Šta je novo?

End War: Tom Clancy's RTS

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Igra je OK. Izvodjenje je slicno World in conflict-u, mozda je igra malo uproscenija jer je razvijana i za konzole ali je u svakom slucaju ok i moze da se igra. Zahtevnost je nesto veca nego u Wic-u a cini mi se da nesto ne izgleda bolje. Evo i nekih slika:

Prilozi

• EndWar 2009-02-25 12-24-26-89.webp
    EndWar 2009-02-25 12-24-26-89.webp
    88 KB · Pregleda: 135
  • EndWar 2009-02-25 12-25-05-89.webp
    EndWar 2009-02-25 12-25-05-89.webp
    89.5 KB · Pregleda: 114
  • EndWar 2009-02-25 12-29-24-09.webp
    EndWar 2009-02-25 12-29-24-09.webp
    107.9 KB · Pregleda: 135
  • EndWar 2009-02-25 12-29-36-51.webp
    EndWar 2009-02-25 12-29-36-51.webp
    106.1 KB · Pregleda: 126
@Gdin_M
Jel si probao da kontrolises jedinice glasom i ako jesi, kako funkcionise?

Nazalost nemam mikrofon, ali na pocetku kampanje krece tutorial oko upotrebe mikrofona u igri i cini mi se da su se izgleda najvise posvetili tome jer umesto standardnih tutoriala gde se pokazuje gde se i sta klikce ovde se pokazuje kako to da glasom izvedes.

Evo ja je sad instaliram, posle cu da vicem malo po sobi pa cu da pisem ovde kako izgleda kad komsije dolaze na vrata misleci da sam odvrnuo neki partizanski film

Ja sam je instalirao, ali nece mikrofon da radi, proveravao sam sve prikljucim dobro slusalice sa mikrofonom ali u igri ne radi, a i brze se misem igra nego da govorim jedinicama, Unit, one, move, to bravo and attack hostile... ili tako nesto dok to kazes kliknes na neko mesto i jedinice idu tu, totalno nepotrebno. Inace ja sam vise ocekivao od igre, grafika je solidna ali nista posebno bolja je grafika u DoW 2 na primer.

Zali Boze skinutih gigabajta, izvodjenje je 0 (slovima nula).
Inace igra mi je smorila napajanje :d, vidim ja spucava se komp na 5-6 sekundi i kad sam proverio voltaze ima sta da vidim, 11.2v na 12v grani. 7GB da bi saznao da mi napajanje riknjava....

Odigrah sad prelude to WWIII, pa da zucnem malo.
Zaplet, krajnje "orginalan". 3 svetske sile SAD, United States of Europe i majka Rusija politickim i konkretnim namestaljkama dolaze do 3. svetskog rata. Igrac bira jednu od frakcija koje odlikuje unikatnost karakteristika jedinica. Ja ovo zadnje nisam primetio
Jedinice su sture, dele se na riflemane, enginere, transportere, helihoptere, artiljeriju, i za sad sam naleteo jos na dronove. Svaka jedinica ima neku jedinicu koja joj je overkill, pa se mora mesati sa raspolozivim trupama.
Nema gradjenja zgrada i jedinica, kao sto znate, takticka strategija, svaka misija se pocinje sa par dodeljenih (grupa) jedinica, koje je pozeljno cuvati, jer dobijaju exp kroz misije. Kroz ispunjavanje bjektiva dobijaju se command points-i za koje se narucuju nove jeinice, airstrike-ovi i sl.
Graficki, lepo izgleda, radi bez seckanja i sl. Poterao sam je na default podesavanjima koje je igra odredila (1280x1024 sa medium setovanjima), nisam ni pokusao sada da je budzim.
Kamera je jako niska i prati selektovanu jedinicu, tasterima i misem moze da se okrece zumira/odzumira. Preglednost je nikakva, ali zauzvrat se dobija direktna akcija i dobija se na dinamici.
E, sad. Ono sto sve najvise zanima, kontrole:
Posle desetak minuta navikavanja, uz pomoc komandi misem, sasvim lepo moze da se funkcionise na bojnom polju. Glasovno komandovanje se ukljucuje toki-voki principom. Drzi space, izdaj komandu, pusti space. Sva naredjenja su tipa: unit x (action) (target) x
Igra dobro prepoznaje nas izgovor engleskog i sa malo problema prihvata set naredjenja izdat u tecnoj recenici, bez zastajkivanja. Navikavanje neophodno.
Gameplay. Nista posebno. Ono sto uvlaci u igru je ta niska dinamicna kamera koja omogucava pracenje okrsaja first hand, glasovne komande i jednostavnost, dobra animiranost jedinica i grafika. U kombinaciji ovih stvari, cini mi se da cu je jos igrati, a ne samo probati.

Poslednja izmena:
Nista posebno smaracka igra klikni vamo klikni tamo:banana::banana:

Izgustirao sam igru desetak minuta... imam neki krsh genius mikrofon, ali i sa njim izdavanje komandi glasom radi OK. Presao sam dve misije koristeci samo taster space za pozivanje voice menija i misa za pozivanje pojacanja. Izdavanje komandi je tipa KO DA URADI, STA DA URADI, GDE DA URADI. Upravljanje jedinicom ONE ide na sledeci nacin, selektovanje jedinice: UNIT ONE CAMERA, slanje jedinica negde: UNIT ONE MOVE BRAVO, napadanje: UNIT ONE ENGAGE/ATTACK HOSTILE ONE. Jedino mi se ne dopada kako grafika izgleda na maximum... ako je poredimo sa grafickom komponentom od World in Conflict, ona mogu reci da joj nije ni do kolena.

