Šta je novo?

X-Fi Extreme Music u Bg??

Danas sam bas obisao skoro sve moguce radnje PC opreme u Beogradu i niko nema ni trag od X-fi Music kartice... eventualno su mi nudili Audio (koji je shit) Ja vishe ne nam sta da radim ova kartica se ne moze naci ni nova ni polovna nigde !

Ako neko nesto sazna neka javi molim...

Stici ce uskoro poslednja tura- ja bih svim zainteresovanima preporucio da naprave rezervaciju u Atom-u ili u Pyramid Shop-u!!!

Pa zato što se Xtreme Music ne proizvodi već nekoliko meseci!

Ahaa... A ono moje pitanjce u vezi isplativosti zamene X-fi Audio za X-fi Music...ako su u pitanju Altec ATP3 i Sony mini linija što se zvučnika tiče ? I namena - slušanje muzike...
Kapiram ja da Audio i nije X-fi nego Audigy2...ali koliko se to praktično oseti (čuje) ?

Ahaa... A ono moje pitanjce u vezi isplativosti zamene X-fi Audio za X-fi Music...ako su u pitanju Altec ATP3 i Sony mini linija što se zvučnika tiče ? I namena - slušanje muzike...
Kapiram ja da Audio i nije X-fi nego Audigy2...ali koliko se to praktično oseti (čuje) ?

Na tim zvucnicima verovatno da neces ni osetiti razliku, ali VREDI imati punokrvni X-fi u masini, tako da ako moze, menjaj ;)

Ja sam razmišljao da kupim, a onda sam digao ruke. Prvo, pun je net (pa i Bench) rasprava: krči, krcka, drajveri, ovo, ono... Onda ne može da se nađe, pa sad može ali neki koji je ne znam šta a ne to. Nemam nikakvu volju da dam 100 evra (ili koliko već) za nešto što će da radi možda gore nego integruša, a pritom je lakše naći plutonijum u prodaji nego ovu karticu.

Samo da dodam, nesto sto nema mnogo veze sa temom, ali ne mogu da izdrzim.
Od svih firmi koje proizvode racunarske komponenete, najvise MRZIM CREATIVE. Treba ih tuziti za neverovatno losu tehnicku podrsku, pokusaje uvaljivanje kukavicjih jaja i katastrofalne drivere. Nazalost vec dugo vremena imam njihove budjave proizvode u kompu, pre svega iz razloga sto ne postoji drugi proizvodjac koji ima ozbiljne multimedijalne kartice.

Multimedijalne? :)

Malo muzike, malo igara, malo filmova... malo ovoga, malo onoga. Mesano meso :d

Poslednja izmena:
Ja sam razmišljao da kupim, a onda sam digao ruke. Prvo, pun je net (pa i Bench) rasprava: krči, krcka, drajveri, ovo, ono... Onda ne može da se nađe, pa sad može ali neki koji je ne znam šta a ne to. Nemam nikakvu volju da dam 100 evra (ili koliko već) za nešto što će da radi možda gore nego integruša, a pritom je lakše naći plutonijum u prodaji nego ovu karticu.

Pravo da ti kazem i ja sam dosao na taj zakljucak posle MNOOOGO jurnjave za ovom karticom, da bi se na kraju ispostavilo da moze samo Xtreme Gamer da se nadje i da kosta 100e kojih imam ali nisam voljan da dam toliko za realno loshiju karticu(od Music) a potencijalno bolju od Realtec HD integrushe...
Resio sam da se strpim dok se nesto ne desi na trzistu ili Creative izbaci neku novu seriju te klase kartica ili se one malo omasove i pocnu realno da kostaju

Srecno svima koji je jos uvek jure :wave:

Na sajtu pyramid shopa pise da ima x-fi music bulk:75e, kutija:139e. Neka proveri onaj kome treba.
Poz

@LazaNS & OCz:
Ma, kakav Gamer isti kao Music! Da li ste videli kako izgleda Gamer? Sto kaze Qrjak, Gamer je pola od Music-a. Nema sanse, nikakve, da je istog kvaliteta kao Music. To sto Creative hoce da uvali slabiju kartu po vecoj ceni od bolje je druga stvar...

Pa pazi kako se prica po review-ovima,

The current Elite-listed X-Fi Xtreme Music, is being retired, and replaced by the Xtreme Gamer. This new card includes all the core features of the Xtreme Music card, with a couple of neat new touches thrown in, such as the media PC-friendly half-height PCB.

Obe kartice su "punokrvni Creative" stoji da Music na oko izgleda mnogo ozbiljnije, ali, opet izgled ne mora toliko da znaci.

Evo npr. ovde je napisano par reci o tome sta to donosi Gamer a sta to ima Music u odnosu na Gamer-a.

http://www.custompc.co.uk/reviews/114104/creative-sound-blaster-x-fi-xtreme-gamer.html

Sve u svemu, Music jeste malo bogatija kartica i ima vise Software-skih zezancija.

Samo da dodam, nesto sto nema mnogo veze sa temom, ali ne mogu da izdrzim.
Od svih firmi koje proizvode racunarske komponenete, najvise MRZIM CREATIVE. Treba ih tuziti za neverovatno losu tehnicku podrsku, pokusaje uvaljivanje kukavicjih jaja i katastrofalne drivere. Nazalost vec dugo vremena imam njihove budjave proizvode u kompu, pre svega iz razloga sto ne postoji drugi proizvodjac koji ima ozbiljne multimedijalne kartice.

To je sve posledica aktivnosti našeg distributera i naše platežne moći. Crative kupljen u kutiji je sasvim funkcionalan, kvalitetno napravljen i "podržan" proizvod. Jedino što je ređi od jetija :d

Moj je takav, iz kutije, nije problem u tome. I kad god imam neki problem, pogledam po netu, gomila drugih ljudi ima takve probleme. Nije uvek do nas problem.
Kolko samo problema sa njihovim driverima za Vistu, pa Alchemy pa ostale gluposti. Za svaku igru moram da idem na net da trazim kako da mi proradi 5.1. Trenutno nemam zvuka na subwooferu, poznata pojava, nije mi prvi put, uglavnom kazu da mora reinstal Wina kada se to desi.

Има ли неких информација о Asus Xonar DX-u ? Он ће бити директан конкурент Creative картицама од ~100е.

Ista je, takodje porediti je sa Raaltec integrusom nema bas puno smisla.
Da li? Moja Realtek integruša ne krči. Xtreme Music koja krči i pucketa objektivno jeste lošija od Realtek integruše koja ne krči i ne pucketa. To krčanje i pucketanje je do te mere čest problem, za koji Creative nije ponudio nikakvo stvarno rešenje, da jednostavno ne može da se ignoriše. Postoje čak i dosta ubedljiva objašnjenja zašto se to dešava i izgleda da ova kartica ima konstrukcione probleme, da je najmanje problem drajver.

Znači, to je lutrija, kupite i onda se nadate da će možda da radi na vašoj ploči. A ako neće?

Drugo, cristality jeste budževina. Istu budževinu ima i Realtek integruša. Verovatno znatno lošije urađenu, ali u oba slučaja je to budževina. To što Creative bolje budži loš zvuk ne znači da je on zaista bolji.

Treće, silno sam vreme potrošio da nađem spektralnu analizu zvuka Realtek integruše. Po zvučnom spektru te integruše uopšte nisu onoliko lošije koliko se to tvrdi po časopisima, a u svakom slučaju im je frekventni opseg širi od frekventnog opsega MP3 muzike. Postavlja se pitanje da li je uopšte potrebna bolja kartica ako se ne sluša Flac ili tako nešto?

Zatim, na HA forumu se tvrdi da svaki Kmixer pre Viste kreše zvuk na 14-bita. Ako je to tačno, onda je samo sa ASIO drajverom moguće izvući neko ozbiljno poboljšanje iz dobre zvučne kartice.

Баш сам поредио Реалтекову интегрисану и обичан Аудиџи ЕС. Инегруша је била ALC1200 и колико сам видео једна од најквалитетнијих имплементација је на Асусовим плочама као што је моја.

На Defaultu без укључених еквилазера су веома сличне, али и Аудиџи има благо вођство у ширини опсега звука, а поготово баса, који на Реалтеку има видљиво мању дубину.

Када се еквилазери подесе и укључе пар стварчица на Аудиџију, он постаје толико бољи да се то чује одмах.

Проблем је што са подизањем еквилазера на Реалтеку нпр. при високим тоновима звук почије да ми "шишти" док на аудџију нема тих преблема, код њега се подигне ниво али без шума и шуштања.

Додатно на Реалтеку бас је "непоправљив", може само благо да се појача, неможе лепо да се подеси, нити има могућности да се уради кат-оф, за који иначе нема потребе јер нема шта да се одсече.

