Šta je novo?

Instalacija IE6 poremetila windows explorer

exPirat

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2003
Poena
601
Ovo mi se desilo pre 2-3 godine dok sam gubio vreme sa 98-icom.
Od pre godinu dana sam srecni korisnik win2k i rekoh sinoc sebi u sebi da se ista glupost nece ponoviti ako instaliram IE6 na w2k. Nazalost, ista prica.
Dakle, posle instalacije IE6, pomenuti radi sasvim OK, ali se zato grupa folders u Windows Exploreru ponasa sasvim blesavo !!!

Jedna od stvari koja najvise smeta je da kada nesto prevucem (desnim dugmetom misa) na neki folder da bih napravio copy/move, taj folder bi posle otpustanja dugmeta na misu trebao da ostane markiran (plav), medjutim to se ne dogodi, vec se oznacavanje vrati na otvoreni folder. Ovo izuzetno nervira jer nikada nisam siguran gde vrsim copy/move.
Ista stvar se desava bez obzira da li povlacim file/folder sa desne strane (gde je lista fajlova) ili sa leve.

Druga glupost koju sam primetio je da posle brisanja foldera i refresh-a (F5) na desnoj strani se refresh odradi, dok na listi foldera stoji fantomski folder sve dok ne pozatvaram sve explorere i dignem ponovo novi.

Sinoc sam skinuo i IE6SP1, ali to nije resilo problem.

Ima li neko slicna iskusva, ili jos bolje resenje ?

Meni se cini da je to default ponasanje win explorera, koji mozemo da smatramo integralnim delom IE-a, s obzirom kako su danasnji windowsi konstruisani. Mozda bi neki tweak-er mogao da u sebi ima opciju za promenu ovoga, osim ako neko bas hoce da kopa po registriju i pokusa da nadje kljuc kojim ovo eventualno moze da se promeni.

Za refresh (F5), postoji opcija u Xteq (jedan od tvikera) koja se zove Fast Update, a koja bi mozda to mogla da resi.

E sad, meni je licno i ovakav (sakat) win explorer najzgodniji za baratanje sa move/copy - ali ce ti najveca vecina ljudi (odavde) preporuciti da batalis vrljavi WE, i da koristis npr. Total (bivsi windows) Commander. Ja bih se slozio sa njima - kad mi treba npr. Search fajlova uginuo bih da moram da koristim default windows-ov (Search>For Files or Folders).

Takodje, ima na mrezi raznih programcica koji "glume" WE, a imaju i dodatne opcije. Meni se npr. svidja twin explorer - u jednom prozoru ti otvori ono sto bi klasican WE otvorio u dva prozora. Inace, identican je po izgledu sa we, pa ti ne treba period privikavanja. Vrlo je verovatno da bi tebi on mogao da bude neko resenje. Jedino sto ne znam da li ce resiti ovo u vezi fokusa na folder u koji si kopirao/premestio fajlove.

ne znam da li ce ti biti interesantan posto je shareware, probaj ovde: http://www.computeractive.co.uk/Download/100944
Inace dobro sto si napomenuo 2xE,i doubleE, kad sam pisao post u sustini sam mislio (lapsus) na 2xExplorer , tako da mislim da je to pravo resenje za bivseg gusara.

Moj savet je da se manis tog explorera i uzmes nesto normalno kao sto su Total CMD, DoubleExplore i 2xExplorer....

Hvala na odgovorima, tj. na ulozenom trudu.
Htedoh da napisem u prvoj poruci da ocekujem (ali da me ne zanimaju) odgovore tipa "predji na ovo ili ono" .....
Jos se samo cudim da se niko nije pojavio sa linuxom :rolleyes:
Ukratko, ne zanima me prelazaka ni na kakav third party software. Zasto ..... zato 8)
Inace, bivsi gusar, kako me neko nazva, ima gomilu tih softvercica :twisted: , mozda su mi se zato i smucili :eek:

Inace tacna verzija explorera koji sam instalirao je 6.0.2800.1106, Update version SP1.
Da li je jos neko instalirao ovu verziju i da li ima slicnih problema, ili sam samo ja baksuz :(

Ja imam tacno tu verziju (s tim sto je kod mene WinXp), i isto je desavanje i kod mene.

Kako rekoh, mislim da je to default ponasanje win explorera (kada se instalira ie6) pri kopiranju/premestanju, a ne problem.

Medjutim, za razliku od premestanja fajlova u okviru jednog prozora gde se fokus (nakon kopiranja) vraca na izvorni folder, kada se fajlovi premestaju izmedju npr. dva restor-ovana explorera, fokus prelazi na onaj folder u koji se kopira (sto je i logicno, jer fokus prelazi na taj prozor).

Pa sad, posto si posebno zainteresovan da resis to ponasanje, kada se fajlovima barata u jednom prozoru explorera, ja mogu samo da te zamolim da ako nadjes resenje, to podelis i sa ljudima ovde.

Hvala

Nisam nasao resenje vec poluresenje ;)
Deinstalirao sam IE6 i sve se vratilo u normalu.

Ako je ono ponasanje default za WE6, onda nemam komentara, sto bi neko rekao ... ala su ga popravili ...... :evil:

E da, nesto vrlo interesantno, a mozda i nije nego se meni samo cini :?
Imao sam IE5.0, pa sam instalirao IE6+SP1, potom sam deinstalirao IE6SP1 i sad mi je ostao IE5.5 SP3 :p

lupkam lagano glavom, dal ima logike da ono bude defaultno ponasanje, al' stvarno ne vidim logiku ...... u ovih par dana sam uspeo da napravim tuce pogresnih copy/move .....

ja uopste ne primecujem da je ovo sto ti smatras problemom - zaista problem! (a koristim 80% vremena upravo WinExplorer!)

u stvari, ne primecujem ni jedan od tvoja dva navedena problema! (mada, imam XP-SP1...)

inace, kad obrisem neki folder nije potrebno da Refreshujem - on odmah nestane i u prozoru i listi foldera (tree)...

Nazad
Vrh Dno