Šta je novo?

Avira Vs. Nod32

Ko je bolji?

• Ukupno glasača
    144

proximo

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2004
Poena
319
Hajde da napravimo jednu malu anketu. Prema licnoj percepciji koji se od ponudjenih A/V bolje pokazao? Argumenti su dobro dosli!

Glas za Aviru (Premium)- prije svega, Avira ima veći stepen detekcije virusa - doduše, njena heuristika može i neki fajl da lažno proglasi virusom (što se dešava češće nego u slučaju NOD-a), ali po meni je bolje imati false positive ponekad (ako sam npr. taj fajl skinuo sa sumnjivog sajta, nekako mi je sigurnije da ga obrišem - može se naći novi sa drugog mjesta), nego da mi AV (NOD32) kaže da je fajl OK, a u stvari nije. Upload-ovao sam neke fajlove za koje je Avira tvrdila da su virusi, a NOD32 ne, na http://www.virustotal.com/ i u većini slučajeva su rezultati boljih AV programa potvrđivali Avirinu diagnostiku. Još jedan plus za Aviru - skoro uvijek ima neka akcija poklanjanja legalnog key-a za Premium verziju :)

A sto se tice samog premium suita? AntiSpam, EmailScanner, FireWall... Kako se tu ponasa?

Nisam probao Suite verziju, nešto nemam želju da isprobavam Firewall, s obzirom da im je to prvo izdanje - držim se kombinacije Avira AntiVir Premium + Comodo Firewall :)

Poslednja izmena:
eset smart sikjuriti...
Nije pravedno porediti autdejted av... :)

Kad sam poredio NOD32 i Aviru, i mislio sam na najnovije verzije.

I ja sam imao iskustva sa zarazenim racunarom skeniranim nodom, pa posto je on rekao da je sad sve cisto, antivirom koji je detektovao jos neke zarazene fajlove.

Takodje nod po defaultu izbegava arhive (zbog brzeg rada), a tu Avira ima veliki plus

E majku mu... Promasih u glasanju i umesto Aviri dadoh NOD-u gls :(
PS
Mislio sam da su po abecednom redu...

Nema nerešeno?

Nisam glasao.

NOD32 je sveukupno moćniji, Avira je strašno dobra - a besplatna! Ne mogu pobrojati na koliko mašina je rešila problem sa virusima, trajno.

Koristim NOD32 kod kuće, licenciran. Aviru instaliram svuda, daleko pre bilo kakvih polulegalnih varijanti, ništa joj ne fali, a glava ne boli. Na poslu Kaspersky 6, takođe potpuno zadovoljan.

Mislim da je rezultat u Pollu po mom mišljenju 1:1. Kome treba komercijalni AV, NOD32 kao prvi izbor, za po kući - Avira.

Anketu sam i postavio da bih utvrdio da li je Avira dobra kao sto tvrde i na korporativnom nivou. Kako se ponasa u real timeu? Nod32 je u tome ne prevazidjen. Ne znam. Nisam pametan.... c, c, c...

Zar je moguce da se posle desetina tema o Aviri javljaju chlanovi koji nisu chuli za isti...:wall:

Glas za Aviru Premium (poklon varijanta:D).
I Comodo FW.

Nod mogu da "vole" samo ljudi koji ne mogu bez wareza.

koristio sam oba i jos mnoge druge AV, FW i kombinovane programe za zastitu.
moje iskustvo je da svaki ima neku rupicu. jer, kad god sam menjao program i skenirao novim, uvek, ali UVEK je nalazio nesto na sistemu.
prema tome, svaki stiti do nekle, a na vama je da se opredelite za onaj koji vam se najvise svidja.

Zar je moguce da se posle desetina tema o Aviri javljaju chlanovi koji nisu chuli za isti...:wall:
Mislim stvarno užas, zar je moguće da neko ne prati bench forume temeljno i da ne zna tako nešto, stvarno su glupe takve osobe :wall: svaka čast za zapažanje matori, pametno:type:

Ako pricamo o Avira Premium, a ne free verziji, smatram da je vrlo dobar antivirusni program. Pre sam koristio Nod 32 sa nekim fixevima, i izgledao mi je daleko od originala. Sada, posle Nod32 i jos nekih vodecih antivirusa koristim Avira Antivir Premium Edition 8, i za sada sam zadovoljan. Imam licencu na svoje ime do novembra i bole me brige. Avira kod mene inace radi u kombinaciji sa Comodo firewall3, Spysweeper5, Trojan hunter5 i Asquared antimalware. Nema konflikata izmedju njih.:D

Nod32... Ubedljivo vodi (1,6:1) :p

aviru nazalost nisam imao prilike da probam, ali moj glas ide za NOD32 koji se pri poslu pokazao odlicno!

Da, NOD vodi, ali pitanje je koliko ljudi koristi legalne varijante ovih AV programa. Mislim da bi tu Avira bila dosta zastupljenija:d.

Mislim da čitava tema gubi poentu - trebalo bi da glasaju samo oni koji su probali oba AV-a, a i poneko objašnjenje bi bilo dobro.

Mislim da čitava tema gubi poentu - trebalo bi da glasaju samo oni koji su probali oba AV-a, a i poneko objašnjenje bi bilo dobro.
Aviru moze svako da proba, a Nod samo neko sa puno $$$ ili vremena (za trazenje kreka)

Može da se proba Trial - to nije problem.

Zashto bi iko probao trial,kad je besplatna promocija Avira Premium josh uvek u toku.

Koristio NOD32 jako dugo i nisam imao primedbi ali... free varijanta ne postoji. Svi znate kakvih problema sa trazenjem tamo necega od tamo nekoga da bi to sto nije besplatno radllo kao da je placeno a nije placeno itd..
AVIRA u besplatnoj verziji u kombinaciji sa Comodo Firewallom 2.4 savrseno dobro radi. Koristio sam i Kaspersky u vise verzija (bio solidan ali ne i besplatan) AVG 6.0 AVG 7.0 i AVG 7.5 (bio dosta dobar) a probao i novi AVG 8.0 (krs) , Avast (smarajuci interfejs mada stepen detekcije pristojan )i mogu reci da je nova AVIRA od besplatnih programa najbolja mada verujem da sa free verzijom neko sa slabijom vezom moze imati problema pri osvezavanju baze ali to i nije toliko strasno.

Neko je pomenuo instalirati demo koji je besplatan - ne vidim poentu u tome ako sam se vec opredelio da softver ne placam a ne zelim da ga nelegalno koristim - ne zato sto imam grizu savesti vec zato sto necu da se smaram sa probijanjem njihovih sve boljih zastita na svakih 15 dana ili bar sa svakom novom verzijom.

Nije bas fer porediti komercijalni i free softver. Moj glas ide Aviri jer je besplatna i sasvim legalno je koristim. NOD ipak kosta lepe parice a ne vredi te razlike u ceni (cena noda minus nista) Posteno pitanje bi bilo:"Koji softver smatrate boljim od ova dva pomenuta kao legalni korisnik?" E pa tu bi se razlika bila ocigledno u korist Avire.

Poslednja izmena:
Razlika je očigledno na strani NOD a. Avira je dobra, ali NOD mi ipak bolje paše ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno