Šta je novo?

ACEr X233HB full hd

DarkAngles

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2008
Poena
304
pozdrav trebami jedna pomoc oko kupovine dali je neko pazario ovaj model ACEr X233HB full hd i interesujeme dali vredi kupovati jer sam se ekstra zagrejao na izgled i to sto je 23'' a cena mu je niska i daje stvarno lepu sliku ali me brine ta niska cena :type:

Prilozi

• Acer_X233Hb_Black 23''.jpeg
    Acer_X233Hb_Black 23''.jpeg
    6.9 KB · Pregleda: 206
Ne znam da li ce nesto da ti znaci, ali danas je jedan moj drugar kupio X223HB, znaci 1" manji model, ali je isto fullHD. Iskreno, monitor je stvarno odlican, vrlo lepa slika, nema mrtvih pixela, nema probijanja pozadinskog osvetljenja. Mislili smo da uzmemo ViewSonic VA2216w, ali smo odustali. Mislim da je ovaj monitor od 23" trenutni best-buy u nizoj klasi i za svoju cenu od ~12500 din nudi vise nego bilo koji drugi. Nema razloga da te brine niska cena, bice oni sve jeftiniji, a rezolucija od 1920x1080 ce dosta brzo postati standard.

hvala hvala :type: pravo da ti kazem mislim da cu ga uzet jer bas sam gledao po netu i nisam naisao ni na jedan los komentar o njemu tako da stoji sigurna kupovina pozdrav jos jednom hvala na pomocu:banana:

vrhhh vrhova stigao mi je tft i mogu vam reci ekstra je sto se tice kupovine za te pare ok boje su solidne nema nekog preteranog probijanja osvetlenja tako da sam zadovoljan uskoro stavl;jam slike i kada ga budem testirao malo vise javljam za sada je sve ok

@ DarkAngels:
I ja imam Acera AL2216W i skroz sam zadovoljan njime. Evo nekih podesavanja koja sam stavio kod mene, cini mi se da je slika najbolja sa njima, probaj i kod tebe, ako hoces, na defaultu je slika previse svetla, mozda su i boje pomalo isprane:
Brightness i Contrast na 60
RGB sam sve stavio na 50, deluje najprirodnije, na defu je cini mi se 80.

Jel ovaj monitor ima Optronics panel?

POZ

Uzeo sam ovaj monitor, prve impresije su superiska. Kacim slike kasnije.

POZ

Poslednja izmena od urednika:
Evo slika!
Kvaliteti su 16:9, 23" i HD rezolucija, ali mislim da, na primer, 2243NW ima za nijansu kvalitetniju sliku. Taman za razliku u ceni.

Ove tri naizgled "iste" slike su sa tri razlicite visine slikane, da se vidi promena kontrasta.

POZ

Poslednja izmena:
Djox gde si skinuo fotku od GTR-a?Lep monitor btw;)

@Gdin_M
Ja kada sam se dvoumio izmedju ova dva, sam se odlucio za Acer-a zato sto ima tacnu HD-rezoluciju za razliku od Samsungove nestandardne 2048x... Cena je samo bila gratis :)
Isto tako posle duzeg vremena mi se dodatno popravio utisak (ili su mi se oci privikle), za sliku. Ovaj moze da se ostavi na default za razliku od ostalih gde sljasti dosta(pa se onda smanjuje brightness i contrast).

@Integra032
Neces verovati ali na oficijalnom sajtu :)
http://www.gtrnissan.com/photos.en.us.html
Samo pazi u pdf-u su.(!)

POZ

Nakon malo vremena da li su vam i dalje pozitivna iskustva sa ovim monitorom?
Kolika je stvarna visina ekrana, da li je tacno 510x287mm kao sto pise na sajtu.
Da li su slova sitna zbog rezolucije, kao sto kazu za benq e2200hda? Mada posto je 23, to ne bi smeo biti problem.

Narednih dana planiram da kupim jedan, razmisljam se izmedju ovog, samsung 2243nw, a u obzir je dolazio i benq E2200HDA ali sam njega izbacio posto je u stvari 21,5" i 16:9, ne dobijam nista na visini u odnosu na sadasnju 17".
Naravno prihvatam sugestije i za druge modele. Cena do 150e.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
evo mene nisam bio duze vreme pa ljudi monitor je vrhh kao sto vidite nema nekih mana sto se tice probijanja , sve je standardno kao i na ostalim tft-ima tako da ljudi uzmite necete se pokaljati kacim i ja sliku od mog samo da mi vrate fotoaparat hehehe

Uzeo sam ovaj monitor.
Prvi utisci su zaista sjajni.
Super boja, nema mrtvih piksela, nisam primetio nikakvo probijanje,
jedino mi je bela malo jaka, pa sam smanjio malo kontrast i osvetljenje.
Pozdrav

Iskreno, ako si sa njim zadovoljan ne vidim razlog zasto bi menjao, osim ako ti nije neophodna full hd rezolucija. Na visini ne dobijas nista, malo na sirini.
A Acer nema DVI ulaz, mada meni to ne smeta.

Big Bang, Immo centar,NBG, Blok 64. 95-icom sa zelenjaka,staje tachno prekoputa Immo centra.Provereno juce da imaju. cena 13.599. :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno