Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

U slobodnoj prodaji od 380-450€ kod nas vec ima...

Jel moze ovo za postojece korisnike?
Izgleda opet ko ebe stare korinike.

Ha, nece da je prodaju bez paketa... steta.

kUdtiHaEX, nema bez ugovora, jer ga još uvek nema u slobodnoj prodaji kod Mobisa, AC i sl.
Šatro ekskluzivno.

Hm, moj ugovor je istekao pre nekog vremena, ne planiram da menajm broj/paket....što da ne iskoristim ovo...ali prvo da ga vidim live....

Kako će se ponašati sa aplikacijama koje su za 320x240 ekrane? Ili verzije Symbiana nisu kompatibilni?

Pa nisu bas svi 100% kompatibilni... ali imas sve vise softvera za njega.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je 9.4 kompatibilan samo sa 9.3, a na prste mogu da se izbroje aplikacije za 9.3. Srećom, svakodnevno izlazi softver za 9.4.

ti si stvarno entuzijasta ako si ocekivao da ce kod nas biti toliko :d

Pa vishe sluzhi kao opomena da ljudi ne shire kompletne dezinformacije nego shto bih voleo da je ispod 300e..Ja sam sa mojom n81 i vishe nego zadovoljan tako da mozhe da koshta i 250e meni je u ovom momentu bitno samo da mi procesor radi stabilno na 3ghz

hahah

morao sam ;]

Narucio sam sam ga za 22990, stize pocetkom sledece nedelje.
Da li sam pogresio ili nisam, nisam siguran. Mnogo sam se dvoumio izmedju njega i e71, al prevagnulo je to sto ukoliko mi se ne svidi, uvek cu mocu lako bez doplate da ga zamenim za e71, dok suprotno ne bi bio slucaj.

nisi pogresio :) svidetje ti se os :)

Ma paketi me ne interesuju ja sam pri pejd korisnik koji troshi 500 dinara na mobilni telefon ne mesechno, nego tro-mesechno.

Ne potpisujem nishta :d

Ali voliš da imaš ekran veličine te novčanice od 500din :d

Sinoć u NS sretnem čoveka koga sam upoznao pre 4 godine na drugom kontinentu, nisam ga video godinu dana (isto u prolazu) i čovek kucka poruku na 5800 :d

Prednja maska je lepša nego na fotkama, ali je bucmast (a trenutno koristim debeljka 6233...i metalni tanki E51). Deluje kao neki daljinski upravljač. Imam utisak da u samom kućištu ima dosta šupljina. Pošto sam ga gore poemnutom čoveku doslovce oteo iz ruke :seljak: samo sam ga na kratko pogledao. Odzive deluje OK, ekran je fantastičan, ali nisam probao da kucam, a to mi je jedan od najvažnijih parametara (OK i SMS, ali mnogo više mailovi).
Takođe razmišljam E71 vs. 5800.

Ali voliš da imaš ekran veličine te novčanice od 500din :d

Sinoć u NS sretnem čoveka koga sam upoznao pre 4 godine na drugom kontinentu, nisam ga video godinu dana (isto u prolazu) i čovek kucka poruku na 5800 :d

Prednja maska je lepša nego na fotkama, ali je bucmast (a trenutno koristim debeljka 6233...i metalni tanki E51). Deluje kao neki daljinski upravljač. Imam utisak da u samom kućištu ima dosta šupljina. Pošto sam ga gore poemnutom čoveku doslovce oteo iz ruke :seljak: samo sam ga na kratko pogledao. Odzive deluje OK, ekran je fantastičan, ali nisam probao da kucam, a to mi je jedan od najvažnijih parametara (OK i SMS, ali mnogo više mailovi).
Takođe razmišljam E71 vs. 5800.

mene zanima da li je spor tj da li se vuche poshto sam zainteresovan da menjam moj n95 8GB za njega

Poslednja izmena:
ne vuce se... za ovakav tip uredjaja je veoma brz... a s obzirom sa kog telefona prelazis taj lagic ti netje biti problem :)

btw, sto se tice kucanja ok je... ono sto je dobro je to sto imas veliki izbor nacina unosenja teksta... meni licno je super sto imas i alfanumericku tastaturu pa mozes jednom rukom da kucas... mada je full qwerty u landscape modu najelegantnije resenje i poprilicno se brzo kuca...

Poslednja izmena:
ne vuce se... za ovakav tip uredjaja je veoma brz... a s obzirom sa kog telefona prelazis taj lagic ti netje biti problem :)

extra josh samo da se pojavi u normalnoj prodaji pa da ovaj moj ide na prodaju :)

Koliko ce kostati da se uzme u normalnoj prodaji odprilike? Ne znam dal da ga uzmem uz Pro 700, ipak je to 2 godine, a sta ako mi se ne svidi...

Možeš da se prebaciš na manji paket uz doplatu ... al' mnogo ti je bolje da ga uzmeš onda uz manji paket i da te ne boli glava naredne dve godine.

Stigo mi je danas.
Neki generalni utisci:
Nemojte verovati sti se po netu prica kako je plastikaner, kako se ugiba skripi i sl, ciste gluposti. Naravno da je plastican, ali nista mu ne fali, deluje cvrsto i masivno, a ne suplje i klimavo.
Sto se ekrana tice, gledao sam i ja clipove na youtube-u gde se ekran ne odaziva kako treba na dodir, na srecu izgleda da je istina da su to u pitanju bile neke beta verzije telefona, posto ovaj moj ekran extra reaguje na dodir.
Vec vidim da ce baterija dobro drzati, jer je posle nekoliko sati gnjavaze jos uvek na maximumu a dobro mi je poznato da prvih par punjenja inace traju krace nego kasnije(ne, ne mislim da bateriju treba formirati).
Sve u svemu vrlo pozitivno misljenje imam za sada, bolje nego sto sam ocekivao.
U paketu se dobije sve sto mozete zamisliti, kartica od 8gb, futrolica, usb kabel, slusalice, rezervna olovka, produzni sa slusalice sa mikrofonom i regulacijom glasnoce (dobro ne zove se to produzni al ne znam kako da ga krstim), kanapce za oko ruke sa plasticnim nokia priveskom, cd, uputrstvo, punjac, kabel za povezivanje na TV i jos nesto plasticno sto ne znam bas cemu sluzi, mozda sam nesto i izostavio.

I meni se jako svidja telefon, kazi mi sta si imao pre ovog i da li ti je tesko sa TS ekranom da kucas poruke i kreces se kroz meni, jer moze da se kuca bez olovke i kazi jos ponesto sto si primetio, ima li mana za sad...? Inace to malo sto si dobio je stalak za njega kad npr gledas neki film na mob-u da ga stavis u horizontalni polozaj... Poz

Aha, dakle stalak :) Moguce.
Imao sam N70, sad kad je uzmem posle njega deluje mi kao bas jadno :)
Nemam problema sa TS, moze da se koristi bez olovke, mada ja preferiram olovku jer ne volim da muljam prstima po ekranu.

Ja sam odustao od ovog telefona jer nisam mogao da chekam da vidim kako radi pa sam uzeo HTC diamond da probam win mobile :)

to se zove sa magarca na konja :) u zdravlju da te sluzi.. pravi izbor ;)

LazaNS, kako izgleda qwerty tastatura sa našim slovima? Jel možeš da probaš da instaliraš Screenshot ili neku sličnu aplikaciju (ne znam da li će raditi na toj verziji Symbiana), pa da postuješ izgled ekrana?

Jel planiraš da koristiš GPS? Baš me zanima kako će u kombinaciji sa TS funkcionisati software koji čita neke od ovih nama dostupnih mapi (ne Nokia maps).

Update: Proday, mislim da se ta krupna stoka odnosi na prelazak N70 > 5800.

Poslednja izmena:
Sad sam se malo igrao sa njim....ekran je extra,nema nekog kasnjenja,kad kucas poruke imas par opcija,mala qwertz, preko celog horizontalno ili imitacija obicne sa brojevima...
Nemam pojma ja imam vec e71 i ne znam da li bi ga menjao

Nazad
Vrh Dno