Šta je novo?

[HELP] Mogucnost kontrole Dig. Kamera sa kompjutera (Microsoft WIA)

milika

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, dobri fotografi ( a i oni koji to zele postat! )
Imam jedan projekat koji koristi digitalne fotoaparate za obezbedjenje lokala u jednoj mojoj izmisljotini u mixu sa webcamovima i DVB karticama, te mi treba pomoc od vas vlasnika digitalnih fotoaparata.

Naime, svaki model je malo drugaciji u kompetnosti podrzavanja Mikrosoftovog WIA standarda, a meni bi informacija o stepenu podrske valjala i to o sto vise kamera. U tu svrhu sam i napravio ovi programcic.

Jako se lako koristi, povezete kameru na komp preko USB-a i startujete programcic. Kliknete 'Test Camera' dugme i malo pricekate. Zati na dugme 'Save To File' lepo kompletan test snimite u malu txt datotetku i uplodujete ovde ili direkt na moj mail: [email protected]

Evo da ja pocnem uplodovacu test mog A80 :D

Mala napomena: Ukoliko vam se aprat ne prikaze u ControlPanel-ScannerAndCameras, znaci da nema WIA podrsku te se ni ne moze testirat. Lepo bi bilo samo da javite taj i taj ne mere bre! :D

poz!

Prilozi

• WIACameraTest.rar
    302.4 KB · Pregleda: 70
  • Canon PowerShot A80 WIATest.txt
    3.6 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
canon a630 , pokaze se u CP, ali tvoj program mi kaze class not register

Evo sad ispravne verzije :D (valjda :smash:),
molim probajte pa javite...

@ima-li-koga-tu aj bas probaj sad ako kod tebe proradi onda je sve ok, jelte :D

Prilozi

• WIACameraTest.rar
    308.5 KB · Pregleda: 65
na kraju se ispise poruka `not implemented`

Prilozi

• Canon PowerShot A630 WIATest.txt
    964 bajta · Pregleda: 64
ja imam samo olympuse... prvo moram da ih prebaci u spec usb control mod, sto je cimanje... drugo, ne podrzavaju wia (ovi moji matori), koliko se secam, vec postoji olyjev sdk za kontrolu, stim da podrzavaju full slikanje, sva moguca podesenja itd (c770) i ima software koji to vec radi...
tako da ja ne mogu vise od ovoga da ti pomognem...
a mislim da nisi properly motivisao masu... svi su lenji, vredni su samo kad treba papagajisati amd vs intel ili neku slicnu nebulozu...

Imam stari Pentax Optio 330GS i ne pordzava WIA.

Canon A60

Prilozi

• Canon PowerShot A60 WIATest.txt
    3.6 KB · Pregleda: 73
ajde da ne plachesh milika :)
Not Implemented

Prilozi

• Canon DIGITAL IXUS 75 WIATest.txt
    2.9 KB · Pregleda: 620
Probao sam, vidi kameru u setinzima kao Canon 570 a poruka ista kao kod isnogooda.
Not implemented. :smoke:
Izbrisao sam txt fajl pa me mrzi sve ponovo da radim. Veruj mi na rec. :wave:

Hvala svima, zasad ide lepo. Imamo i par zakljucaka.

Dvocifrena Canon A serija izgleda mnogo ozbiljnije nego trocifrena ili ixus. Eto pa sad kupujte ako smete... :D

Poslednja izmena:
Program ne registruje Fuji A205s.

Hvala svima, zasad ide lepo. Imamo i par zakljucaka.

Dvocifrena Canon A serija izgleda mnogo ozbiljnije nego trocifrena ili ixus. Eto pa sad kupujte ako smete... :D

jeste,
ja sam se igrao za starim a70, i nije mi ni na kraj pameti da a630 nece imati tu zgodnu funkciju kada sam ga kupovao :zgran:

http://www.breezesys.com/PSRemote/features.htm#ps

steta...

a cim sam video tvoj post

To je sve u redu, ta kamera ne da da se slika preko PC-ja
Hvala!

reko; neee mora da je u krivu...i potrcao na sajt

The following Canon PowerShot cameras do not support remote capture operation and therefore will not work with PSRemote:
A series: A410, A420, A430, A450, A460, A470, A530, A540, A550, A560, A570 IS, A580, A590 IS, A610, A630, A650 IS, A700, A710 IS, A720 IS

radi ti program :wall: :D

Canon EOS 30D: pokazuje se u CP, ali program javlja - "Class not registered"... :)

Pa ja..., znam, ja se nadam da ce neki jeftini a relatinvo dobri modeli da imaju tu mogucnost.
Treba mi za taj moj prg za nadzor....
Zasad Axx Canon serija radi ali ima 8+ sec vreme slikanja, sto mi je zeru puno... nista idemo radimo, cekamo da se dobri ljudi jave... :D

jeste,
ja sam se igrao za starim a70, i nije mi ni na kraj pameti da a630 nece imati tu zgodnu funkciju kada sam ga kupovao :zgran:

http://www.breezesys.com/PSRemote/features.htm#ps

steta...

a cim sam video tvoj post

reko; neee mora da je u krivu...i potrcao na sajt

radi ti program :wall: :D

Sad sam ti gledio ovi PSRemote, to je radjeno sa Cononovim SDKom, ja ne bih bas da radim samo sa njima, voleo bik sve :D
U WIA ne mogu uraditi viewfinder, ali to mi i ne treba...

Skinuo sam taj drugi, no ipak moja greška, bio sam "izvukao" iz arhive samo onaj .exe fajl, bez dll, nekako ga nisam primetio... :)

Sada kada su oba fajla zajedno odradi test, ali na kraju javi: "Not implemented"... :)

Prilozi

• Canon EOS 30D WIATest.txt
    1.8 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Hoće taj program da bude za široke mase ili ... ? :)

Evo sad sam uradio i novu verziju da ne izbacuje onu poruku kad ne moze da slika nego da i to dokumentuje...
dl sa sajta....

Vrh Dno