Šta je novo?

Telekom Srbija IPTV - prvi utisci

• Začetnik teme mischo
  • Datum pokretanja
Svi provajderi imaju nadprovajdere i to ide od nadprovajdera.
Ovo što je test danas biće uvedeno 2012 i u Srbiji.

fino deluju mogucnosti tog telekomovog iptv, bedno deluje taj stb i daljinac, a sto se tice protoka od 10mbita ka internetu, tesko da ce biti uskoro, jer i taj protok od 9mbita ili koliko vec, koji se koristi samo za iptv prolazi samo kroz srbiju odnosno samo telekom, sto ce reci kao neki local, pa samim tim njima i nije neki problem, ali da ponude taj protok ka svetu, odnosno internet, tesko, barem za sada :)

Poslednja izmena:
pa zasto recimo sbb ili bilo koji drugi slican provajder daje veci protok u svojoj lokalnoj mrezi u odnosu na internet pristup, zato sto prstup svetu odnosno internet, kosta :)

a koriscenje u sklopu sopstvene infrastrukture je vec nesto drugo, i ogranicavajuci faktor je samo propusnost te mreze.

tj. poenta posta je bila da telekom moze da pusti 20mbita protok za iptv ako njihova infrastruktura to dozvoljava, tako da se ne zalecete sa ocekivanjima da taj protok biti moguc i za internet pristup, kad iptv krene.

edit.
i mislim uopste bilo koji provajder u okviru svoje infrastrukture moze da pusti iptv (bilo putem wifi, kablovske ili neke druge mreze). u ovom slucaju telekom je prvi koji ce to da iskoristi koristceci svoj adsl pristup.

Poslednja izmena:
Ma daj placace neko oko 4000 din ili preko samo za 192 kb upload, paz da ne...

placa sad 2800dinara za 192kbit upload, sto bi neko placao 4000din.

Poslednja izmena:
Само 512k upload :zgran: :wall: Није се могло ни очекивати ништа боље од Лопавске Удруге Лелеком :wc:
Ko te tera da koristis usluge lopovske udruge ,pogledaj malo svoj racunar i kolekciju cd-a.:p

Kakve to veze ima sa bilo cime ???

Pa sad...ako NET bude na nivou običnog ADSLa.... (1.5Mbit) a ne bude HD TV signal...ne vidim da će biti nešto veliko interesovanje. Ako bi TV signal bio HD, a net bar 4-10Mbit onda bih momentalno raskinuo ugovor sa PTT-KDS...ovako...

nešto ne vjerujem da će naš pošteni telekom povećati brzinu neta, vidiš da je na ovom testiranju ograničio na 1.5

Pa sad...ako NET bude na nivou običnog ADSLa.... (1.5Mbit) a ne bude HD TV signal...ne vidim da će biti nešto veliko interesovanje. Ako bi TV signal bio HD, a net bar 4-10Mbit onda bih momentalno raskinuo ugovor sa PTT-KDS...ovako...

Nema sanse da iko uvede HD signal jos duze vreme jer kad bi se sprovela anketa siguran sam da bi se doslo do procenta od oko 1-2% stanovnista koje ima HD ili HD ready televizor. Pa kolko bese ljudi ima kompjuter u Srbiji? 25%..........:S:
Takodje nijedan domaci kanal nece emitovati HD signal u narednih recimo dosta godina.....

Nema sanse da iko uvede HD signal jos duze vreme jer kad bi se sprovela anketa siguran sam da bi se doslo do procenta od oko 1-2% stanovnista koje ima HD ili HD ready televizor. Pa kolko bese ljudi ima kompjuter u Srbiji? 25%..........:S:
Takodje nijedan domaci kanal nece emitovati HD signal u narednih recimo dosta godina.....

Umesto da "povuku nogu" i da time promene nešto na ovom tržištu, ovako sede skrštenih ruku dok se tržište samo ne sredi. Čekaju da SBB pusti HD kanale, pa će brže bolje i oni, odmah za njima.

Moje mišljenje je da od HDTV-a u Srbiji ne hleba. Prvo kreni od najgledanijih televizija kod nas i da li one emituju HDTV signal, pa od ljudi koje poznaješ pa prebroj koliko njih ima HDTV prijemnik i na kraju koliko njih bi bilo spremno da da extra novac za kvalitetniji servis. Mislim da je u pitanju jednocifren procenat potencijalnog tržišta.

Pa nesto mora da krene prvo, ili da ljudi kupe televizore za koje nemaju programe, ili da televizije ponude HD kanale. Meni je logicnije da prvo televizije krenu da nude HD kanale, tj evo da krenemo analogijom uvodjenja telefona u Srbiji proslog veka, zar su ljudi trebali prvo da kupuju telefone, pa da cekaju kada ce im posta uvesti tel. liniju, ili obrnuto?

Poslednja izmena:
Jel mischo = Igor Jecl?

Jesu ti iz Telekoma, osim IPTV signala, dali i spisak odgovora koje smeš i moraš da napišeš ako te neko nešto pita?! Mada, potpis ti je pravi...

Uz adekvatnu kampanju, sa ciljem edukovanja ljudi i stvaranjem potrebe kod njih za HD kanalima, siguran sam da bi se u roku od 6 do 12 meseci postigli jako dobri rezultati.
Ali kome ja pričam, kad Telekom smatra da je 1.5Mbit maksimum koji čoveku može zatrebati...

IPTV u SD varijanti neće nikoga naterati da pređe sa postojećih kablovskih operatera, a vi mislite šta hoćete...

KOntroliši se malo pre nego što nekome lupiš etiketu. Televizija je servis koja je namenjena širokim narodnim masama, gde je najgledaniji program Grand Show, a ne nekom malom broju high tech freakova. Uostalom na tom tržištu već postoji lepa ponuda (SBB, TotalTV,...)
Znači pre svega onoj populaciji koja ne zna ni da izgovori reč Internet.

I nemoj da me daviš svojim frustracijama nego ako imaš konkretno pitanje ti ga postavi. Ako te tema ne zanima te lepo "ćuti" na drugom mestu i nemoj da kupiš. AKo ti se ne sviđa to si dobio informacije pre nego što se servis pojavio komercijalno ti lepo piši na [email protected] ili gore pomenutom direktoru i pitaj i za IPTV i HDTV.

Uz adekvatnu kampanju, sa ciljem edukovanja ljudi i stvaranjem potrebe kod njih za HD kanalima, siguran sam da bi se u roku od 6 do 12 meseci postigli jako dobri rezultati.
Ali kome ja pričam, kad Telekom smatra da je 1.5Mbit maksimum koji čoveku može zatrebati...

Čak ne bi bila ni potrebna kampanja. Dovoljno bi bilo da trgovci izbace u izloge televizore sa hd programima. Em bi oni odmah prodali više tv aparata i zaradili, em bi hd konačno "ušao u mase". Znači budimo realni. U ovoj zemlji (nažalost) kad bi Krenuo Pink HD i Grand Parada HD :vomit::vomit::vomit: to bi odma' podiglo za 20% učešće hd : sd tv aparati.

Da je IPTV nešto novo što je Telekom izmislio i prvi pokrenuo u svetu pa da neobavešten i ćutim, ali daleko je istina od toga. Znam vrlo dobro koje su mogućnosti i dometi IPTV, a čekam samo da krene i komercijalno pa da otvorim paljbu :)

Izvini ako si se osetio pogođenim, više sam isfrustriran činjenicom da nam prodaju **da za bubrege po evropskim cenama, nego što imam nešto protiv tebe. Uživaj u servisu i prenosi nam utiske, i mene zanima kako su to zamislili i realizovali :)

Peace!

Pa nesto mora da krene prvo, ili da ljudi kupe televizore za koje nemaju programe, ili da televizije ponude HD kanale. Meni je logicnije da prvo televizije krenu da nude HD kanale, tj evo da krenemo analogijom uvodjenja telefona u Srbiji proslog veka, zar su ljudi trebali prvo da kupuju telefone, pa da cekaju kada ce im posta uvesti tel. liniju, ili obrnuto?

Evo kako to u Hrvatskoj rešavaju:

"Izvijestio je da će svi televizijski pretplatnici dobiti digitalni prijamnik, odnosno da će od 1. rujna, kada počinje informativno-edukativna kampanja o digitalnom televizijskom signalu, pretplatnici početi dobivati kupon putem kojega će moći ostvariti pravo na financijsku potporu Vlade u iznosu 135 kuna po kupnji prijamnika."

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=9869&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=c48f06d260

Poslednja izmena:
IPTV u SD varijanti neće nikoga naterati da pređe sa postojećih kablovskih operatera, a vi mislite šta hoćete...
Kod kablovskih operatera uopšte ne postoji konkurencija (dobiješ onog koji ti se zalomi), tako da ih zabole da popravljaju svoju krš uslugu (osim ako se pod popravljanjem ne misli da dodavanje TV Duga, 24 i sličnih Vidoviti Milan kanala).

SD IPTV će biti direktna konkurencija njima, i ukoliko bude bio cenovno konkurentan, ako ništa drugo, bar će naterati kablovsku bagru da ulože koji dinar od svoje preskupe pretplate u unapređivanje sistema.

Sto se tice kablovskih operatera apsolutno si u pravu.E sad da bi IPTV bio konkurencija kablovskim operaterima Telekom bi trebao da omoguci ADSL bukvalno u svakom selu sto se najverovatnije nece nikad desiti.Na zalost:S:

@mischo: Ima li nagoveštaja o terminu puštanja u rad komercijalnog servisa IPTV?

Jel mischo = Igor Jecl?

Jesu ti iz Telekoma, osim IPTV signala, dali i spisak odgovora koje smeš i moraš da napišeš ako te neko nešto pita?! Mada, potpis ti je pravi...

Mischo mi je rođak, normalan je dečko i nemojte više da vam ovakve gluposti padaju na pamet. A ko će prvi da testira Telekom IPTV na benchu, zna se :D:smoke:

slažem se sa ovim. Postojeći kablovski operateri nude priličan kvalitet slike, ne vrhunski ali sasvim prihvatljiv. Da bi se neko odlučio na prelazak na IP TV, HDTV bi dosta značio.

Što se redosleda tiče, svakako se prvo moraju nuditi sadržaji pa će tek onda ljud početi masovnu zamenu televizora kad svi čuju kako njihov komšija gleda tekmu na HDTVu.

osim ako se pod popravljanjem ne misli da dodavanje TV Duga, 24 i sličnih Vidoviti Milan kanala

Nemoj Milančeta da mi diraš, da ne padne krv :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno