Šta je novo?

Sky Star 2

ja koristim diseq motor vec skoro 2 godine sa dreamboxom i ss2 i nemam nikakvih problema niti sa luftom niti cim platio sam ga pre 2 godine 80 eura sa ugradnjom i zadovoljan sam.

Actuator i diseq pozicioner su mnogo bolja i dugoročnij avarijanta

Posto sam pre par dana kupio ss2 i sat antenu sad me interesuje koji je satelit najbolji za ofline download i uopsteno ?

Posto sam pre par dana kupio ss2 i sat antenu sad me interesuje koji je satelit najbolji za ofline download i uopsteno ?
Satelita ima raznih za offline download,vidim da sad ima nesto na eutelsatu w6...sigurno ces naci na google nesto.
Softver koji sam ja koristio i koji je jednostavan za podesavanje(po meni) je manna,evo ti jedno kratko uputstvo kako da ga podesis.Uputstvo nisam ja radio.
Radi se o satelitu Eutelsat W6 tj 21,6 istocno
//Manna
[Eutelsat W6]
provider W6
diseqc none
tuner 11449 V 30000 auto ku power
pid 437

Podesavanja za mannu za eutelsat.

Prilozi

• manna_kratko_obja_njenje.doc
    268 KB · Pregleda: 158
Uzeo sam skoro ss2, tanjir od 1.15m, 2LNB-a(oznaka EHKF-3101B) od 0.2dB, DiSEqC 4x1(oznaka DSW-4112P). Sve sam povezao sa karticom i probao sve moguce polozaje antene, i sve moguce kombinacije(2LNB-a i DiSEqC, 1LNB i DiSEqC, 1LNB bez DiSEqC-a) i nikakav signal i nijedan satelit ne mogu da nadjem. Najgore u celoj prici sto mi se u nekim trenucima na Setup4PC-u pojavljuje oznaka signal ok i kad jeste antena prikljucena na karticu i kad nije, a kada udjem u program(status) kvalitet signala je 0%. Merio sam napon sa kartice i on je 18 i nesto volti.
Moje pitanje je gde gresim?
Nikako ne mogu da dobijem nikakav signal.
Da li kartica podrzava ove LNB konvertore? Oni bi trebalo da budu samo za tv signal, ali...
Svaka pomoc bi mi zaista dobro dosla.
Takodje sam nasao i program za pozicioniranje antene prema satelitu i prema velicini antene koga stavljam u attachmentu za svakog kome moze da posluzi na bilo koji nacin
Da i jos nesto: kako mogu da saznam koja je verzija kartice(da li je samo ss2.0, ili 2.3, ili 2.6)
Verzija drajvera je 4.4.0
Unapred hvala

Prilozi

• saa.rar
    963.2 KB · Pregleda: 96
Koji program za gledanje sat Tv koristis,ili prvo skini negde FastSatfinder pa probaj da pronadjes
neki satelit sa jednim LNB-om, npr.Astru onda u ProgDVB ili AltDVB skeniraj satelit i to je tek pocetak....
Ako si drajvere dobio uz karticu trebalo bi da je ver.2.6,pise ti na poledjini kartice kao sto rece covek.

Kako da namestim ofline download preko skygrabera i dali mogu da na astri 19.2 gledam kanale na engleskom ? I da li ima veze da li je na Alice sat,sky dsl.... ?

Skygrabber je shit za offline download koristi manna ili skynet. Mozes gledati kanale na engleskom. Zadnje pitanje ne razumijem. Alice sat vise ne radi.

Po meni trenutno najbolji download je na:
[Eutelsat W6]
provider W6
diseqc none
tuner 11449 V 30000 auto ku power
pid 8015
Ovo je free offline grupa.

Poslednja izmena:
Kako da fledam na engleskom meni je 99% na nemackom i u jezicima sam audio stavio prvo engleski al opet isto.Nov sam u ovome pa nerazumem pola stvari ali se snalazim nekako :D

Koji program za gledanje sat Tv koristis,ili prvo skini negde FastSatfinder pa probaj da pronadjes
neki satelit sa jednim LNB-om, npr.Astru onda u ProgDVB ili AltDVB skeniraj satelit i to je tek pocetak....
Ako si drajvere dobio uz karticu trebalo bi da je ver.2.6,pise ti na poledjini kartice kao sto rece covek.

DVBViewer, mada i ne mogu da ga koristim jer nista ne stize od signala. Ja se samo plasim da nije nesto oko konvertora jer i na njemu a i na DiSEqC-u pise zemlja porekla P.R.C.(pretpostavljam da zadnja 2 slova znace Republic of China mada se nadam da nisam u pravu)-ovo su inace konvertori samo za tv signal pa mozda tu gresim.
Inace jeste verzija kartice 2.6d

Poslednja izmena:
Mr.No, najbolja varijanta je da navatas nekog komsiju/prijatelja sa ANALOGNIM RISIVEROM! Sa njim ces mnogo lakse ubosti pravu poziciju nego sa skystar.

Mr.No, najbolja varijanta je da navatas nekog komsiju/prijatelja sa ANALOGNIM RISIVEROM! Sa njim ces mnogo lakse ubosti pravu poziciju nego sa skystar.

Tako sam i mislio. Hvala u svakom slucaju, mada sam se ufrcio da nesto od opreme nije u redu(u ovom slucaju sve spada pod I funkcijom-ako bilo sta od toga nije dobro krajnji rezultat da ne radi)

DVBViewer, mada i ne mogu da ga koristim jer nista ne stize od signala. Ja se samo plasim da nije nesto oko konvertora jer i na njemu a i na DiSEqC-u pise zemlja porekla P.R.C.(pretpostavljam da zadnja 2 slova znace Republic of China mada se nadam da nisam u pravu)-ovo su inace konvertori samo za tv signal pa mozda tu gresim.
Inace jeste verzija kartice 2.6d

P.R.C. = People's Republic of China

@RisBo kanali u Premiere paketu imaju engleski audio.

@Mr.No ko zna od kojeg satelita ti se ponekad pojavljuje signal. Nema veze ciji je lnb bitno je samo da je digitalni jer sa analognim nece moci. Za trazenje signala koristi fastsat finder. Jesi siguran da si dobro okrenuo lnb jer ako ga ne okrenes dobro moze se desiti da ne dobijes signal.

@marko_84 a gdje nadje da trazi signal sa analognim resiverom na digitalnom lnb.

PS Kinezi su zakon sto se tice elektronskih uredjaja.

I ja isto kad trazim Astru koristim stari analogni risiver jer pre oseti signal od FastSatfindera

Shoma, prilicno smeshno :D

*** ja sam probao sa analognim da trazim ali mi ni jedan kanal nije bio na mjestu. Npr kanal pro7 mi je bio na broju 15 a kad sam risiver spojio sa digitlnim lnb uopste ga nije bilo na tom broju u stvari ni jedan kanal nije bio na svom mjestu. Zbog cega to ne znam ali taj lnb mi sa ss2 radi odlicno a i risiver mi radi sa analognim lnb odlicno. Kako to?
FastSatfinderSS21.1.6 je brzi od ovih novijih verzija i ja pomocu njega trazim satelite.

Za trazenje satelita je dovoljan Setup4PC koji se instalira uz DVBViewer.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da nadjem hotbird i astru ali preko risivera pa tek onda sam spojio na karticu. Da li neko zna zasto se kvalitet signala koji prijavljuje setup4pc razlikuje od onog koji prijavljuje fastsatfinder, i zasto je odziv na ss2 toliko spor?

Evo jednog pitanja od potpunog laika.

Da li je moguce sa skystar karticom u kombinaciji sa motorom i dovoljno velikom antenom, gledati eng skysport??

Ne treba uopste velika antena za SkySports, ali ne moze besplatno. Za neke od transpondera sa Astre2 gde je Sky UK treba veca antena, ali sva tri SkySports-a su na jakim transponderima, kao i Setanta Sports 1 i 2, SkySporsts Extra

Da ali kada promeni pid na engleski ac3 izbaci mi neku greku pise Pin connect erorr ! Source>Elecard_Audio_Decoder.In

Moras da napravis FilterGraph za AC3 preko GraphEdit-a, pa da njega koristis.

aj neko uputstvo kako se to radi?

Nazad
Vrh Dno