Šta je novo?

Čupanje slika iz PDF-a

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Postoji li porogram za vađenje slika iz PDF-a? Ukoliko uradim print screen, pa snimim sliku, prilikom štapanja će se rasterizovati. Može li to programče da sačuva "skalabilnost"?

Fala unapred.

Ja koristim Foxit PDF Editor. Mali i jednostavan program.

Poslednja izmena:
Kliknes na ikonicu snapshot i potom selektujes sliku. Na starijim verzijama programa automatski se slika kopira u clipboard a na novijim moras jos desni klik pa copy sected graphic (ctrl+c) zatim paste u neki editor slika - mspaint, irfanview ili sta vec imas.

Sta koristis za pregled pdfova? Posto kod acrobat profesionala kliknes desnim na sliku i ima opciju save picture as, nije valjda da reader nema?

Znate u čemu je problem. Sa slikama ovaj Foxit Editor radi savršeno, ali ovo što sam ja naumio nije slika. U pitanju je tzv. "path". Taj path se ne može paste-ovati ni u jedan image editor. Gde to da izvadim?

Probaj sa adobe in-design ;) Jes da je mozda malo overkill ali...

Foxit je loš što se tiče čupanja slika, ima samo taj capture neke oblasti u PDF-u, što je neupotrebljivo ako se radi o polutransparentnoj slici iznad neke pozadine ili teksta. Instaliraj Adobe Reader 9, u njemu prebaci na "select" alatku pa klikni na sliku i "copy".

Nazad
Vrh Dno