Šta je novo?

Intel Q9450 mi je dopao shaka :)

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
INTEL CONFIDENTIAL Q9450 je stigao u moju mashinu.Ovaj potpuno novi model 4-o jezgarnog intel procesora me je oraspolozio temperaturama u startu.Temp.35(stand by)-45c(load) na 24c sobne.V=1.26V.Igra Lost planet na 2.6ghz gura sva 4 jezgra do 35%(podrzava 4 jezgra) a na maksimum podesavanja kvaliteta igre.Postovacu nesto konkretnije kada budem imao vremena da ga izmaltretiram.
Za one za Gigabyte plocama da napomenem da moraju imati BIOS f7 koji vidi ovaj cpu kako treba.
Ps.hvala Marko za Yorkfield :)

Prilozi

• DSCN5173.jpg
    DSCN5173.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 389
Poslednja izmena:
INTEL CONFIDENTIAL Q9450 je stigao u moju mashinu.Ovaj potpuno novi model 4-o jezgarnog intel procesora me je oraspolozio temperaturama u startu.Temp.35(stand by)-45c(load) na 24c sobne.V=1.26V.Igra Lost planet na 2.6ghz gura sva 4 jezgra do 35%(podrzava 4 jezgra) a na maksimum podesavanja kvaliteta igre.Postovacu nesto konkretnije kada budem imao vremena da ga izmaltretiram.
Za one za Gigabyte plocama da napomenem da moraju imati BIOS f7 koji vidi ovaj cpu kako treba.
Ps.hvala Marko za Yorkfield :)

Jel ukljucujes nesto posebno na Lost Planet-u od opcija za podrsku Quada ili ne?Ja sam probao ali ne dobijem neke extremno velike FPS-e u odnosu na Core 2 Duo!

Jel ukljucujes nesto posebno na Lost Planet-u od opcija za podrsku Quada ili ne?Ja sam probao ali ne dobijem neke extremno velike FPS-e u odnosu na Core 2 Duo!
Ne.O zauzecu CPU-a znam jer imam g15 tastaturu,koja mi pokazuje zauzece svakog jezgra u procentima.Igra inace podrzava quad core cpu.Ako ova igra na maksimum podesavanja trazi od q9450 samo 30-40% onda je to super jer je pri tome CPU na defaultnih 2.6ghz.Sutra cu ga maltretirati preko 3ghz pa cu videti.U sushtini cilj mi je da mu nadjem maksimum brzine na defaultnoj voltazi.

Cestitke na dobrom procesoru dark i neka te sluzi :wave:

Ne.O zauzecu CPU-a znam jer imam g15 tastaturu,koja mi pokazuje zauzece svakog jezgra u procentima.Igra inace podrzava quad core cpu.Ako ova igra na maksimum podesavanja trazi od q9450 samo 30-40% onda je to super jer je pri tome CPU na defaultnih 2.6ghz.Sutra cu ga maltretirati preko 3ghz pa cu videti.U sushtini cilj mi je da mu nadjem maksimum brzine na defaultnoj voltazi.

Lepo,cestitam i ja na kupovini.Javi bas me interesuje koji je max clock i na kojoj voltazi...

Ala si brz bre komsho...:d:d:d

Svaka cast. Sada moras da castis, cim bude toplo eto me kod tebe :p

;)

jedno poliranje mu treba svakako ;)
da samo vidis kako Mare za !20min! :hair: ispolira cpu da se sjaji! :) (navezbao se covek samo tako...)
a tek sto volim Intel Confidential kad piseee hehe...

Poslednja izmena:
Kaci OC rezulultate posto sam se i ja zagrejao za taj CPU.... Q6600 sam resio da zaobidjem a ovaj je sledeci kandidat u mojoj mashini... Taman kad se pojavi i 9800GT i da se taj q9450 omasovi i eto meni prelaska na Quad...

NEma nam Darka, ko kanda se igra sa oc i sprema rezultate ;)

Nadam se da si u pravu posto sam veoma nestrpljiv da vidim sta se desava sa Q9450 po tom pitanju.
Pogotovo jer imamo iste ploce Dark i ja.

Sad sam tek usao u kucu.Lep dan pa sam motorom przio asfalt od jutros.:D
Stabilan na svim default voltazama je na 400x8.Znaci default ploche,RAM-a, i CPU-a.CPU BIOS vidi kao default V na 1.262 a CPU Z pokazuje trenutno stanje u winu 1.232V.
Toliko za sada.Idem na trening.Postujem veceras josh.

pa naravno.. po ovakvom vremenu se przi bike... kakav procesor :smoke:

Nadam se da si u pravu posto sam veoma nestrpljiv da vidim sta se desava sa Q9450 po tom pitanju.
Pogotovo jer imamo iste ploce Dark i ja.
Inache,kad pomenu plocu,moja dq6 przi RAm-ove samo tako.Zato sto baca mnogo vecu voltazu nesgo sto daje u podesavanju.I to nije slucaj saamo kod mene.Obrati paznju na to koliko su vreli Ram moduli.Ja sam moje OCZ 1000 mhz 2.1V stavio na 1.8V i rade extra.
Evo,3.4ghz stabilno na default V.Za mene sasvim ok za svaki dan.Pa i 3.2ghz je OK.

Ako nije tajna, gde si kupio Q9450 i koja mu je cena? Za vikend idem u EU, pa sam resio da kupim taj procesor. Valjda cu ga naci u Autriji ili Nemackoj!

Poslednja izmena:
...dzabe ti kad ga vise nema...razgrabili se ljudi :D

Poslednja izmena:
Ako nije tajna, gde si kupio Q9450 i koja mu je cena? Za vikend idem u EU, pa sam resio da kupim taj procesor. Valjda cu ga naci u Autriji ili Nemackoj!
Pa kupio sam ES primerak.Znachi nema ga u slobodnoj prodaji tako da ti ova moja nabavka ne znachi nishta kao informacija.
Inache je c1 revizija.Sad sam se malo igrao nizim voltazama.Obzirom da niko nemam pojma koja mu je defaultna voltaza.Sada radi na 2.66ghz na 1.12V.Testiran 2 sata.Stabilan.Nema gresaka.Zaista niska zadata voltaza.Uz vdrop znachi i nize.
Svaka cast.A uz to nisam ga klokovao.Mozda ce raditi i na 3ghz na ovoj voltazi.Probacu kasnije.Javljam.
Dodatak:2.9 ghz na 1.12v...stabilno....100% full load .....:)//////idemo dalje....

Poslednja izmena:
Da li neko zna kad mozemo da ocekujemo ovaj procesor (Q9450) na trzistu?

April je poslednji mesec u prvom kvartalu, tako da bi trebalo da bude do kraja aprila ako se budu drzali zvanicne najave.

Core Temp, DARK, Core Temp... skini poslednji, pa vidi sta ti on prijavljuje za VID.

Suvise kratko to... meni E6850 na 3.8GHz puk'o juce nakon 16 sati Orthos-iranja... nisam zadovoljan :)

Imam ga naravno.Core temp.;)
Taj tvoj CPU ide na 3.8ghz.Lepo :) Pa ide i ovaj na 4 ali sa kojom voltazom?:) Meni je 1.12v a pravih 1.05V izuzetno nisko za 2.9ghz.Pa i sa tom brzinom uspeo sam da opteretim 4 jezgra 36%.:trust: Nema potrebe za silovanjima.Ja sam ga na 1.26v stavljao nna 3.4ghz i verovatno je hteo vishe.Ali nisam video poentu.Jer sledi i dizanje voltaze na MCH itd.A nemam,za sada potrebe za tim.:)
Ovo je meni super cpu.Evo ga sad na 2.9ghz na 35 stepeni.,) Radi pa otkida video kompresiju.

April je poslednji mesec u prvom kvartalu, tako da bi trebalo da bude do kraja aprila ako se budu drzali zvanicne najave.
Mali off: april nikako ne moze biti poslednji mesec bilo kog kvartala.

April je I mesec II kvartala, mart je poslednji mesec I kvartala, sve ovo ako je rec o kalendarskoj godini. Poreska godina i poreski kvartali drugacije se racunaju.

U pravu si, pogresno sam rekao. Ko zna kada ce Q9xxx serija izaci na trziste, prvobitno najavljen za 20. januar i odlozen za kraj prvog kvartala a nije izasao ni do kraja marta. Znaci dva puta nisu ispostovali najavu, a nista se vise ni ne cuje na tu temu od strane intela...

Imam ga naravno.Core temp.;)
I koja ti je onda default voltaza? :)
Taj tvoj CPU ide na 3.8ghz.Lepo :) Pa ide i ovaj na 4 ali sa kojom voltazom?:) Meni je 1.12v a pravih 1.05V izuzetno nisko za 2.9ghz.Pa i sa tom brzinom uspeo sam da opteretim 4 jezgra 36%.:trust: Nema potrebe za silovanjima.Ja sam ga na 1.26v stavljao nna 3.4ghz i verovatno je hteo vishe.Ali nisam video poentu.Jer sledi i dizanje voltaze na MCH itd.A nemam,za sada potrebe za tim.:)
Ma OK, razumem ja tebe, znam i za tvoju filozofiju - OC, ali bez podizanja napona... ali sad nije prica o tome, vec samo o cinjenici da je 2h Orthosa ili tako nekog testa isuvise kratak period da bi se moglo reci da je stabilan ;)
Zato rekoh - meni puce nakon 16 sati :)

Sto se mene licno tice - mogao bih da kazem da je stabilan, jer je prosao meni bitnih 12 sati testiranja Orthos-om, kao i jos neke testove (TAT, OCCT, pa i S&M... a i poneki 3DMark loop je ubacen u tu jednacinu :smoke:)... ali eto, cinjenica je da je - nakon poduzeg vremena - test program pukao.

I koja ti je onda default voltaza? :)

Ma OK, razumem ja tebe, znam i za tvoju filozofiju - OC, ali bez podizanja napona... ali sad nije prica o tome, vec samo o cinjenici da je 2h Orthosa ili tako nekog testa isuvise kratak period da bi se moglo reci da je stabilan ;)
Zato rekoh - meni puce nakon 16 sati :)

Sto se mene licno tice - mogao bih da kazem da je stabilan, jer je prosao meni bitnih 12 sati testiranja Orthos-om, kao i jos neke testove (TAT, OCCT, pa i S&M... a i poneki 3DMark loop je ubacen u tu jednacinu :smoke:)... ali eto, cinjenica je da je - nakon poduzeg vremena - test program pukao.
Default vcore je 1.1250V.
undervolting je puffff=1.08V.cccccccc....
No,ok.Meni je svejedno.Samo da sljaka stabilno_Ostavljam CPU po nekad i po 3 dana da radi...Samo dodjem i zadam druge zadatke....i tako....
Meni je moj q6600 na 2.4ghz radio sve extra.Ovaj je lepota...
Pa evo....tachno da je 2 sata relativno irelevantan podatak.To stoji.Ali ja nemam bas vremena da se igram.Previse obaveza imam tako da sam za kompom po pola sata-sat na 24 casa.I onda mi je smaranje da se igram.Porodica,posao....treninzi....i voznja motorima je valjda bolja solucija ;) Pozdrav.
Ps.plocha mi podrzava 1333mhz BUS-a.Ram je na 1100mhz.Ovaj CPU na 333x8 daje toliki FSB(1333mhz).ZNachi i 2.6 ghz je optimalno za ovu plochu.Zasto natezati neshto shto nema potrebe?Da imam neku kelerabu ili AMD socijalu onda bih ga klokovao i przio_Ovako-opushtencija....:)

Poslednja izmena:
Mali off: i Q6600 može da radi stabilno na 2.4GHz undervoltovan na 1.075V

Vrh Dno