Šta je novo?

"Oklapanje" :D kablova napajanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Bilo mi je malo dosadno za vikend, evo šta sam uradio :D

Od ovoga:

Slika001.jpg

Napravio ovo:

Slika007.jpg

Slika008.jpg

Slika009.jpg

Potrebna je jedna "plišana" (kako volim da je zovem :p) izolir traka koja se može kupiti na najlonu za ~150 dinara (mislio sam u startu da će mi i dve koje sam kupio biti malo s'obzirom koliko su dugački kablovi na LC-u, ali mi je čak i ostalo malo od samo jedne) i jedna kesica crnih plastičnih vezica koja košta ~50 dinara, čisto da se učvrsti na početku i kraju trake, da se slučajno vremenom ne odlepi.

Kablovi sada jesu malo krući, ali se takođe i jako lepo "formiraju", kako ih zavrnem tako i ostanu, tako da to i nije tako loše :)

svaka cast :)

Sjajno..I ja cu morati ovako nesto jer mi je u kucistu tezak haos

Super! Daj fotke iz kućišta da vidimo kako je "leglo"...

Plisana izolirka :D
Nisam nikad video tu traku, potrazicu. Svaka cast za ideju i realizaciju...

To je izolir traka koja može da podnese dosta više temperature nego obična. Neke su čupave neke nisu.

Pa to je kao medicinski flaster... inace krstena napajanja imaju bas ovakve kablove... :D

Znaci ima i onih koje nisu najlonske, ali nisu ni cupave? Je l' imaju neko ime, tekstilne ili sl.?

Ja je zovem krpena traka, cale ima toga u radionici. Ima i onu papirnu, a narano i klasichnu izolirku. Ja sam vec nekoliko puta za slichnu svrhu kao vule koristio tu krpenu traku, najcheshce da obuzdam pomahnitale kablove od fan-ova :smash:

Poslednja izmena:
Meni je to ružno ali dobro, svaka čast za trud i entuzijazam.
:wave:

Poslednja izmena:
Znaci ima i onih koje nisu najlonske, ali nisu ni cupave? Je l' imaju neko ime, tekstilne ili sl.?
Ima takvih traka. Isto traka za visoke temperature, stvar je samo da li naletis na čupavu ili ne. Ja sam pre imao čupavu, sada imam baš tekstilnu. Posebno neko ime ne verujem da ima. Ali kada je vidiš znaćeš da je to to.

Edit:
Bilo bi super iscimati se pa skinuti sve te konektore sa kablova napajanja i navući im termo bužir, ili može i običan.

Poslednja izmena:
Super! Daj fotke iz kućišta da vidimo kako je "leglo"...

E sad, "problem" je što ja imam Antec P182, pa se bukvalno ništa od kablova od napajanja ni ne vidi kad se otvori stranica :D Sad ćete verovatno da se pitate zašto sam onda sve ovo i radio, ne znam ni sam, bilo mi je malo dosadno i rek'o da probam, palo mi na pamet :p

Dobra fora, moram i ja da odradim ovo, imam i ovu traku, tako da cu sledeci put kada budem otvarao kuciste, odvojiti vreme za ovako nesto... :)

Ma sve to kupovno je bezveze, nema draži nikakve, a i skupo je, ovo napraviš za 200 dinara :D

Bilo mi je malo dosadno za vikend, evo šta sam uradio :D

Potrebna je jedna "plišana" (kako volim da je zovem :p) izolir traka koja se može kupiti na najlonu za ~150 dinara (mislio sam u startu da će mi i dve koje sam kupio biti malo s'obzirom koliko su dugački kablovi na LC-u, ali mi je čak i ostalo malo od samo jedne) i jedna kesica crnih plastičnih vezica koja košta ~50 dinara, čisto da se učvrsti na početku i kraju trake, da se slučajno vremenom ne odlepi.

Kablovi sada jesu malo krući, ali se takođe i jako lepo "formiraju", kako ih zavrnem tako i ostanu, tako da to i nije tako loše :)

Prepisujes, prepisujes... ja sam to jos pre 3 godine odradio. Ne da je ispalo korisno nego... :banana:
Posle toga sam, zavukao kablove da se sto manje vide, a nakon toga ih stegao onim plasticnim stezacima za kablove, crne boje, ma milina jedna, ne bi rekao posle svega da uopste imam kablova u kucistu. :D

Poslednja izmena od urednika:
@Vule

Lol, sad mi se nesto cini da imas manje kablova.... hehe, kad su svi crni i nema vise sarenila...
Svaka cast na strpljenju, ja bih verovatno odlepio i roku od odmah :D

Prepisujes, prepisujes... ja sam to jos pre 3 godine odradio. Ne da je ispalo korisno nego... :banana:
Posle toga sam, zavukao kablove da se sto manje vide, a nakon toga ih stegao onim plasticnim stezacima za kablove, crne boje, ma milina jedna, ne bi rekao posle svega da uopste imam kablova u kucistu. :D

Hehe, nisam znao da je još neko to napravio, meni je samo palo na pamet kad sam video tu traku na najlonu, rek'o moglo bi da se iskoristi :p

I da, stvarno mnogo bolje izgleda, pogotovo kad se lepo rasporedi i zaveže tim crnim vezicama :)

P.S. Ne traje ovo dugo uopšte, 15-20 minuta laganog rada, ali vam je potreban još jedan par ruku koji će držati kabel zategnut, a vi omotavate traku... ;)

Evo i slika, bar sa one strane sa koje se nešto vidi :D

IMG_1811.jpg

A evo taman što sam napravio sve fino, sestri crkne neki kinez pa sam njoj prebacio LC a sebi uzeo nešto ozbiljnije :p

A evo i ko mi je pomogao da sve sastavim:

:D

Dosta modera fura ove macke :D

Ovo je bolesno, radije bi otišao u prodavnicu i kupio novo napajanje koje već ima oklopljene kablove :d

Ocigledno je da covjek uziva u ovome sto radi, tako da mu nista nije tesko.

Nazad
Vrh Dno