Poslednja izmena:
i pravljena je prvenstveno za konzole, sto objashnjava mnogo toga 😀

Poslednjih nekoliko dana igram Men of War i onda sednem za ovo. Osećaj je kao da sa čitanja Hesse-a predjete za TV i upalite Žikinu šarenicu.😀

Nego da ne hejtujem više. Igra je sasvim solidna i naravno da ne treba očekivati neko remek delo ili preterano mozganje. Ipak je ovo naslov namenjen široj igračkoj populaciji i konzolama pre svega. Kao što rekoh ako ste ljubitelj strategija a uz to želite da se opustite i zabavite uz igru onda je ovo naslov za vas.

mozeli endwar ici na ovoj konf. 2 gb ddr2,,,dual core 3.2 ghz,,,,8400gs 512 mb hd??????????molim vas odgovorite hitno je!!

mozeli endwar ici na ovoj konf. 2 gb ddr2,,,dual core 3.2 ghz,,,,8400gs 512 mb hd??????????molim vas odgovorite hitno je!!

Evo šta su zvanični zahtevi
Minimum System Requirements
Processor: Intel Core 2 DUO E4400 @ 2 GHz/AMD Equivalent
Memory: 1 GB/2 GB Windows Vista
Hard Drive: 10 GB Free
Video Memory: 256 MB (nVidia GeForce 7800 GT/ATI Radeon X1800XT)

Recommended System Requirements
Processor: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz/2.5 GHz AMD Quad-Core Phenom X4 9850
Memory: 2 GB
Hard Drive: 10 GB Free
Video Memory: 512 MB (Shader Model 3.0+)

Čak i po ovome ispunjavaš sve zahteve tako da če ti igra raditi bez problema sa svim grafčkim podešavanjima na high-medium.

Ne znam zasto, al meni ova igra deluje malo debilno. Klikcesh po protivnichkim grupama i chekash da se istrebe, idesh dalji i za minut i po zavrshish misiju.

Poslednja izmena:
Zna neko kako ovo da se potera preko hamachija?

ma mislio sam je uzet ,ali bolje da uzmem dawn of war 2, po svemu mi izgleda bolje sta vi mislite ?

ma mislio sam je uzet ,ali bolje da uzmem dawn of war 2, po svemu mi izgleda bolje sta vi mislite ?

Sve zavisi šta ti leži. Endwar je vanila strategija namenjena konzolnim igračim i ljudima koji nemaju neko preterano iskustvo sa ovim žanrom. Ako spadaš u ovu grupu onda Endwar i nije toliko loš.
S' druge strane DoW2 kao nastavak uspešnog Dow sa dosta drugačijim pristupom je koliko toliko ozbiljnija igra i bar za dve klase bolja od gore pomenute.
Dakle moja preporuka batali Endwar i uživaj u Warhammer 40K univerzumu.

Sve zavisi šta ti leži. Endwar je vanila strategija namenjena konzolnim igračim i ljudima koji nemaju neko preterano iskustvo sa ovim žanrom. Ako spadaš u ovu grupu onda Endwar i nije toliko loš.
S' druge strane DoW2 kao nastavak uspešnog Dow sa dosta drugačijim pristupom je koliko toliko ozbiljnija igra i bar za dve klase bolja od gore pomenute.
Dakle moja preporuka batali Endwar i uživaj u Warhammer 40K univerzumu.

HVALA!😀danas cu je uzet

meni je glupo nadaom sam se daleko boljoj igri

Zavisi šta se posmatra kao "iskonski uzrok". U ovom trenutku je sasvim jasno da su oni forsirali konzole, odnosno da su pravili igru primarno za njih. Međutim, da li su se na to odlučili zbog piraterije ili ne? Nešto mi je nelogično da to nije jedna od bitnijih stvari prilikom kreiranja poslovne politike, pošto ne vidim drugi razlog zašto bi neko pravio igru žanra koji je na platformi za koju se primarno pravi ekstremno nepopularan, zapostavljajući onu na kojoj je ekstremno popularan. Može to i da se okrene na priču kako oni nemaju pojma pa im je lakše da zavale ovaj RTS na konzolama, ali...

Jel igra ovo neko uopste ili se prepucavate oko marketinskih poteza Ubisofta?🙂 Ja se smorih vise od igranja, 41 potez i nikako da zavrsim, Ai deluje nenormalno, kako god osvojim jednu teritoriju i krenem ka njihovom gradu on me unisti na drugom frontu! Osvojio sam im 2 grada i jos fali jedan i nadam se da cu uskoro da ga osvojim.😉 Inace igra ima odlican AI za razliku od drugih igara. Tacno zna koju jedinicu da dovuce kada pocinje da gubi. Nema loseg pathfiding-a i mozda se desi poneki put neki bug da na primer se jedinice zaglave u transportnim vozilima. Igra nije bas tako laka kao sto to deluje na pocetku. Nisam neki iskusan strateg ali ovo nije normalno kako me AI gazi u partijama na suprotnom frontu. Ili je to tako namesteno da bi se igra vestacki otezala...😡

Poceo sam da igram igru,presao tek par misija i za sad mi se svidja,prica je stvarno uber lame ali sta ocekivati od takvih developera cije su sve igre we_are_god_damn_americans_fap_fap.Upravljanje mikrofonom radi fantasticno i reagovanje jedinica na glasovne zapovesti je prilicno brzo.To je to sto mogu za sad da napisem.

Nazad
Vrh Dno