo me intresuje jedna stvar:
na trenutnoj 8600GT imam CoolerMaster CoolVivu koja odlično radi svoj posao (u LOAD-u je temperatura niša za 15-20C) i ne znam da li da je premeštam na 4770 (tj. da li pasuje i da li ima smisla)?
file1233888647715.jpg

ovo čudo? izgleda *******o

podržava

NVIDIA GeForce
9800GT
GTS 240
9600 GT
8800GTS 512MB (G92 Ver.),
8800GT,
8600 series, 8500 series,
7600 series, 7300 series

ATI Radeon
HD3870, HD3850,
HD2900, HD2600, HD2400,
X1950, X1900,
X1800,
X1650,
X1550

verovatno bi išlo i na ovu

više sam mislio na ovo
kuler je stvarno keva, 8600GT u idle ne prelazi 44-45C klokovana, a kad joj roknem FurMark i xtreme burning mode neće preko 63C a i ovaj radeon je izrađen u 40nm procesu (dok je 8600gt u 80nm) što povlači manje toplote (al viši klokovi ***)....

Koliko je ovo novo Atijevo cedo jace od GF9600GT?

verovatno bi išlo i na ovu

Navodno su rupe na PCBu HD4770 iste kao i kod 8600GT, znači išlo bi ako ne ovisi o kondenzatorima i ostalim elementima.

It should be noted that the spacing between the retention bracket’s holes is 45 mm. This means that while some older heatsinks will fit (any heatsink compatible with the X1650 or 8600GT), newer ones compatible with the HD 4800-series will not fit.

Izvor:
http://www.hardwarecanucks.com/foru...-ati-radeon-hd-4770-512mb-gddr5-review-5.html

Poslednja izmena:
Zamolio bih vlasnika kartice da nam da neki rez na defaultu za karticu u 3DMarku06 i posle rez kada je kartica overklokovana.

3dmark 06 ako uhvatim vremena, ništa ne obećavam.

Za zagrevanje sam napisao, posle testiranja u vantage-u dok je bilo ono hladnije vreme temperatura je bila 50C na 30% ventilatora, sad na ove vrućinštine posle igranja je 59C isto na 30%.

Za zagrevanje sam napisao, posle testiranja u vantage-u dok je bilo ono hladnije vreme temperatura je bila 50C na 30% ventilatora, sad na ove vrućinštine posle igranja je 59C isto na 30%.

A koliko je tiha na tih 30% ventilatora i da li je glasna kada je na max?

ne čuje se na 30% na max je nikad nećeš čuti u normalnom radu, ja sam je očepio na 100% kad sam dizao voltažu i ne da se čuje nego razbija.

Nishta ne shvatam,no izgleda da je i bolje tako.Vec 10 dana u Srbiji je li negde ima ovih kartica a niko nece da izvrti 3DMark06.To je 10 minuta posla...nishta vishe,nishta manje.Plus za sada koliko vidim ima jedno...chak 2 i po zadovoljna korisnika 4770 kartice :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno