Šta je novo?

Otvaranje prvog Internet parka u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telenor je danas otvorio Internet park u Nišu, a planira otvaranje i u Novom Sadu.

"Nadamo se da će Internet park dobro funkcionisati u Nišu i da će događaji u Beogradu pokrenuti teme bezbednosti u parkovima i ponašanja ljudi", kažu u Telenoru.

Internet park u Nišu otvoren je u parku Vojvode Bojovića.

U parku su, kao i na Studentskom trgu u Beogradu, priključci za USB modeme postavljeni na tri klupe, a park je pokriven bežičnim Internetom brzine od 1,8 megabita u sekundi.

Planirano je da probni period, tokom kojeg će Nišlije moći besplatno da koriste Internet, traje mesec dana, uz mogućnost da se produži.

Poslednja izmena:
Nesto mi je sumnjiv ovaj newcomer djuice... da nije on sve to zakuvao i drpio opremu?:d

Zasto imam utisak da ce svi gridovi u kraju biti okrenuti ka studenjaku :)

priključci za USB modeme postavljeni na tri klupe

Da li je kao u bivsem Beogradskom, da je 20 maksimalan broj ljudi koji mogu da koriste besplatan surf ili manje!?

telenor_internet_park.jpg

Poslednja izmena:
OMFG!
Dobro da nisu ukrali celi park.

@Pajser Brigada
Izgleda da je maksimalan broj ljudi nula...

Realno najbolje bi bilo da pokriju Kalish wireless-om. Ionako stalno chuvari patroliraju kalishom pa je manja shansa za bagru. Ne zovu dzabe studentski park "narkic parkic"

Poslednja izmena:
Ajmo ljudi da se i mi sa bencha organizujemo i da odemo da pokupimo ako je jos nesto ostalo

izgleda da je ostalo jer net u parku radi. :)
zabola sam se an pauzi na one klupe pored decijeg igralista i imala skoro 1.5 Mb/s

nije stoka sve izlomila ;)

A najgore je sto kerovi zapisavaju redovno telenor cvet na Telenor spomeniku misleci da je pravi :).

Ma, za takve samo streljanje i nista drugo. Ne, opet sam bio blag... Kao sto vec rekoh na jednom drugom forumu, "pociniocima, javno pred medijima uz zivi prenos na svim tv kanalima odseci glavu. Nisu Kinezi budale sto nisu dopustili komunizmu da ih napravi onome sto je nas napravio... Jedna kradja, jedan metak...

Poslednja izmena:
Ovaj clanak sa B92 je u osnovi samo obicno pljuvanje umotano u ovaj dogadjaj. Ceo tekst odise naticanjem neke koliktivne krivice citavoj naciji. Pominju neka demoliranja autobusa, ambasada, izloga, i ne znam ti ja sta sve nije nabrojao, dobro nije i potegnuo i zemljotres u Kini.

"Krademo sve!" , "slika Srbije u svetu izgleda gore nego portret Dorijana Greja", "Govorimo o Beogradu u 21. veku, ne o najezdi Huna!", "Sudeći po srpskoj mudrosti- ne piše nam se dobro..."

Ovi citati samo pokazuju da cilj ovog teksta uopste nije bila osuda samog dogadjaja,
nego pravljenje konstrukcija o generalnoj kulturi citavog naroda.

Kao u redu je zalepiti etiketu stoke citavoj Srbiji zato sto je neki pajser pokrao opremu :wall:, isto to se delsilo i sa snimkom koji je neki "slucajno" nazvao "kosovo za patike" koji je verovatno napravljen od strane onih koji su ga gurali u udarne vesti. Poslali lepo nekog da porazbija izloge snimi nekog koga udje i eto krivca.

Ovo me podseca na "Profesionalca" i "Niiiiije Sloba kriv, miiii smooo *****!" :d

Ne opravdavam ovo, ali ovo samo oslikava stopu nezaposlenosti i siromastva u Srbiji. Ne bi ovo neko radio da ima nesto drugo da radi. Ovo je samo posledica trenutnog stanja. A i da je taj projekat ozbiljno uradjen vec bi gledali u krivca a ne u simpaticne tekstove.

^^^ Pa, dobro, a sta su toliko pogresili? Dok god narod, vlast bude cutao i zatvrao oci pre takvom stokom, uvek ce mu biti lepljena takva etiketa.
Siromastvo i nezaposlenost? Bar ne u tolikoj meri da bi narod podstaklo na kradju. Drugo, Beograd odmice od standarda drugih srpskih gradova i upravo su vece sanse naci posao u BG nego bilo gde u Srbiji. Alo, pogledaj malo dalje od BG-a po drugim gradovima u Srbiji kakva je situacija sa nezaposlenoscu i siromastvu.
Upravo ti sto su pokrali, ne da nemaju posao, nego osim ispijanja piva i duvkanja, bilo sta drugo da rade, mrzi ih. Susretao sam se sa svakakvim likova tokom celog svog zivota, pa veoma dobro poznajem profil takvih. Siromastvo? Odakle im novac za sprej, pivo i travu?

Trece, ne razumem sta je smesno kod one cuvene recenice Dragana Jovanovica u "Profesinalcu", kad je covek 100% bio u pravu?!

Poslednja izmena:
^^^ Pa, dobro, a sta su toliko pogresili?

Pogresili su temu koja je "Vandalizam u studentskom parku", a ne "Vandalizam kao karakterna osobina Srba". Isti princip je koristila i nacisticka propaganda za svoje potrebe dovodjenja vrednosti jevreskog naroda na gradjane donjeg reda.

Dok god narod, vlast bude cutao i zatvrao oci pre takvom stokom, uvek ce mu biti lepljena takva etiketa.

Eh ko to zatvara oci, cuti i ko lepi etikete (osim B92)?

Da ne razvodnjavam temu necu komentarisati o Beogradu.

Trece, ne razumem sta je smesno kod one cuvene recenice Dragana Jovanovica u "Profesinalcu", kad je covek 100% bio u pravu?!

Ja sam se pokidao od smeha kad su posle toga prileteli i odrali ga od batina :D, ali ne shvatash poruku toga. On u filmu predstavlja tzv. reformiste i njihove "poglede" :D

Inace pomenuo sam to zato sto me tekstopisac poseca na famoznog lika iz filma zbog kolicine kukanja i zapomaganja.

Nemoj molim te da trpas sve u isti lonac, ako se ti osecash kao da je u pravu, onda je to samo tvoja stvar.

:wave:

Poslednja izmena:
... isto to se delsilo i sa snimkom koji je neki "slucajno" nazvao "kosovo za patike" koji je verovatno napravljen od strane onih koji su ga gurali u udarne vesti. Poslali lepo nekog da porazbija izloge snimi nekog koga udje i eto krivca.

Ma da, sve su to u stvari uradili petokolonasi, domaci i strani izdajnici. unutrasnji neprijatelj, strani placenici, CIA i GSP!... nisu one dve patriotski nastrojene devojke uopste krive... one su postupile u skladu sa moralnim normama ! Taj izdajnicki B92 je u stvari najvise kriv sto se u ovoj zemlji toliko krade. Sram ga bilo... sve je to izrezirano i namesteno negde spolja i onda ubaceno preko domacih izdajnika u zemlju sa ciljem da se srusi ustavni poredak i razbije sloga u narodu. :wall:

... Najke mi.

Poslednja izmena:
dule13 aka vucic :D strikes again :smash:

poenta je da recimo i u amsterdamu dzankiji kradu bicikle ali da bi imali za dop :) dok ovde sve rade iz ciste obesti i zato sto ih neko (jeftinom politickom demagogijom) na to "nalozi" :smash:
svi moguci sistemi vrednosti u srbiji su poremeceni :smash:
ovde jednostavno ispadas glup ako ne zahebes nekoga za nesto (drzavu za porez, komsiju za plot, ortaka za ribu itd...) a svi mi dobro znamo ko je za to kriv ;)
zalosno je samo sto su tek nove generacije mladih otisle do k*rca :smash:
gore su i od "dizelasa" iz 90-ih :S:
ja se recimo secam 80-ih i kako je beograd izgledao pa za razliku od duleta znam sta ovde pisem ;)
nije bilo mrznje svega i svacega sto se ne krsti i ne jede sarme :)
jednostavno je grad imao neki svoj smek i pozitivnu energiju a onda paf 90-te i rat, glad, siromastvo, zavist, mrznja, obest, bes i nerazumevanje...
jednom recju STRASNO

Blabla...truc...truc

Kakva hrpa razbacanih i isprekidanih misli :S:, aj provezbaj josh malo na kontinuitetu pa mozemo da pricamo.

Ni jedna prazna fraza kao "mrznje svega i svacega sto se ne krsti i ne jede sarme" nije ti efektivno ispala. Sve pa i "zavist" "mrznja... tralala... ali "nerazumevanje" :d:d:d:D :p

A mogao bi se sprijateljiti i sa zarezima i tackama, naravno ako nije problem.

Kakva hrpa razbacanih i isprekidanih misli :S:, aj provezbaj josh malo na kontinuitetu pa mozemo da pricamo.

Ni jedna prazna fraza kao "mrznje svega i svacega sto se ne krsti i ne jede sarme" nije ti efektivno ispala. Sve pa i "zavist" "mrznja... tralala... ali "nerazumevanje" :d:d:d:D :p

A mogao bi se sprijateljiti i sa zarezima i tackama, naravno ako nije problem.

a ti bi mogao sebe ispaliti iz one puske sto pravi vrata na kuci odavde ;)

He he he... Da nisam Srbin, sad bih se smejao ovakvom toku razgovora. Ustvari, i smejem se... ali ironicno... Anyway, da se vratim na temu, ja bi doticne mangupe, kao sto sam i rekao, streljao javno za primer drugima.

@Dule13:
Nije B92 nista pogresio. Tacno je da se i ja i ti svi ovde izdvajamo od onih huligana i nece nama lepiti etiketu, ali posto krivaca nema logicno je da ce neko nas da za*ebava kakve "komsije" imamo u susedstvu. "Ha ha ha, eno ga onaj Srbin kome su sugradjani ukrali opremu za free net"!

U Srbiji je najgore da imas inicijale N.N jer 90% kriminala u ovoj zemlji izvrsi upravo doticni gospodin:D.....

Ovaj clanak sa B92 je u osnovi samo obicno pljuvanje umotano u ovaj dogadjaj. Ceo tekst odise naticanjem neke koliktivne krivice citavoj naciji. Pominju neka demoliranja autobusa, ambasada, izloga, i ne znam ti ja sta sve nije nabrojao, dobro nije i potegnuo i zemljotres u Kini.

Kolektivna jeste jer neko te likove nije vaspitao kako valja i nije im objasnio sta se sme a sta ne sme niti ikoga boli briga sto se prica ponavlja all over again.

"Krademo sve!" , "slika Srbije u svetu izgleda gore nego portret Dorijana Greja", "Govorimo o Beogradu u 21. veku, ne o najezdi Huna!", "Sudeći po srpskoj mudrosti- ne piše nam se dobro..."

http://www.youtube.com/watch?v=j01e1j251Cs

Pretpostavljam da ti je ovaj video zapis poznat. Takodje mislim da znas koliko je ovo obrukalo sve nas, pogotovo one kojima nikad u zivotu ne bi palo na pamet tako nesto. I da li ovo ima opravdanja? NEMA.
Ovi citati samo pokazuju da cilj ovog teksta uopste nije bila osuda samog dogadjaja,
nego pravljenje konstrukcija o generalnoj kulturi citavog naroda.

Kao u redu je zalepiti etiketu stoke citavoj Srbiji zato sto je neki pajser pokrao opremu :wall:, isto to se delsilo i sa snimkom koji je neki "slucajno" nazvao "kosovo za patike" koji je verovatno napravljen od strane onih koji su ga gurali u udarne vesti. Poslali lepo nekog da porazbija izloge snimi nekog koga udje i eto krivca.

Ovo me podseca na "Profesionalca" i "Niiiiije Sloba kriv, miiii smooo *****!" :d

Ne opravdavam ovo, ali ovo samo oslikava stopu nezaposlenosti i siromastva u Srbiji. Ne bi ovo neko radio da ima nesto drugo da radi. Ovo je samo posledica trenutnog stanja. A i da je taj projekat ozbiljno uradjen vec bi gledali u krivca a ne u simpaticne tekstove.

Pa da li ne opravdavas? Sudeci po tvom postu ja bih rekao da da. Uostalom, to sto smo siromasni ne znaci da imamo pravo da krademo i unistavamo tudju imovinu. I ne mozemo da se vadimo na druge i to neko "trenutno stanje". Pa nije ono nastalo preko noci, sami smo krivi za njega i treba da snosimo odgovornost ali i da pokazemo teznju da se to promeni.
Sa ovakvim ponasanjem ocigledno da se nece nista promeniti na bolje pa ces jako cesto imati prilike da budes etiketiran kao i ostatak ljudi koji, realno, nisu imali dodira sa tim.

Poslednja izmena:
He he he... Da nisam Srbin, sad bih se smejao ovakvom toku razgovora. Ustvari, i smejem se... ali ironicno... Anyway, da se vratim na temu, ja bi doticne mangupe, kao sto sam i rekao, streljao javno za primer drugima.

@Dule13:
Nije B92 nista pogresio. Tacno je da se i ja i ti svi ovde izdvajamo od onih huligana i nece nama lepiti etiketu, ali posto krivaca nema logicno je da ce neko nas da za*ebava kakve "komsije" imamo u susedstvu. "Ha ha ha, eno ga onaj Srbin kome su sugradjani ukrali opremu za free net"!

Nije problem u ulicnim bandoglavcima, oni su samo posledica, potrebno je neko sa vrha odgovara za krupne prevare i pljacke na drzavnom nivou da bi drustvo pocelo da se menja. Potrebno je da sudstvo postane nezavisno o politickih stranaka i od tajkuna. Potrebnu su novi zakoni, a ove iz doba Тitove Јugoslavije treba u zavljaciti u kantu.

Sta B92 radi to je svakom jasno, nema potrebe dalje pricati. Dodacu samo da je isti projekat u Kini propao skroz :D detaljnije o experimentu na nasim prostorima moze detaljnije da se procita u skorijem clanku francuskog geopoliticara Iv-a Bataj-a u "Le Monde diplomatique".

Doticni susedi iz teksta imaju daleko ozbiljnije stvari na svojoj savesti tako da ne verujem da ce uprati prstom za wless opremu.

Kolektivna jeste jer neko te likove nije vaspitao kako valja i nije im objasnio sta se sme a sta ne sme niti ikoga boli briga sto se prica ponavlja all over again.

Dobro to je tvoja tacka gledista, ja i dalje mislim da je to samo posledica a ne karakterna osobina Srba kao doticni patriota sa BEE92.

http://www.youtube.com/watch?v=j01e1j251Cs
Pretpostavljam da ti je ovaj video zapis poznat. Takodje mislim da znas koliko je ovo obrukalo sve nas, pogotovo one kojima nikad u zivotu ne bi palo na pamet tako nesto. I da li ovo ima opravdanja? NEMA.

Ovako, ova vest je bila udarna vest u isto vreme kada je udarna vest bila skup "Kosovo je Srbija". E sad zar ne deluje malo cudno to sto se na B92 te veceri na vestima gledali apokalisu uzivo.

Zapaljeni automobili, krv, slomljeno staklo, kadrovi kao reporter stoji dok se u daljini puse olipune, ali izvestava uzurbano i zabrinuto kao da se nalazi u ratnoj zoni, doza zabrunutosti na licu spikerke prevazilazi normalne doze. Covek bi pomislio "E samo josh talibani da zajasu kamile"...

Da nisam bio tamo i svojim ocima video sta se desavalo skoro pa bih poverovao ( riiiiiight :D )

Uopste nisu preneli slike koje sam ja video ispred hrama Svetog Save i 99% ostatka skupa nego samo taj 1% gde su izbili sukobi potencijalno sumnjive pozadine.

Ponta je : Zar B92 ima tim koji precesljava youtube 24 dnevno pa su slucajno naleteli na snimak koji nosi simpatican naziv "Kosovo za patike"?

Zasto junak koji je to snimio ( onaj sto vice "Seceru odakle si?" ) nije javno rekao svoje ime?

Zato sto je snimak namenski napravljen da bi uprljao karakter skupa i drugih 500.000 ljudi.

Pa da li ne opravdavas? Sudeci po tvom postu ja bih rekao da da.

Izricito sam rekao da ne opravdavam.

Uostalom, to sto smo siromasni ne znaci da imamo pravo da krademo i unistavamo tudju imovinu.
Znaci francuska revolucija je po tebi bila bespravna?

I ne mozemo da se vadimo na druge i to neko "trenutno stanje". Pa nije ono nastalo preko noci, sami smo krivi za njega i treba da snosimo odgovornost ali i da pokazemo teznju da se to promeni.
Sa ovakvim ponasanjem ocigledno da se nece nista promeniti na bolje pa ces jako cesto imati prilike da budes etiketiran kao i ostatak ljudi koji, realno, nisu imali dodira sa tim.

