Šta je novo?

Fotografije digitalnih fotoaparata 2008

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Astrolog

Hvala puno na savetima, dobrodoshao je svaki naravno, poshto mi je ovo prvi susret sa UZ aparatima, kad sam video sta sve ima na manual modu, pogubio sam se. :)
Shuma jeste malo chudna za slikanje, chak i auto mod ume dobro da omane koliko sam izvalio, no dobro, mora da se vezba i proba sve ssto moze, ako se malo pomuchi mora dobro da ispadne. :)

izvinite sto pitam ovde ali vidim da je tema jako posecena pa racunam da cu brzo dobiti odgovor...
postoji li neki firmware koji ce ozbiljnije unaprediti fuji s700/s5700, nesto slicno CHDK kod canon-a, vidim da postoje zvanicni firmware-ovi za fuji ali oni otklanjaju neke sitne greske, nista bitno...
hvala

Ne postoji :)

ps. jel dovoljno brzo ? :)

Poslednja izmena:
@darkos nije lose. Podseca me na scene iz GTA SA. :D

A evo i jedne mace. Mnogo je dobra pa je pozirala iz kadra kako je to pravilno tj. u visini ociju. :)

doslo je vreme da i ja zadenem nesto na ovu temu pa nek pukne bruka :d ...da vidimo dokle sam stigao u teoriji a dokle u praksi :)
slike su samo resize u irfanu. ja vec imam neke ideje sta gde ne valja, al da cujem sta ima cenjeni kolegijum da izjavi na ovu temu, da vidim koliko sam u pravu...tako da izvol`te...

za pocetak da ne bude stanly jedini koji smara sa kerama :)

Macka svih macaka ..... Milica

Milica_web.jpg

D40X .... kit objektiv 18-55

Poslednja izmena:
Mnogo mi se sviđa "mačka svih mačaka", pogotovu jer ta autoritativna figura u prvom planu sa onim crnim mačićima u pozadini stvara razne asocijacije. Šteta što su u pozadini one drvene štangle, baš smetaju slici. Meni se ne sviđaju one crne trake na vrhu i dnu.

Macka svih macaka je i zapravo autoritet .......... cuva teritoriju i macice od svih napasnika .....

E sad to sto nece da pozira tamo gde ja zelim ....... tu nema pomoci : )

evo nekih starijih fotki... dok ne ufacam malo vremena da vam postavim novije. ima nekog iz sapca ovde ? ako ima, ja sam za vikend u SA pa mozemo na kafu.

111111111111111.jpg

11111.jpg

@D.B.

Dopadaju mi se boje na donjoj, "izvrnutoj" fotki.

@DB odlicne fotke. :)
@Storm, takodje jako dobra fotka. :)

Evo par mojih friskih doduse malo obradjenih. ;)

:wave:

DSCF4219.jpg

Kakve li su tek kad ih malo vise obradis?:)

Pa na zadnjoj recimo vidi se deo asvalta koji je sad prekriven travom. Uklonjen je saobracajni znak u PS-u jer je stari zamak kraj puta i nije mu tu mesto. I dodat jedan korak sharpnesa i to je to.
Nema boljeg ugla za fotkanje i zato sam morao malo da obradim fotku.

Poslednja izmena od urednika:
Sve su razbijene od sharpnessa, neshto ti ne valja nachin na koji to radish ako je samo "jedan korak".

Moj komentar je bio vezan samo za sharpnes koji je malo prejak, dosta smeta. Posebno na slici sa prugom.

Moj komentar je bio vezan samo za sharpnes koji je malo prejak, dosta smeta. Posebno na slici sa prugom.

Jeste u pravu si za prugu. Fotku su izbacili sa HDR-a jer je to kvazi pa sam je okacio ovde i malo je prenabudzena priznajem.
@driver, znas tamo gde sam postavio zamak na fotke - HDR bijo je - sharpnes zbog obrade a ovde samo resize i + sharpnes tako da su to 2 koraka a ne jedan. Uostalom pogledaj.
Da, na tako smanjenoj fotki od 10x dodajem sharpnes dok kod originala ne. U stavri to u malom treba da izgleda kao u velikom. Samo sto veliko mozete uvecati 200 ili 300% i nece doci do razbijanja piksela. Ali je fajl od 3 - 4MB pa i vise u zavisnosti od detalja na fotki.
Pozzzz

Nishta te bre ne razumem shta prichash ;)

Nije uopshte bitno kako je dobijeno, vec da je konachan rezultat preoshtren. To ne znachi da ti je fotka oshtra za medalju :), vec da su se pojavili artifakti od preteranog oshtrenja i to nije dobra stvar ;)

tip: Koristi Smart Sharpen iz Photoshopa za oshtrenje, ne Unsharp mask...

Driver,
dobri su ti ovi tipovi :) svaka čast. ljudi takve stvari stavljaju u časopise (Digital foto :)) i zarađuju na tome, a ti ih deliš free.
ehh... a sada imamo mnooogo bolje moderatore.

Poslednja izmena:
Pa reko da krenem sa tipovima, jer to ljudi ne mogu da shvate zlonamerno kao shto shvataju ostale moje postove :)

Poslednja izmena:
hvala strolog :) ti imas super ideja za fotkanje, samo budi umeren sa obradom i to je to.

@athlon and driver, lepe fotke :) athlonove poslednje dve me smiruju kada ih gledam :D

evo malo igranja sa dugom exp. mada mi masa nekako deluje smorena ***... :)

party2.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno