Šta je novo?

Usporenje interneta preko ADSLa - beotel

Citam sad i na njihovom forumu, svi se zale...znaci opet ista prica kao posle prvog povecanja. Malopre sam pustao dl sa tri razlicite lokacije jednog te istog programa, sa dve lokacije dl je pukao, sa trece se skinuo jedva, probao i sa GamersHella, koji god server odabrao dl ne prelazi 25kb/s, RS ne smem ni da pustim. Znam da je sad velika guzva, a to govori samo jedno.

Poslednja izmena:
Evo kako stvari stoje kod mene,malo sam testirao:
kada skidam sa beotelovog sajta dl pici max brzinom,probam posle da skinem nesto sa microsoftovog sajta 50-60KB,sto je jako lose,youtube manje vise radi ok mada i kod njega drasticno varira brzina,107,20,15,0,106,50,21,107...Rapid radi uzasno preko dana,i onda pocne da radi do jaja posle pola 3-3 ujutru:trust:
Dokle imaju nameru ovako da nas maltretiraju,bio lelekom ili beotel,bas me briga ,stvarno sam poceo da ludim:mad:

Iz razgovora sa tehničkom podrškom:

Određeni korisnici (verovatno birani po količini prenetih podataka i tipu saobraćaja) su stavljeni na neku nazovi listu za praćenje i merenje protoka.

Objašnjenje, uskoro će se menjati paketi, verovatno kad krenu sa 8Mbit i 16Mbit opcijama. Postojaće tipovi paketa kao što ima Eunet na primer (GOLD/PREMIUM/P2P).

Evo mene na vecoj brzini. Oba sajta odozgo se otvaraju u trenutku. Proveravao sam brzinu na bittorrentu preko azureusa, 400kb/s na dole, oko 30kb/s na gore.

Ajd i ja da se upisem, od povecanja brzine do pre par dana mi je radilo nikad bolje, veza nije pucala down full itd. OD pre par dana uzas preko dana nocu mislim bolje.
Ako pocnu da naplacuju dodatno p2p i "gold" pakete ja odo.

Određeni korisnici (verovatno birani po količini prenetih podataka i tipu saobraćaja) su stavljeni na neku nazovi listu za praćenje i merenje protoka.

Objašnjenje, uskoro će se menjati paketi, verovatno kad krenu sa 8Mbit i 16Mbit opcijama. Postojaće tipovi paketa kao što ima Eunet na primer (GOLD/PREMIUM/P2P).

Nije im to dobra rabota .
Ja sam kod njih vise od 3 godine i zadovoljan sam kako radi, ali
ako uvedu segmentiranje paketa i dodatno placanje za P2P, ostavicu ih brze nego sto sponzorusa ostavlja bankrotiranog bizmismena :D

Nije im to dobra rabota .
Ja sam kod njih vise od 3 godine i zadovoljan sam kako radi, ali
ako uvedu segmentiranje paketa i dodatno placanje za P2P, ostavicu ih brze nego sto sponzorusa ostavlja bankrotiranog bizmismena :D
:DIsta prica samnom,na Beotelu sam od kad je uveden ADSL u srbiju,do pre god dana bili su mi bukvalno savrseno provider,imao sad extra brzine(256Kbps-28KB,512Kbps-54KB - 24/7),ali su se kasnije mnogo pokvarili a mene je mrzelo da predjem kod drugog pod izgovorom ma popravicje se oni,ali djoleta su se popravili.Cim otplatim neke dugove u SBBu,eto mene kod njih.

Poslednja izmena:

Praćenje po čemu? Username, MAC adresa?

nije meni jasno to oko merenja...sta mere pa ubijaju protok toliko?

Kako stvari idu u ovoj zamlji pretpostavljam da ako uvedu posebno placanje P2P-a to ce da bude kao dodatak na ove cene.

sbb nema nikakva ogranicenja tog tipa?

Evo da vam kazem da ja Neobee-ju i od pre nekih mesec dana imam identicne probleme sa downloadom koje i vi opisujete. Ja mislim da je to sve telekomovo maslo (sabotiranje konkurencije), iovako su provideri samo preprodavci.

Poslednja izmena:
meni down sa rapidshare ide nevidjeno sporo (od 0.5 pa cak do neverovatnih 11 KB/s :smash: ).
znam da rapid ne garantuje protok za free korisnike, ali nikad nije islo ovoliko sporo...

Nema to veze sa rapidom. Kod mene se rapid premium vuce uzasno sporo. Onda sa istim kompom i istim linkovima probam sa komsijinog ADSL-a koji je kod Telekoma i ide punom brzinom.

Korisnik sam Beotel-a već preko 3 god. i u principu nisam nikada imao većih problema, a što se tiče ograničavanja protoka i blokiranja p2p i rapidshare-a imao sam samo jednom pre oko 1 god. malo prepucavanje sa tehničkom podrškom (blokirali mi dripci portove, a nisu hteli da priznaju, pa kada sam rekao da odoh kod drugog provajdera proradilo sve odjednom) i od tada nema problema, a svlačim mesečno boga-oca gigabajta.
Evo i sada ide rapidshare, premium nalog, realni protok 204 Mbit/s, FlashGet download manager.

Evo sad gledam , sa newz od 50-260KB/s skace dok je pre bilo zakucano na 420KB/s dan noc. Jutros je cini mi se bilo ok i sad ovo do kasno nocu kada se vrati u normalu.
Zovem ih sutra , ako se ovo ne objasni i ne resi 1. im neplacam preplatu vec trazim migracioni.

Mislim ajde ovo je Srbija i to, ali kako mogu da urade npr. to "merenje" i ljudima uspore veze i nikom nista ne govore !?!:mad: sta mere? koliko ce ljudi da se zali a koliko ce da cuti i trpi .:mad:

Korisnik sam Beotel-a već preko 3 god. i u principu nisam nikada imao većih problema, a što se tiče ograničavanja protoka i blokiranja p2p i rapidshare-a imao sam samo jednom pre oko 1 god. malo prepucavanje sa tehničkom podrškom (blokirali mi dripci portove, a nisu hteli da priznaju, pa kada sam rekao da odoh kod drugog provajdera proradilo sve odjednom) i od tada nema problema, a svlačim mesečno boga-oca gigabajta.
Evo i sada ide rapidshare, premium nalog, realni protok 204 Mbit/s, FlashGet download manager.

isto kao i ja,preko 3 god sam kod njih.juce i danas premijum nalog na rapidu ide brzinom od oko4-15kb/sec....cudo nevidjeno...sta li to mere?duzinu necega?:d
pakte je lojaliti od 4mb

Prilozi

• foto24.01.2009-22.06.39.jpg
    foto24.01.2009-22.06.39.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 78
  • foto24.01.2009-23.50.28.jpg
    foto24.01.2009-23.50.28.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Ne znam šta da vam kažem momci, ali meni sve fercera kao sat, a nije da nisam "heavy" ADSL korisnik, samo danas sam skinuo brat-bratu oko 20-ak giga.
Evo i screen shot, čisto da ne bude zabune.

Prilozi

• Screen01.jpg
    Screen01.jpg
    515.7 KB · Pregleda: 106
Da pojasnim, neko je pitao po cemu prate.

Meni je ovako receno, kada sam zvao covek je trazio username/telefon na kome je ADSL, "sacekaj momenat da proverim", "da tvoja IP adresa je na listi korisnika kojima se vrsi merenje protoka". To je odgovor koji sam dobio na pitanje zasto net radi ocajno preko dana, tako da pretpostavljam da ima neke veze sa tom listom i da su korisnici na njoj ograniceni na neki nacin.

A koliko ocajno radi evo ilustracija:
lanfjaabc.jpg

2Mbit paket, bilo koji mirror da izaberem...

Poslednja izmena:
Sutra ja njih zovem da malo procaskamo. Ne bi bilo lose da ih svi pozovu i malo smaraju, trebamo da se ugledamo na Grke ;)
Uzeo sam trial xennews i sa jednom konekcijom ide dosta lose, sa 6 konekcija 95-105kb/s, free RS 10kb/s plafon.
Evo ga RS upravo u akciji :d

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    8.9 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Oko 1 nocas kao da je neko odvrno slavinu, sa 50-160 na 440 KB/s zakucanih i evo vec satima tako...Verovatno ce pre podne da se spuca pa tako opet do noci ...:mad: Ja ih zovem sutra pa ce vidimo.. Raspitujte se za ta pracenja i usporenja jer ocigledno ima veze.
@RingeRaja jel ti tako radi i u toku dana ili samo kasno uvece - nocu?

@RingeRaja jel ti tako radi i u toku dana ili samo kasno uvece - nocu?
Evo u 8 ujutro.
Inače, radi i preko dana super, obično vežem jedan Blu-Ray rip ujutro kada krenem na posao, pa kad dođem on skinut i spreman da se gleda.

Prilozi

• Screen02.JPG
    Screen02.JPG
    138.3 KB · Pregleda: 81
Joj kakav sam razgovor imao sa gospodjicom iz podrske.
Iznesem ja njoj problem, da preko dana radi katastrofa, da je nocu ok, da upravo ide strasno lose, kazem joj da nisam usamljen. Kad sam zavrsio....sa druge strane muk, nista...reko da li ste tu? Kaze ona " Jesam" loool. Sta reci. Ostatak razgovora je bio klasika...nije do nas, idite na Beotel sajt da probate dl, ja reko necu, znam da ce da ide dobro... pa Telekom je pustio ogromne brzine, a nema dovoljno kapaciteta itd... Razgovor se zavrsio mojim pitanjem kome da se obratim za migracioni kod.

Poslednja izmena:
nije to nikakvo "merenje" to je prosta opstrukcija onih koji su skidali dosta (relativan pojam).

Meni je lik iz njohove podrske juce rekao da je zagusenje u centrali i kako moraju da "kresu" velike korisnike. Meni je pogledao koliko sam skinuo u decembru: "sta hoces skinuo si 16gb u decembru....jel znas ti koliko je to?? to je vise nego sto prosecan korisnik skine!!!!!!" znaci tim recima

Kad sam ga pitao kako je to radilo 3 godine na jedan nacin a sad kad su digli sa 1.5mbit na 2mbit odjednom zagusenje, on mi je rekao "mozete da idete kod drugog ali svuda je tako" i kako mi u ugovoru nigde nije garantovan protok.

Iz toga razgovora ja sam shvatio da je to nova praksa koja ce se sprovoditi i dalje, nije to nikakvo merenje.
Ta "GRUPA KORISNIKA" su korisnici koji su po nekim njihovim parametrima skidali dosta, a sad su resili da ih nekako ogranice.

Verovatno to ima veze i sa IPTV-om koji pravi zagusenje na adsl centrlama pa onda provajderima (osim telekoma) preostaje malo kapaciteta pa moraju da naprave dodatni prostor tako sto ce da ogranice neke korisnike.

u svakom slucaju od mene ce da dobiju modem natrag za koji dan

nije to nikakvo "merenje" to je prosta opstrukcija onih koji su skidali dosta (relativan pojam).

Meni je lik iz njohove podrske juce rekao da je zagusenje u centrali i kako moraju da "kresu" velike korisnike. Meni je pogledao koliko sam skinuo u decembru: "sta hoces skinuo si 16gb u decembru....jel znas ti koliko je to?? to je vise nego sto prosecan korisnik skine!!!!!!" znaci tim recima

To vam je srpski flat :wall:

flat nije bas "flat" a ni protok nije bas "protok"

Danas mi net ponovo uzasno radi,ponovo sam zvao tehnicku podrsku i rekli su mi da ne garantuju za brzine bla bla bla...Znaci ovo je izgleda njihov generalni stav,sto ce reci vreme je izgleda da menjam ISP po cetvrti put...Probacu verovatno jos Verat i onda mi ostaje da se selim u neku drugu zemlju ili da koristim WIFI koji verovali ili ne bolje radi od ovog nazovi ADSL flat koji ja imam.

I kod mene ista prica, 2mbit, danju uzas, nocu normalno.
Pri tome daleko od toga da sam 24/7 downloader, doduse svuce se tu i tamo po neki 1080p

Kad sam ga pitao kako je to radilo 3 godine na jedan nacin a sad kad su digli sa 1.5mbit na 2mbit odjednom zagusenje, on mi je rekao "mozete da idete kod drugog ali svuda je tako" i kako mi u ugovoru nigde nije garantovan protok.

Iz toga razgovora ja sam shvatio da je to nova praksa koja ce se sprovoditi i dalje, nije to nikakvo merenje.
Ta "GRUPA KORISNIKA" su korisnici koji su po nekim njihovim parametrima skidali dosta, a sad su resili da ih nekako ogranice.

Verovatno to ima veze i sa IPTV-om koji pravi zagusenje na adsl centrlama pa onda provajderima (osim telekoma) preostaje malo kapaciteta pa moraju da naprave dodatni prostor tako sto ce da ogranice neke korisnike.

u svakom slucaju od mene ce da dobiju modem natrag za koji dan
Ista prica i kod mene,kad sam zvao prekjuce,javio se Vladan i na moje razocarenje(s obzirom da je on pre bio max korektan i dosta se pre cimao da pomaze i meni je pomogao vise puta) onako malo drsko poceo da me ubedjuje u neke price kako je nemogucje non stop imati zagarantovani protok i kako je to normalno sto se meni desava,a meni se desava to sto i vama,da preko dana jedva teram 20-30KB a od ponocji net poleti,ja mu kazem znas kako ja sam na beotelu od kad postoji ADSL net kod nas i znam kako je pre radilo a kako sad radi,pre sam UVEK u bilo koje doba dana imao max mogucji protok i znam da ne ocekujem nemogucje vecj samo da radi kao sto je i pre,a on meni ladno to je nemogucje,vi ste onda jedini korisnik kome je tako radilo,a posle kada mu ni to nije proslo onda mi je rekao pa evo vi ste u zadnjih ~12h skinuli 3GB podataka,sta hocjete(a to sam skinuo taj dan kad je radilo kako valja) ja onako zacudjen pitam kakve to ima veze i on opet pocne da mi prosipa price kako eto kad se puno skida dodje do zagusenja pa da eto sacekam neko vreme jel ne mogu da ocekujem da uvek ide max,tako ne moze,nigde u ugovoru ne pise da su mi optimalne brzine zagarantovane,jovo nanovo price.Ozbiljno se razmisljam da zbog ovakvog bezobrazluka predjem kod drugogo ISPa.:mad:

p.s. a kad sam mu rekao pre svega ovoga verovatno nisam jedini koji se zalio na brzinu jer pratim po forumima i vidim da ima dosta ljudi sa istim problemom on ladno rece ne nije niko do sad zvao,u fazonu ne zna o cemu pricam.LOL?!?!

Poslednja izmena:
Pravac Telekom, cak bi bilo dobro da svi prijavite Ratelu Beotelovo ponasanje, a to oko ne garantovanog protoka, jedino sto postoji u tom svetu IT-a je SLA kada provajder ne sme imati manji ukupni transfer od 95%.

Medjutim ovo ne znaci da ako ti on nije dao sla da u isto vreme ima pravo da te drzi na 10x ili 20x manjem protoku.
U pitanju negarantovanih brzina pravilo je da ona moze odstupati u procentima ali nikada ispod 50% ukupne brzine, a ukoliko je ceo dan ili cele nedelje ili celog meseca ADSL na brzini manjoj od 50% cena pretplate ne moze biti ista.

Sezam I beotel su zavrsili karijere, ako ne racunamo dva najgora provajdera koja postoje Beocity i Neeobi, sledeci koji ide po redosledu je Sezam pa Beotel, moje misljenje je da ono sto rade ova 4 provajdera je nehumano i daleko od poslovnog.

Prva stvar, vodili smo mi kao korisnici bitku protiv Telekoma i na kraju bivamo kaznjeni od onih kojima smo pomagali, druga stvar ni jedan od pomenutih provajdera nista nije ucinio za svoje korisnike.
Nikad se nisu javno pobunili recimo kad im je neki korisnik bio ugrozen od strane Telekoma.

Pomenuo bih izgovor Sezamovog admina i to sokantan, da ako korisnik zivi u kuci i ako ima sopstveno grejanje da ne garantuju protok zato sto kotlovi ne dopustaju stabilan transfer.
Kao da zivimo u svetu bez shildovanih kablova.

Muka mi je pravo da vam kazem kad citam ovu temu. Jednostavno ako je Vladan tako pricao onda vise nije covek. Ako su odlucili da krenu Beocitijevim i Sezamovim koracima nek se jednostavno teraju.

Vladan, poznat mi je, nije mi verovao da imam problem sa internetom pa je hteo, pazi sad ovo, da dodje kod mene kuci sa laptopom svojim da se uveri da ja zaista imam problem. Takodje jednom prilikom mi je neko od njih koji rade na podrsci spustio slusalicu, mozda bas doticni. Uglavnom posle par rasprava na njihovom forumu, covek je rekao da vise nece da prica sa mnom.

Podrska kod Beotela je izrazito losa, da ne gresim dusu nekad mi se jave dvoje koji deluju ok, saslusaju problem, cak i razumeju o cemu se radi ali jednostavno ili nemaju informacije ili nemaju sta da ti kazu jer ne mogu da uticu na to. Mada opet, zoves podrsku radi informacija, a ispada da ni oni ne znaju nista konkretno...

Ovo pominjanje kako ne postoji garantovani protok i kako niko ne izvlaci max brzine uvek zaista nema smisla, odnos dana kada internet radi savrseno i dana kada ne radi je u srazmeri 100:1.

Znaci pomislio da sam ja jedini izgubljen slucaj. Znaci 2mbs kod beotela vec dobrih 2 nedelje radi UZAS!!!. Kada citam vase postove dodje mi samo da uradim copy paste vasih zalibi jer su identicne kao moje. Pocev od lose brizne pa do korisnickog servisa koji kaze da je rapidshare torent i da mora da radi 5 puta sporije :wall:.
Sto se mene tice ja prelazim negde drugde ,samo neznam gde .

Vrh Dno