Šta je novo?

Afrika - utisci

goran.a

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
379
Stigla i Afrika :).

Prilikom ubacivanja diska igra će se instalirati na hard konzole, oko 2,5 giga. Save zauzima 387mb. U uvodu možete videti logo "National Geografic" kao i HAVOC! Hmm, dakle ovaj fizički endžin je upotrebljen za ovu igru...

Kako početi. Pa igra je prelepa. Predeli u igri i životinje izgledaju fenomenalno, dok likovi koje vodite slabo ali oni i nisu bitni. Doduše ne izgledaju ni oni slabo ali nakon pregleda okoliša budu smešni. Na mnogo detalja se pazilo koji doprinose boljoj igrivosti, o njima nešto kasnije.

Počinjete sa izborom lika. Muški Erik i ženski Ana valjda, on je novinar a ona istraživač. Potom se nalazite u šatoru odakle započinjete misije. Otvorite svoj lap-top i mail-om dobijete misije koje možete da prihvatite. Recimo jedna od prvih je slikati Žirafu u trenutku dok pije vodu :). U šatoru se nalazi i pregled Nacional Geografic časopisa, kamera (u početku dobijate jednu i nemate izbor) kao i devojka koja vam govori o misiji jer sam izabrao Erika :D. Izlaskom iz šatora lični vozač vas doprema do mesta gde treba slikati šta već treba. Vožnjom se vidi koliko se vodilo računa o mnogim detaljima, džip kojim vas vozi prilikom uspona uspori i polako se penje, prelaskom brdovitih predela sve odskakuje i slično. Onda u jednom trenutku vozač stane i pokaže vam na jedno malo jezerce gde se nalaze izvesne "opasne živuljke" kojima nije pametno prići jako blizu ali ih je poželjno slikati. Ako se usudite prići blizu ekran se zacrveni i slika se trese jer vam srce počinje ubrzano lupati od straha a životinje se bude. Naravno, ako krenete nazad prema džipu one nastavljaju svoj "san" i sve se na tome završava. Nema puški da ih ubijete kako bi neki želeli:trust:, ja ne, samo su bile takve želje na forumu:d.

U svom lap-topu možete pogledati kompletne informacije o životinjama koje su trenutno dostupne. Mali video o njima sa desne strane a info sa leve. Postoje mape, kompasi za snalaženje, razni ostali dodaci ali o svemu kada malo dublje zađem u igru :wave:.

Poslednja izmena:
Pa to isto kao Madagascar: Escape 2 Africa na Xbox360...

:D:D:D

Zaboravih da napomenem da ima milion detalja vezanih za kamere i samo slikanje što je verovatno i jedna od važnijih stvari ali ja se u to ne razumem mnogo, ili skoro uopšte ne razumem :).

Veri najs... A koliko ima veze kakva ti slika ispadne, da li dobijas vise poena ili sta vec? Mislim ako ima milijardu opcija a dovoljno je da samo kadriras zivotinju onda nema previse smisla :)
Zanima me i koliko je prostranstvo i kuda sve mozes da ides, ima li nekih nevidiljivih zidova koji te sprecavaju da ides negde ili ti je cela mapa otvorena za setnju?

Jedino ako misliš da sam od jutros uspeo da obiđem "prostranstvo" :D

Ja bih vise voleo da imam pusku, pa da ubijam lovce :). Kako samo mrzim taj "sport".

Jedino ako misliš da sam od jutros uspeo da obiđem "prostranstvo" :D

Pa nisam ni mislio da si vec obisao celo prostranstvo u igrici :D samo pitam, to sto samo tebi laguje LBP nije razlog da se iskaljujes na drugima :D

Pa nisam ni mislio da si vec obisao celo prostranstvo u igrici :D samo pitam, to sto samo tebi laguje LBP nije razlog da se iskaljujes na drugima :D

Šalim se ja malo Borise :D.

Elem, evo još 1 info. Za taj zadatak slikanja žirafe dok pije vodu može maksimalno da se dobije 20.000 dolara ili čega li već. Ja sam dobio 13.200. Ima 4 kategorije koje moraš da ispuniš do maksimuma da bi dobio kompletnu sumu. Kod mene je udaljenost i ugao bilo manje od potrebnog i dobio sam manje para.

Veri najs... A koliko ima veze kakva ti slika ispadne, da li dobijas vise poena ili sta vec? Mislim ako ima milijardu opcija a dovoljno je da samo kadriras zivotinju onda nema previse smisla :)
Ima veze, jer dobijaš manje para ako napraviš goru sliku. E sad, može biti malo nezgodno dok provališ šta zavisi od čega...

Inače, fotoaparat je Sony Alfa DSLR, naravno ,)

Zanima me i koliko je prostranstvo i kuda sve mozes da ides, ima li nekih nevidiljivih zidova koji te sprecavaju da ides negde ili ti je cela mapa otvorena za setnju?
Lik te vozi i možeš u svakom trenutku da ga zaustaviš, izađeš...Ako i ima židova, pardon zidova, oni su toliko daleko postavljeni da ne utiču uopšte na igranje. Dobiješ upozorenje ako u blizini "ima divljih životinja"...Kasnije tokom igre kupuješ razne skillove pa možeš da počneš da sam voziš džip i tako dalje...

@ goran

A ja sam bio mrtav ozbiljan :D

Nista, cekamo jos utisaka. Buduci da ce National Geographic: Africa biti samo za US trziste, pitanje je da li cemo moci uopste da je uvezemo, ako ne bude na Shopto ili sl..

@ filipenko

fino, fino...

Poslednja izmena:
Pa već smo je "uvezli" sa Play-asia...ne vidim šta je problem da se naruči odatle? Jedino što je rasprodata za 2 dana, pošto je "slabo tražena" i to "niko ne igra", jer "nema nikakav gejmplej".

Upravo jer je rasprodata a buduci da nema motorne testere na omotu, pitanje je da li ce jos nabavljati tih engleskih verzija. Verovatno ce biti dosta popularnija sa zvanicnim NG u nazivu.. bice po koja reklama verovatno i na NG pa ce i play-asia sigurno nabaviti jos primeraka..

Pa to sigurno jer je nestalo Madagascara :p

Jel BaneR moderator ili Grujina neuspesna kopija?
Covek je kralj spama daje mi los primer.:smoke:
A Afrika je kul.

Igri fali samo Minja Subota :Klanjanje i njegova čuvena pesmica o Africi i žutoj, ljutoj paprici :d

Shta, nema rocket launchera ? Pa gde je tu zabava :d

kako ******ska igra, sa druge strane prodavati reklamu+tech demo je genijalan potez developera

Hvala na informaciji...

a jel mozes da jases zirafe i slonove? :)
Ne verujem, mada ko zna. U igri se otključavaju skillovi, novi delovi za aparat i razne džidža bidže...mada čisto sumnjam da će ti dati da jašeš žirafu ili slona :d Možda posle bude misija u koje se ide jahanjem nekih konjića ili nešto slično, mada sumnjam.

Bila je valjda i neka Pokemon igra u kojoj je trebalo da ih slikas...

Nazad
Vrh Dno