Ne treba niko nikakve teznje da pokazuje, ovo uopste nije predmet dnevnog lista ili tv-a, nego policije.

A etiketirace te samo neko kome to odgovara.

Poslednja izmena:
Pa dobro zasto onda ne etiketiraju Amere kao lopovsku naciju, jer kada bi u nekom getu u bruklinu postavio ove uredjaje na izvolte ne bi trajali 4 sata, a ne 4 dana.
Naravno da su likovi ******* i da ih treba pohapsiti, ali ja se licno ne osecam odgovorno zbog njih.
poenta je da recimo i u amsterdamu dzankiji kradu bicikle ali da bi imali za dop dok ovde sve rade iz ciste obesti i zato sto ih neko (jeftinom politickom demagogijom) na to "nalozi"
E ovo je vrh - ajde da si rekao kradu krompire s pijace jer nemaju sta da jedu, ali kradu da bi kupili dop, kao to je ok, svasta..

U Nišu su napisali na onom spomeniku (?!?) da oprema nema materijalnu vrednost i da se ne može koristiti van granica parka. Trebalo je da snime i voice poruku koja će se neprestano ponavljati, za slučaj da potencijalni lopov ne zna latinicu.

Ponta je : Zar B92 ima tim koji precesljava youtube 24 dnevno pa su slucajno naleteli na snimak koji nosi simpatican naziv "Kosovo za patike"?
Pa mozda imaju nekoga ko preterano visi na youtube-u a mozda im je neko poslao adresu a mozda su poceli da precesljavaju youtube u potrazi za amaterskim snimcima kad su videli sta se radi po gradu... meni sve zvuci logicnije od tvoje teorije zavere.

Zasto junak koji je to snimio ( onaj sto vice "Seceru odakle si?" ) nije javno rekao svoje ime?
Jel ti kad snimas nesto onda prvo kazes svoje ime i prezime na pocetku snimka? A i taman da je rekao sta bi ti mogao na osnovu toga da saznas?

Dobro to je tvoja tacka gledista, ja i dalje mislim da je to samo posledica a ne karakterna osobina Srba kao doticni patriota sa BEE92.

Mozda nije osobina svih ali posto se prica ponavlja onda pocinje da izgleda da jeste. I sad nam je kriv B92? :) Zavera...

Ovako, ova vest je bila udarna vest u isto vreme kada je udarna vest bila skup "Kosovo je Srbija". E sad zar ne deluje malo cudno to sto se na B92 te veceri na vestima gledali apokalisu uzivo.

Zapaljeni automobili, krv, slomljeno staklo, kadrovi kao reporter stoji dok se u daljini puse olipune, ali izvestava uzurbano i zabrinuto kao da se nalazi u ratnoj zoni, doza zabrunutosti na licu spikerke prevazilazi normalne doze. Covek bi pomislio "E samo josh talibani da zajasu kamile"...

Da nisam bio tamo i svojim ocima video sta se desavalo skoro pa bih poverovao ( riiiiiight :D )

Uopste nisu preneli slike koje sam ja video ispred hrama Svetog Save i 99% ostatka skupa nego samo taj 1% gde su izbili sukobi potencijalno sumnjive pozadine.

Zato sto je snimak namenski napravljen da bi uprljao karakter skupa i drugih 500.000 ljudi.

A sto su te devojcice sa gomilom drugih ljudi uopste isli i krali iz izloga? Da ih niko nije snimio, zar bi to smanjilo nasu sramotu? Mislis da se ne bi culo za to? Shatro vicemo Kosovo Kosovo a ovamo gledamo da ukebamo svaku sansu da orobimo Pumine prodavnice. Yeah right.

Izricito sam rekao da ne opravdavam.
I izricito sam sebe demantujes u svakom postu.

Znaci francuska revolucija je po tebi bila bespravna?

Revolucija je jedno, tipicno razbojnistvo i kradja licemerno se krijuci ispod plasta visih ciljeva je nesto drugo.

Ne treba niko nikakve teznje da pokazuje, ovo uopste nije predmet dnevnog lista ili tv-a, nego policije.

A etiketirace te samo neko kome to odgovara.

I bas me zanima sta ce ta ista policija da uradi po ovom i mnogobrojnim buducim pitanjima :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno