Šta je novo?

Acer X223WB? Ima li ko kakva iskustva sa ovim?

SORD

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
319
Znaci monitor iz naslova.Da li je neko imao prilike da ga testira ili ga poseduje?Hteo bih da znam da li ima nekih ozbiljnijih mana?Ima nekih kontradiktornih informacija sto se tice DVI konektora,negde pise da ga poseduje,a negde da ne(pa,sta je od ta dva?).Dobijam ga po pristojnoj ceni(citaj extra ceni),ali ne bih da se zalecem,tako da ako neko ima neke informacije,pomoglo bi mi.:wave:

Imam ja X223W vec godinu dana. Dolazi sa D-Sub (DVI je za Jevropu, ne znam tacno oznaku tog modela).

Ja sam ga platio 240 evra kad sam ga kupio. Ja sam licno zadovoljan (presao sam sa 17" CRT). Slabo se razumem u monitore ali ovako:

-kod mene su uglovi gledanja losi (meni podnosljivi), kod ortaka Asus 222V ima mnogo bolje uglove
-slika je tamnija (zbog losih uglova), opet na Asusu svetlija (lepsa) slika
-boje vuku na crvenu (moze da se podesi da budu relativno OK)
-imam jedan mrtav piksel u donjeg levom cosku (skoro da se i ne vidi)
-slika je solidno ostra za analognu vezu
-ima jako malo probijanja pozadinskog osvetljenja(samo ivicama)
-nema duhova

Valjda sam ti pomogao. Meni se dopada kako izgleda. Zavrsna obrada na mom modelu nije bas savrsena (mesta gde se spaja okvir i sam panel su sugavo odradjena i postolje se malko drma). Ako ti za iste pare mozes uzeti Asusa ja bih njega uzeo.

Na primer, Samsung 225BW je poprilicno bolji monitor (isto video kod druga).

Imam ja X223W vec godinu dana. Dolazi sa D-Sub (DVI je za Jevropu, ne znam tacno oznaku tog modela).

Ja sam ga platio 240 evra kad sam ga kupio. Ja sam licno zadovoljan (presao sam sa 17" CRT). Slabo se razumem u monitore ali ovako:

-kod mene su uglovi gledanja losi (meni podnosljivi), kod ortaka Asus 222V ima mnogo bolje uglove
-slika je tamnija (zbog losih uglova), opet na Asusu svetlija (lepsa) slika
-boje vuku na crvenu (moze da se podesi da budu relativno OK)
-imam jedan mrtav piksel u donjeg levom cosku (skoro da se i ne vidi)
-slika je solidno ostra za analognu vezu
-ima jako malo probijanja pozadinskog osvetljenja(samo ivicama)
-nema duhova

Valjda sam ti pomogao. Meni se dopada kako izgleda. Zavrsna obrada na mom modelu nije bas savrsena (mesta gde se spaja okvir i sam panel su sugavo odradjena i postolje se malko drma). Ako ti za iste pare mozes uzeti Asusa ja bih njega uzeo.

Na primer, Samsung 225BW je poprilicno bolji monitor (isto video kod druga).

I meni se svidja izgled veoma,zato sam pitao za iskustva(da se ne zaletim na izgled).
Za 11 000.00 dingera nema nista bolje(dilerska cena).
Hvala za utiske.:wave:

Monitor je vrh, za te pare, pomenuti Asus ima čistiju sliku zbog Splendid tehnologije i ima odziv od 2ms što je zaista dobro, ali acer je kud i kamo bolja marka za monitore.

Ja na mom nemam ni jednog mrtvaka, nema ghoust-ova, završna obrada je fantastična...
Probijanje svetlosti ima po gornjoj i donjoj ivici, koje meni lično uopšte ne smeta.

Jedino što mi se ne sviđaju njegovi profili za sliku, pa moraš da uložiš dosta truda da bi slika bila kakva treba da bude.

Ja sam moj u Pančevu platio 12300din.

Monitor je vrh, za te pare, pomenuti Asus ima čistiju sliku zbog Splendid tehnologije i ima odziv od 2ms što je zaista dobro, ali acer je kud i kamo bolja marka za monitore.

Ja na mom nemam ni jednog mrtvaka, nema ghoust-ova, završna obrada je fantastična...
Probijanje svetlosti ima po gornjoj i donjoj ivici, koje meni lično uopšte ne smeta.

Jedino što mi se ne sviđaju njegovi profili za sliku, pa moraš da uložiš dosta truda da bi slika bila kakva treba da bude.

Ja sam moj u Pančevu platio 12300din.

Pa,probijanje svetlosti mi ne smeta toliko(valjda nije gori od starih tft lg 17"),ali losi profili,to bi moglo da boli posto nisam nesto verziran za podesavanje monitora.Ako li i budem imao problema sa tim,kontaktiracu te na pm(ako moze) radi nekih saveta.:)

Pa,probijanje svetlosti mi ne smeta toliko(valjda nije gori od starih tft lg 17"),ali losi profili,to bi moglo da boli posto nisam nesto verziran za podesavanje monitora.Ako li i budem imao problema sa tim,kontaktiracu te na pm(ako moze) radi nekih saveta.:)

Pa da znaš da sam se i ja namučio oko podešavanja boja, meni se barem njegovi profili nisu svidjali, iako moja devojka kaže da fantaziram;)

Slobodno pitaj šta god te zanima:wave:

nove serije

Ja imam Acer AL 1916W, kupljen jos prosle godine, radi i dan danas perfektno, ima vrlo disciplinovano probijanje svetlosti, od pocetka od kada imam monitor pa do danas, po jedna linija pravilna po sirini i gore i dole uz same ivice ekrana, slika perfektna i boje.

Medjutim drugar je skoro uzeo X203 izrada i kvalitet tog monitora, su dosta losiji, prosto da covek ne poveruje da ih je ista firma radila, zato ti je moja preporuka da ides na AL 22, ako mozes da nadjes negde, mislim da ih ima jos uvek po negde u prodaji. Ono sto je bitno bilo koju marku monitora da uzimas, je da dobro pogledas monitor pre kupovine, istestiras ga nekim testom, ono pustanje crvene, zelene, bele crne itd...

Poslednja izmena:
kupio sam danas x223wbq i sasvim sam zadovoljan monitorom, ali kad sam postavio jedan wallpaper primetio sam da slika treperi u donjem delu.

jel ovo normalna pojava ili ne?

pomenuti wallpaper:
Kod:
http://rapidshare.com/files/148388655/8816_2560x1600.jpg

pa i nije bas normalno da treperi, ali desava se na jeftinijim monitorima.
probaj drugu utičnicu, i drugi naponski kabl ako imas.
pogledaj da li treperi i na slici (boji) u atačmentu.

Prilozi

• pw green.JPG
    pw green.JPG
    27.7 KB · Pregleda: 156
kupio sam danas x223wbq i sasvim sam zadovoljan monitorom, ali kad sam postavio jedan wallpaper primetio sam da slika treperi u donjem delu.

jel ovo normalna pojava ili ne?

pomenuti wallpaper:
Kod:
http://rapidshare.com/files/148388655/8816_2560x1600.jpg

Kod mene nikad nije treperio, ali skinuo sam i ovaj tvoj wallpaper, pa ću probati kad budem došao kući, pošto sam na poslu.:wave:

@Rio
treperi!

evo sad mi i ovaj plavi benchmark skin treperi.
isprobacu stari naponski kabl i novu uticnicu

edit
izgleda da napajanje riknjava, monitor prikacen na asus eee na rezoluciji 1440x900 ne treperi,moguce da me zbog toga zezao istari 710n

Poslednja izmena:
resenje: kad sam istekao antenu od kablovske prestalo je treperenje slike

Danas sam uzeo ovaj monitor i nisam jos stigao da isprobam sva podesavanja ali je slika vise nego zadovoljavajuca posebno na cenu monitora.
Ima jedan crveni zaglavljeni pixel koji se uglavnom ne primecuje, probijanje po ivicama nije veliko, ostrina je dobra. Fabricki profili mi se ne svidjaju, posebno ne volim bljestavu sliku tako da sam smanjio osvetljenje.
Vidim da se neki zale na zavrsnu obradu ali ovaj primerak je odlicno uradjen, postolje stoji stabilno kao i ceo monitor.
Uglavnom za 9700 dinara mnooogo dobar monitor :).

Danas sam uzeo ovaj monitor i nisam jos stigao da isprobam sva podesavanja ali je slika vise nego zadovoljavajuca posebno na cenu monitora.
Ima jedan crveni zaglavljeni pixel koji se uglavnom ne primecuje, probijanje po ivicama nije veliko, ostrina je dobra. Fabricki profili mi se ne svidjaju, posebno ne volim bljestavu sliku tako da sam smanjio osvetljenje.
Vidim da se neki zale na zavrsnu obradu ali ovaj primerak je odlicno uradjen, postolje stoji stabilno kao i ceo monitor.
Cena jeste bagatelna ali ne kapiram zašto se miriš sa tim da na novom monitoru imaš bilo kakav defekt?!:trust:Ja ga ne bi uzeo 100%!

Poslednja izmena:
Cena jeste bagatelna ali ne kapiram zašto se miriš sa tim da na novom monitoru imaš bilo kakav defekt?!:trust:Ja ga ne bi uzeo 100%!
Nisam mogao da ga probam i sigurno ga nece zameniti zbog toga. a jedna zaglavljena tacka od skoro 2 miliona i nije neki defekt. Primecuje se jedino na crnoj podlozi a to nije mnogo cest slucaj. Ne uzbudjujem se ni malo zbog toga.

Acer X223W Q

nisam jos stigao da isprobam sva podesavanja ali je slika vise nego zadovoljavajuca posebno na cenu monitora.
probijanje po ivicama nije veliko, ostrina je dobra. Fabricki profili mi se ne svidjaju, posebno ne volim bljestavu sliku tako da sam smanjio osvetljenje.

Sa ovim se slažem 100%

Nemam problema sa mrtvim ili zaglavljenim pixel-ima(ili ja ne primećujem), zamerke na neugledno postolje i nemogućnost štelovanja visine( a o nekim naprednijim varijantama da i ne govorimo)

Kao što "neko" reče za 9703 din-najbolja moguća varijanta;)

Nisam mogao da ga probam i sigurno ga nece zameniti zbog toga. a jedna zaglavljena tacka od skoro 2 miliona i nije neki defekt. Primecuje se jedino na crnoj podlozi a to nije mnogo cest slucaj. Ne uzbudjujem se ni malo zbog toga.

Svaka ozbiljnija radnja (mada ih nema mnogo) kod nas dozvoljava da vratis bilo sta sto si kupio u roku od par dana i ako je uredjaj skroz ispravan,jednostavno kazes da ti se ne svidja i da hoces nesto drugo,ja kada bi imao mrtav piksel samo bi u njega gledao i sigurno bih vratio monitor.

Poslednja izmena:
I ja razmisljam da uzmem ovo. Ta cena od famoznih 9700 din je neka akcija u Metrou. Stvarno odlicna cena. Zet je pazario jedan komadic i naravno ima zaglavljen zeleni piksel u gornjem desnom delu ekrana. Koliko sam uspeo da vidim, monitor ima dobre horizontalne uglove, ali vertikalne ne. Moze da se pomera 10-tak stepeni po visini, tako vertikala nije problem. Meni su boje ok, kao i slika u globalu. Cak sta vise, toliko sam odusevljen ovom stvarcicom da razmisljam i da pazarim jednog. Za ove novce definitinvno best buy.

Poslednja izmena:
Sve sto sam negativno rekao o ovom monitoru vishe ne vazi. Moj brat ga je uzeo (223WBQ) za 9000 bez PDV-a i za razliku od mog nema nijednu manu. Obrada odlicna (nista ne krcka, ne uvija se, postolje stabilno ko stena), bez mrtvaka, sub pixela i slicnih fora, u jako lepoj crno sivoj boji (ista kao i boja postolja). Bez pozadinskog probijanja, uglovi daleko bolji nego kod mene.

Zesce sam se iznervirao kad sam video da je on za DUPLO manje para uzeo duplo bolji monitor od mog. Dodje mi da uzmem novi za te pare a ovaj poklonim nekom.

Nego na njegovoj kutiji pishe 21.6" a cini mi se da je moj full 22". Moj nema tu Q oznaku vec samo X223W. Jos da ovi nasi shabani uvezu DVI model za nesto malo vishe para bio bi pun pogodak.

@Shang Tsung Za vertikalni ugao gledanja si u pravu ali nadji mi TN koji ima znacajno bolji.

Ti si san svakog prodavca hardvera u Srbiji onda:DŠta će se desiti ako ti se pojave mrtvaci?Da li ti je "ljubazni"prodavac rekao šta obuhvata garancija na monitor ili te ulovio/la na šarm;)

A ti nikako da ukapiras da komp sluzi za jos nesto sem za nabijanje poena u testovima i foliranja u drustvu da imas savrsen komp ;).
Ko ti garantuje da na tvom savrsenom monitoru nece da se pojave mrtvaci? I nikako mi nije jasno sta tebe toliko pogadja sto moj monitor ima zaglavljen pixel kada se ja zbog toga ne uzbudjujem?

@Shang Tsung Za vertikalni ugao gledanja si u pravu ali nadji mi TN koji ima znacajno bolji.

Nisam ja ni komentarisao u negativnom smislu sam monitor, vec samo sam samo dao zapazanje. Inace vertikala je boljka TN+Film tehnologije a ne samog monitora.

Ti si san svakog prodavca hardvera u Srbiji onda:DŠta će se desiti ako ti se pojave mrtvaci?Da li ti je "ljubazni"prodavac rekao šta obuhvata garancija na monitor ili te ulovio/la na šarm;)

integra032 a sta ti mislis zasto je ovaj monitor tako jeftin u toj radnji(jedan od razloga je verovatno i sto ne postoji mogucnost testiranja).onaj koji je resio da ga pazari nije shisharka,taj se pomirio u startu da za te novce svesno uz monitor dobija pride i po neki mrtav pixel.
nekad bolje svesno odmah nego nesvesno posle:D

zare a ti bi mogao i neku sliku da postavis ovde ako si u mogucnosti.

bas sam bio u subotu u radnji kada su oko gomile naredjanih ovih monitora obigravali kupci razmisljajuci se da li pazariti ili ne.

A ti nikako da ukapiras da komp sluzi za jos nesto sem za nabijanje poena u testovima i foliranja u drustvu da imas savrsen komp ;).
Ko ti garantuje da na tvom savrsenom monitoru nece da se pojave mrtvaci? I nikako mi nije jasno sta tebe toliko pogadja sto moj monitor ima zaglavljen pixel kada se ja zbog toga ne uzbudjujem?
Ja nigde nisam rekao da imam savršen monitor;)"Savršenstvo" košta mnogo više a ja takodje nemam nikakve ambicije da mi monitor mami ničije uzdahe već da radi svoj posao što duže i da onaj ko mi ga je prodao STOJI iza te garancije :)A da li će to tako biti
(u mom slučaju)pokazaće vreme i garantni rok od 3godine a ti uživaj u tome što si kupio i neka te lepo služi:wave:

Gde ga je kupio za te novce, može i na PM.

Moja devojka razmišlja o kupovini monitora, pa bih joj preporučio radnju, ja sam moj u Pančevu platio 12300din.:wave:

Pa u Metrou ko sto rece kolega iznad mene. Sa PDV-om te izadje 9700 i ta akcija vajda traje jos desetak dana. Ali je kupovina na slepo, pa mozes da dobijes monitor bez mana a moze da bude i obrnuto. Teshko da moze gori model od ovog sto se meni zalomio pre godinu dana i to preko veze za duplo vece pare nego sad :S:

Poslednja izmena:
Untitled.jpg

sad sam ga video u metrou, jako lepo izgleda. odmah pored je 16" model koji deluje kao neka igračka naspram ovog. okolo je još desetak monitora, mogu svi da se testiraju jer su spojeni na računare koji su uključeni. meni lično slika deluje nekako mutno naspram bilo kojeg monitora sa dvi konektorom. i nije bilo mrtvih pixela, bar na tom uključenom.

Oprez,vrlo netacni podaci...danas sam uzeo tri komada u pomenutoj mega-firmi...

Nije 22 nego 21,6
Nije ugao 176/176 nego 160/160
Nije garancija 36 nego 24 meseca
Ja nisam mogao da probam nijedan danas a hteo sam
Danas ih je bilo stotinak i bez guzve

Ovo sto sam napisao vazi SAMO za pomenutu firmu...hemijskom olovkom je precrtano 36 na 24(iako je u rafovima istampano da je 36) i 176 na 160...po obicaju neusluzni i neljubazni radnici...

Nemam iskustava sa LCD ali mislim da znam kako izgleda mrtav pixel posebno sto je kod mene uvek crna boja u pozadini i na 2 koja smo probali ne vidim problem...
Postolje mi se bas svidja,sa uglovima ne vidim problem,boje i ostrina na nivou prema ocekivanjima,nemam zamerki,ne znam kako izgledaju probijanja ali ja ne vidim nista lose tako da ih mozda i nema...jednostavan meni...
Trenutno pokusavam da nadjem neki driver ili tool ali ga ne vidim...

Mislim da se za 9709din dobija dobar odnos cena-kvalitet a da sam pao u nesvest nisam,iako sam presao sa 17 crt...za te pare sam dobio bas ono sto sam ocekivao...

Nazad
Vrh Dno