Доста вемена сам потрошио слушајући и једно и друго, мерио параметре са РМАА и дошао до закључка да не може никако мали чипчић и пар кондензатора поред њега да буде боље од Аудиџија који има плочу пину електронике, процесора, конвертора, макар он био стар 5 година.

Xtreme Music koja krči i pucketa objektivno jeste lošija od Realtek integruše koja ne krči i ne pucketa
.

Objektivno govoreci i sb live! 5.1 je bolji od tvog realtek intg. resenja.
Ovo je cinjenica i moze svako da ti potvrdi ko je imao sblive! i intg.

Znači, to je lutrija, kupite i onda se nadate da će možda da radi na vašoj ploči. A ako neće?

Onda je vratis i uzmes svoje pare nazad...imas pravo i ne kukaj.

Treće, silno sam vreme potrošio da nađem spektralnu analizu zvuka Realtek integruše. Po zvučnom spektru te integruše uopšte nisu onoliko lošije koliko se to tvrdi po časopisima, a u svakom slučaju im je frekventni opseg širi od frekventnog opsega MP3 muzike. Postavlja se pitanje da li je uopšte potrebna bolja kartica ako se ne sluša Flac ili tako nešto?

Ne tvrdi se samo po casopisima, dovoljno je da imas cisto uho da bi cuo
razliku izmedju integrisane i Live! a pogotovo X-Fi, razlika je stvarno marginalna.
Pravis poredjenja reda: dva procesora na 2GHz, dva monitora sa istim osvezavanjem, sta? pa to je isto!

Poslusaj ubuduce bilo koju od navedenih kartica i cuces razliku,
kvalitetnije izradjeni DAC-ovi na ovim kartama cine zvuk lepsim,
a ne specifikacije koje jedino lepo izgledaju na kutijama.

Niko nije osporavao da razlika postoji. A "lepši zvuk" je čisto subjektivna stvar, u audio tehnici taj pojam ništa ne znači. Znam hrpu ljudi kojima je zvuk "lep" kad uključe nekakav bass boost na liniji, mada je za svakoga sa 2 grama sluha taj zvuk naprosto grozan.

Kako god... Ali ja sam kupac i ako Creative hoće da mi proda karticu treba oni da jure mene, a ne ja njih.

Poslednja izmena:
Kod mene na mojoj X-FI sve radi kao sat nista ne krci ne zuji itd a o zvuku komentar suvisan. Ako nesto znaci kupio sam full pack sa kutijom diskovima itd

Ja sam godinama koristio live 5.1, kad sam prešao na XP x64 bio sam prinuđen da koristim realtekovu integrušu (zbog nedostatka driver-a) i to je zaista bio silazak sa konja na magarca. Posle nekog vremena sam uzeo X-FI Music i napredak je bio evidentan (čak je moja matora primetila kako je "odjedared čistiji zvuk", a njoj nisam ni rekao za kupovinu)......

Btw, takođe nisam imao nikakvih problema sa pucketanjem i krčanjem.

Poslednja izmena:
To je sve posledica aktivnosti našeg distributera i naše platežne moći. Crative kupljen u kutiji je sasvim funkcionalan, kvalitetno napravljen i "podržan" proizvod. Jedino što je ređi od jetija :d
Kakve veze ima kutija, tj. ambalaza, sa kvalitetom zvucne karte?

evo i ja ću da potvrdim da nema nikakvog krckanja na xtreme music, čak sam vrlo zadovoljan stabilnošću drajvera, a što se tiče kvaliteta zvuka, očigledan je napredak u odnosu na SB live, koji opet ima marginalnu prednost u odnosu na SoundStorm rešenje..

:wave:

Cuo sam se sa vecinom domacih firmi i svi se kunu da za 10 dana
ExtremeMusic stize u bg..zivi bili pa videli.

Niko nije osporavao da razlika postoji. A "lepši zvuk" je čisto subjektivna stvar, u audio tehnici taj pojam ništa ne znači. Znam hrpu ljudi kojima je zvuk "lep" kad uključe nekakav bass boost na liniji, mada je za svakoga sa 2 grama sluha taj zvuk naprosto grozan.

Kako god... Ali ja sam kupac i ako Creative hoće da mi proda karticu treba oni da jure mene, a ne ja njih.

Razlika u kvalitetu veoma primetna između integrisanog realteka na asus p5k i starog dobrog Audigy1 platinum, koga sam mislio menjati za neki x-fi, ali koliko vidim nema nikakve potrebe za bacanjem para.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno